Forfatter Emne: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?  (Læst 902 gange)

politisk ukorrekt

 • Gæst
Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Dato: September 15, 2017, 10:41:50 pm »
Danmark er klart et kollektivistisk samfund. Ikke uden grund mener mange amerikanere, at Danmark nærmest er et kommunistisk samfund - og det er det vel også med amerikansk målestok. Danmark har mange ligheder med det gamle DDR. Stor statslig kontrol, et hav af love om alt mellem himmel og jord, meget propagandistiske medier ejet af ganske få store virksomheder, feministisk kollektivistisk pædagogik i Folkeskolen og i børnehaven o.s.v. I Danmark har vi en konsensus-mentalitet, som betyder, at man helst ikke skal skille sig for meget ud fra flertallet og mængden. Gør man det, så skal Janteloven nok sørge for at få ram på én, så man ikke kommer for godt i gang. Vi ser det også her på debatten, men også på andre debatter i Danmark, at folk disses, intimideres, mobbes og chikaneres, hvis de mener noget, der skiller sig mere end få procent ud i forhold til flertallets mening. Rudi stemples som nazist, fordi han er meget nationalistisk anlagt. Dansknationalist ligeså. Jeg stemples som tosse, fordi jeg har et ret spirituelt og okkult livssyn og forsøger at se ud over det, som umiddelbart kan ses med det blotte øje. Og Poul Jørgensen forfølges og chikaneres, fordi han tager kampen op mod de store kanoner i forsikringsbranchen. :blum:

Youtube´eren Creatrix13 synes jeg er ret inspirerende at lytte til, da han er meget skarp i sine analyser og ser ting, som 99,99% ikke kan se. Denne lange enetale er bestemt værd at lytte til. I starten af videoen nævner han netop noget om Janteloven og kollektivismen:

https://www.youtube.com/watch?v=-77S2H0YHGw


Han kommer ind på, hvordan gruppepresset fra kollektivismen ofte gør, at folk ikke tør sige sandheden. Ikke tør stå ved deres inderste tanker. Fordi man bliver mobbet, latterliggjort og endda chikaneret, hvis man tør skille sig ud fra mængden og stå ved, at man ser anderledes på tingene end flertallet. Creatrix13 mener, ligesom jeg selv, at man bør hæve sig over kollektivismen og i stedet ALTID sige, hvad man mener, uden frygt for repressalier. Som Grundtvig sagde: SIG, HVAD DU VIL. ALTID!

Flertallet af danskere ligger under for kollektivismens gruppepres, og derfor lider de fleste danskere af ytringsFEJHED. Fordi de er bange for at sige deres ærlige mening, hvis den stikker ud fra gennemsnittets opfattelse af tingene. Vi kender det nok fra familiesammenkomster, hvor man for at holde masken overfor familien, bare snakker dem efter munden. Men så lærer man måske aldrig hinanden rigtigt at kende, fordi man forstiller sig, men spiller en rolle. Det er derfor, jeg synes familiesammenkomster er kedelige. Fordi det er bare laveste fællesnævner, der gælder dér. Trivielle emner. Trivelle meninger. Og man skal ikke skille sig ud fra mængden, for så bliver der set skævt til én. Især i det nordlige Jylland, hvor jeg kommer fra. :yes:

Men måske burde mange flere af os turde, at tage bladet fra munden og sige flertallet imod? Creatrix13 har dette fine bud på, hvorfor mange mennesker lider af ytringsfejhed og ikke tør sige ting, der går imod strømmen:

Citér
Fejhed stiller spørgsmålet: Er det sikkert?

Formålstjenligheden stiller spørgsmålet: Kan det betale sig og er det politisk korrekt?

Forfængeligheden stiller spørgsmålet: Er det populært?


Jeg er sådan set ligeglad med, om mine holdninger er sikre, politisk korrekte eller populære. Jeg siger, hvad jeg mener. Og når jeg mener, at aliens, reptilians, Illuminati o.s.v. eksisterer, hvorfor skulle jeg dog så holde kæft om det bare for at falde ind i mængden? DET ville jo netop være ytringsfejhed. :yes:

Hvad med DIG? Har du taget dig i ofte at undertrykke din inderste holdning, fordi du gerne vil være populær og ikke ønsker at være det sorte får, der skiller sig ud? Eller fordi du er bange for repressalier, hvis du siger din ærlige mening?

Lider DU af ytringsFEJHED, eller udnytter du tværtimod din ytringsFRIHED?

