Politik- & Samfund > Samfund- & Kultur

Forbud mod Skæg.

(1/7) > >>

Lunavecchia:
Skæg er udansk, i hvert fald store skæg, religiøst betingede skæg, og naturligvis kan vi se forskel på, om skægget er religiøst betinget eller om man bare har anlagt skæg, fordi man kan lide et skægget look.
Så nu skal det være slut med skæg på hospitaler, hvis det står til DF - altså religiøst betinget skæg.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/df-ledelse-bakker-op-om-forbud-mod-skaeg-paa-hospitaler

Gad vide hvem der skal afgøre, om skæg er religiøst betinget...politi og domstole?

Her har vi en dansk dansker, som blev mere og mere udansk med årene, som han lod skægget vokse.

http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/thorvald-stauning-1873-1942/

Eller hvad med denne fætter julemand?

http://randersidag.dk/?Id=14804
 :JC_doubledown:

Anklageren:
Hvordan tolker man "udansk"? 

Jeg har kigget på store skæg, og når man går tilbage i tiden, er det svært at finde nogen uden store skæg. Her er nogle eksempler.Gorm den Gamle Knudsøn, Konge af DanmarkHermann Ernst Freund, Thor, siddende, støttet til sin hammer, 1828-1829. Statens Museum for Kunst.

Her er et stik fra 1893 af Thors fisketur med jætten Hymer.Engang var aserne inviteret til gilde hos Ægir, den mægtige jætte, som herskede over havet. Fra tidligere sammenkomster vidste han, at aserne kunne drikke umådelige mængder af mjød, og han havde ikke en kedel, som var stor nok. Der var kun én, som havde en sådan kedel, og det var jætten Hymer, og derfor fik Thor og Tyr til opgave at tage til Hymers gård og låne den.

Hymer var ikke specielt begejstret for besøget, men bød dem indenfor, som traditionen byder. Han slagtede tre tyre, hvoraf Thor alene åd de to til aftensmad. Hymer syntes, at det var lige i overkanten, og lod Thor vide, at med den appetit måtte han hellere hjælpe til med føden tage med på fisketur den følgende morgen.

Næste morgen spurgte Thor Hymer, hvor han kunne finde noget madding, og Hymer pegede om bag gården og sagde, at han måtte kunne finde noget der. Hymer havde regnet med, at Thor ville grave efter orm, men Thor brækkede i stedet hovedet af Hymers yndlingstyr, som græssede på grønningen bag huset. Hymer lod ikke sin forbitrelse mærke, og de sted ombord i Hymers båd. Thor greb årerne og roede udaf. Snart sagde Hymer, at det var her, han plejede at fiske, men Thor ville lidt længere ud. Uanset hvor langt, de kom ud, ville Thor længere ud, og til sidste nåede de helt ud på verdenshavet. Hymer blev bekymret og sagde, at her risikerede de at møde den farlige Midgårdsorm. Endelig satte Thor tyrehovedet på en vældig krog fiskesnøren og lod maddingen synke til bunds, og det varede ikke længe, inden Midgårdsormen bed på krogen. Den rykkede så hårdt i snøren, at Thor slog hænderne til blods på rælingen. Nu stemte Thor benene mod bunden, så den gik i stykker, og han trak ormen helt op til rælingen, og de to dødsfjender så hinanden i øjnene. I samme øjeblik, som Thor rakte ud efter Mjølner, skar den rædselsslagne Hymer snøren over, og ormen forsvandt i dybet. Thor blev rasende, men sagde intet og lod Hymer ro ind til bredden.

Om aftenen fortærede de to hvaler, som Hymer havde fanget på udsejlingen. Efter måltidet udfordrede Hymer Thor til en styrkeprøve, som bestod i, at Thor skulle smadre Hymers krus. Denne tilsyneladende nemme opgave viste sig særdeles vanskelig, og snart havde Thor smadret adskillige søjler i Hymers hal, men kruset holdt. Da sagde Hymers hustru, som var moder til Tyr: "prøv at ramme Hymers pandeskal, den er stærkere end hans bæger". Thor kastede kruset af al sin kraft mod Hymers pandeskal, og kruset gik i stykker. Hymer beklagede tabet at sit bæger, men han erkendte sit nederlag og lod Thor og Tyr gå med kedlen. Tyr kunne ikke rokke kedlen, men Thor tog det over hovedet og gik. På vejen tilbage mod Ægirs gård opdagede de, at de blev forfulgt af en flok jætter med Hymer i spidsen. Thor stillede kedlen fra sig, greb Mjølner og dræbte samtlige jætter. Og således gik det til, at aserne kom til at holde gilde i Ægirs sal med masser af mjød.

http://www.aerenlund.dk/mytologi/nordiske_myter.html

Desdicardo:
Måske skulle anklageren være opmærksom på at det jo ikke har noget at gøre med religion og etnicitet men simpelthen det faktum at står lægen med et åbent sår er det svært at holde området sterilt. Der er jo en grund til at de har maske og hat på når de opererer.

Det er lidt svært med et stort vildmandsskæg (jeg var næsten fristet til at skrive profet skæg) Haha!

Det har selvfølgelig også noget at gøre med lægens visuelle fremtræden men ovenstående er vel nok vigtigste grund. ;)

Anklageren:

--- Citat fra: Desdicardo efter November 09, 2017, 10:30:15 pm ---Måske skulle anklageren være opmærksom på at det jo ikke har noget at gøre med religion og etnicitet men simpelthen det faktum at står lægen med et åbent sår er det svært at holde området sterilt. Der er jo en grund til at de har maske og hat på når de opererer.

Det er lidt svært med et stort vildmandsskæg (jeg var næsten fristet til at skrive profet skæg) Haha!

Det har selvfølgelig også noget at gøre med lægens visuelle fremtræden men ovenstående er vel nok vigtigste grund. ;)

--- Afslutning på citat ---

Lad dog lægerne styre hygiejnen på hospitalerne

Tror du virkelig på, at politikerne på Christiansborg pludselig har fået den opgave at styre hygiejnen på landets operationsstuer - eller kan vi kalde en spade for en spade?Lunavecchia:

--- Citat fra: Desdicardo efter November 09, 2017, 10:30:15 pm ---
Det har selvfølgelig også noget at gøre med lægens visuelle fremtræden men ovenstående er vel nok vigtigste grund. ;)

--- Afslutning på citat ---

Ja, det har tydeligvis noget med det visuelle at gøre, hvilket også fremgår af Peter Skaarups udtalelse om, at det kun er religiøst betinget skæg, der skal forbydes på hospitaler.

Hvis det var hygiejne, det drejede sig om, kunne han og Henrik Thorup jo bare sige, at det var dét, der var problemet.

I øvrigt har sundhedsvæsenet og hospitaler sikkert styr på det med hygiejnen og hvad man må og ikke må i forhold til det.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version