Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Carlo

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 640
31
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 10, 2019, 12:29:52 pm »


Jeg har mange gange bedt anklageren fortælle hvilket land der vil huse en sådan flygtningelejr. Det nærmeste vi kom frem til var Niger og der er ikke andet end græshoppesværme.Du er bare så negativ  :yes:

Du kan da bare fortælle hvilket land der vil huse en sådan lejr. Så bliver jeg positiv.

32
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 09, 2019, 08:50:35 pm »
Jeg tror de fleste kan blive enige om at vi skal gøre noget for at stoppe strømmen af migranter gennemmiddelhavet, både for deres og for vores egen skyld.

Stoppe udplyndringen af 3. verden og gøre noget ved den globale ulighed, er mit bud.


Citér
......................... aftaler med de nordafrikanske lande om at sende migranter tilbage dertil.

Ja, men de nordafrikanske lande vil ikke have dem tilbage. undtagen der følger gysser med.

Citér
Asylansøgeres sag skal ideelt set behandles mens ansøgerne venter i lejre udenfor europæisk nationalt territorium.

Jeg har mange gange bedt anklageren fortælle hvilket land der vil huse en sådan flygtningelejr. Det nærmeste vi kom frem til var Niger og der er ikke andet end græshoppesværme.

Med de flygtningestrømme der er i verden vil en sådan lejr mindst skulle være på størrelse med Shanghaj.

Citér
................................ ønsker jeg humane lejre hvor folk bliver behandlet ordenligt, med lægehjælp for syge og skolegang for børn.

Altså bedre forhold end der er for millioner af europæiske pensionister. Tror du ikke en sådan lejr bliver magnet for europæiske pensionister, der i almindelighed ikke har adgang til lægehjælp?

33
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 09, 2019, 05:37:44 pm »
Nu er der så nogen danskere, der har tænkt sig at ødelægge Italiens økonomi ved at plastre strandene til med pigtråd - som om det kan stoppe bådflygtningene.

Nej, pigtrådshegnet skal stå så langt ude i vandet at de ikke kan bunde. Og det skal være med pigtråd helt ned til bunden, da nogle ellers vil finde på at svømme under.

Hvor lang var det vi fandt ud af Europas kystline er? Fastlandet har 38 000 kilometer, dertil kommer øerne med 18 000 kilometer.

34
Fri Debat / Sv: Historieprofessor:Nødvendigt at beskytte grænserne
« Dato: Juli 09, 2019, 11:51:01 am »
Hvad er en "cuck"?

35
Samfund- & Kultur / Sv: Du minder også om fedt
« Dato: Juli 08, 2019, 11:27:00 pm »
Grunden til at jeg bliver i tvivl om det er sandt er, at han andre gange modsiger sit glansbillede lidt.

Ja, som en thailandsk pige der har levet det meste af hendes liv i Tyskland sagde til mig: "Ein Betler in Deutschland, kann ein König in Thailand sein".

Phil har det også lidt i munden, for hvis en gut vitterligt tror på en pige, når hun siger til ham at han er "charming and handsome", skal hun hurtigt få ham ribbet. Og den ryger Phil ikke på, det er han både for begavet og livserfaren til at vide. Og han er nok ædruelig, for ellers ville han hurtigt være færdig i Fjernøsten.

36
Religion-& Filosofi / Sv: Man kan ikke undervise et tomt klasselokale
« Dato: Juli 08, 2019, 08:44:17 pm »
Debetten har handlet om - hvorvidt det er efterspørgslen eller produktionen der er drivkraft til at skabe værdierne - .......................

Jeg mener ikke at have brugt ordet "drivkraft". Jeg skrev vist at skabelsen af værdier sker i produktionen.

Citér
På det overordnede plan ser jeg det som en aflægger af den gamle debat om det er eliten eller folket, der bærer udviklingen frem.

