Forfatter Emne: Er grøntsager overvurderede?  (Læst 2452 gange)

politisk ukorrekt

 • Gæst
Er grøntsager overvurderede?
« Dato: Juni 20, 2017, 11:58:59 pm »
I perioder forsøger jeg at spise mere sundt og komme en masse grøntsager ned i sækken. Men jeg har bemærket, at hvis jeg spiser meget mere end ca. 200 gram grøntsager f.eks. til aftensmaden, så giver det ubehag et par timer senere. Boblen og syden i maven, opstød, evt. hikke, oppustet fornemmelse o.s.v. Den fornemmelse har jeg haft siden kl. 21, efter at jeg spiste ca. 400 gram grøntsager til aftensmaden (fordi jeg forsøgte at følge sundhedsguruernes råd om bare at guffe løs i grøntsager og i stedet spare på f.eks. kartoflerne. Og jo jo, jeg ved godt at kartofler også er grøntsager. Men mere præcist rodfrugter og når jeg taler om grøntsager, mener jeg mere ærter, bønner, salatblade o.s.v. - det synes jeg gifter un ubehagelig oppustet fornemmesle).

Så mit spørgsmål til din-debat-panelet er, om grøntsager nu er så sunde som man siger?

Jeg tror, at i begrænsede mængder er der sikkert mange gode ting i grøntsager, men ligesom med alt muligt andet, kan det også overdrives. Jeg har i hvert fald opdaget, at spiser jeg 300-400 gram grøntsager i stedet for 150-200 gram, får jeg næsten altid et par timers lettere ubehag senere på aftenen.

Så den der skrøne med, at man bare kan spise sig mægt i frugt og grønt, tror jeg ikke helt på. Jeg tror, det er vigtigt med en varieret kost. Og at grøntsager ligesom så meget andet er sundt i visse mængder. Men at det er en løgn, at man bare kan spise alle de grøntsager og al den frugt, man lyster. For jeg har mærket på mig selv, at ligesom det kan give ubehag at spise for meget af alt muligt andet, så giver det også ubehag at spise for mange grøntsager. :yes:
« Senest Redigeret: Juni 21, 2017, 12:04:15 am af politisk ukorrekt »

Offline NotYou

 • Nyt medlem
 • *
 • Indlæg: 3
 • Activity:
  0%
  • Vis profil
Sv: Er grøntsager overvurderede?
« Svar #1 Dato: Juli 07, 2017, 09:50:33 am »
Det kommer vel an på så meget.

Jeg har helt sikkert kunne mærke en forskel, når jeg har gået fra ikke at spise det meget, til at få mellem 500-1000 gram (jeg spiser meget) om dagen, og til når jeg går fra at spise det, som jeg vil til ikke at spise det.
Jeg har langt mere energi, og sover bedre. Men ikke blot det. Det skaber en ringe-i-vandet effekt, hvormed jeg automatisk får rørt mig mere, spist mindre slik og usundt mad. Så ja, jeg vil helt sikkert sige, at det er ikke overvurderet. Det skal bare gøres korrekt.

Det samme gælder at passe på kroppen. Er massage og fysioterapi overvurderet. Hvis du kun bruger det en gang om året. Ja. det vil jeg så mene det er. Med alting, skal det gøres over en længere periode, så du kan se resultaterne. Ikke blot fra det du gør, men også det du ikke gør. Lige siden jeg har begyndt at gå til fysioterapi hos nogle der hedder qure.nu, har jeg været langt opmærksom på min kropsholdning, når jeg sidder og går.

Man kan ikke blot isolere det enkelte element, hvad end det er grøntsager, massage eller nogen aktivitet, hvis man ikke ser på det, i det store billede.
Nu vil jeg tage mig en gulerod, og samtidig ikke spise et stykke chokolade.

Offline Desdicardo

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 827
 • Activity:
  0.2%
 • Køn: Mand
 • Livet kan være godt.
  • Vis profil
Sv: Er grøntsager overvurderede?
« Svar #2 Dato: Juli 07, 2017, 11:02:26 am »
Jeg har lagt mærke til at hvis man spiser for mange jordbær med mælk og fløde er man ikke sjov at ligge ved siden af om natten. ;)))
Intet er sikkert her i livet udover døden,

Tørresnoren

 • Gæst
Sv: Er grøntsager overvurderede?
« Svar #3 Dato: Juli 07, 2017, 01:14:56 pm »
Jeg har lagt mærke til at hvis man spiser for mange jordbær med mælk og fløde er man ikke sjov at ligge ved siden af om natten. ;)))

Åååw, yes..!  :hyper:

- men jordbær med fløde er fanden-FISEmig bare godt..!  :yes:

Men løg og diverse kålarter fører klart i kategorien af grøntsager som forstår at sætte gang i 'hyggen'   :JC_out_cold:

- herhjemme er vi faktisk pænt tæt på at indtage 'specialisternes' anbefalede daglige mængde grønt - det er selvfølgelig også let når man som jeg kan gå lige ud bag hytten og hente ind af porrer, kartofler, ærter, tomater, agurker, gulerødder, æbler, grønkål, majs, jord- hind- sol- kirse- stikkels- og brombær - plus diverse krydderurter... :big_grin: - om vinteren er det selvfølgelig mest grøntpusheren der må levere varerne..

Jeg ville nødigt undvære mit elskede KØD - men grøntsager er altid en pæn del af hovedmåltiderne, på den ene eller anden måde..

- jeg er da heller ikke et sekund i tvivl om at skidtet både er sundt - og helt sikkert er med til at holde visse livstils-skavanker lidt i ave.. :smile1:

Offline Jonas

 • Nyt medlem
 • *
 • Indlæg: 1
 • Activity:
  0%
 • Country: 00
  • Vis profil
Sv: Er grøntsager overvurderede?
« Svar #4 Dato: Marts 04, 2019, 11:13:44 am »
Grøntsager er helt klart vigtige, men som du selv siger, vil jeg hellere fokusere på en varieret kost, hvor der er balance i tingene.

Det er også meget individuelt, i forhold til hvor meget grønt folk generelt har det bedst med. Fordøjelsen spiller især ind her. Nogen kan sagtens spise sig mætte i rå kål og grønt f.eks, mens andre må opleve ubehag som dig selv efter bare en mindre mængde.

Så jeg ville også begrænse mængden til hvad du selv føler er passende for din egen krop.
Med venlig hilsen
Jonas Thylstrup
https://inner-gym.com/