Kort sagt: Er DU præget af vort kollektivistiske samfunds gruppepres og HIVE MIND? Eller tør du være helt dit eget autentiske jeg?

« Senest Redigeret: September 15, 2017, 10:43:43 pm af politisk ukorrekt »

Offline Anklageren

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 21398
 • Activity:
  100%
 • Country: gl
 • Køn: Mand
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #1 Dato: September 15, 2017, 10:44:28 pm »
Det kender jeg godt.

Der er vist ikke nogen, som bliver angrebet så meget som mig.
Frihed lad være vort Løsen i Nord
Frihed for Loke saavelsom for Thor

politisk ukorrekt

 • Gæst
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #2 Dato: September 15, 2017, 10:58:46 pm »
Det kender jeg godt.

Der er vist ikke nogen, som bliver angrebet så meget som mig.

Det er sandt. Jeg vil gerne give dig, at du tør stå ved dine holdninger. Så det var sådan set ikke specielt dig, jeg tænkte på som én af dem, der ikke siger din mening.

Andre herinde, som jeg mener bestemt ikke lider under kollektivismens pres er f.eks. Dansknationalist, Rudi, TorSKEN Bonfils og et par stykker til. Det er mit indtryk, at de altid siger deres uforbeholdne mening og ikke ligger under for kollektivismens forventning om at have bestemte holdninger. Carlo ligeså, men Carlo har bare det mærkelige, at han ikke gider høre på andres holdninger - selvom han bestemt har sine egne standpunkter!

Nu er det vel også sådan, at bare dét, at man er aktiv på en debat, i sig selv indikerer, at man nok har større mod til at stå ved sine holdninger end folk, der ikke er aktive på debatter. Mine forældre har tit brokket sig lidt over, at jeg debatterer så meget og er så hudløst ærlig. Noget jeg havde allerede som barn, hvor jeg altid sagde min mening. Jeg har fået at vide, at jeg flere gange fik min mor til at krumme tæer, da jeg var 4-5-6-7-8 år, fordi jeg altid sagde PRÆCIST, hvad jeg mente (det er typisk for børn i den alder og det er derfor, jeg mener at børn i 3-10 års-alderen, ca., er de mest ærlige mennesker, der findes :yes:). Men generelt gider jeg bare ikke den der forstillelse og skuespil. Selvom der KAN være situationer, hvor også jeg spiller en rolle. For det kaldes pli og situationsfornemmelse. Den bliver man jo også nødt til at have bare engang imellem. Selv jeg har den da til en vis grad. Men jeg kan rigtigt godt lide provoer, der tør skille sig ud og være sig selv. Derfor var jeg altid vild med at se og høre Jens Jørgen Thorsen i sin tid. Han var et slags forbillede for mig, fordi han var fræk som en slagterhund og var hamrende ligeglad med, hvad andre tænkte om ham. Jeg er slet ikke så hæmingsløs som ham, det må jeg erkende. Men jeg forsøger bare at have LIDT af hans stil og jargon. For meget kunne man sige om hr. Thorsen. Men medløber var han ikke. Han gjorde og sagde altid præcist, hvad han havde lyst til. Det kunne vi alle lære lidt af. :yes:

« Senest Redigeret: September 15, 2017, 11:00:23 pm af politisk ukorrekt »

Offline GuBBi

 • Administrator
 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 2491
 • Activity:
  15.2%
 • Country: dk
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #3 Dato: September 16, 2017, 03:07:48 am »
Danmark er IKKE et kollektivistisk samfund. Vi er primært liberalistisk, selvom jeg indrømmer vi har små dele af kollektivisme her og der. Men vores grundlov er absolut et liberalistisk projekt.

Nu taler du nok mere om kultur end om politik, men den liberalisme skinner også igennem i vores kultur. Det er der det danske frisind kommer fra. Det betyder ikke at der ikke nødvendigvis er en vis kulturel konsensus omkring visse værdier og holdninger i vores samfund, og det ville også være underligt. For selvom vi generelt har relativt stor tiltro til hinanden og selv til staten, er det alligevel et gennemgående tema at vi i Danmark ikke kan lide ting der er alt for højt på strå, og vi er mistroiske overfor udlandet. Kig bare på hvem der næsten altid er de onde i Olsen-bande film; Det er direktører og svindlere der laver lyssky aftaler med udlandet til skade for vores lille andedam. Jeg siger bestemt ikke at Olsen banden er propaganda, men bare at det er et produkt af vores kultur, og at filmenes holdninger gjorde at de ræsonnerede i befolkningen.

