Forfatter Emne: Julekalender historie 5. december Det spøger  (Læst 1068 gange)

Offline Alice (OP)

  • Fuld medlem
  • ***
  • Indlæg: 102
  • Activity:
    0%
    • Vis profil
Julekalender historie 5. december Det spøger
« Dato: December 05, 2012, 04:41:42 pm »
Julekalender historie 5. december Det spøger

Det er atter nat på den gamle gård. Leonora og Loppe har snakket om den larm, der har været på loftet de sidste dage. ”Hvorfor ser du egentlig så underlig ud?” spurgte Loppe. ”Du ligner ikke de andre mennesker. Du er lille, ser gammel ud, har altid en ternet kjole p med hvidt forklæde uden på. Og så har du hvide sokker på og nogle mærkelige sutsko. Så er der dit hår, det er altid flettet i to lange fletninger, sådanser de andre kvinde mennesker ikke ud.”

”Næ,” grinede Leonora, ”men de er jo heller ikke 150 år, men sådan har jeg faktisk gået klædt siden jeg første gang kom til gården i 1867. Jeg var meget ung og meget bange. Det var første gang jeg var alene uden mine forældre og mine søskende. Jeg var nummer 8 ud af 12 børn, og vi var meget fattige, men folkene her på gården tog godt imod mig. Resten af historien kan du få en anden gang.” sluttede Leonora.

”Skal vi ikke lave lidt sjov i dag?” spurgte Loppe. ”Jo, det skal vi. Menneskene skal have en lærestreg, så de ikke larmer så meget ude på loftet.”

”Har du en plan? Hvad skal vi lave?” Loppe hoppede op og ned på Leonoras seng. ”Ja, det har jeg og nu skal vi i gang,” smilede hun.

De gik ned af trapperne og Leonora bad Loppe komme hurtig efter hende. De gik gennem døren til soveværelset og Loppe fulgte hurtigt efter hende. Inde i soveværelset sov hunden Pippi og menneskene Alice og Herman. Pippi løftede hovedet og knurrede. ”Ti stille,” sagde Alice, men Pippi knurrede igen. Nu var det Herman der bad hende tie stille. Pippi sukkede dybt. Løftede ørene, men sagde ingenting.

Pludselig lød der høj musik fra radioen oppe i stuen. Herman og Alice satte sig op i sengen med et sæt.  ”Hvad sker der?’’ spørger hun. ”Det er musik,” er Hermans svar. ”Jeg går op og slukker vi vækker jo hele huset.” Hun gik søvndrukken op af trapperne, slukkede for anlægget og tog stikket ud af kontakten. Så gik hun ned igen. Hun kravlede nedunder dynen og fadt hurtigt i søvn igen.

Med et spillede radioen Til julebal i nisseland. ”Det må være Leonora,” sagde Alice, ”For jeg tog stikket ud”. Hun gik op af trappen igen. Musikken forsvandt. Hun vendte sig om, og gik et par skridt ned igen og musikken startede igen. Det gentog sig et par gange. Så slog uret syv.

Loppe skyndte sig op på loftet og her sad Leonora allerede og grinede så tårerne løb hende ned af kinderne. De grinede sammen lige til de var så trætte de gik i seng, og her drømte de om de 19 dage der var tilbage til juleaften.


Campanule

  • Gæst
Sv: Julekalender historie 5. december Det spøger
« Svar #1 Dato: December 06, 2012, 07:57:20 am »
Spændende og festlig julekalenderhistorie  :ded_snegurochka2: