Forfatter Emne: Pas på, is-Torsten kommer!  (Læst 1236 gange)

Offline Torsten Bonfils (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 2543
 • Activity:
  14.2%
 • Country: aq
 • Køn: Mand
  • Vis profil
Pas på, is-Torsten kommer!
« Dato: November 28, 2017, 11:46:11 am »
Der er en 'is-hammer' på vej, og den hedder Torsten. :hyper:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/nu-kommer-is-torsten-han-bringer-tidlig-jule-sne-med-sig/6934960


Der er kold polarluft på vej mod Danmark med hastige skridt.

'Torsten', som is-hammeren er blevet døbt, vil bringe både kulde og sne med sig, og derfor er det ved at være på tide at finde vinterjakken, huen og handskerne frem fra skuffen, hvis man ikke allerede har gjort det endnu.

Anja Bodholdt er metrolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), og hun fortæller til Ekstra Bladet, at specielt nordjyderne skal være varsomme allerede tirsdag, hvis de bevæger sig ud på vejene:

- Der bliver koldere på grund af den polarluft, der strømmer ned over Danmark. Allerede fra i i dag kan der være risiko for isglatte veje i Nordjylland, hvor Torsten rammer først, men ellers rammer kulden først for alvor landet onsdag.

Hun fortæller samtidig, at Torsten bringer sne med sig, men at der ikke vil falde meget nedbør de kommende dage. Alligevel er der en chance for at opleve snevejr:

- Der kommer 'desværre', kan man sige, ikke så mange byger, og derfor er det ikke sikkert, at det lavtryk, der kommer, vil bringe nedbør med sig. Men kommer der nedbør, så vil sandsynligheden for at det er sne eller slud være meget stor især onsdag og torsdag.

Allerede ud på tirsdagen vil der mulighed for at opleve sne i Nordjylland, skriver DMI desuden på Twitter.

Varmere igen i weekenden
Selv om vejret bliver bidende koldt de næste par dage, så skal man ikke frygte, at der gemmer sig en isvinter lige rundt om hjørnet. Anja Bodholdt fortæller nemlig, at vejret bliver varmere og skifter til plusgrader igen, når Torsten er drevet forbi:

- Det bliver rigtig koldt de kommende dage. Temperaturen går fra plus til minus onsdag, hvor 'Torsten' vil dække hele landet, og derfor bliver det rigtig koldt frem mod weekenden. Her bliver det til gengæld varmere igen, når lavtrykket bevæger sig mere sydpå.


Nåh ja. Hvad mener du?????????????????????????

Anklageren

 • Gæst
Tjah
« Svar #1 Dato: November 28, 2017, 12:14:24 pm »
Her er problemet, at det er for varmt, så sneen er ved at smelte. Der er barskt i arktis, når der kommer plus-grader om vinteren, og så dør der mange dyr, fordi der lægger sig et lag is i sneen, så de får svært ved at komme ned til føden.

Det kan vi ikke ændre på, men kulde er langt hen af vejen et spørgsmål om tøj.

Det er ikke rart at skulle have en masse tøj på, fordi det hæmmer - men det er der råd for, hvis man altså har råd til det.

Man kan f.eks. ønske sig en god dunjakke til jul. Den er dyr, men den vejer næsten ingen ting, og er alligevel så varm, at man har det behageligt i koldt vejr  :yes: