Politik- & Samfund > Videnskab

Er religiøse dummere end ateister?

(1/7) > >>

Torsten Bonfils:
https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/ateister-har-h%C3%B8jere-intelligens-end-troende

Anklagerens yndlingsforsker Helmuth Nyborg har studeret statistisk materiale om 7000 unge amerikanere og er nået frem til den konklusion at ateister gennemsnitligt scorer 5,8 IQ-point højere end de troende. Han fremsætter selv følgende mulige forklaring:

Man bliver ikke dummere af at tro på Gud. Men noget tyder på, at der blandt mennesker med en lav intelligens er en øget tendens til at søge tilflugt i en religion som svar på livets svære spørgsmål.

Hvad mener debattørerne på Din-Debat? Er religion for de dumme, eller har den gode Helmuth Nyborg igen været uredelig i sin forskning?

Sturmbannführer:
Forklaringen der fremsættes synes da bestemt valid. Og man ser jo også at de områder i verden, hvor vi ved at indbyggernes gennemsnitlige intelligens ligger lavere, også er mere præget af religion.

Det ser vi eksempelvis i Afrika og Mellemøsten.

Kort sagt: Er man dum, har man brug for andre til at bestemme, hvordan man skal leve sit liv.

Me:

--- Citat fra: Sturmbannführer efter Juli 07, 2017, 06:57:01 pm ---Kort sagt: Er man dum, har man brug for andre til at bestemme, hvordan man skal leve sit liv.

--- Afslutning på citat ---

Hvem har du til at bestemme hvordan du skal leve dit liv?  :big_grin:

Me der driller. :smile:

nobody:
Ens IQ er næsten umulig at måle, hvis man tager en Grønlænder og sætter ham af i Afrika, så vil han dø, tager man en Afrikaner og sætter ham af på Grønland, så vil han også dø, altså bør begge havde en IQ på "0", fordi de kan ikke engang holde sig selv i live.

Det hele drejer sig om omstændighederne for hvor man måler ens IQ, og i forhold til "hvad"/omstændighederne, der er folk i Danmark som i teorien ingen IQ har, men de ved alt og kan svare på alt, men vi anser dem som "tumper"/evnesvage.

Venlig Hilsen Poul Jørgensen 

kirstenelisabeth:
Det virker da ihvertfald på mig, som om, at de der er religiøse har brug for noget at støtte sig op af.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version