Forfatter Emne: Fagforeningsdiskussioner?! v/anklager-antirød  (Læst 16704 gange)

Online Anti-rød

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 6581
 • Activity:
  47%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Socialisme - verdens menneskefjendske ideologi
  • Vis profil
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #60 Dato: Maj 29, 2015, 11:41:59 am »
Ugebrevet A4 april 2006
FRIT VALG Omkring 220.000 lønmodtagere får nu frihed til at vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Det er den umiddelbare effekt af »Lov om foreningsfrihed«, som alle Folketingets partier på nær Enhedslisten vedtog i torsdags.

Citat af anklageren:
Hvad mener du om Vejlegården og frisørerne i frisørkonflikten, som blev fyret, fordi de ikke ville tvinges til at melde sig ud af deres fagforening og blive medlem af KRIFA?


Hvis det er korrekt er det en overtrædelse af loven og skal straffes, så enkelt er det.

Til anklageren. Er du fuld af løgn mand?


http://da.wikipedia.org/wiki/Eksklusivaftale.

Eksklusivaftaler har siden 2006, med visse undtagelser, været forbudt ved lov.
Fjernelsen af eksklusivaftaler havde central betydning for væksten hos de gule fagforeninger.
I praksis har begrebet dog fortsat betydning, idet pres fra kollegaer, tillidsmand, eller andre kan forekomme.


Anklageren ved det sikkert, men vælger at ignorere kendsgerningerne.http://blog.krifa.dk/2012/11/organisationsfriheden-far-skraldet-igen.html

29. november 2012 blev en sørgelig dag for lønmodtagerne på Restaurant Vejlegården. Arbejdsretten har i store træk sagt god for, at fagforeningen 3F konflikter deres arbejdsplads og den overenskomst og de løn- og ansættelsesvilkår, de er tilfredse med.

 Det er lovligt, at 3F inddrager posten i deres sympatikonflikt, så Vejlegården ikke får leveret post. Det er også lovligt, at trykkeriet bag Vejle Amts Folkeblad blev inddraget og næsten fik konsekvensen, at den lokale avis ikke udkom. Det er lovligt, at det statslige jobnet.dk ikke må benyttes til at skaffe arbejdskraft til arbejdspladsen.

Intet nyt under solen
Det er overordnet kendt lovligt i den danske models navn, at friheden for danske lønmodtagere er til forhandling, når blot man som fagforening presser hårdt nok på.

 Der er desværre intet nyt under solen. Læsø Garnspinderi blev i 1952 konfliktet og fik en forretningspartners produktion brændt ned efter at have indgået overenskomst med Kristelig Fagforening. Renovationen var den eneste del, der blev kendt ulovligt den dag for 60 år siden.
Igen i dag tager friheden for danske lønmodtagere skraldet. Igen er renovationen det eneste middel, der ikke må tages i brug. Sådan var det i øvrigt også, da restauranterne i Nyhavn blev blokeret. Sådan var det også, da Nørrebro Bryghus blev blokeret.


3F er gået over stregen
Efter i dag står det igen klart, at 3F er gået over stregen med deres chikanelignende opfordringer til kunderne om boykot af Vejlegården. Også under Nørrebro Bryghus-blokaden blev det anført, at 3F gik over stregen på det punkt. Det er en sørgelig kendsgerning, at 3F med over 100 års erfaring på arbejdsmarkedet, stadig ikke spiller inden for de få regler, der trods alt er på den store kampplads, de slås på. Den faglige kamp tager form som ren chikane.

Kold konfrontation tromler dialogen
 Jeg synes, det er ærgerligt, at Arbejdsretten ikke har tilpasset sig ændringerne på arbejdsmarkedet. Krifa har forsøgt med dialog i forhold til 3F, så vi på fagforeningssiden kunne respektere hinandens overenskomster. Men uden held. Den danske model sørger for, at arbejdsmarkedets parter selv løser problemerne.

Behov for politisk løsning
 I dag har vi igen set, hvordan sådan en problemløsning finder sted. Når nu arbejdsmarkedet på en lille restaurant i Vejle ikke selv kan finde en løsning, må der komme en politisk begrænsning af blokaderetten de steder, hvor der allerede er indgået overenskomst.


