Diverse > Job og uddannelse

Kan du blive journalist?

(1/2) > >>

Lunavecchia:
Eller måske snarere, ville du have en mulighed for at blive journalist?
En af forudsætningerne er i al fald i første omgang at kunne svare rigtigt på omkring halvdelen af disse 50 spørgsmål for overhovedet at have en chance for at blive optaget på Journalisthøjskolen (det første link i artiklen)
Jeg klarede at svare rigtigt på 42 ud af de 50 inden for tidsgrænsen, og det var da ikke så ringe endda ;-)

http://www.dr.dk/nyheder/indland/test-dig-selv-kan-du-klare-journalisternes-optagelsesproeve

Desværre kan debattøren, der evig og altid harcelerer over fakenews ikke deltage, da han ikke har noget at gøre på DR's hjemmeside. Det kunne ellers have været interessant, om der i det hele taget lå bare et minimum af almindelig viden bag om al den braldren ;-)

Landboen:
Der er andre muligheder for at tage testen!

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/test-dig-selv-kan-du-blive-journalist/6635953
http://videnstest.dmjx.dk/
Og ja; jeg kunne godt blive journalist  :big_grin:

Anklageren:
Desværre holdt siden op med at svare, da jeg var halvvejs gennem testen.

Lidt frustrerende.

Lunavecchia:
Det var også en irriterende side. Sort skærm og scrolle op og ned.

Danskpartisten:
6) Hvem er forfatter til New York trilogien (En by af glas, Genfærd og Det aflåste værelse)?

Hvorfor er dette vigtigt at vide? Hvis man er kritisk til løgnemedierne og fake news eller bare vil fortælle nyheder i det hele taget så er det totalt ligegyldigt om man kender svaret på dette spørgsmål. I det hele taget så er quizzen bred nok med spørgsmål men hvad har det men journalistik at gøre? Hvis man skriver en nyhed så er det vigtigt at kunne fortælle det med god grammartik/stavning og så forklare i et godt prosa så teksten er så nem at læse som muligt. Om man ved hvem der har skrevet en eller andet bog (jeg stoppede med spørgsmål 10 da jeg ikke fatter pointen af denne test) er ligegyldigt hvis man vil skrive en nyhed. Her er en nyhed som et fint skrevet på fynes.dk http://www.fyens.dk/odense/Boern-oedelaegger-for-100000-kr-Boernehaver-i-Vollsmose-plaget-af-haervaerk/artikel/3155411 forklar mig hvorfor at kunne kende en bog er vigtigt for at skrive en nyhedsartikel i en avis? Denne artikel kræver intet viden at skrive

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version