Forfatter Emne: Julekalender historie 20. december Tiden  (Læst 1309 gange)

Offline Alice (OP)

  • Fuld medlem
  • ***
  • Indlæg: 102
  • Activity:
    0%
    • Vis profil
Julekalender historie 20. december Tiden
« Dato: December 19, 2012, 11:45:29 pm »
Julekalender historie 20. december Tiden går

Det var atter nat på den gamle gård. ”Halløj er du oppe?”  Loppe stak hovedet ind af døren til Leonoras kammer. ”Ja da,” svarede hun. ”Er du klar over, at vi nu er tæt på juleaften?” spørger han. ”Selvfølgelig,” svarede hun. Vi skal ned og kigge ud på terrassen, der ligger det.”  Loppe er så ivrig, at hanhoppede op og ned. ”Pas dog på,” udbrød Leonora. ”Du ryger gennem gulvet, når du hopper sådan.”  Han griner, ”Nej, for vi har lige fået lavet gulvet.” Leonora sukker. ”Ja, men det er inde i stuen, ikke her, så pas på,” formanede hun. ”Lad os nu komme ned.”

Loppe løb foran ind i den bagerste stue. ”Jubi,” råbte Loppe. ”Selvfølgelig skal vi have et juletræ, det har da alle.” Leonora rystede på hovedet. ”Jamen her er da ellers ikke meget jul,” svarede han. ”Næ og dog, har du ret. De har da pyntet op til jul. Her er kravlenisser og et lille juletræ,” sagde hun.

”Ja, et lille juletræ, men det er af plastik,” Loppe var forarget. ”Var det også sådan da du var et menneske,” spurgte han. ”Næ, det var det ikke, men det juletræ, der står derude, det er da et rigtigt juletræ.” Loppe var utålmodig. ”Ja ja, men hvordan var julen dengang,” spurgte han.

”Jo, der blev arbejdet, huset skulle gøres julerent, sølvtøjet skulle pudses, der skulle bages og laves julegodter. Jo, dengang var der nok at lave, der var næsten ikke tid nok.” fortalte hun. Bim Bam.”Det er tid,” smilede hun.

”Holly, bully,vully, vib,” skyndte Loppe sig at sige. ”Bam, hvad sker der?” spurgte uret på væggen. ”Hallo,” råbte Loppe. ”Er du tiden?”

”Næ,” lo uret, ”jeg er et ur, men jeg viser tiden.” Loppe var utålmodig. ”Jamen, hvad er tiden?” Uret lo, ”Tiden er noget mennesker går meget op i. De skal helst nå så meget som muligt på så kort tid som muligt. Tiden er lige her og nu, men tiden er også noget der kommer og går. Tiden er både fortid og fremtid. Tiden er lige her og nu, men tiden er også noget der kommer og går. Tiden er både fortid og fremtud. Tiden er også minder, men tiden står aldrig stille, den er her og så er den væk.

Når tiden har været her, så kommer den aldrig tilbage. Derfor skal man, når man er menneske leve her og nu. Her op til jul er tiden noget særligt. Første er de meget travl, men så har man til gengæld en fredfyldt tid sammen med familien. Det burde det i hvert fald være, men for andre er julen en ensom tid og lang. Se det er tiden,” sluttede uret.

”Ja,”  sagde Leonora. ”Ser I menneskedamen Alice, hun kan godt lide at skrive og for nogle år siden faktisk var det i maj måned 1994, var hun indlagt på sygehuset, fordi hun også dengang var syg. Her lå hun så og skrev dette om Tiden.

Tiden er noget mærkeligt noget,   
Den er der og så er den væk ,   
Først et sekund,  så et minut, en time, et døgn, en uge, en måned, et år.
Tiden den går.

Tiden er noget mærkelig noget,   
tit er den lang,  ofte for kort.
Tiden er der nok.

Når vi har travlt, 
er tiden alt for kort,   
men er man ensom, er tiden for lang. 

Når man oplever noget godt,
er tiden alt for kort,   
men hvis der sker noget dårligt,  så er tiden for lang.

Tiden er lang når vi venter,
men det går og den bruges.
Man venter mange steder,
medens tiden langsomt iler.

Vi venter i venteværelser,
og venter på at tiden går,
man venter i køer, og tiden går.

Hvad gør vi ved tiden,
vi bruger den godt
og gør det medens vi har den
for tiden den går og vi går med,
men igen ved hvor tiden går hen

Se,” sluttede Leonora, ”det var hvad hun mente med tiden.”  Gab, ”undskyld, jeg skal snart slå igen. Jeg er vist lidt træt,” sagde Uret. ”Ja men julen er den bedste tid på året,” udbrød Loppe.  Leonora lo, ”det har du ret i, men nu må vi hellere komme op. Tak for tiden Ur, slå du bare dine slag og tag dig så en lille lur.” smilede hun. Loppe sagde sin trylleremse og uret slog.

Så gik de to op på loftet og gik lige i seng, go drømte om at der nu kun er 4 dage til juleaften.