Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Carlo

Sider: [1] 2 3 ... 634
1
Religion-& Filosofi / Sv: Ejendomsret til jord.
« Dato: I dag ved 06:45:12 am »
Ja, jeg hører på argumenter, og dem her kender jeg godt i forvejen. I udkantsdanmark ligger der usælgelige huse og forfalder. Og så har jeg endda en personlig bekendt, endda på ikke ud-kantssjælland der er ved at ryge fattiggården som husejer. Hun belånte hendes hus til forbrug i starten af 00'erne, i tillid til fortsatte prisstigninger. Men glemte at vedligholde det i tillid til at det ville der blive masser af gysser til senere. Men så kom finanskrisen og hjn stod med et overbelånt hus, der forfalder mere og mere og nu kun er til nedrivning. Og salg af en attraktiv byggegrund.

Men det som jeg stadigt mangler argument for, er at "spekulation" skaber værdi. At nogen byder hinandens huse, diamenter op, skaber ikke værdi, men er bare sæbebobler på prodktionen.

Uha, nu er jeg bange for at bringe Karl Marx på banen, for så for vi straks at vide at han var dum og grim, og se bare hvordan det går i Nordkorea og Zimbabwe. Men han havde en pointe: at værdiskabelsen sker i produktionen. Profitten er bare at nogle tilegner sig merværdien af produktionen Jeg tror aldrig at Marx har nævnt den problemstilling der rejses af Henry George og Henry George har næppe kendt til Marx tanker.

Bobleøkonomier har eksiteret længe før nogen beskrev dem. Læs lige om tulipankrisen i Nederlandene i 1600-tallet.

Som Anklageren skriver længere oppe så forringes huse også og så taber de værdi. Det nytter ikke noget, at prisen på et hus stiger, hvis omkostningerne ved at vedligeholder det udligner differencen. Et nyt køkken og badeværelse til 100.000 betyder ikke, at huset er 100.000 mere værd, fordi køkkenet og badeværelset også bliver brugt. Det, der får den største betydning for prisen, er grunden/jorden beliggenhed/efterspørgsel. Køber man et hus i 1970 til 600.000 og kunne sælge det i dag for 2.200.000 vil de fleste nok tænke, at det har været en fed investering, men når man korrigerer for inflation og andre udgifter, tror jeg faktisk ikke, at værdistigningen er så stor igen.
At spekulere i boligkøb er meget risikofyldt, fordi du skal kunne se flere årtier ud i fremtiden. Jeg kan da godt købe en masse billige grunde på sydsjælland og håbe på, at efterspørgslen og dermed prisen stiger, men det er jo dumt og ingen investeringsrådgiver vil anbefale det.

Men det virker ikke helt til, at du gider forholde dig til den slags argumenter.

Homofaber skriver: "Det, der får den største betydning for prisen, er grunden/jorden beliggenhed/efterspørgsel Det, der får den største betydning for prisen, er grunden/jorden beliggenhed/efterspørgsel."

Jada. Derfor er det også jorden der giver grundlag for værdistigningen. Som jeg nævnte i indledningen, så er det ejerskabet til jorden der er problemet.

2
Religion-& Filosofi / Sv: Ejendomsret til jord.
« Dato: Juni 24, 2019, 04:30:04 pm »
Jeg bor til leje i et paradis i Chiang Mai i Nordthailand. Jeg betaler den rørende pris af 1000 kroner om måneden. Og det er med en stor swimmingpool og wifi.

Lejlighederne koster 220 000 kroner at købe. Dvs 130 års husleje. Det kan aldrig løbe rundt for udlejer, så klokken ringer omgående: spekulation!  Der er mange ubeboede lejligheder og huse til leje og salg her i området, så derfor kan man leje meget billigt. Det som ejerne vinder er værdistigninger. Ikke udlejning, som bare er lidt lommepenge oven i.

Lejligheden jeg lejer, ejes såmænd bare af damen der ejer den lokale 7-eleven og står dernede og langer varer over disken hver dag. Ikke nogen boligmogul.

