Forfatter Emne: Julekalender historie 24. december Juleaftenfest  (Læst 1258 gange)

Offline Alice (OP)

  • Fuld medlem
  • ***
  • Indlæg: 102
  • Activity:
    0%
    • Vis profil
Julekalender historie 24. december Juleaftenfest
« Dato: December 23, 2012, 10:40:53 pm »
Julekalender historie 24. december Juleaftens fest

Det var atter nat på den gamle gård. Oppe på loftet havde de været vågne længe. Alle havde de været med til at pynte op med det gamle julepynt Leonora havde gemt under sin seng. Loppe havde været ude og lånt en gren fra menneskenes juletræ. Den blev sat i en urtepotte og han tryllede det stort som et rigtigt juletræ. Leonora havde også en gammel stjerne og den blev sat på til sidst.

Hele huset lugtede af julemad, og det havde det gjort hele dagen. Det var bare skønt. Tidligere på aftenen havde de haft besøg af Alice og Else. De havde sat to skåle med risengrød op på loftet. Der var kanel på og en rigtig smørklat lige i midten. Nu var det hele næsten klart. Der var blevet rolig nede hos menneskene, de havde hold deres jul og var gået i seng.

Loppe smuttede over til hestene, han tryllede dem små og sammen gik de over gården og op på loftet. Han hentede også alle staldkattene. Elvis, Klein og Pigemis var også med. Så hentede han hundene Pippi og Stella. Til sidst lå han ind i stuen, her hentede han både kravle og dværgnisserne, Hr. Sofa og Frøken Lænestol, Buldog og Puddel. De var der alle sammen.

”Så” sagde han, da de kom tilbage. ”Nu er vi klar.” Først spiste de risengrøden,og hesten fik hø og halm, som Loppe havde tryllet op på loftet. Så spillede dværgnisserne de gamle julesange og salmer, som de alle sang med på.

Bagefter spillede de op til julebal på loftet. Mama  og Pølle var ude og tag sig en svingom. De samme var alle de andre. Loppe dansede med Leonora. De festede og dansede hele julenat. Først tidligt julemorgen, var der atter ro på den gamle gård. Alle dyrene var kommet tilbage til stalden og hvor de ellers hørte til. Og julefreden sænkede sig over den gamle gård.

Leonora, Loppe, alle dyrene, Else og Alice fra den gamle gård, ønsker Jer alle og Jeres familier en rigtig glædelig jul og tak for I år, og hvem ved, måske mødes vi næste år.

Campanule

  • Gæst
Sv: Julekalender historie 24. december Juleaftenfest
« Svar #1 Dato: December 27, 2012, 09:57:24 am »
Tak for mægtig god juleunderholdning, Alice