Forfatter Emne: Afbrænding af erotiske bøger  (Læst 1614 gange)

Campanule

 • Gæst
Afbrænding af erotiske bøger
« Dato: August 28, 2012, 08:27:05 pm »
Jeg havde ellers tænkt mig at købe den som ebog, nu har jeg hørt så utrolig meget om den serie. Gad vide om den er så grov, nu ved jeg ikke om jeg vil have den. Omvendt så synes, jeg det er forkert at afbrænde bøger, man har vel lov til at læse, hvad man har lyst til. Nå jeg er bare nysgerrig for at høre, hvad der forarger sådan

Citér
Kvindeorganisation vil brænde erotisk bestseller

Den erotiske bogtrilogi Fifty Shades er blevet revet ned fra hylderne verden over.
 
Men hovedpersonernes seksuelle forhold, der bliver beskrevet særdeles detaljeret møder også stor modstand på grund af kontroversielle temaer såsom sadomasochisme.
 
Bogafbrænding den 5. november
 Den mest aggressive kritik kommer fra Wearside Women in Need, en kvindeorganisation for voldsramte. De mener, at bøgerne opfordrer til farlig adfærd.
 
Derfor har de opfordret alle, der kan følge deres tankegang, til at tage en kopi af Fifty Shades under armen og møde op til afbrænding den 5. november, skriver BBC.
 
Leder af organisationen Clare Phillipson kunne ikke færdiggøre bogen, da hun syntes, den var så modbydelig.
 
- Jeg kan beskrive med ord, hvor forkert den her bog er, eller hvor farlig en idé det er, at du tager en sofistikeret, men naiv, ung kvinde og meget rigere, voldelig, ældre mand, der slår hende og gør forfærdelige seksuelle ting mod hende, siger Clare Phillipson til BBC.
 
"Vold er sexet"
 Wearside Women's mål er at hjælpe voldsramte kvinder, da de ikke synes, at myndighedernes arbejde er tilstrækkelig på dette område.
 
Netop derfor kan det få leder Clare Phillipson op i det røde felt, at der er plads til bøger, der ifølge hende opfordrer til vold.
 
-  Det, der går mig mest på er, at i en tid, hvor myndigheder indfører nedskæringer og nægter hjælp til kvinder, der oplever vold i hjemmet, der har vi boghandlere, som misbruger befolkningen til at købe bøger, der signalerer, at 'vold i hjemmet er sexet'. Pengene ville være givet bedre ud til at støtte voldsofre, siger hun.
 
Wearside Women er ikke de eneste, der demonstrerer mod bøgerne. De er blevet boykottet af boghandlere og biblioteker i Wisconsin, Georgia og Florida, skriver Huffington Post.


Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2012/08/28/113244.htm

Offline carmen

 • Fuld medlem
 • ***
 • Indlæg: 137
 • Activity:
  0%
 • Køn: Kvinde
  • Vis profil
  • Klub-SUK
Sv: Afbrænding af erotiske bøger
« Svar #1 Dato: August 28, 2012, 09:35:26 pm »
Jeg har ikke læst bogen. Den er pt også kun på engelsk, da den danske jo først udkommer på fredag. Ved heller ikke om jeg kommer til at læse den. Jeg har således også kun de anmeldelser der har været, at holde mig til.

Man har selvfølgelig lov at mene hvad man vil om enhver bog. Men hvad så med andre former for kriminalromaner? Det er vel de færreste der går ud og myrder folk, bare fordi de har læst en fiktionsroman om en morder.

Ja, erotisk dominans og SM kan være farligt, eller ende galt. Men det er der så meget andet der også kan. Men jeg vil mene at langt de fleste der dyrker SM eller mild form for erotisk dominans, gør det på en forsvarlig måde. OK, man kan selvfølgelig godt være lidt betænkelig ved sammensætningen af "ældre - og mere erfaren mand der oplærer ung og helt grøn pige"  Men alligevel, derfra og så til at opfordre til at afbrænde bøgerne, synes jeg der er langt.

Selv har jeg  dyrket SM/erotisk dominans siden jeg var 16. Er dog landet på det jeg vil kalde gammeldags opdragelse, hvor det mest er den gængse endefuld der er i højsædet. Men det er for mig stadig en erotisk leg. Og nu er jeg 52, og ikke spor undertrykt eller voldsramt.

Kærlig hilsen
Carmen
De smukkeste ting i verden kan ikke ses eller røres.  De skal føles i dit hjerte

Campanule

 • Gæst
Sv: Afbrænding af erotiske bøger
« Svar #2 Dato: August 29, 2012, 08:28:11 am »
Du har helt ret i, at så kunne krimier være skyld i mange mord. Ligesom voldelige film fx

Jeg tror, det er lidt i af en storm i et glas vand