Forfatter Emne: Religionsfrihed  (Læst 5237 gange)

Anklageren

  • Gæst
Religionsfrihed
« Dato: Oktober 24, 2018, 07:57:37 pm »
Vi debatterer menneskerettighederne, men det bliver let for abstrakt, så det er bedre at debattere menneskerettighederne én for én.

Religionsfriheden

FN'S VERDENSERKLÆRING OM MENNESKERETTIGHEDERNE (1948) Artikel 18:
 
Enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed; denne ret omfatter frihed til at skifte religion eller tro og frihed til enten alene eller i fællesskab med andre, offentligt eller privat, at give udtryk for sin religion eller tro gennem undervisning, udøvelse, gudsdyrkelse og overholdelse af religiøse forskrifter.Da landene skulle implementere den bestemte menneskerettighed var de forskelligt stillede.

USA havde allerede indført religionsfriheden 15. december 1791 i "First Amendment to the United States Constitution"

Det hedder her: Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Oversat: Kongressen må ikke vedtage nogen lov, som fastsætter en bestemt religion, som forbyder den fri religionsudøvelse, eller som beskærer tale- og pressefriheden eller folkets ret til at forsamles fredeligt og til at anmode regeringsmagten om at råde bod på klagemål.

Det vil sige, at i USA fik Artikel 18 i verdenserklæringen om menneskerettigheder ingen betydning, fordi USA allerede levede op til det - og det gjorde det heller ikke i Danmark, som fik religionsfrihed med Grundloven i 1849.Hvad så med Saudi Arabien?

Saudi Arabien levede slet ikke op til FN'S VERDENSERKLÆRING OM MENNESKERETTIGHEDERNE (1948) Artikel 18.

Man kan derfor faktisk sige at menneskerettighederne er et angreb på visse kulturer

Amnesti International laver hver år en bedømmelse af menneskerettighederne i Saudi Arabien, der er en sønderlemmende kritik af kulturen

Saudi-Arabien får dumpekarakter i menneskerettigheder og frihed

https://www.dr.dk/nyheder/udland/saudi-arabien-faar-dumpekarakter-i-menneskerettigheder-og-frihed