Er det ikke elitedyrkelse at tro på, at nogen få særlig udmærkede borgere skaber alle samfundets værdier?

Det mener jeg ikke. Jeg har tidligere skrevet at de kræfter der virker i samfundet og historien kommer nedefra - ikke ovenfra. Det er borgerligt-liberale der tror at kræfterne i samfundet kommer oppefra.

37
Religion-& Filosofi / Sv: Man kan ikke undervise et tomt klasselokale
« Dato: Juli 08, 2019, 10:37:25 am »
Det er ikke anderledes

At være lærer er en tjenesteydelse, og hvis der ingen efterspørgsel er efter læring, så vil der ikke blive undervist.

Hvis man tror, at det er læreren, der skaber læring - så må man forestille sig, at læreren starter med at fange børnene og bagefter tvinger noget læring i dem.

Det er i hvert fald ikke et ideelt system  :smile1:

Hvis eleverne ikke efterspørger læring, så vil det mislykkes.

Det ved jeg godt!

Du har vist fået efterspørgsel på hjernen. 

Faktisk er det uhyre banalt. men grunden til at jeg nævnte det, var for at pointere at også åndelig produktion skaber værdi. I modsætning til spekulation. I samfundet som helhed. Det er ikke til at sige om den enkelte producent af åndelige produkter gør det.

Også kapitalistisk virksomheder, med fysisk produktion, slår undertiden fejl i hvad der kan sælges med overskud.

Og så nævnte jeg selv det med husejeren jeg kender, der er på vej til fattiggården med ubetalelig gæld.

At det kan fejle åndelig produktion også: Grønland bruger verdens højeste andel af BNP i uddannelsesektoren. Skulle grønlænderne så være verdens højst uddannede befolkning? Man hører ting og sager derfra om at pengene ikke just er givet perfekt ud.

38
Religion-& Filosofi / Sv: Ejendomsret til jord.
« Dato: Juli 08, 2019, 10:29:11 am »
Kapitalismen sikrer, at det kun er de effektive og dygtige, der kan styre deres forretning. De uduelige bliver bliver sparket ud, fordi de er en underskudsforretning.

Prøv lige at se det som Phil kalder et skib i tråden

http://www.din-debat.dk/index.php?topic=9568.0

Tror du at dem der har det "skib" har det fordi de er specielt effektive eller dygtige? Jeg tror det er folk der er lige til at kyle i skraldespanden.

39
Samfund- & Kultur / Sv: Du minder også om fedt
« Dato: Juli 08, 2019, 08:43:45 am »
Du er bare sur over, at jeg engang skrev om - at du er grænseløs naiv, når de fattige Philippinske piger, som du kan være far til, kalder dig "handsome"  :big_grin:

Og Phils foretrukne nyheds og informationskanal er Russia Today. Der viser hvordan Putin passer på sine små russere overfor EU, hvor migranters hærgen i gaderne er dagens orden.

Og så er Phil nede på Amailehaven og se på noget han kalder et skib. Sådan et sted hvor rige mennesker sejler rundt med deres koner, elskerinder eller ludere - hvilket er et og det samme.

40
Religion-& Filosofi / Sv: Man kan ikke undervise et tomt klasselokale
« Dato: Juli 08, 2019, 01:20:00 am »
Det er ikke anderledes

At være lærer er en tjenesteydelse, og hvis der ingen efterspørgsel er efter læring, så vil der ikke blive undervist.

Hvis man tror, at det er læreren, der skaber læring - så må man forestille sig, at læreren starter med at fange børnene og bagefter tvinger noget læring i dem.

Det er i hvert fald ikke et ideelt system  :smile1:

Hvis eleverne ikke efterspørger læring, så vil det mislykkes.

Læs nu hvad jeg skriver.


41
Samfund- & Kultur / Sv: - og du er ikke normal
« Dato: Juli 08, 2019, 12:52:31 am »
Ikke mere modbydeligt end når du håner og nedgør muslimernes volds og voldtægtsofre, også når det er børn det går ud over.


