Forfatter Emne: Ceviche torsk  (Læst 697 gange)

Anklageren

  • Gæst
Ceviche torsk
« Dato: Januar 18, 2018, 11:48:11 am »


Jeg spiser fisk flere gange om ugen, fordi jeg selv fisker og har 4 slags i fryseren.

Derfor vil jeg gerne variere det, og er kommet til at tænke på, at jeg vil prøve Ceviche torsk.



Nu er der bare det, at der er noget, der hedder torskeorm. Den er blevet ret almindelig i Danmark, fordi der er kommet mange sæler. Det tror jeg også, at den er her, for her er der virkelig mange sæler.

Problemet er, at torskeormen kan leve i et menneske, så man skal ikke spise dem levende. De kan også blive ret store som en lille regnorm, og det er også lidt ulækkert at tænke på.

Jeg foretrækker at spise laks, ishavsrøding og helleflynder, men jeg fanger mange torsk, fordi jeg supplerer min pension lidt, og sidste år solgte jeg for 20.000 kr torsk. Lige nu har jeg kun 5 kg torskefilletter i fryseren, og dem er der ingen problemer med, for alle parasitter dør, når torsken bliver frosset.

Det jeg tænker på er, hvor går grænserne?

jeg er usikker på en opskrift, jeg har fundet på nettet.

Fremgangsmåde
Torskefiletterne soigneres, skindet fjernes. Torsken skæres i tern på max 1x1cm, tomater afskindes ved at lave et lille krydssnit i bunden, blancheres i kogende vand ca. 30 sekunder og hives derefter i iskoldt vand. Skindet kan herefter pilles af, tomaten skæres i kvarte og kernerne fjernes. Tomat og jalapeno skæres i fine små tern, mynte og koriander hakkes fint og alt pånær selvfølgelig surdejsbrødet vendes sammen med torsketernene. Det hele sættes på køl i mindst en time, højst 6, så fisken kan "tilberedes" i citrussafterne. Smages til med salt og peber.

Er det godt nok?
« Senest Redigeret: Januar 18, 2018, 02:37:31 pm af Anklageren »

Offline Marius, the giraffe

  • Fuld medlem
  • ***
  • Indlæg: 235
  • Activity:
    4%
  • Country: 00
    • Vis profil
Sv: Ceviche torsk
« Svar #1 Dato: Januar 18, 2018, 01:58:34 pm »
Den er go’ nok…

Der er også orm i torsk her i landet, og sikkert grundet indtagelse af afføring fra sæl.
https://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/bvadr-tv-kok-oversaa-orm-kravle-ud-af-fisk/7002313

Nu ikke noget man bliver specielt lækkersulten af…
Jeg tror at det er slut med frisk torsk – de skal fryses først!!!
//MTG

Offline Carlo

  • Hyper medlem
  • *****
  • Indlæg: 10742
  • Activity:
    62.8%
  • Country: 00
  • Køn: Mand
  • Kattemorder.
    • Vis profil
Sv: Ceviche torsk
« Svar #2 Dato: Januar 18, 2018, 03:22:08 pm »
frisk eller frossen; ingen fisk her

Hvorfor ikke? Fisk er godt og sundt.

Her i Thailand fik jeg en forleden. Af makrelfamilien. Den var godt nok hampert hørmende, så det var svært at få den over læberne. Men den smagte guddommeligt. Og da jeg havde fået den ned, kunne jeg ligefrem mærke, hvordan der blev FLÅET plak af indersiden af mine blodårer.

Kan du ikke lide fisk, så er du ikke nogen ordentlig Landbo.
Du får ret og jeg får fred!

politisk ukorrekt

  • Gæst
Sv: Ceviche torsk
« Svar #3 Dato: Januar 18, 2018, 03:31:10 pm »
Jeg spiser fisk hver dag. Det siges nemlig at være sundere end almindeligt kød. Og så smager det godt.

Nu var begge mine bedstefædre også fiskere, så jeg er vokset op med fisk. Når jeg besøgte dem, var der næsten altid fisk på bordet.