« Senest Redigeret: Maj 29, 2015, 12:18:29 pm af Anti-rød »

Online Anti-rød

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 6581
 • Activity:
  47%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Socialisme - verdens menneskefjendske ideologi
  • Vis profil
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #61 Dato: Maj 29, 2015, 12:53:45 pm »

Læs om det samfund som anklageren længes tilbage til.

Prøv at læse om rene mafiametoder og et system som kun kendes i diktaturstater. Socialisme der tager friheden fra et menneske, og læs om hvordan "kammerater" vender rundt og viser sig som socialisme i dens lavere instinkter.

Hvordan de bliver hadefulde og lynhurtigt optræder med menneskenes værste karaktertræk og vildførelse, ligesom "pæne" tyskere fik had til, og deltog i holocaust forfølgelsen af jøder.

Det er til at brække sig over.https://www.180grader.dk/Politik/fagforeningsvold-og-tyrani-efter-den-danske-model-til-minde-om-max-blicher-hansen

•Sagen om brandmanden Max Blicher Hansen bliver en varm kartoffel i 1984. I foråret melder den københavnske brandmand sig ud af brandmændenes fagorganisation for i stede at melde sig ind i Danmarks Frie Fagforening. Max Blicher Hansen er ikke imod fagforeninger, men han vil ikke være med til at støtte socialdemokratiet via sit kontingent. Hans kolleger reagerer voldsomt på udmeldelsen.

•Så sagde de, jamen der er jo så cirka fjorten dage tilbage, hvor vi er gode kolleger, og efter den tid, så skal du altså ikke regne med os mere. Og det kunne jeg slet ikke forstå, fordi jeg havde et, faktisk et rigtig godt, forhold til alle mine kollegaer, følte jeg da selv i hvert fald. Men efter den første maj, så mærkede jeg det.

•De lægger jo kold luft til én. Det startede jo altså på barnagtige måder, kan man sige med, at der kom salt i min kaffe, min køje... vi var der i et vagtdøgn ad gangen, fireogtyve timer ad gangen, og så forsvandt min køjesæk, hvori mit sengetøj var og alle sådan nogle ting, og min bil blev saboteret på den... meget småt ikke, men..men dog der var en start.

Og så blev der holdt møder rundt omkring, øh... hvor de skulle prøve at finde ud af, hvordan de skulle opføre sig... have adfærd over for mig. De vedtog på et tidspunkt, at øh...når jeg gik ind i et lokale, så ville de gå, og øh...det så jeg lidt noget morsomt i. Det vil sige ... så gik jeg jo lidt rundt på stationen... jeg kunne faktisk drive dem rundt på stationen, fordi hvor de gik hen...hvis de gik fra stuen og ud i køkkenet, ja så gik jeg i køkkenet, så gik de derfra, til sidst var vi ude på toilettet, og så var vi forskellige steder.
Det synes jeg var lidt sjovt. Jeg tror nok, de blev før trætte af det, end jeg gjorde. Men det... jeg måtte jo ligesom prøve at finde de der små lyse punkter, jeg kunne.

læs videre................

Anklageren

 • Gæst
Engang lærer du forhåbentlig kildekritik
« Svar #62 Dato: Maj 29, 2015, 08:46:41 pm »
Anti-rød:
Citér
"http://da.wikipedia.org/wiki/Eksklusivaftale.

Eksklusivaftaler har siden 2006, med visse undtagelser, været forbudt ved lov.
Fjernelsen af eksklusivaftaler havde central betydning for væksten hos de gule fagforeninger.
I praksis har begrebet dog fortsat betydning, idet pres fra kollegaer, tillidsmand, eller andre kan forekomme."


Jeg ved ikke om du er klar over, at Wikipedia er et leksikon, som enhver kan redigere i efter visse regler.

Den artikel, du henviser til, er redigeret af nogen med en bestemt hensigt - men de bliver nødt til komme med kildehenvisninger, som står i bunden af artiklerne.

Kilden til dit citat fra Wikipedia (I praksis har begrebet dog fortsat betydning, idet pres fra kollegaer, tillidsmand, eller andre kan forekomme) er en gul fagforening: Det Faglige Hus, og linket er i øvrigt dødt.

Det er ikke videre troværdigt, fordi Det Faglige Hus har en bestemt bias.

Du svæver rundt i den vildfarelse, som så mange andre, der ikke ved ret meget om fagbevægelsen, at de gule "fagforeninger" er konkurrenter til den etablerede fagbevægelse - men det er en and.

