Forfatter Emne: Julekalender historie 7. december Hr. Sofa og frøken Lænestol  (Læst 1167 gange)

Offline Alice (OP)

  • Fuld medlem
  • ***
  • Indlæg: 102
  • Activity:
    0%
    • Vis profil
Julekalender historie 7. december Hr. Sofa og frøken Lænestol
« Dato: December 07, 2012, 09:09:04 pm »
Julekalender historie 7. december Hr. Sofa og Frøken Lænestol

Det er atter nat på den gamle gård. Loppe ventede på Leonora. ”Hvad skal vi så lave i dag,” spurgte Loppe. ”Vi kan da begynde med at gå ned i stuen,” var Leonoras svar. ”Ja, lad os det, så finder vi sikkert på noget,” Loppe hoppede utålmodigt. Sammen gik de ned i stuen.

Da de kom ind i stuen satte Leonora sig i lænestolen og Loppe kravlede op på sofaen. ”Det er da en gammel sofa,” sagde han og hoppede  op og ned. ”Ja, men gad vide hvad den kunne fortælle, hvis den kunne snakke.” sagde Leonora. ”Holly, bully, vully, vib,” sagde han.

”Hold dog op med at hoppe sådan i mig, sid dog stille, det gør ondt i mine fjedre.” lød det fra en vred Hr. Sofa.  ”Ja, sure sofa,” svarede Loppe igen. ”Ikke så næbbet unge mand, og så hedder jeg altså hr. Sofa.”
”Ja, de unge mennesker i dag er ikke opdraget ordentlig, kvidrede frøken Lænestol. ”Undskyld, men lad være med at være sur og så er jeg altså ikke et menneske, jeg er en nisse,” svarede Loppe. ”Er i kærester,” spurgte han nysgerrig.

”Ja,” kvidrede Frøken Lænestol, medens hun rødmede. ”Har I kendt hinanden altid,” spurgte Loppe.  ”Nej,” sagde Hr. Sofa. ”Hvordan mødte I hinanden?” Forsatte Loppe nysgerrigt. ”Åh, det er en frygtelig historie, der endte godt. Vil du eller skal jeg min Kære, lød det fra Hr. Sofa. ”Det må du gerne,” smilede Frøken Lænestol genert.

”Ja, hør her,” begyndte Hr. Sofa og forsatte så. ”Her er historien, noget har vi oplevet og andet har vi hørt fra menneskene.

For snart et år siden var Herman nede i Genbrugsbutikken i Svendborg og købte en sofa og en lænestol. Det var os. De skulle bringes ud. Menneskene havde i forvejen noget skidt de ville kører på affaldspladsen, så de havde lånt en trailer, så de fik ed møje og besvær bikset deres store, gamle lænestol ud og det var svært, der var ikke meget plads til at få den ud. Hermans sofa røg også ud, så nu havde de kun deres kontorstol og spisebordsstol. 

Dagen efter kom vi så og nu kommer vores første møde. På parkeringspladsen ved genbrug i Svendborg står en halv, gammel varevogn. Nu kom to mænd ud, de pustede medens de bar på en gammel sofa, det er mig, bagefter hentede de en lænestol. De to mænd læssede også den ind i bilen. ”Nu kan vi godt kører,” sagde den ene af mændene. Så lukkede de døren om bagtil og det var mørkt.

”Hallo, er her nogen,” lød en spinkel stemme. ”Ja, jeg er her også,” svarede en grovere stemme. ”Hvem er du? Jeg er Hr. Sofa.” Den spinkle stemme sagde, ”Jeg hedder Frøken Lænestol, men hvor skal hen?” Hun lød ret nervøs. ”Det ved jeg ikke, men vi har snart kørt et godt stykke tid, men nu holder vi, og så må vi være rolig, for så kommer menneskene,” fortalte jeg.

”Det er godt nok langt ude på landet,” sagde den ene af mændene. ”Ja, ja, lad os få læsset af og holde fyraften,” sagde chaufføren. De bærer lænestolen hen til døren. Alice, Hun smiler lidt for sig selv, medens hun tænker på det bavl, de havde med at få den gamle lænestol ud.

Nu kommer Elsa og Herman. Han tager lænestol og bærer den op til Alice, der også er gået op.  Sammen får de lænestolen ind i stuen. Så går han ned igen, for at hente sofaen, og bærer den op sammen med Elsa. De får den bakset op af trappen, det er svært, for der er ikke meget plads, men op kommer den.

”Nu kommer det værste,” siger Herman. ”Vi skal have den ind i stuen.” De får den slæbt hen foran døren til stuen. ”Skal vi sætte den på højkant og så møve den skråt ind,” foreslår Elsa.

”AV, av, pas dog på, det gør ondt,” råbte jeg. ”Kan I ikke se der er for lidt plads, jeg kan ikke komme ind.” Men de hørte mig ikke. Herman bander fælt, de prøver på alle måder, men ind kan jeg ikke komme. ”Du er nød til at save noget af de høje armlæn eller benene, så kan den måske komme ind.” siger Elsa.

Jeg råbet igen højt. ”Av, ikke mere, pas dog på, det gør ondt.” Herman og Elsa satte mig ned igen, medens de pustede. ”Vi giver op, vi sætter den ind i soveværelset, og tager den gamle sofa, børnebørnene sover på, når de er her. Den blev båret ind i stuen og kunne godt komme ind. Jeg blev skubbet ind på værelset og jeg var meget øm efter den hårde behandling. Inde i stuen sover du min skat.”  Hr. Sofa kigger over på frøken Lænestol. 

”Næste dag tager Herman en sav, måler og saver et stykke af alle mine ben. Jeg skriger af smerte,” fortsætter Hr. Sofa. ”I gør mig mindre, jeg vil ikke være lille.” Men det blev jeg og nu kunne jeg komme ind i stuen. Den gamle sofa blev smidt tilbage til soveværelset igen, så den gamle hund Pippi, fik igen lov til at sove på den gamle sofa.

Inde i stuen fortalte jeg ”frøken Lænestol” om alt det onde menneskene havde gjort ved mig. Men faktisk er jeg godt tilfreds, for nu kunne jeg bruges af både Herman og Pippi og så var der jo min nye veninde, dig min skat. Jo, der sker jo ikke noget uden det er godt for noget,” slutter den smilende Hr. Sofa og kigger på sin veninde Frøken Lænestol.

”Novra, sikken en historie, det må da have gjort ondt at blive savet i,” sagde Loppe. ”Det var det også, men det var alligevel dejligt at møde min skønne kæreste.” Svarer Hr. Sofa. Frøken Lænestol rødmer og smiler tilbage til ham.

”Åh, klokken er mange vi må op igen,” sagde Leonora. Loppe hoppede ned fra Hr. Sofa og sagde bare ”Holly, bully, vully, vab.” Og nu sagde hverken Hr. Sofa eller frøken Lænestol noget. Så skyndte Leonora og Loppe sig op på loftet, og snart sov de og drømte om at der kun var 17 dage til juleaften.

Campanule

  • Gæst
Sv: Julekalender historie 7. december Hr. Sofa og frøken Lænestol
« Svar #1 Dato: December 08, 2012, 09:48:14 am »
Søde figurer du bruger i din julehistorie