Men de sidder på deres flade og kan bare lade spekulationskronerne vælte ind. De producerer ikke noget, så de værdistigninger snyltes på produktionen. De er dem der producerer der betaler gildet, i form af at de for mindre for det de yder, end værdien af deres indsats. Merværdien scores af andre. Og bidrager til ukigheden i samfundet. Særligt i Thailand, som er verdens 3.-mest ulige land.

Men sådan er kapitalismen. Mennskers sved forvandles til kapital.

3
Fri Debat / Sv: Man kan roligt deltage i Mosbjerg Folkefest
« Dato: Juni 24, 2019, 08:23:59 am »
Nå, jeg slutter her - jeg ved jo godt, at de fleste DD-brugere kun har negativ interesse i MOSBJERG FOLKEFEST, .......

Der er da ingen her der har negativ interesse i festen. Vi synes allesammen det er fint at folk hygger si. Det er godt for surheden.

Var Nægteren ikke med? Det ville han ellers have haft godt af. Lidt munterhed, i stedet for at sidde og skumle i den mørkeste krog i sin hybel.

4
Almen / Sv: Carlo, du skrev engang
« Dato: Juni 23, 2019, 06:42:25 pm »
Hva' fa'en skurer mit øje?!  :hyper: Er sidens største pattebarn kommet tilbage? SÅ skal vi til at have fest igen!

Vi kan yde ham god service. Han fortalte engang at han var lærer og underviser i islam i religion i folkeskolen. Men der mangler noget vigtigt i hans lærebog om islam. Men der mangler nogle vigtige indledende kapitler i lærebogen. Nemlig om de muslimske hanner og deres gang med lyse piger med porno-model-make-up  i solarierne. Det må være meget muslimsk siden de går højt op i det. Ellers ville muslimerne vel ikke gøre det. Det må derfor med i lærebogen om islam.

Det tilhørende eksamensspørgsmål kunne lyde: "Når det islamiske tørklæde er udtryk for islamisk kyskhed og renhed, hvorfor så disse solarieaktiviteter med det muslimsk hanner?

5
Fri Debat / Sv: Man kan roligt deltage i Mosbjerg Folkefest
« Dato: Juni 23, 2019, 06:06:35 pm »
Ville ellers godt have vidst, hvem af dem, der er Carlo!  :smile1:

Hvis du synes det rager dig, så må du have Profilgnaskeren i sving. Han har en profil her endnu.

6
For et par år siden skrev pressen meget om borgerværn, ......................

Den omstændighed at der ikke har været ret mange voldtægter begået fra fremmedfiflernes siden viser netop at vore borgerværn har været særdeles EFFEKTIVE. Ellers ville der have været masser af muslimske voldtægter.

7
Videnskab / Sv: Det er mere problematisk at holde får i subarktis
« Dato: Juni 23, 2019, 10:43:43 am »
Man kan godt holde hårdfør kvæg i Grønland, men ydelsen er lav.

Hvad skulle man forsøge at holde kvæg for? Det ville være langt billigere at importere kød og mejeriprodukter.

Citér
Man kan se, at indtil nordboerne indvandrede, blev der meget langsomt opbygget et muldlag - som efter nordboerne kolonisation blev afløst af et sandet lag på grund af sandflugt.

Altså landbrug baseret på udbining af jorden. Det gjorde man også på den frugtbare amerikanske prærie fra 1870'erne. Men i 1934 brød helvede løs, fordi der kun var sand tilbage. Så kom stormene og så blev der løjer der ville noget. En sandstorm som fløj helt til New York.

I dag er prærien kun dyrkbar med kunstgødning.

Citér
Det var fårenes græsning, der ødelagde vegetationen og udløste erosion.

Ja, en af verdens værste miljøkatastrofer var, at antikkens befolkninger lod får og geder græsse på bjergene.