Nu er der nogen der vil sige "Hvad med skatten!?!!!1".
Til det er svaret at en høj skat bestemt ikke nødvendigvis er kollektivistisk, givet at alle opererer under samme regelsæt. Ikke alle individualistiske filosoffer ser dette ens, men jeg er bestemt ikke den eneste med den tilgang. Staten beskytter ens rettigheder, og i et velfærdssamfund er begrebet "rettighed" bare udvidet til også at betyde skolegang, lægehjælp osv. Rettigheder har en pris, og den pris er skatten. Vi beslutter skatten i fællesskab for at sikre at vi har samme rettigheder under loven, og for at sørge for at loven har legitimitet. Der er intet anti-individualistisk over dette.

Online Carlo

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 8566
 • Activity:
  100%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Forkyndende og missionerende ateist og kommunist
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #4 Dato: September 16, 2017, 03:51:08 am »
Jeg stemples som tosse, fordi jeg har et ret spirituelt og okkult livssyn og forsøger at se ud over det, som umiddelbart kan ses med det blotte øje.

Du kan da bare vise at du ikke er en tosse. Det kan du gøre ved at demonstrere at du kan se nogef det der ikke kan ses med det blotte øje. Kom nu. Hvad er næste uges lottotal?

Hvis du ikke kan sige det, er du en tosse.
HVAD RAGER DET OS, hvad Reformskifteren mener. Der bliver ingen dialog, imødekommenhed eller kompromiser.

politisk ukorrekt

 • Gæst
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #5 Dato: September 16, 2017, 11:48:22 am »
Danmark er IKKE et kollektivistisk samfund. Vi er primært liberalistisk, selvom jeg indrømmer vi har små dele af kollektivisme her og der. Men vores grundlov er absolut et liberalistisk projekt.

Én ting er Grunloven, som jeg også synes der udmærket ud på papiret. En anden ting, og det er hvad jeg fokuserer på her, er folks mentalitet. Her mener jeg at vi primært er kollektivistiske. :yes:

En Mikkel Clair Nissen har forfattet bogen Manipulism and the Weapon of Guilt: Collectivism Exposed. Her et link til hans Youtube-kanal, hvor han læser op fra 1. kapitel (og nej, jeg har ikke læst hele bogen, endnu da. Og jeg er sådan set heller ikke enig med ham i alt. Men jeg synes dog, at han har nogle gode pointer):

Chapter 1 - Manipulism and the Weapon of Guilt: Collectivism Exposed

https://www.youtube.com/watch?v=BJKBpw4azGU&list=PLfNI5HyhCb7uHKFF7YKYGEJniWb-A2xI_&index=2


Nu taler du nok mere om kultur end om politik, men den liberalisme skinner også igennem i vores kultur. Det er der det danske frisind kommer fra. Det betyder ikke at der ikke nødvendigvis er en vis kulturel konsensus omkring visse værdier og holdninger i vores samfund, og det ville også være underligt. For selvom vi generelt har relativt stor tiltro til hinanden og selv til staten, er det alligevel et gennemgående tema at vi i Danmark ikke kan lide ting der er alt for højt på strå, og vi er mistroiske overfor udlandet. Kig bare på hvem der næsten altid er de onde i Olsen-bande film; Det er direktører og svindlere der laver lyssky aftaler med udlandet til skade for vores lille andedam. Jeg siger bestemt ikke at Olsen banden er propaganda, men bare at det er et produkt af vores kultur, og at filmenes holdninger gjorde at de ræsonnerede i befolkningen.

Ja, jeg taler mere om kultur og mentalitet end jeg taler om politik og Grundlov. Fordi jeg er sådan set enig i, at på papiret skulle vi jo være ret liberale og frisindede. Men ER vi nu også det i praksis?

