Forfatter Emne: Mette F vil ikke være statsminister for enhver pris!?  (Læst 205 gange)

Convex Earth

  • Gæst
Mette F vil ikke være statsminister for enhver pris!?
« Dato: September 23, 2018, 10:26:02 am »
Mette F vil ikke være statsminister for enhver pris!?

http://nyheder.tv2.dk/politik/2018-09-22-mette-f-sender-stikpille-til-loekke-jeg-vil-ikke-vaere-statsminister-for-enhver

"Hvis der kommer et flertal for Mette Frederiksen (S) efter næste folketingsvalg, er det ikke sikkert, hun vil være statsminister.

Det siger Socialdemokratiets formand i sin tale på partiets kongres i Aalborg lørdag.

Udlændingepolitikken er et af de områder, hvor Mette Frederiksen grundlæggende set ikke vil gå på kompromis.

Det kan blive et problem i forhold til at få flertal bag hende efter næste valg, for både Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre vil have indrømmelser på udlændingepolitikken."

Alt tyder på, at Mette Frederiksen ikke kan blive statsminister efter det kommende folketingsvalg, uden hjælp fra DF!

Hverken R, AL, SF og Ø vil stemme på hende, hvis ikke de får afgørende indflydelse på udlændinge politikken!

Modsat kan Løkke heller ikke fortsætte som statsminister, selv om det skulle blive blåt flertal, da DF kræver at komme i regering med V og måske K, men udelukke LA!

Hertil kommer at Nye Borgerlige kommer i folketinget med flere mandater og som også stiller krav til Løkke for at stemme for en ny Løkke regering!

Dette scenarie og hvis politikernes udtalelser nu også holder stik efter valget, kan der opstå en fuldstændig kaotisk situation for dannelsen af en ny regering!

Før i tiden, var det altid den blok der fik flertallet, som kunne danne en regering, men denne blok politik er skudt i stykker, når selv den blok der får flertallet ikke kan være sikke på at danne en regering!

Hvad kan der så ske?

Et scenarie er, at Mette F finder sin telefon frem og ringer til Tulle (DF) for at bede om hjælp til dannelsen af en socialdemokratisk mindretals regering, som vel at mærke ikke har et flertal imod sig i folketinget!

Mange mener at en S-V regering er et scenarie, men de ville aldrig kunne enes om hvem der skulle være statsminister!

Der har kun været én SV regering i historien, og den holdt kun i ca. et år!

Nu har politikere for vane, at sige en ting før et valg og noget andet efter at mandaterne er talt op, så vi ved ikke om S holder fast i at afvise R, AL, SF og Ø´s ultimative krav!

Alt dette gør at vælgerne ikke skal tænke på hvem der skal være statsminister, men mere fokusere på den politik, som man selv ønsker er den bedste for landet!

Det kunne så være Nye Borgerlige eller DF?

Hvem vælger du?