8
Religion-& Filosofi / Sv: Islam og Kristendom - Muhammed og Jesus
« Dato: Juni 23, 2019, 08:44:08 am »
Jeg synes heller ikke at vi kan sidde overhørig at i mange lande foregår der horrible ting som brud mod menneskerettighederne, - i lande hvor ordet::> demokrati er et fyord  :girl_sigh:

Blander vi os ikke er det galt og blander vi os er det osse galt så er det at ordet ::> :

Du har ret. Det er en skændsel at diktatorer som Assad, Gadaffi og Saddam kunne husere med deres terrorregimer. Konskenserne af indgreb er bare endnu værre. Det har vi set med både Libyen og Irak.

Det var nemt nok at fjerne diktatorerne. Men ingen gjorde sig tanker om hvad der skulle ske bagefter.

Et andet problem er, mon der ikke har været inde i billedet, at holde verdensmarkedspriserne på olie nede, at man gik ind i Irak?

Et tredie problem er at vi jo ellers gerne støtter fæle diktatoerer - bare de er på vor side. Indonesien og deres myrderier - uha! Så du får lige billede af Gadaffi og Blair.


9
Videnskab / Sv: Mere klima.
« Dato: Juni 23, 2019, 08:28:03 am »
Anti-klima-peopagandaen hamrer selvfølgelig løs, inden den nye regering overhovedet er på plads. Fra ærke-liberalistisk side - selvfølgelig. Som jeg gang på gang siger: kapitalismen vil være menneskehedens endeligt!10
Politik / Sv: Der vil nødvendigvis blive indgået kompromiser
« Dato: Juni 23, 2019, 08:03:49 am »
Det kan tænkes, at et af kompromisserne vil være et stop for opholdstilladelse til spontane asylansøgere, som krydser grænsen -.........

Nu, jeg har dig, hvordan går det med at opføre de flygtningelejre "med gode forhold" uden for Danmark? Har du snart fundet et land der vil huse dem? Ikke flugt over feltet vel?

For nu snerper det til. Syreren Zaher skal snart sendes til den sikre død i et syrisk torturfængsel. (Betalingsmur, men læs bare de første linier.)

https://www.berlingske.dk/internationalt/zaher-kan-blive-den-foerste-syriske-flygtning-som-bliver-sendt-hjem?fbclid=IwAR1bdVT6K7OmcRTk2FGZvUJMgtwjiPFEYIfa2oFA68PUSWr4u9et2D3_uQU


11
Fri Debat / Sv: Man kan roligt deltage i Mosbjerg Folkefest
« Dato: Juni 22, 2019, 06:14:37 pm »
Jeg erfarer at de autonome og AFA'erne vil holde en stor folkefest i nærheden. Så vil de først holde en fest med rockmusik og ryge sig en bønne. Bagefter vil de komme og til jer og råbe i takt: "Racister. Fascister. Skal hakkes til medister".

Jeg vil stå i nærheden og se noget Mona-Lisa-agtig ud i mit ansigtsudtryk og håbe at politiet vil holde parterne adskilt.

12
Fri Debat / Sv: Husk Allah
« Dato: Juni 22, 2019, 04:29:52 pm »
Forklar hvordan sandheden om muhammedanerne er uanstændig ?

Du kan ikke komme med en seriøs forklaring.

Ikke noget med får denne gang.


13
Fri Debat / Sv: Husk Allah
« Dato: Juni 22, 2019, 10:11:04 am »
Og det skal komme fra dig, din latterlige tosse.

Du skulle da også have din mund skrubbet i brun sæbe.

14
Fri Debat / Snart længe siden.
« Dato: Juni 21, 2019, 06:08:34 pm »
Det er snart længe siden vi har haft et godt gedigent muslimsk terrorangreb i Europa. Måske en eller anden der har svunget med en økse i en bus og råbt noget om halal.

Er der ikke nogen her der længes efter noget ordentligt.

Ligeledes er det gået tilbage med bandeskydeierne. Ærgrer I jer ikke?

15
Fri Debat / Sv: Husk Allah
« Dato: Juni 21, 2019, 05:14:01 pm »
Du er hængt til tørre igen!

Han skulle egentligt gennem vridemaskinen først, så tilbøjeligheden til at bringe IS-propaganda vrides ud af ham.

Sider: [1] 2 3 ... 634