42
Religion-& Filosofi / Sv: Ejendomsret til jord.
« Dato: Juli 07, 2019, 11:35:10 pm »
Lidt sjov historie. Omkring 1960 blev loven om by- og landzoner vedtaget. Før den tid kunne man klampe et hus op hvor man ville og byggetilladelser og den slags var der ikke meget af. Men så kom loven som en konsekvens af efterspørgsel efter parcelhuse. Så skulle nybyggeri være i zoner der af amterne og kommunerne var udlagt som byzoner.

Men så var der nogen der fik travlt. Nemlig bønder der ejede jord der havde beliggenhed og potentiale til sat blive byzoner, for så ville værdien af deres jord mangedobles. Så det fik travlt med at lade sig vælge ind i sogne- og amtsråd, for at kunne influere at netop deres jord blev byzoner. Der var guldfeber. Det var så knivene næsten kom frem ude omkring. Og nogle fik lange næser.

Omkring 1967 blev sognekommunerne nedlagt og der kom de større kommuner, som vi kender fra den seneste kommunalreform. Men konflikten fortsatte.

43
Religion-& Filosofi / Sv: Danskere er generelt ikke frie mennesker
« Dato: Juli 07, 2019, 11:22:48 pm »
Kan det, at gennemsnits danskeren ikke selv bestemmer over deres liv og krop?

Er du blevet buddhist og skæbnetroende?

44
Religion-& Filosofi / Sv: Venter spændt
« Dato: Juli 07, 2019, 11:19:04 pm »
Hvis det er rigtigt, at erhvervslivet skaber værdierne, ..................

Nej, ikke bare erhvervslivet. Også en lærer der underviser børn og er med til at gøre dem klogere, skaber værdi. En kunstner der sælger et værk, skaber værdi. Jeg kan ikke lige komme på et bedre udtryk end "produktion".

Citér
.......................så kan der kun opstå kriser, hvis de ikke gider skabe værdier nok.

De kan altid producere mere end der er købekraft til at forbruge.

Citér
Under finanskrisen, så ville erhvervslivet f.eks. bare kunne skabe nogen flere værdier, så der var nok  :smile1:

Næh - problemer er - at det er efterspørgslen der skaber værdierne, og hvis efterspørgslen er svag, så bliver der krise.

Ja, men man har faktisk også tidligere løst kriser ved at staten øgede købekraften. F eks i USA, Tyskland og Danmark i 30'erne. Det kan man ikke i dag p gr a globaliseringen. Dels fordi der muligvis konflikter med EUs stabilitetspagt.

Men efterspørgslen og købekraften dannes også i den kapitalistiske økonomi selv. I den tidlige manufakturs tid skabte arbejdernes lønninger efterspørgsel efter de produkter de producerede i spinderierne og væverierne. Og lønningerne blev spenderet på produkter hos bønderne, som på deres side, fik købekraft til at købe industriprodukter.

Profitter fra produktionskapitalen blev investeret i finanskapitalen og i handelskapitalen og dannede købekraft og efterspørgsel den vej.

Sådan er det i princippet også i dag, selv om der er meget andet inde i billedet, f eks det ulige bytteforhold i international handel.

En gut der finder en diamant på sin mark, sælger den og bruger pengene, skaber selvfølgelig også efterspørgsel, men den købekraft er dannet i produktionen. Det samme gælder værdistigninger på fast ejendom.

Se selv, man kan godt, selv om man ikke læser tykke bøger. Cepos er sådan nogen der har læst tykke bøger, men er enorme fladpander.

45
Samfund- & Kultur / Sv: Han er den fødte taber
« Dato: Juli 06, 2019, 09:53:20 pm »
Det har du også, gamle børnepiller og det var derfor du rejste til Grønland, fordi der kan du pille ved børnene, uden at komme i fængsel.


Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 640