Forfatter Emne: "IJOP appen" til masseovervågning, - fagre nye verden.  (Læst 410 gange)

Offline Phil (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 4017
 • Activity:
  0%
 • Country: ph
  • Vis profil
"IJOP appen" til masseovervågning, - fagre nye verden.
« Dato: Maj 03, 2019, 05:04:29 pm »

"IJOP appen" blev hacket og afsløret af HRW fordi den bruges i stor stil i Kina, - og store dele af den sikkert også af facebook, twitter og andre regeringer. Det er den vej udviklingen går.

Bl.a. bliver den allerede nu brugt af kinesiske myndigheder i den vestlige Xinjiang-region til at overvåge, spore og kategorisere hele lokalbefolkningen - især de 13 millioner eller så tyrkiske muslimer, der er genstand for øget kontrol, hvoraf omkring en million menes at leve i 'reeducation' lejre. Men den bruges også i andre dele af kina, måske i hele Kina.

Platformen er rettet mod 36 typer mennesker til dataindsamling, fra dem, der har "indsamlet penge eller materialer til moskeer med entusiasme" til folk, der holder op med at bruge smartphones.

Autoriteterne samler gennem appen massive mængder af personlige oplysninger - fra farven på en persons bil til deres højde ned til det præcise centimeter - og fodrer det ind i IJOPs centrale system, der forbinder disse data med personens nationale identifikationskortnummer. Vores analyse viser også, at Xinjiang-myndigheder overvåger mange former for lovlig hverdag, ikke-voldelig adfærd - som f.eks. "Ikke at mødes med naboer, ofte undgå at bruge hoveddøren" - anses som mistænkelige. Appen mærker også brugen af ​​51 netværksværktøjer som mistænkelige, herunder mange virtuelle private netværk (VPN) og krypterede kommunikationsværktøjer, som WhatsApp og Viber.En anden metode til sporing er "Fire Associations"

IJOP-appen antyder, at Xinjiang-myndigheder sporer folks personlige relationer og overvåger brede kategorier af problematiske forhold.. En kategori af problematiske forhold kaldes "Fire Associations" (四 关联), som kildekoden antyder refererer til mennesker, der er "forbundet med sporene af andre tilfælde" (关联 案件 线索), folk "knyttet til dem der er på flugt" (关联 在逃 人员), folk "knyttet til dem i udlandet" (关联 境外 人员), og folk "knyttet til dem, der bliver specielt overvåget" (关联 关注 人员).

* Et ekstremt detaljeret kig på de indsamlede data, og hvordan appen fungerer, findes i selve rapporten.

Her er hvad der sker, når der konstateres 'uregelmæssigheder':

Når IJOP registrerer en afvigelse fra normale parametre, f.eks. Når en person bruger en telefon, der ikke er registreret til dem, eller når de bruger mere elektricitet end hvad der ville blive betragtet som "normal" eller når de rejser til et uautoriseret område uden polititilladelse, Systemet flagrer dem som "micro-clues", som myndigheder bruger til at måle niveauet af mistanke om en borger skal falde ind under.IJOP overvåger også personlige forhold - hvoraf nogle anses for at være mistænkelige, såsom familiemedlemmer, der har fået nye telefonnumre eller som opretholder udenlandske links.

Samtidig samler myndighederne i Xinjiang også "biometri, herunder DNA-prøver, fingeraftryk, iris-scanninger og blodtyper af alle beboere i regionen i alderen 12 til 65 år", ifølge rapporten, som i den brede "Strike Hard Campaign" tilføjer, at "myndighederne kræver beboere at give stemmeprøver, når de ansøger om pas."

Strike Hard Campaign har vist fuldstændig tilsidesættelse af de turkiske muslimers rettigheder til at antages uskyldige, indtil de er bevist skyldige. I Xinjiang har myndigheder skabt et system, der betragter enkeltpersoner mistænkeligt baseret på brede og tvivlsomme kriterier, og genererer derefter.

Hele rapporten fra HRW kan ses her https://www.hrw.org/report/2019/05/01/chinas-algorithms-repression/reverse-engineering-xinjiang-police-mass-surveillance


Ser frem til at jordens befolkning reduceres til ca. 1% af det nuværende antal, i håb om at planeten så har en chance for at overleve.

Offline Carlo

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 12458
 • Activity:
  38%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Dialektisk materialist.
  • Vis profil
Sv: "IJOP appen" til masseovervågning, - fagre nye verden.
« Svar #1 Dato: Maj 06, 2019, 10:19:17 am »
Ja, massiv overvågning blivr muligvis fremtidens realitet. Endda grænseoverskridende, så ingen landes myndigheder har mulighed for at forhindre det. En server der foretager dataindsamling, kan egentligt stå på månen.

Ike kun Kina. NSA blev også taget med fingrene kagedåsen.
DerRudi: "så overlader de det fornødne til mig og en lille kreds af håndfaste yngre venner. (Så skal vi sateme' !....)"