De gule "fagforeninger" på de arbejdspladser, som du har refereret til, laver - helt bogstavelig talt - intet for kontingentet, fordi de ikke har overenskomster med arbejdsgiverne.

Normalt fagforenings arbejde går ud på at forhandle overenskomster og få dem i hus. Det går også ud på at bistå medlemmer, som er blevet uenige med deres arbejdsgiver om fortolkningen af overenskomsterne.

Det kan de gule fagforeninger ikke, fordi de ikke har overenskomster for deres medlemmer.

Det gælder hele DA områdets 25.000 virksomheder, som ikke vil lave overenskomster med gule "fagforeninger".

Det er der flere grunde til. For det første giver det en masse ekstra bureaukrati, hvis medarbejdere som laver det samme, har forskellige arbejdsregler og løn.

For det andet er der flere strejker i lande, som har tradition for at flere konkurrerende fagforeninger organiserer den samme gruppe - som f.eks. i Frankrig.

Er de dumme?
Efter min mening er medlemmer af gule "fagforeninger" på arbejdspladser som har overenskomst med andre fagforeninger dumme eller uvidende.

Det skyldes, at de betaler for "ingenting" - da deres "fagforening" ikke forhandler deres løn og arbejdsvilkår - og så kan de lige så godt stå uden fagforening.

Årsagen er for nogen uvidenhed - ligesom Landboen, der forleden skrev at A-kasserne bør adskilles fra fagforeningerne.

De er adskilt, og ingen kan forhindre medlemmerne af de gule fagforeninger at melde sig ind i en A-kasse uden at være medlem af fagforeningen.

For en ordens skyld vil jeg nævne, at udenfor DA området har gule fagforeninger tegnet overenskomster for en lille del af lønmodtagerne.


« Senest Redigeret: Maj 29, 2015, 08:52:26 pm af Anklageren »

Offline Carlo

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 11039
 • Activity:
  66.4%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Dialektisk materialist.
  • Vis profil
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #63 Dato: Maj 29, 2015, 10:04:44 pm »
Er man kun medlem af a-kassen i HK, er der ikke en skid hjælp og støtte når man er ledig.

Hvorfor skulle fagforeningen dog yde hjælp og støtte til nogen som ikke er medlemmer?

Citér
Ledige job, som kommer ind via a-kassen går først og fremmest til dem der er medlem af fagforeningen.
Derfor skal a-kassen flyttes væk fra fagforeningerne. Hvorfor skal de tjene penge på noget, som jobcenteret kunne varetage.

Hvor har du dog det fra? Det er Jobcenteret der formidler jobs.
anti-rød: "Det er muligt at udvinde energien fra Co2."

Anklageren

 • Gæst
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #64 Dato: Maj 29, 2015, 10:56:18 pm »


Hk a-kassen gør forskel på folk alt efter om de er medlem af fagforeningen eller ej.
Og a-kassen formidler faktisk også job, men kun til de som er medl. af fagforeningen også.

Om du, og andre, tror på det eller ej, er jeg sådan set ligeglad med. Jeg ved det er sådan.

A-kasserne er blot organisationer, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed - hvad enten du tror det eller ej.

A-kasserne har ingen muligheder for at gøre forskel, fordi de administrerer offentlige love og regler for arbejdsløse - så alle bliver behandlet ens.

Selvfølgelig hjælper HK dig ikke, hvis du ikke er medlem - men du får alligevel dine dagpenge fra A-kassen efter samme regler som alle andre, hvis du ellers er medlem af A-kassen, og du bliver arbejdsløs.
« Senest Redigeret: Maj 29, 2015, 11:08:02 pm af Anklageren »

Anklageren

 • Gæst
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #65 Dato: Maj 29, 2015, 11:11:05 pm »


Hk a-kassen gør forskel på folk alt efter om de er medlem af fagforeningen eller ej.
Og a-kassen formidler faktisk også job, men kun til de som er medl. af fagforeningen også.

Om du, og andre, tror på det eller ej, er jeg sådan set ligeglad med. Jeg ved det er sådan.

A-kasserne er organisationer, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed - hvad enten du tror det eller ej.

Desuden administrerer A-kasserne blot offentlige love og regler for arbejdsløse - så alle bliver behandlet ens.

A-kasserne har derfor ingen muligheder for at gøre forskel.
Hold da kæft hvor et du naiv.
Jeg har nu oplevet det gennem mere end 2 år.

