Forfatter Emne: Sikkert mandat på vippen - Trumps parti i dårlig form før midtvejsvalg  (Læst 226 gange)

Anklageren

  • Gæst
Citater:

Med 99 procent af stemmerne optalt fører republikaneren Troy Balderson med under et procentpoint over Demokraternes kandidat, og amerikanske medier som Fox News siger, at valget er for tæt til at udråbe en vinder.

For mindre end to år siden vandt republikaneren Donald Trump med 11 procentpoint over Demokraternes Hillary Clinton, da staten Ohios 12. valgdistrikt stemte ved præsidentvalget i USA.

Men efter det samme valgdistrikt i nat holdt et valg i utide til Repræsentanternes Hus er Republikanernes forspring skrumpet ind til næsten ingenting.

Med 99 procent af stemmerne optalt fører republikaneren Troy Balderson med under et procentpoint over Demokraternes kandidat, og amerikanske medier som Fox News siger, at valget er for tæt til at udråbe en vinder.

Republikanerne har haft mandatet siden 1983, og partiets problemer med at genvinde sædet er del af en større tendens før det afgørende midtvejsvalg i USA, skriver Washington Post.

Avisen peger på, at ved de valg, der har været holdt i utide siden valget i 2016, har de demokratiske kandidater opnået markant fremgang.

Den største triumf kom i den normalt dybt konservative sydstat Alabama, hvor Demokraterne i slutning af 2017 vandt et suppleringsvalg til Senatet.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/sikkert-mandat-paa-vippen-trumps-parti-i-daarlig-form-foer-midtvejsvalg

Anklageren

  • Gæst

FAKE NEWS! Washington KomPost vil skrive hvad som helt for skade Trump! I virkeligheden elsker Ohio Trump.


Det skulle ikke undre mig  :smile1:

Fox News skriver det samme

http://www.foxnews.com/politics/2018/08/08/trump-backed-troy-balderson-takes-narrow-lead-against-insurgent-dem-challenger-in-ohio-house-special-election-claims-victory.html

Det kræver også en forklaring.

Stemmerne er sådan set talt op i det 12. kongresdistrikt, og Balderson fører med 1.754 stemmer.

"Sådan set" dækker over, at der er mindst 3.335 "foreløbige stemmer", som mangler at blive gennemgået - og derudover er der 5.048 stemmer, som først må blive talt 11 dage efter valget. Det er de såkaldte "papirstemmer" (jeg er ikke helt klar over, hvad "papirstemmer" er, men det er måske brevstemmer).

Dertil kommer, at hvis Balderson kun fører med 0,5 procentpoint - når alle stemmerne er talt den 18. august - så skal det hele tælles om.

Derfor skulle man ikke tro, at Trump er dum nok til at kalde det en sejr - specielt da fordi Republikanerne plejer at vinde det 12. kongresdistrikt med store flertal.

Men så kender man ikke Trump, for han er en skør skid. Trump påstår, at hvis han ikke havde støttet Balderson, så havde Balderson tabt stort - og på den måde bliver et nederlag til en sejr  :big_grin: :big_grin: :big_grin: :big_grin: :big_grin: :big_grin: :big_grin: :big_grin: