Politik- & Samfund > Samfund- & Kultur

Det perfekte land - hvis DU kunne vælge...

(1/2) > >>

politisk ukorrekt:
Nogle gange får man indtryk af, at nogle af de allermest nationalsindede mener, at Danmark er åh, så perfekt. Fordi det er dansk og det er SÅ dejligt. Danmark er Danmark og dermed er Danmark pr. definition verdens paradis!

Men der er vel nuancer? Er der ting, som DU synes, vi kunne lære noget af fra andre lande? På hvilke parametre synes du, vi gør det godt i Danmark og på hvilke synes du, at vi har noget at lære?

Med andre ord, hvordan ville det perfekte land eller den perfekte kultur se ud, hvis DU kunne vælge?

Hvilke danske ting ville du beholde og hvad ville du tage fra andre lande og kulturer, hvis du kunne?

F.eks. kunne jeg nævne nogle ting, vi MÅSKE godt kunne bruge noget mere af her i landet:

- brasilianernes fodboldfærdigheder og livsglæde. I det hele taget deres afslappede holdning til livet.
- italienernes mad og vine, som er i verdensklasse. Man kunne også tage deres landskab, som er meget malerisk og flot. Deres mange flotte historiske monumenter er også noget, vi mangler heroppe.
- tyskernes disciplin og grundighed. Men også deres natteliv, som er mere festligt og vildt end det danske.
- japanernes venlighed og måske også deres opfindsomhed hvad angår nye opfindelser. Japanerne har virkeligt sans for detaljerne og er super til at opfinde nye sjove niche-opfindelser. Jeg er også lidt misundelig på deres ekstremt hurtige tog, der kører 300-400 km. i timen.
- englændernes traditioner og pomp og pragt. Når noget skal være stort i England, så skal det være rigtigt stort og prægtigt.
- amerikanernes mangfoldighed og evne til at tage det bedste fra mange kulturer (nogle kritikere vil så sige, at de tager det værste i stedet :blum:).
- nordmændenes nationalitetsfølelse og deres evne til at sætte pris på deres egen kultur. Ingen er så selvglade som nordmændene, når de vinder i sport! :hyper:
- grækernes venlighed og afslappethed. De er meget gæstfrie dernede. Man kunne også tage deres kulturarv, der er ret imponerende (ligesom italienernes).
- argentinernes fodboldfanatisme. Den danske Superliga er kedelig bl.a. fordi tilskuerne er kedelige. Argentina har nok verdens vildeste fodboldfans. :yes:
- Ægyptens pyramider og historiske arv er noget vi savner heroppe. Kunne vi ikke bare nøjes med at importere pyramiderne og så lade muslimerne blive? :blum:


Hvad ville DU tage fra andre kulturer, hvis du kunne?

Og er der noget specielt ved Danmark, hvor du mener, at vi er bedre end andre lande?

Ting, jeg godt kan lide ved Danmark:

- klimaet. Der er hverken for koldt eller varmt. Vi er også forskånet for f.eks. jordskælv og tsunamier.
- nogenlunde social sikkerhed. Selvom velfærdsstaten er truet.
- vi er gode til håndbold og badminton bl.a.
- jeg kan godt lide at vi er mere frisindede end vore nordiske brødre, Sverige og Norge, hvor alt, hvad der er sjovt, skal forbydes. :ohmy:
- vi har en god geografisk placering næsten midt i Europa. Afstanden til Nordnorge er jo ca. den samme som afstanden til Syditalien.
- vi har generelt været forskånet for alt for meget social uro her i landet, på grund af vor relativt store homogenitet. Noget som dog er truet NU på grund af migranterne.

Debatsvinet:
Byen Solvang  Californien i US Bluff ... Det er snart det eneste sted der er Dansk efterhånden ... :ahappy:

Marius, the giraffe:
Ungarns politik!!!!

Tænk at have en Premierminister der bekymrer sig om eget lands befolkning, og hellere ser folket tilfreds, frem for nogle forældede og fejlfortolkede konventioner...

Jeg mener virkelig seriøst at EU kunne bruge ham som formand i europa-kommisionen, frem for det møgdyr til Jean-Claude Juncker....GuBBi:
Synes faktisk bedst om Danmark i de fleste henseende. Med nogle få undtagelser:
Nationaløkonomi: Norge
Mad: Italien
Vejr: Frankrig/Norditalien
Resten: Danmark

homofaber:
Der er en ting, jeg ikke bryder mig om Danmark og det er, at folk ikke taler sammen. Bare det at sige hej, hvis man går tur i skoven. Når man står i kø ved kassen, møder folk på gaden osv. Jeg har haft naboer, som jeg kan gå forbi uden at veksle et ord. Det er som om, at folk går rundt i en eller anden boble og den må man ikke prikke til.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version