Det skyldes, at du af en eller anden besynderlig grund forventer, at A-kassen skal beskæftige sig med noget andet end arbejdsløsheds forsikring.

Det er jo ikke nogen fagforening!

Online Anti-rød

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 6581
 • Activity:
  47%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Socialisme - verdens menneskefjendske ideologi
  • Vis profil
Sv: Hvem opretter mon falske profiler?
« Svar #66 Dato: Maj 30, 2015, 10:22:46 am »


Hk a-kassen gør forskel på folk alt efter om de er medlem af fagforeningen eller ej.
Og a-kassen formidler faktisk også job, men kun til de som er medl. af fagforeningen også.

Om du, og andre, tror på det eller ej, er jeg sådan set ligeglad med. Jeg ved det er sådan.

A-kasserne er organisationer, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed - hvad enten du tror det eller ej.

Desuden administrerer A-kasserne blot offentlige love og regler for arbejdsløse - så alle bliver behandlet ens.

A-kasserne har derfor ingen muligheder for at gøre forskel.
Hold da kæft hvor et du naiv.
Jeg har nu oplevet det gennem mere end 2 år.

Det skyldes, at du af en eller anden besynderlig grund forventer, at A-kassen skal beskæftige sig med noget andet end arbejdsløsheds forsikring.

Det er jo ikke nogen fagforening!


Kendsgerninger anklager - kendsgerninger !!!


http://www.ak-samvirke.dk/artikler/formidling-fungerer-dansk-metals-a-kasse
Formidling fungerer i Dansk Metals a-kasse


Allerede dagen efter Mark Breyt Palm blev fyret fra sit job hos Dong Energy Power fik han en opringning fra Metal Hovedstaden: Hans a-kasse havde nemlig to forslag til et nyt job, han kunne søge – og ugen efter var han til samtale hos Aasted i Farum, hvor han fik tilbudt job.


Anklageren

 • Gæst
Du har IKKE ret Anti-rød
« Svar #67 Dato: Maj 30, 2015, 01:47:05 pm »
Det er almindeligt at man ikke skelner mellem fagforeningen og arbejdsløshedskassen fordi deres daglige arbejde ofte varetages af det samme kontor.

Det tror jeg man skal være glad for - ellers bliver det dyrere for skatteyderne - og meget mere bureaukratisk. Når først der går politik i sagen og politikerne indgår en uhellig alliance med juristerne vokser bureaukratiet uhensigstmæssigt. Det er dyrt, som vi kan se på jobformidlingen!

Der er mange falske myter om fagforeninger, og en af dem er, at man bliver nødt til at være medlem af en fagforening, så man er sikret imod arbejdsløshed.

Når du nu begynder at argumentere for dine falske myter i alliance med Landboen, så bliver vi nødt til at se på lovgivningen.


I almindelighed er man medlem begge steder, og så er der ingen problemer, når man henvender sig på kontoret, men nu bliver vi nødt til at opdele det som man laver i fagforeningens område og i arbejdsløshedskassens område.

Nu gør alting indviklet, men der er ikke grund til at gøre det mere indviklet end det er.

Arbejdsløshedskassens område er beskrevet i vedtægterne for arbejdsløshedskassen.

Her er den fulde tekst i Bekendtgørelse af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=162169

Det er her alles ret til at blive optaget i en arbejdsløshedskasse er beskrevet i § 41 - men ikke et ord om jobformidling!

Der er det krav i Bekendtgørelsen af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. at arbejdsløshedskassens vedtægter skal følge en standartvedtægt.

Her er Bekendtgørelse om standardvedtægt for anerkendte a-kasser, som kassens vedtægter skal overholde:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=142851

Heller ikke et ord om jobformidling i standartvedtægten!

I standartvedtægten er der tale om mindstekrav til vedtægten, og en arbejdsløshedskasses vedtægter kan indeholde yderligere passager.

