Forfatter Emne: Nordkorea. en naturlig forklaring.  (Læst 5779 gange)

Online Forsvareren

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 1527
 • Activity:
  77.4%
  • Vis profil
Sv: Nordkorea. en naturlig forklaring.
« Svar #60 Dato: November 22, 2018, 10:30:53 am »
Du begår den fejl at forsøge at forudse et eventuelt fald af Nordkorea ved at se på tidligere diktaturstaters fald som DDR eller Rumænien. Men hvorfor skulle befolkningen gøre oprør med Kim? Det er fordi, du ikke bryder dig om ham og ser ham som en grim fyr som så mange andre gør her i Vesten. Og så tror du automatisk også, at Nordkoreanerne har det på samme måde. Som jeg skrev længere oppe, er der en tendens til, at vi her i Vesten forsimpler styret i Nordkorea og reducerer det til en ond leder, men sådan er det jo ikke. Og det ved befolkningen godt.
For nordkoreanerne handler det ganske rigtigt ikke om en ond leder. Men derimod om, hvorvidt denne leder er i stand til at skaffe Nordkoreas befolkning en levestandard, der er mindst lige så høj som i nabolandene. Men det har Kim ingen muligheder for. Det er ikke hans skyld eller hans families skyld. Men derimod FN’s og USA’s skyld, fordi de har lavet sanktioner mod Nordkorea lige siden, at Korea-krigen sluttede, hvorimod USA har hjulpet både Sydkorea og Japan med at opnå en meget højere levestandard!

Kina og Rusland har ikke været i stand til at hjælpe Nordkorea på samme måde (eller overhovedet ønsket det). Derfor halter Nordkorea langt bagefter sine nabolande. Men for befolkningen er ansvaret deres regerings. For alle befolkninger mener jo, at det er deres egne regeringer, der skal løse sådanne problemer!
Citér
Der er jo rent faktisk sket fremskridt for befolkningen, endda ret mærkbart. Landet kan producere mad nok. Befolkningen og jorddyrkere kan sælge varer og beholde fortjenesten. Det her kan man jo ikke rulle tilbage, og de gange, hvor det er forsøgt fra regeringen, har det ført til protester. På det punkt var hans far og bedstefar langt mere konservativ.
Jeg siger ikke, at Kim er ringere end sine forgængere. Men dette er befolkningen ligeglad med så længe, at han ikke kan give dem de resultater, som de mener at have krav på, og det ved Kim mindst lige så godt, som hans forgængere vidste det!

Så Kim har ikke haft noget valg! Hvis der ikke var censur og propaganda om en ond ydre fjende, så ville hans styre være blevet væltet for meget længe siden! Derfor har den hårde censur og den aggressive propaganda været 100% nødvendig for at skyde skylden for den lave levestandard på en ond ydre fjende (især USA, Sydkorea og Japan)!
Citér
Et eventuelt oprør vil mere komme fra et af de statslige organer. Enten selve arbejderpartiet, forsvarskommisionen, kabinettet eller hæren. Men det vil jo ikke nødvendigvis være et oprør mod Kim.
Så længe han har fuld kontrol over politiet og militæret, kan han formentlig forhindre oprøret. Derfor er det nødvendigt for ham at give de ansatte der privilegier i forhold til resten af befolkningen. Men om det er nok, hvis der kommer tilstrækkelig store protester, er svært at sige. For godt nok vil politiet og militæret formentlig være villige til at slå hårdt ned på næsten ethvert oprør. Men de har jo også familier, som vil blive ramt, hvis de slår hårdt ned på et oprør, som for stor en del af befolkningen tilslutter sig.

Citér
Men jeg er ikke sikker på, jeg helt køber den med, at en genforening kun er mulig, hvis Nordkorea opløses. Der er jo ikke noget, der forhindrer de to lande i at fungere føderalt eller som en union. Det skulle da lige være USA, der er imod. Det vil jo være den bedste sikkerhed, Nordkorea kan få.
Landene er for forskellige til, at det ville kunne lade sig gøre. Østtysklands regering skulle jo også styrtes, før de to Tysklande kunne genforenes. Desuden er Nordkorea i alliance med Rusland og Kina, mens Sydkorea er i alliance med USA, som hverken Rusland eller Kina ønsker at give mere indflydelse i området. Så Kim kan næppe forhandle sig til en løsning, hvor han selv fortsætter som Nordkoreas leder efter en genforening. Åbnes grænsen mellem Nord- og Sydkorea, så vil hans nordkoreanske befolkning desuden ønske at få fuld andel i Sydkoreas goder ved at komme ind under Sydkoreas regering. Kim kan kun forhindre dette ved at bevare forestillingen om, at Sydkoreas regering er en ond fjende!

Offline homofaber

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 4395
 • Activity:
  38%
 • Country: 00
  • Vis profil
Sv: Nordkorea. en naturlig forklaring.
« Svar #61 Dato: December 11, 2018, 11:41:57 pm »
USA har indført sanktioner mod tre nordkoreanere herunder Choe Ryong-hae. Det er ikke første gange, de gør det, men det kommer på et underligt tidspunkt. Selv om det ikke får nogen betydning for landet eller personerne, er det ikke til at sige, hvordan det vil påvirkede nedrustningen, som går lidt trægt. I Seul har de været på den anden ende de sidste par uger, fordi der var mulighed for, at Kim vil aflægge et besøg. Det er bare ved at være sidste udkald, hvis det skal være i dette år. Det er ikke til at sige, hvad årsagen er, men alt kan jo ske, så der er ikke meget andet at gøre end at vente. Det positive er, at der så småt er ved at blive planlagt transportforbindelser mellem Nordkorea og Sydkorea, selv om Sydkorea også er omfattet af sanktionerne, når det kommer til at hjælpe Nordkorea, men der har været tale om at de kan få dispensation.