Forfatter Emne: 9. april  (Læst 502 gange)

Offline Licensnægteren (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 4503
 • Activity:
  4%
 • Country: 00
 • Foragter NWOeliten, løgnemedierne og multikulturen
  • Vis profil
9. april
« Dato: April 09, 2018, 05:28:28 pm »
God historisk artikel på Dagens Blæser om besættelsen og 9. april
I dag for 78 år siden blev Danmark besat. Mange vil benytte denne dag til at fejre Danmarks suverænitet og mindes soldaterne, der drog i kamp. Det er begge gode ting, men i takt med at AIDS nålen stikker dybere i samfundet, benyttes dagen desværre også til mindre gode formål, som f. eks. at dæmonisere alle tyskere og lade utaknemmelige tidligere statsborgere kritisere den danske flygtningepolitik.

Den Anden Verdenskrig var en enormt dårlig oplevelse og det er ikke noget nogen ønsker gentaget. I retfærdighedens interesse, vil jeg dog præsentere lidt information, som man normalt ikke taler om i historieundervisningen.

De Allieredes strategi i den første fase af krigen var at sulte Tyskland ihjel. Tyskland importerede jernmalm fra Sverige og når den Botniske Bugt frøs om vinteren, foregik transporten gennem Norge. Den svenske jernmalm var meget vigtig for den tyske fremstilling af krigsmateriale. Hvis tyskerne mistede jernmalmen, ville de Allierede kunne producere mere krigsmateriale end tyskerne og dermed opnå en militær fordel i krigen.

I Operation Wilfred ville briterne placere miner i neutrale norske farvande. Denne krænkelse af norsk neutralitet ville tvinge tyskerne til at svare igen og derfor forberedte man Plan R4, der var en britisk invasion og besættelse af Norge, som skulle ‘beskytte’ landet fra tyskerne. Med andre ord ville man provokere sin fjende og derefter gå ind og ‘beskytte’ tredjeparten. Det lyder lidt bekendt fra andre sammenhænge, ikke?

Danmark kommer ind i billedet fordi det var urealistisk at besætte Norge uden at kontrollere Danmark. Det var meget sandsynligt at briterne ville havet krænket Danmarks neutralitet for at afskære de tyske soldater i Norge og derfor var det en fornuftig militær beslutning at tage. Den tyske invasion af Danmark og Norge var kun nødvendig fordi briterne ville stoppe Tysklands handel med neutrale lande og evt. selv besætte dem. Tyskerne fik ikke en masse ressourcer ud af besættelserne, hverken materielle eller menneskelige. I Norge var der op til 400.000 tyske soldater og i Danmark knap 200.000. Det ville have været bedre at bruge dem på en af fronterne eller som arbejdere i den tyske industri.

Med andre ord spillede tyskerne det samme spil som briterne, hvor det var acceptabelt at besætte og krænke lande, for at undgå at fjenden fik en fordel eller gjorde det samme.Læs resten her https://dagensblaeser.net/2018/04/09/9-april/

Afmeld DDRlicensen her https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens-0 du bliver 2600 kroner rigere hvert år og du slipper for at betale til løgnepropagandaen (Husk nem-id)

Online GuBBi

 • Administrator
 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 2669
 • Activity:
  5.6%
 • Country: dk
  • Vis profil
Sv: 9. april
« Svar #1 Dato: April 09, 2018, 05:56:51 pm »
Overordnet set korrekt, selvom jeg ikke kender til nogen britiske planer om at krænke dansk suverænitet. Det havde også været urealistisk at slå Tyskerne så tæt på deres hjemmebane tidligt i krigen. Men både Tyskland og Storbritanien har øjnene sat på Norge helt fra starten.

Med "Udsultning af Tyskland" bliver der iøvrigt ment samme taktik som de førte under første verdenskrig, hvor Tyskland blev nægtet al handel via verdenshavene. Iøvrigt førte Tyskland præcis samme politik med ubådene, så Storbritannien er ikke en speciel skurk i den sammenhæng. Tyskland gik dog væsentligt længere end briterne under første verdenskrig, da de lancerede ubådskrig uden restriktioner, hvilket betød at skibe fra neutrale lande også blev sænket. Heriblandt mange danske skibe.

Det hører også med til historien at de områder der faktisk blev besat af de allierede, ikke var underlagt samme undertrykkende styre som tyskerne indførte i deres besatte områder. Island, Grønland og Færøerne blev alle sammen besat af allierede styrker efter Danmarks besættelse, for at undgå at de skulle falde i tyskernes hænder, præcis ligesom Norge ville være blevet.

Og igen er det værd at bemærke at det i aller højeste grad var Tyskland der startede krigen, og at briternes træk var modtræk til den tyske aggression. Krigen startede som bekendt ikke med invasionen af Norge.