Din opgave er, at finde en vedtægt for en arbejdsløshedskasse som indeholder en passage om jobformidling (og ikke at komme med en eller anden propagandistisk smøre).
Kendsgerninger anklager - kendsgerninger !!!


http://www.ak-samvirke.dk/artikler/formidling-fungerer-dansk-metals-a-kasse
Formidling fungerer i Dansk Metals a-kasse


Allerede dagen efter Mark Breyt Palm blev fyret fra sit job hos Dong Energy Power fik han en opringning fra Metal Hovedstaden: Hans a-kasse havde nemlig to forslag til et nyt job, han kunne søge – og ugen efter var han til samtale hos Aasted i Farum, hvor han fik tilbudt job.
« Senest Redigeret: Maj 30, 2015, 02:00:03 pm af Anklageren »

Online Anti-rød

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 6581
 • Activity:
  47%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Socialisme - verdens menneskefjendske ideologi
  • Vis profil
Sv: Fagforeningsdiskussioner?! v/anklager-antirød
« Svar #68 Dato: Maj 30, 2015, 02:01:35 pm »
Formelt er en fagforening og en a-kasse to forskellige ting, Også i praksis, men ikke altid.
Så Landboen havde ret i det hun skrev. -  Sådan er det bare.

Du skulle hellere gøre dig nogen tanke om "hvad arbejde er" så der kan komme et folkeligt pres for at gøre noget ved dagpengesituationen, som ikke er holdbar, og politikerne bare "ævler" og kæfter op om, i deres ulidelige dumhed. Dem alle sammen.

Anklageren

 • Gæst
Det skal være sådan!!!
« Svar #69 Dato: Maj 30, 2015, 02:05:28 pm »
Du kan liste alle de love og regler du vil, Anklager, men vi der kommer i a-kassen ved nok bedre hvad det er der foregår.
Jeg taler af erfaring gennem mere end 2 år. Har hørt HK´s a-kassemedarbejder stå og sige at de naturligvis tager sig bedre af HK´s fag-medlemmer, end dem der kun er i a-kassen.
Dét er fakta.Hvis man kun er medlem af arbejdsløshedskassen, skal man også kun have den behandling som er beskrevet i arbejdsløshedskassens vedtægter - resten af tilbuddene er for fagforeningsmedlemmer - tilbud som man ikke kan få del i, fordi man ikke betaler kontingent til fagforeningen.

Sådan er det bare.

Fagforeninger er ikke en velgørende foreninger.

Anklageren

 • Gæst
Nej antirød
« Svar #70 Dato: Maj 30, 2015, 02:17:13 pm »
Formelt er en fagforening og en a-kasse to forskellige ting, Også i praksis, men ikke altid.
Så Landboen havde ret i det hun skrev. -  Sådan er det bare.

Du skulle hellere gøre dig nogen tanke om "hvad arbejde er" så der kan komme et folkeligt pres for at gøre noget ved dagpengesituationen, som ikke er holdbar, og politikerne bare "ævler" og kæfter op om, i deres ulidelige dumhed. Dem alle sammen.

Det bliver fremstillet som om arbejdsløshedskassen er helt adskilt fra fagforeningerne i det daglige arbejde, men det er almindeligt at varetage blandede opgaver, når ansatte på kontoret taler med et medlem.

Det er kun for få - at det er nødvendigt at skille arbejdet ad - og så skal dem der kun er medlem af arbejdsløshedskassen også kun have den behandling, som er beskrevet i vedtægten for arbejdsløshedskassen.
Offline Phil

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 4017
 • Activity:
  0%
 • Country: ph
  • Vis profil
Sv: Eksklusivaftaler er ikke tilladte
« Svar #71 Dato: Maj 30, 2015, 02:21:31 pm »
Eksklusivaftaler er forbudt ved lov.

Du skriver altså om noget, som engang for mange år siden har været på den måde - og hvad kan vi bruge det til?

Medlemmer af KRIFA skal bare have mindre i løn, og ikke snylte på rigtige fagforeninger, som har forhandlet overenskomsten.

Hvad mener du om Vejlegården og frisørerne i frisørkonflikten, som blev fyret, fordi de ikke ville tvinges til at melde sig ud af deres fagforening og blive medlem af KRIFA?

Det synes du ikke er mafia metoder, fordi du taler med to tunger.


Modsiger du ikke dig selv ?
Jeg har ikke meget forstand på fagforeninger, men skrev du ikke lige at "den rigtige" fagforening havde forhandlet overenskomst for de ansatte ?
Hvordan kan de så blive fyret fordi de ikke ville skifte til Krifa ? - uden at "den rigtige" fagforening laver strejker eller blokader ?

Ang. vejlegården var forholdet det stik omvendte af hvad du påstår, - men hvad, din partiformand lyver og fordrejer jo også tingene, så det må vi vel regne med er en integreret del af socialdemokratiet.