Jeg oplever i hvert fald, at vi har en meget kollektivistisk tankegang og mindset her i landet. Nu bliver det for langt, hvis jeg skal argumentere fra a til z, så lad mig blot opridse nogle eksempler:

- i Folkeskolen er det en socialistisk, feministisk ideologi, som børnene opdrages med. Vi er alle i samme båd, kunne sloganet være. Og faktisk husker jeg fra min barndom, at det var en af de sange, som pædagogerne hele tiden sang i skolen, når vi havde morgensamling (hvad vi havde på en af de skoler, hvor jeg gik). Jeg husker også, at alle lærerne på min skole var socialister. D.v.s. stemte på enten Socialdemokraterne eller SF!! - Kollektivismen bliver opildnet, mens individualisme bliver undertrykt. Jeg husker det da selv fra skoletiden, hvor det føltes som om, at hvis man stak det mindste ud fra normen eller fællesskabet, så blev man forsøgt rettet til. Udgangspunktet er, at hvis ét individ skiller sig ud, så er det pr. definition ham eller hende, der er noget galt med. Og fællesskabet/flertallet, der har ret. Jeg har altid været en type, der gik mine egne veje og har oplevet mange gange, især i barne- og teenageårene, at flertallet forsøgte at rette mig til og stække mine vinger. Jeg følte i hvert fald altid kollektivets pres. :yes:

- prøv at se på ungdomskulturen. Se på hvordan ungdommen opfører sig. Totalt kollektivistisk og meget lidt individualistisk. Unge går altid i flok, imiterer hele tiden hinandens adfærdsmønstre. Derfor er 95% af de unge i Danmark stort set ens. Drikker bajere, tager stoffer, går rundt i flok, har nogenlunde de samme meninger og går også i nogenlunde det samme tøj. Og skiller man sig ud, bliver man mobbet eller holdt udenfor fællesskabet, fordi fællesskabet/det kollektive Hive Mind ikke tillader folk at skille sig for meget ud. I går var jeg ude og cykle en tur og jeg lagde mærke til, at ALLE unge mennesker, jeg så, i 15-25 års-alderen, gik rundt i flok med andre unge. Jeg blev så irriteret over det, at jeg på et tidspunkt udbrød højt til én af disse grupper HVORFOR GÅR UNGE ALTID RUNDT I FLOK? HAR I INGEN SELVSTÆNDIGHED NOGEN AF JER?? - Og det mener jeg skam! Man ser næsten aldrig unge, der tør skille sig ud fra flokken. Det er så trist at se på denne undertrykkelse af det enkelte individ. Hvor alle hele tiden efteraber hinandens adfærd og forsøger at passe ind i flokken.

- tag på et fodboldstadion. Hvor meget individualitet ser man der? Det er laveste fællesnævner, der hersker. Flok- og pøbelmentaliteten. Jeg kan godt lide fodbold, men jeg får det altid lidt ubehageligt, når jeg er på stadion. Fordi jeg væmmes og foruroliges over folks dumme kollektivistiske adfærd. Hvor ingen tør være sig selv, men hvor alle følges i flok og opfører sig som vilde dyr. :hyper:

- vi ser det også på den danske foreningskultur. Intet andet sted er der så mange foreninger for alt og alle som her i Danmark. Det ser jeg som et ret kollektivistisk træk. Fordi alt skal altid gøres i flok. Hvor i udlandet, der samler man sig i små grupper, hvis man har en bestemt interesse. I Danmark skal alt gøres i store grupper. Gruppearbejde. Og samarbejde og gruppearbejde tilskyndes, hvorimod individualitet bliver ugleset. Hvis man f.eks. er til yoga, hvorfor så ikke bare meditere for sig selv eller dyrke yoga for sig selv - eller bare i en lille privat flok? Hvorfor skal det foregå på en eller anden aftenskole, hvor man gør det i flok? Og det samme med de 117 andre fritidsinteresser, som i Danmark primært dyrkes under kollektivets rammer. I foreninger.

- nu har du, GuBBi, jo næsten alle de politisk korrekte meninger. Så jeg tvivler på, at du har prøvet at føle dig udenfor flokken. At være udenfor kollektivet. Du er selvfølgelig velkommen til at rette mig, hvis jeg tager fejl. - Men det har jeg været hele mit liv. Og derfor har jeg følt på egen krop og sjæl, hvordan det er at skille sig ud. Man bliver virkeligt disset konstant. Man får at vide, at man bør gå til lægen. At man er sær. At man er idiot. At man er tosset o.s.v. Bare fordi man tør have sine egne meninger og gå sine egne veje. Jeg har derfor altid følt et pres fra kollektivets side. Lige fra jeg var teenager. Og jeg føler det den dag i dag. Også herinde mærker jeg det jo, hvor der konstant gøres grin af, at jeg tør sige nogle ting, som jeg mener helt ærligt. Men da mine holdninger ikke passer ind i det kollektive Hive Mind, så bliver man gjort grin med (Tørresnoren især synes at have en meget kollektivistisk tankegang, da han konstant driller folk, der ikke tænker som de andre :blum:). Hvorfor ikke bare respektere, at vi er nogle, der ser anderledes på tingene og verden? NEJ, kollektivet forsøger at sætte én på plads, at presse én til at blive en del af normen og fællesskabet. Jeg oplever sjovt nok på min Youtube-kanal, at næsten alle negative hater-kommentarer, jeg får, er fra danskere. Mens f.eks. mine amerikanske seere er meget mere åbne og venlige. Det synes jeg netop viser, at det er sandt, at danskerne har en kollektivistisk tankegang, hvor der ses ned på folk, der skiller sig lidt ud. Det er Janteloven, der hersker her. :yes:


Nu er der nogen der vil sige "Hvad med skatten!?!!!1".
Til det er svaret at en høj skat bestemt ikke nødvendigvis er kollektivistisk, givet at alle opererer under samme regelsæt. Ikke alle individualistiske filosoffer ser dette ens, men jeg er bestemt ikke den eneste med den tilgang. Staten beskytter ens rettigheder, og i et velfærdssamfund er begrebet "rettighed" bare udvidet til også at betyde skolegang, lægehjælp osv. Rettigheder har en pris, og den pris er skatten. Vi beslutter skatten i fællesskab for at sikre at vi har samme rettigheder under loven, og for at sørge for at loven har legitimitet. Der er intet anti-individualistisk over dette.

Lige omkring det med skat, er jeg nok nogenlunde enig med dig. Og det er her jeg er ret uenig med Mikkel Clair Nissen. Han ser det, at vi alle betaler skat, som en undertrykkelse af individet. Han mener, at det bør være frivilligt, om vi vil give noget til fællesskabet og betale skat. Her ser jeg nok på det mere som du gør, GuBBi. At vi ved at betale skat netop støtter INDIVIDET. Hvor f.eks. det amerikanske system, hvor skatterne er meget lave, undertrykker individet. Fordi der er så mange individer/mennesker, der tabes i det system, de har derovre. Så lige på det punkt, tror jeg at jeg er mere enig med dig end med Mikkel Clair Nissen. Men derfor synes jeg alligevel, at manden har en del gode pointer i sin bog (som jeg kun har læst/hørt enkelte uddrag fra, men som jeg sikkert vil læse indgående på et tidspunkt).
« Senest Redigeret: September 16, 2017, 12:02:02 pm af politisk ukorrekt »

Offline genuine Troll

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 775
 • Activity:
  10.4%
 • Country: dk
 • Køn: Kvinde
 • Trolle-rit, trolle-rut-
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #6 Dato: September 16, 2017, 12:01:55 pm »
Det er allerede blevet en a n e l s e for langt, det indlæg,  :girl_smile:
Fake profil, :girl_blum2:

politisk ukorrekt

 • Gæst
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #7 Dato: September 16, 2017, 12:02:26 pm »
Det er allerede blevet en a n e l s e for langt, det indlæg,  :girl_smile:

Så fik vi lige opklaret, at du aldrig læser bøger. :blum:

Det kan ellers anbefales at læse bøger engang imellem. Det kan man godt blive klogere af og det optræner hjernens evne til at koncentrere sig. Hvilket du tilsyneladende har det lidt svært med, siden det er uoverkommeligt for dig at læse, hvad der svarer til 2 A4-sider. :yes:

Men jo, indlægget blev faktisk lidt længere, end jeg umiddelbart havde tænkt. Men man bliver jo inspireret, mens man skriver. :blum:
« Senest Redigeret: September 16, 2017, 12:06:13 pm af politisk ukorrekt »

Offline Anklageren

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 21398
 • Activity:
  100%
 • Country: gl
 • Køn: Mand
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #8 Dato: September 16, 2017, 12:06:36 pm »
Det er allerede blevet en a n e l s e for langt, det indlæg,  :girl_smile:

Så fik vi lige opklaret, at du aldrig læser bøger. :blum:

Det kan ellers anbefales at læse bøger engang imellem. Det kan man godt blive klogere af og det optræner hjernens evne til at koncentrere sig. Hvilket du tilsyneladende har det lidt svært med, siden det er uoverkommeligt for dig at læse, hvad der svarer til 2 A4-sider. :yes:

Den har vi taget før.

