Fritid > PC, internet og maskiner

Linux

(1/4) > >>

homofaber:
Eftersom der er en del computersnak, kunne jeg godt tænke mig at vide, om der er andre end mig, der primært har kørt linux på deres desktop?
I 2003 efter at have brugt Win2k prøvede jeg FreeBSD uden nogen erfaring på området. Efter flere dage fik jeg det endelig op og det blev efterfølgende mit primære system. Har været tidligere systemprogrammør så det tiltalte mig en del at der kunne rodes så meget, når man havde kildekoden. Senere, i 2008, blev jeg lidt irriteret, fordi det i bund og grund var meget bøvl, så jeg skiftede til Gentoo. Det var nok en af de bedste distributioner, jeg har set. Blandt andet kunne jeg ikke stå for Portage, som minder lidt om FreeBSD. Jeg havde en firkernet Q6600, som egentlig var ok, men alligevel var lidt træls, når der skulle oversættes. Gentoos dokumentation var også i særklasse. Arch linux var også en fræk sag, nok en af de hurtigste, men det blev alligevel Gentoo. Gentoo har dog mistet opbakning, synes jeg, og jeg har brugt Windows i de sidste to år. Mest fordi jeg begyndte at spille lidt og fordi jeg også ville holde mig lidt opdateret, hvad der skete på den front. Desuden blev jeg aldrig helt dus med UEFI, der erstattede BIOS.
Jeg overvejede i en periode at rode lidt med Xen, en bare metal hypervisor, så jeg kunne køre begge systemer samme tid. Desværre er nvidias grafikkort og vga-passthrough ikke glade for hinanden, så jeg forudså en masse problemer.
Har netop installeret Virtualbox for at prøve at se på enten Arch, Gentoo eller noget helt andet. I øvrigt var min vindow manager dwm. http://dwm.suckless.org/ Savner virkelig den minimalistiske ting, jeg kunne lide ved Gentoo.

Anklageren:
Jeg har ikke rodet med linux siden i 1990'erne, og det skyldes mest, at jeg blev kastet ud i det som systemansvarlig i Microsoft systemer (fra 1999) i Grønland. Dengang var der få her, der kunne noget af betydning. Så måtte jeg jo selv sætte mig ind i det hele, og så gik tiden jo med det (i stedet for det, jeg brændte for). Der var dog noget spændende ved at bygge IT op fra grunden, udbrede det på skolerne og i hele institutionsudviklingen. Skoleudviklingen har i ret høj grad været centreret omkring indførelsen af ny teknologi. Jeg fik også lige klemt en bachelor i IT og institutionsudvikling ind i mit arbejdsprogram i starten af 00'erne.

Jeg har været mest bidt af Apple, og de kreative ting man kunne lave, men nu er det over 30 år siden. I øvrigt er jeg bedst til at løse problemer, og dårligere til at forklare, hvad jeg gør. Årsagen til, at jeg har arbejdet med computere er nok, at jeg har været hurtigere end de fleste til at sætte mig ind i noget nyt. I de senere år har jeg mistet noget af gejsten, og jeg har også let kunnet køre på rutinen.

Jeg har kun programmeret, når jeg har været nødt til det, og så har jeg hugget noget fra andre og passet det til. Hugget er så meget sagt, for der er jo mange, som stiller det, som de har lavet til rådighed, og så anmoder de en om at sende lidt dollars, hvis man kan undvære nogen.

Me:
Et af mine styresystemer ser ud sådan her. :smile:

dl.dropbox.com/s/ht44guzryyu06bs/Standardprojekt.mov

El_Nino:
Har aldrig kørt Linux - kender intet til det. Var en overgang meget for Apple, men det er længe siden, da en iMac4 lave "numre" med mit fotobibliotek, så siden da (2006), har jeg holdt mig til Windows.

fedt:

--- Citat fra: Me efter Februar 19, 2017, 11:10:43 pm ---Et af mine styresystemer ser ud sådan her. :smile:

dl.dropbox.com/s/ht44guzryyu06bs/Standardprojekt.mov

--- Afslutning på citat ---

Styresystemet ser nemt og overskuligt ud; men det har du også brugt et par dage på?

Me, har du brugt EDBprisers forum i gamle dage?   :drag_02:

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version