På vejlegården var det helt klart 3 F der brugte mafiametoder, - eller skulle vi sige de rødes sædvanlige metoder med vold, hærværk, pression, mobning og gruppepres for at få folk, der elleres var udmærket tilfreds med krifa, til at skifte til 3F.

Ud over manden der mistede sin forretning, hvor mange andre mistede i øvrigt deres job ved den lejlighed ?
Ser frem til at jordens befolkning reduceres til ca. 1% af det nuværende antal, i håb om at planeten så har en chance for at overleve.

Anklageren

 • Gæst
Vejlegården ville ikke være medlem af Dansk Arbejdsgiverforening
« Svar #72 Dato: Maj 30, 2015, 03:42:50 pm »
Hvis Vejlegården ville være medlem af Dansk Arbejdsgiverforening med ordnede forhold som andre fornuftige arbejdsgivere, så havde der ikke været nogen problemer.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kendte d. 11. januar 2006 arbejdsretlige eksklusivaftaler i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 11, der vedrører forsamlings- og foreningsfriheden.

Det fik konsekvenser i dansk lovgivning, da eksklusivaftaler siden 2006, med visse undtagelser, har været forbudt ved lov.

Undtagelserne vedrører nogle få brancher, fx bil- og bogbranchen.

Det fik ikke mange konsekvenser for hovedparten af arbejdsmarkedet, da DA ikke vil røre de gule fagforeninger med en ildtang - og man kan ikke med loven i hånden tvinge arbejdsgiverne til at lave overenskomster med gule fagforeninger.

Den eneste konsekvens var, at de gule "fagforeninger" fik flere medlemmer.

Med hensyn til vejlegården, så var den tidligere ejer medlem af en arbejdsgiverforening under DA, men det ønskede den nye ejer ikke at være.

Fakta: Den danske model er etableret gennem Septemberforliget i 1899, som var afslutningen på en storkonflikt. Her anerkendte parterne hinandens ret til at organisere sig og regulere løn- og arbejdsvilkår gennem indgåelse af kollektive overenskomster.

Retten til at konflikte, strejkeretten og lockourretten blev senere nedskrevet og udviklet i en Hovedaftale mellem LO og DA. I denne aftale er retten til at etablere blokade og sympatikonflikter også nedskrevet og i Arbejdsretsloven findes et regelsæt for, hvornår konflikter må etableres.

Amin Badrbeigi ønskede at slippe for de ordnede forhold i en arbejdsgiverforeningen under Dansk Arbejdsgiverforening for at spare lønomkostninger. Det er Dansk Arbejdsgiverforening selvfølgelig ikke glade for.

Derefter meldte han sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening, som ikke kan blive medlem af DA, fordi de øvrige arbejdsgiverforeninger ikke anerkender Kristelig Arbejdsgiverforening (som er indspist med Kristelig Fagforening).

Der var på det tidspunkt ingen medlemmer af Kristelig Fagforening på Vejlegården (til dem som ikke kender Vejlegården, kan jeg tilføje, at der kun er 2-3 ansatte).

Der var kun en enkelt ansat, som lod sig tvinge over i KRIFA (en enlig mor som var så bange for at blive arbejdsløs, at hun accepterede at arbejde om aftenen og i weekenden uden at få ekstra betaling) - og de der ikke ville tvinges ud af deres fagforening blev fyret. Der var derfor adskillige nye ansatte, men vi taler stadig om meget få ansatte og tidligere ansatte i alt.

To af de fyrede gik til Byretten, og de vandt sagerne, men der gik så lang tid i byretten, at Amin Badrbeigi var gået konkurs i mellemtiden.

Den ene af de fyrede, som anlagde sag i byretten, er en 26 årig kok.

Stridens kerne ligger et stykke tilbage i tiden. Søndag den 30. oktober 2011 erklærer Restaurant Vejlegårdens daværende ejer (før Amins tid) stedet konkurs, og den 26-årige kok bliver fritstillet.

Allerede på dette tidspunkt skylder hans arbejdsgiver ham små 80.000 kroner.

Blot to dage efter overtager Amin Skov Badrbeigi imidlertid driften af stedet og genansætter den 26-årige kok i samme stilling og med de samme opgaver. Nu dog på en anden overenskomst og til en lavere løn ­ og uden at betale de penge, kokken har til gode.

