Forfatter Emne: Hvilke nyttejobs  (Læst 2163 gange)

Offline Carlo (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 12488
 • Activity:
  40.4%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Dialektisk materialist.
  • Vis profil
Hvilke nyttejobs
« Dato: Marts 13, 2013, 08:19:56 pm »
Hvilke nyttejobs

Man hører jævnligt i den politiske debat at ledige skulle sættes i gang med nyttejobs. Et af de bud der jævnligt kommer på nyttejob kunne være at skovle sne på havegangene og i indkørslerne for pensionister der har svært ved det selv. Hmmmm.......?????

Lad os lige bore i det. Først og fremmest: De fleste pensionister ville nok foretrække at gøre det selv og ville be’ sig hjerteligt fritaget for at have en bistandsbavian rendene rundt deres have.

Desuden ville de nok også foretrække at bruge de ti minutter på det selv, end at skulle udfylde formularer, der skal indsendes, og en bistandsmodtager ville komme flere dage efter og skovle deres sne. I de fleste tilfælde ville sneen være tøet af sig selv inden bistandsmodtageren kom i sving.

Dem der vitterligt kunne have brug for at få skovlet sne på havegangen er vel i omegnen af 10 000 til 30 000 medborgere. At skovle en havegang for sne ville tage 10 minutter. Der er behov for snerydning af havegangen tre gange i løbet af en dansk vinter. Der er 300 000 arbejdssøgende i DK. Det betyder at beskæftigelseseffekten for hver ledig ville ligge på under 5 minutter. Plus mange gange mere i administration af en sådan ordning, men det tæller vel også i beskæftigelsesstatistikken.

Og så skulle den ledige komme anstigende til en pensionist for at skovle sne, men kan ikke finde en sneskovl i redskabskuret. Så skal han cykle tilbage til Jobcenteret, som på sin side går i sving for at anskaffe ham en skovl, mens den ledige går med hænderne i lommen. Anskaffelsesomkostningen for en skovl, med adminstration og hele pivetøjet, vil beløbe sig til  ~ 500,- bops. Og der er 300 000 arbejdsledige. Hmmmm....... 150 millioner til indkøb af skovle, som er importvarer og dermed fosser gysserne ud af landet. Og så skal Jobcentrene have udvidet deres lagerkapacitet til at opbevare 300 000 skovle til udlevering, som hver skal bruges 5 minutter om året.

Sneskovling på pensionisters havegange er endda et af de bedre bud. Nogen kommer d eks ind på at gøre de ledige til iværksættere. De skulle udstyres med en Christianiacykel og en klasse bananer, som de skulle sælge for at tjene til dagen og vejen. Når de så havde arbejdet sig op og bananforretningen kørte, skulle de udvide sortimentet med æbler, radisser og majskolber og arbejde sig op til en selvforsørgende tilværelse med villa, volvo og vovhund.

Hmmmmmm......... Jeg bor i en udkantsdansk provinsby med 16 000 indbyggere. Jeg ved ikke hvor mange ledige jobparate på overførselsindkomster der er her, men lad os bare sige 1000 for eksemplets skyld.

Så skulle der være tusind Christianiacykler med bananbod her i byen. Byen har en forretningsgade, der for det meste er gabende tom for mennesker, men hvor der kommer mange turister om sommeren. Så skulle der være 100-vis af Christainiacykler med bananer, på den stille provinsbys stille gågade. Nogle af sælgerne, 10 - 20 stykker, ville nok søge ned foran den lokale Føtex, hvor der kommer mange mennesker sidst på eftermiddagen. Andre banansælgere ville placere sig foran andre dagligvareforretninger, tankstationer og hvor godt folk ellers kommer og kunne tænkes at være interesseret i at købe sig en banan.

Samme forhold, med enorme mængder af Christianiacykler med banansælgende ledige, ville gøre sig gældende overalt. Det vil ikke være til at sparke sig frem for Christianiacykler. Strøget i Kbh. Uha!

Alt i alt ikke noget kønt syn.

En Chrsitaniacykel koster vel ~10 000,- bops. En til hver 300 000 ledige? Det regnestykke tør jeg slet ikke gøre.

