Forfatter Emne: Frikorps Danmark  (Læst 975 gange)

Offline Licensnægteren (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 4728
 • Activity:
  14.4%
 • Country: 00
 • Foragter NWOeliten, løgnemedierne og multikulturen
  • Vis profil
Frikorps Danmark
« Dato: April 10, 2018, 05:48:50 pm »
Endnu en god historisk artikel på Nordfront.dkDen 28. juni 1941 blev oprettelsen af det danske Frikorps Danmark offentliggjort.Den 9. april 1940 blev Danmark og Norge ”besat” af Tyskland. Dette skete for at forhindre de allieredes invasion af Danmark, Norge og Sverige og dermed forhindre de allierede i at åbne en ny frontlinje fra Nord. Et år senere startede tyskerne rekrutteringen af skandinaviske frivillige til SS-regiment Nordland under Waffen–SS. Regiment Nordland indgik i SS-Division Wiking og kæmpede på østfronten.

Kort tid efter blev det danske militærkorps Frikorps Danmark oprettet. Det blev annonceret den 28. juni 1941, og blev officielt oprettet dagen efter. Forskellen på regiment Nordland og det danske frikorps var at sidstnævnte var officielt godkendt af den danske regering. Det skete ved, at en forespørgsel kom fra Tyskland om, at Danmark, som var tilsluttet antikominternpagten, skulle stille militærenheder til rådighed ved en konflikt med Sovjetunionen. Dette blev virkelighed med operation Barbarossa den 22. juni. Der var altså ingen krav om at soldaterne i Frikorps Danmark skulle være nationalsocialister, men de skulle bekæmpe bolsjevismen.


Per Sørensen var i løjtnant i den danske hær før han meldte sig til Waffen-SS. Han deltog i kampen i Demjansk og Velikije, hvor han blev såret d. 25. december 1942. Da Frikorps Danmark blev opløst i 1943 kæmpede han videre i 11. SS Pansergrenaderdivision ”Nordland”. Han blev såret 7 gange i løbet af krigen, og faldt under slaget om Berlin den 24. april i 1945.


Mange frivillige meldte sig, og allerede i august samme år bestod enheden af 1000 mand. Forbundets første chef var oberstløjtnant Christian Peter Kryssing, som ikke var nationalsocialist. Deres anden chef, som skulle lede det danske Frikorps i kamp, var major Christian Frederik von Schalburg, som var medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP).


Efter Træning i Hamburg og Treskau (Polen) kom ordren om afmarch til Østfronten d. 8. maj 1942. Efter frikorpsets ankomst sluttede de sig til 3. SS-Panzergrenadier-Division ”Totenkopf”. Frikorps Danmark blev sat ind i de meget hårde kampe i Demjansk syd for Novgorod, hvor de kom den omringede SS Totenkopf-division til undsætning. Den 2. juni døde von Schalburg da han trådte på en landmine, og tre dage senere faldt også frikorpsets tredje chef, Hans Albert Von Lettow Vorbeck. Den 2. juli blev SS-Sturmbannführer og DNSAP-medlemmet Knud Borg gjort til ny befalingsmand for korpset. Han regnes for at have været en vældig god taktiker.


Korpset blev trukket tilbage fra fronten fra august til oktober samme år og havde i denne periode orlov i Danmark. Den 5. december befandt korpset sig i russiske Nevel og blev sat ind ved forsvarsstillingerne i Velikije Luki. Russerne angreb juleaften og der blev igen udkæmpet hårde kampe.
I marts 1943 blev frikorpset atter trukket tilbage fra fronten og blev sendt til militærområdet Grafenwöhr i Nürnberg. Her blev Frikorps Danmark d. 20. maj 1943 opløst. Soldaterne blev opfordret til at slutte sig til SS-Panzergrenadier Regiment 24 Danmark, hvilket de fleste også gjorde. Regiment 24 Danmark var en del af Nordland-divisionen og fortsatte kampen til 1945.

https://www.nordfront.dk/s47frikorps-danmark-s47/
Afmeld DDRlicensen her https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens-0 du bliver 2600 kroner rigere hvert år og du slipper for at betale til løgnepropagandaen (Husk nem-id)

Offline GuBBi

 • Administrator
 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 2695
 • Activity:
  0.2%
 • Country: dk
  • Vis profil
Sv: Frikorps Danmark
« Svar #1 Dato: April 11, 2018, 12:13:17 am »
Citér
Den 9. april 1940 blev Danmark og Norge ”besat” af Tyskland. Dette skete for at forhindre de allieredes invasion af Danmark, Norge og Sverige og dermed forhindre de allierede i at åbne en ny frontlinje fra Nord.

Ja, det er så løgn. De allierede var interesserede i at nægte tyskerne jernmalm til deres våbenindustri, men de havde ikke planer om at invadere og besætte hele skandinavien. Danmark blev ikke "besat". Vi blev besat.

Og frikorps Danmark hørte som sagt under SS, og var dermed DIREKTE underlagt nazistpartiet, og ikke bare værnemagten. Der er ingen fucking undskyldninger! De hjalp den magt som havde besat os, og underlagde sig selv frivilligt for deres regime. Det er forrædderi på alle leder og kanter.

Sjovt som du er kritisk overfor mange medier, men åbenbart har komplet tillid til nazister. Og når jeg siger "sjovt" mener jeg en skændsel.