Den efterfølgende måned får han ifølge klageskriftet kun 17.000 kroner i løn, hvorefter han fyres - uden at få hverken løn i opsigelsesperioden, feriepenge, pension eller afregning for ikke afholdte feriefridage. Det udgør i alt knap 50.000 kroner, hvilket bringer Restaurant Vejlegårdens samlede gæld til den 26-årige kok op på 128.000 kroner.

Men når man overtager en virksomhed overtager man også gammel gæld til de ansatte - og man kan ikke fra den ene dag til den anden forringe løn­ og ansættelsesvilkår.

Han vandt sagen i byretten, men retssagen tog så lang tid, at Amin Badrbeigi i mellemtiden gik konkurs.


Ud over de to sager, som 3F førte i byretten på vegne af de fyrede medarbejdere vandt 3F også sagen i Arbejdsretten.


http://politiken.dk/bruger/articlelimit/?articleType=1&articleId=1826890

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-52682983:eksansatte-hiver-vejleg%C3%A5rden-i-retten.html

Frisørkonflikten er en større konflikt end sagen om Vejlegården, da den omfatter mange flere ansatte.

Tre frisørkæder meldte sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening for at slippe for de ordnede forhold i en arbejdsgiverforeningen under DA og for at opsige en DA arbejdsgivernes overenskomst med LO-forbundet Dansk Frisør- og Kosmetiker Forbund - og derefter presse frisørerne til at melde sig ud af deres fagforening.

Ni frisører ud af i alt 171 modstod presset og forblev medlemmer af et LO-forbund. De tre frisørkæder lockoute de 9 tilbageværende LO-medlemmer og indgik i stedet en overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening.

Den 12. februar 2008 blev de tre frisørkæder, der er medlemmer af Kristelig Arbejdsgiverforening, af Arbejdsretten dømt for have presset deres medarbejdere til at udmelde sig af Dansk Frisør- og Kosmetiker Forbund, og dermed frigøre sig for den gældende LO/DA-overenskomst.

Kristelig Arbejdsgiverforening siger, at de er modstandere af konflikt og tilhængere af frihed

Det er hykleri. Kristelig Arbejdsgiverforening prædiker frihed, men har indirekte deltaget i frisørkædernes lockout af de 9 ansatte for at få dem til at melde sig ud af LO’s medlemsforbundog beviset er, at de 3 frisørkæder blev dømt i arbejdsretten - fordi udelukkelsen af frisørerne var ulovlig.

I 2008 smed frisørerne håndklædet i ringen, og kom tilbage i Dansk Arbejdsgiverforenings regi, som de havde meldt sig ud af i protest imod de organiserede arbejdsgiveres overenskomster.

Eksklusivaftaler er forbudt ved lov.

Du skriver altså om noget, som engang for mange år siden har været på den måde - og hvad kan vi bruge det til?

Medlemmer af KRIFA skal bare have mindre i løn, og ikke snylte på rigtige fagforeninger, som har forhandlet overenskomsten.

Hvad mener du om Vejlegården og frisørerne i frisørkonflikten, som blev fyret, fordi de ikke ville tvinges til at melde sig ud af deres fagforening og blive medlem af KRIFA?

Det synes du ikke er mafia metoder, fordi du taler med to tunger.


Modsiger du ikke dig selv ?
Jeg har ikke meget forstand på fagforeninger, men skrev du ikke lige at "den rigtige" fagforening havde forhandlet overenskomst for de ansatte ?
Hvordan kan de så blive fyret fordi de ikke ville skifte til Krifa ? - uden at "den rigtige" fagforening laver strejker eller blokader ?

Ang. vejlegården var forholdet det stik omvendte af hvad du påstår, - men hvad, din partiformand lyver og fordrejer jo også tingene, så det må vi vel regne med er en integreret del af socialdemokratiet.

På vejlegården var det helt klart 3 F der brugte mafiametoder, - eller skulle vi sige de rødes sædvanlige metoder med vold, hærværk, pression, mobning og gruppepres for at få folk, der elleres var udmærket tilfreds med krifa, til at skifte til 3F.

Ud over manden der mistede sin forretning, hvor mange andre mistede i øvrigt deres job ved den lejlighed ?
« Senest Redigeret: Maj 30, 2015, 04:07:35 pm af Anklageren »