Forfatter Emne: ?!!!!!!!!? -------------- ER DANMARKS NATIONALBANK PRIVAT --------- ?!!!!!!?  (Læst 579 gange)

Offline Peter Børsting (OP)

  • Nyt medlem
  • *
  • Indlæg: 2
  • Activity:
    0%
    • Vis profil
Hej forum - jeg er har hørt fra flere venner at vores national bank ikke er styret af staten, og vil spørge forumet hvorfor hulen den egentlig har monopol på kronen når hvis den er et privatselskab - ville det ikke være et demokratisk problem?Tak for en sober tone i debatten og saglig argumentation  :JC_goodpost:
« Senest Redigeret: Juni 06, 2017, 12:05:27 am af Peter Børsting »

Anklageren

  • Gæst
Selvfølgelig er Nationalbanken ikke ejet af private.

Den underlige tanke at privat kapital styrer Nationalbanken har været rejst før.

Det er selvfølgelig ikke tilfældet, men Nationalbanken er heller ikke under direkte politisk kontrol.  Det er regeringen, der udpeger nationalbankdirektøren, så politikerne har dog indflydelse. Nationalbanken er selvejet, så der er ikke nogen private, som ejer den.

Jeg synes, at det ville være et større demokratisk problem, hvis nationalbanken var under direkte politisk styring. Det skyldes, at den danske stat før er gået bankerot, fordi staten forsøgte at løse sine problemer ved at udstede pengesedler (indtil man mistede tilliden til de danske penge).

Det ville ikke være demokratisk, hvis nogen politikere gjorde noget tilsvarende i fremtiden af ren og skær uvidenhed. Ingen bliver valgt for at gamble med borgernes penge.

Det er en meget luftig debat, fordi du ikke har nævnt nogen demokratiske problemer, der måtte have været.

Normalt opstiller man jo et problem, som man vil debattere.

« Senest Redigeret: Juni 06, 2017, 03:19:24 am af Anklageren »