Fritid > Fritid

Bliv el-cyklist .....................

(1/8) > >>

Carlo:
Jeg er gået på efterløn (ikke helt frivilligt) og flyttet til udkantsdanmark for de billige boligers skyld. Jeg vil hellere bruge gysserne til noget andet og hyggeligere. Men de billige boliger er hvor afstandene er store, og hvor man nærmest er tvunget til at ha’ bil. Og så er der ingen vits i at flytte til en billig bolig.

Men det transportproblem har jeg løst ved at anskaffe mig en el-cykel. Det viser sig at have været mit livs bedste investering.

Min fysik er udmærket og jeg kan udmærket cykle over længere afstande på en almindelig cykel. Men med el-cykel får acceptabel transporttid. Ikke fordi den kører specielt meget hurtigere, men fordi el-motoren hjælper virkeligt godt der hvor det ellers er langsomt og/eller enerverende at cykle, nemlig op ad bakker og i modvind. Begge dele er der temmelig meget af her i nabolaget og el-cyklen smutter lige igennem begge dele.

Problemet i forbindelse med anskaffelsen var at de cykler der var at købe, så bedstefar-agtige ud og var tunge. Jeg ville ha’ en der også kunne benyttes som almindelig cykel - uden el. For at komme uden om det, fandt jeg på at bygge el-drift på en cykel jeg iøvrigt havde det godt med. Jeg havde en billig med fremragende Viva-cykel fra Bilka. Så søgte jeg på Google efter el-cykel-kit og fandt frem til det her.

http://www.ecoride.dk/elcykel-kit/170-easyeco-framhjul-26.html

Kit’et består af et forhjul med motor. Et batteri, diverse elektronik og styregrej. Det eneste problem ved monteringen var at man skal have det specielle værktøj der skal til for at skrue pedalarmen og kranklejet af. Her skal der nemlig være en censor, der overfor styrelektronikken, registrerer om der trædes i pedalerne. (En el-cykel må ikke kunne køre uden at der trædes i pedalerne.)Ups! Uden cykelhjelm, men det har jeg altså altid på når jeg cykler.

Det går fint at transportere end del sager, som man ellers skulle have haft bil til. Her er jeg i meget bakket terræn på vej ud og fiske.

Nu er der sikkert nogen der siger at nu får Dovne Carlo ikke noget motion, siden hans cykel er blevet overtaget af elmotor.

Det er netop det jeg gør: Får motion! Masser endda. For det første fordi man skal træde i pedalerne alligevel. Motoren er kun til hjælp og er virkeligt effektiv hjælp op ad bakker og i modvind, hvor det ellers kan være eneverende.

For det andet, fordi det går så let, så cykler jeg meget mere end jeg ellers ville ha’ gjort, da jeg anskaffede el-cyklen. Det er iøvrigt en erfaring mange nye el-cykelejere gør. De begynder at cykle meget mere end de havde i tanke og taber sig og opnår helbredsfordele. For mit eget vedkommende har jeg kureret mit forhøjede blodtryk.

Min cykels el-system er uintelligent. Det hjælper til at når jeg træder. Så kan jeg ikke benytte min egen muskelkraft optimalt. En cykel der gør det, skal veje hvor hårdt man træder i pedalerne og dosere el-assistancen efter det. Der skal være en vægt der måler trækket i kæden, ville være det mest rationelle. Momentstyret hedder det. De cykler er dyre, men en af disse vil jeg ha’ når tiden er inde:

E-fly

http://www.fantombike.dk/pi/E_Fly_Premium_HR_elcykel_7gear_36V_10AH_60km__2989_222.aspx

eller en fra Batavus:

http://www.fantombike.dk/pi/BATAVUS_Jakima_Easy_ElCykel_36V_21gear_HR_60km__2878_222.aspx

Carlo

Campanule:
Smaddersmart, Carlo. Jeg har også tænkt på el-cykel men så vidt jeg ved, er de ret dyre at købe. Men jeg cykler aldrig nu - aldrig simpelthen. Men måske hvis jeg fik et lille skub op ad bakkerne, så kunne det være, jeg kom afsted

Carlo:

--- Citat fra: Campanule efter Oktober 02, 2012, 09:56:42 am ---Smaddersmart, Carlo. Jeg har også tænkt på el-cykel men så vidt jeg ved, er de ret dyre at købe.
--- Afslutning på citat ---

Ja, de er lidt dyre. Man skal holde sig fra de helt billige. De billigste af nogenlunde kvalitet er dem fra Coop. Men husk de skal være 36 volt. de udnytter energien bedst. Der er en del tilbud hvor man vil af med lagrene af 24 volt cykler. 24 volt er en gammel udgået standard.


--- Citér ---Men jeg cykler aldrig nu - aldrig simpelthen. Men måske hvis jeg fik et lille skub op ad bakkerne, så kunne det være, jeg kom afsted
--- Afslutning på citat ---

Som sagt er det op ad bakkerne (og i modvind) at elcyklen glimrer.

Campanule:
Måske skulle jeg starte en opsparing til sådan en cykel - det ville være godt. Også med lidt frisk luft. Nu hunden er blevet gammel, bliver det ikke rigtig til nogle lange gåture mere

Campanule:
Ha ha ha - det vil være under den lille hunds værdighed. Han mener selv, at han er Grand Danoir størrelse. Han vil hverken løftes eller sidde på skødet. Så han får sine stille lunteture, hvor han snupper et par hvil undervejs og kigger på, hvad der sker

Carlo, har du en km-tæller på? Det må være lidt sjovt at se, hvor langt du kommer omkring

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version