Du har en tendens til at udbrede dig unødigt (men jeg læser da ofte, hvad du skriver)  :smile1:

Frihed lad være vort Løsen i Nord
Frihed for Loke saavelsom for Thor

politisk ukorrekt

 • Gæst
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #9 Dato: September 16, 2017, 12:11:30 pm »
Det er allerede blevet en a n e l s e for langt, det indlæg,  :girl_smile:

Så fik vi lige opklaret, at du aldrig læser bøger. :blum:

Det kan ellers anbefales at læse bøger engang imellem. Det kan man godt blive klogere af og det optræner hjernens evne til at koncentrere sig. Hvilket du tilsyneladende har det lidt svært med, siden det er uoverkommeligt for dig at læse, hvad der svarer til 2 A4-sider. :yes:

Den har vi taget før.

Du har en tendens til at udbrede dig unødigt (men jeg læser da ofte, hvad du skriver)  :smile1:

Det sagde min dansklærer også altid. Så der er sikkert lidt om snakken. Jeg er ikke så god til at fatte mig i korthed. Da jeg var 15-16 år, var jeg i praktisk på den lokale avis, da jeg dengang drømte om at blive journalist. Hvad jeg så aldrig blev, men i stedet får jeg min lyst styret ved at have min egen lille Youtube-kanal. :yes: - Men dengang sagde den lokale journalist også, at jeg skrev fint og havde et godt ordforråd o.s.v. MEN at jeg skulle lære at fatte mig i korthed, fordi han kunne sige det samme på halvt så mange linier, som jeg brugte. :hyper:

(Her er mit modargument så, at jeg mener at man mister nogle nuancer, hvis man skal korte det hele ned. Og derfor mener jeg netop også, at journalisternes dækning i dagbladene o.s.v. er unuauceret, fordi de korter det hele ned, så vigtige nuancer går tabt).

Men derfor mener jeg alligevel, at man har et problem, hvis man har svært ved at læse 2 A4-sider.

Nu ved jeg dog godt, at du selv er én af dem, der både skriver lange indlæg og også er i stand til at læse lange indlæg. Men der er nogle herinde, der brokker sig, lige så snart man skriver mere end 10-12 linier. Sådanne typer må have svært ved at læse en bog. :blum:
« Senest Redigeret: September 16, 2017, 12:20:49 pm af politisk ukorrekt »

Offline Abernes Konge

 • Jr. medlem
 • **
 • Banned!
 • Indlæg: 68
 • Activity:
  0%
 • Country: 00
 • Altid glad for at hjælpe.
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #10 Dato: September 16, 2017, 12:12:16 pm »
Lad nu Anklageren være.
Altid glad for at hjælpe. :smile:

politisk ukorrekt

 • Gæst
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #11 Dato: September 16, 2017, 12:13:14 pm »
Lad nu Anklageren være.

Hvem har angrebet Anklageren i denne tråd?

Offline Abernes Konge

 • Jr. medlem
 • **
 • Banned!
 • Indlæg: 68
 • Activity:
  0%
 • Country: 00
 • Altid glad for at hjælpe.
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #12 Dato: September 16, 2017, 12:18:11 pm »
Lad nu Anklageren være.

Hvem har angrebet Anklageren i denne tråd?

Nå ok, jeg ville bare slå et slag for den gode debat.

Vil du ikke også det?

???????????????
Altid glad for at hjælpe. :smile:

Offline genuine Troll

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 775
 • Activity:
  10.4%
 • Country: dk
 • Køn: Kvinde
 • Trolle-rit, trolle-rut-
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #13 Dato: September 16, 2017, 12:19:13 pm »
Det er da første gang jeg har `brokket´ mig,  :girl_smile:

Jeg har da læst mange bøger, se bare:>
                                                                :girl_blum2:
Fake profil, :girl_blum2:

Offline Anklageren

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 21398
 • Activity:
  100%
 • Country: gl
 • Køn: Mand
  • Vis profil
Sv: Undertrykker kollektivistiske samfund den frie individualitet?
« Svar #14 Dato: September 16, 2017, 12:20:44 pm »
Lad nu Anklageren være.

Hvem har angrebet Anklageren i denne tråd?

Nå ok, jeg ville bare slå et slag for den gode debat.

Vil du ikke også det?

???????????????

Du skal ikke være så misundelig  :blum:
Frihed lad være vort Løsen i Nord
Frihed for Loke saavelsom for Thor