Forfatter Emne: Slagmarken Kina-USA  (Læst 178 gange)

Offline Carlo (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 11869
 • Activity:
  60%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Dialektisk materialist.
  • Vis profil
Slagmarken Kina-USA
« Dato: September 05, 2019, 12:47:32 am »
De har fundet en ny slagmark. Nemlig Ukraine.

Det er den højteknologiske virksomhed Motor Zich som kineserne vil købe sig ind, for at skaffe sig våbenteknologi. Virksomheden ledes af nogle pro-russere, som er indsat under Yanukovich og som det ikke er lykkedes at koste ud under Poroshenko. Ganske vit er der embargo på salg af våbenteknologi til Rusland, men Motor Sich gør det alligevel gennem Moldavien og Hviderusland. Plus at der er hærskarer af industrispioner på plads i virksomheden.

De vakse vil omgående spørge hvorfor det selvstændige Ukraine ikke gør noget ved det? Tjaeeeeee............ de har hænderne fulde af det der er endnu værre.

Motor Sich fremstiller verdens største transportfly og har et datterselskab der driver luftfragt.

http://www.motorsich.com/eng/

Desuden fremstiller de helikoptere, komponenter til raketmotorer og meget andet.

Men nu vil kineserne har adgang til virksomheden og dens teknologi. Det går ikke stille af i forhold til USA. Sikkerhedsrådgiveren John bolton har været i Kyiv for at tale ukrainerne fra at sælge til Kina. Og har muligvis lovet øget militærhjælp til gengæld.

Både Motor Sich og Ukraine hænger økonomisk med ræven i vandskorpen og fristes meget af udsigt til penge i kassen. Og det korrupte Ukraine er lige en partner efter kinesisk smag.

https://asia.nikkei.com/Politics/International-relations/Ukraine-is-new-battleground-in-US-China-fight-for-influence?fbclid=IwAR1L5Uc4N-94c7qrW5K7wfxXXhRRhGWTN58nAzvQyk33uYXSUsi894U1JZA

Der står også i artiklen at "Ukraine is growing more important to China amid its intensifying trade war with the U.S. To counter higher U.S. tariffs, China, which has long relied on the U.S. for grain imports, sees Ukraine -- the "breadbasket of Europe" -- as an alternative supplier. Ukraine already provides around 80% of China's corn imports. Now it has sharply increased its production of soybeans, which China previously bought mostly from the U.S."

Også her har USA skudt sig selv i foden med deres handelssanktioner mod Kina.