At sætte nyttige beskæftigelesprojekter i gang, gjorde man under 30’ernes krise. Der var grøfter der skulle graves og der var fallerede godser der fint kunne udstykkes til husmandsbrug der kunne for forsørge en familie. Man gik endda så vidt som at sætte folk til at grave huller i jorden, som de bagefter skulle dække til igen. Det lykkedes så godt som sådan noget nu kan lykkes. Det var før globaliseringens tid. Dengang cirkulerede gysserne inden for rigets grænser. De gysser en ledig fik mellem hænderne bidrog derfor til at skabe efterspørgsel og øge samfundets økonomi og beskæftigelse.

Det kan man ikke gøre i dag - sætte beskæftigelseprojekter i gang. På grund af globaliseringen vil pengene fosse ud af landet. Lad os sige at man brugte midler på en tiltrængt renovering af landets skolebygninger. Det kan man ikke bare sætte ledige til for offentlige midler, men det skal ud i licitation og private entreprenører vil få opgaverne. De vil bruge den arbejdskraft der er billigst. Så vil der blive glæde i de små polske hjem over anvendelsen af offentlige danske midler.

Enhver regering, uanset rød eller blå, ville få problem med beskæftigelsen. Eneste farbare vej er at sænke det danske omkostningsniveau. Dvs først og fremmest lønomkostningerne for at kunne matche de markeder og økonomier vi konkurerer med. Fornuftigt så længe de andre konkurerende økonomier ikke får samme ide. For så vil vi få den effekt der er i at de forreste i biografen rejste sig for bedre at kunne se. De andre lande ville også foretage tiltag for at sænke deres produktionsomkostninger for at forbedre den konkurenceevne de mistede da vi øgede vores. Og de økonomier vi konkurrerer med er i fuld færd med at øge deres konkurrenceevne. I Tyskland er der derfor opstået den klasse som kaldes “Working Poor”, og som har været kendt i USA i mange år. Dvs lønningerne er så lave at de lige kan hutle sig igennem dagen og vejen, men ikke har råd til pensionsopsparing, sygesikring, A-kasse Un So Weiter. Det får vi også herhjemme.

Vi er stuck.

Men tilbage til emnet: Er der nogen her der har nogle forslag til nyttejobs der ville batte noget? Og som imødekommer det massive folkekrav der er om lavere skatter, dvs det skal være udgiftsneutralt overfor de offentlige kasser eller ligerfrem.være et plus for samfundsøkonomien?
« Senest Redigeret: Marts 15, 2015, 11:14:28 pm af Carlo »
DerRudi: "så overlader de det fornødne til mig og en lille kreds af håndfaste yngre venner. (Så skal vi sateme' !....)"

Campanule

 • Gæst
Sv: Hvilke nyttefobs
« Svar #1 Dato: Marts 14, 2013, 08:26:00 am »
Jeg har tænkt mig at sætte mig lidt mere ind i tankegangen på et tidspunkt. Indtil videre har jeg bare tænkt, at hvis der er behov for de arbejdsogpaver som er nytteopgaver, jamen så burde folk da ansættes i "rigtige" stillinger med en ordentlig løn. Og vi har da vist ikke jobs nok til hele arbejdsstyrken. Som sagt jeg skal have læst noget mere om det

Offline Carlo (OP)

 • Hyper medlem
 • *****
 • Indlæg: 12488
 • Activity:
  40.4%
 • Country: 00
 • Køn: Mand
 • Dialektisk materialist.
  • Vis profil
Sv: Hvilke nyttefobs
« Svar #2 Dato: Marts 14, 2013, 08:13:57 pm »
"De fleste pensionister ville nok foretrække at gøre det selv og ville be’ sig hjerteligt fritaget for at have en bistandsbavian rendene rundt deres have.

Du skulle bare se og høre os.

Citér
Mon ikke der med den ide menes de pensionister som ikke kan selv?

Ja, men det var også det jeg udtrykte i mit indlæg.
DerRudi: "så overlader de det fornødne til mig og en lille kreds af håndfaste yngre venner. (Så skal vi sateme' !....)"