Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Forsvareren

Sider: [1] 2
1
Politik / Tyskland stadig delt
« Dato: November 08, 2019, 12:25:24 pm »
Tyskland har i denne uge fejret, at Tyskland igen blev samlet for 30 år siden. Men ifølge CNN er Tyskland stadig delt. Det mener vesttyskerne dog ikke. Men i det tidligere DDR mener halvdelen af befolkningen noget andet. Se https://www.cnn.com/2019/11/07/europe/berlin-wall-fall-30th-anniversary-intl-grm/index.html

2
Politik / Ny EU-rapport stempler Danmark som islamofobisk
« Dato: November 05, 2019, 11:50:42 pm »
Fra https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11733046/danmark-stemples-som-et-islamofobisk-land-i-tyrkisk-rapport-finansieret-af-eu/ :

"Rapporten ”European Islamophobia Report 2018” tegner et dystert billede af muslimers forhold i Europa. Der står, at Danmark sidste år var præget af »krænkende holdninger« og »ekskluderende politiske kampagner« rettet mod herboende muslimer. Desuden har Danmark via diskriminerende og antimuslimske love ændret sig fra at være et demokrati til et »etnokrati«, dvs. en styreform, hvor én etnisk gruppe har magten."
 

3
Politik / Uligheden i Danmark stiger
« Dato: November 02, 2019, 09:49:55 am »
Fra Information:

“Ulighed – Topchefers indkomst er steget med 50 procent siden finanskrisen. Og vi gentager: Topchefers indkomst er steget med 50 procent siden finanskrisen. Den er god nok, det er gruppen af danskere med de højeste indkomster, som oplever den største fremgang i indkomst.

Det viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som vi refererer til i avisen lørdag. Samtidig er de ti procent af befolkningen med de laveste indkomster den eneste indkomstgruppe, der har oplevet en indkomsttilbagegang siden 2010.

»Vi kan se, at de rigeste i den grad stikker af, og at det billede, vi har af os selv som et meget lige land, begynder at krakelere. Sammenlignet med mange andre lande, har vi stadig en høj grad af lighed, men vi er på gal kurs,« siger direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen.”

4
Politik / CDU - Die Linke
« Dato: Oktober 28, 2019, 08:48:19 pm »
En spøjs regering er muligvis på vej i den tyske delstat Thüringen, hvor CDU overvejer et samarbejde med Die Linke. Se https://www.ft.com/content/23d2a458-f964-11e9-a354-36acbbb0d9b6

5
Almen / Radikalisering via internettet
« Dato: Oktober 14, 2019, 04:09:45 pm »
Jeg ser lige nyhederne på ZDF, og de har lige meddelt, at terroristen fra Halle ser ud til at være blevet radikaliseret via internettet. Altså nok via de sociale medier. Hvordan undgår vi, at den slags sker og fører til nye terrorhandlinger?

6
Politik / Krigen mod ISIS var spildt
« Dato: Oktober 14, 2019, 03:27:39 pm »
Se https://edition.cnn.com/2019/10/14/middleeast/isis-battle-wasted-gains-intl/index.html

Krigen mod ISIS kostede 11.000 soldater livet. Men det var ifølge CNN spildt, fordi ISIS krigerne nu bryder ud af lejrene.

7
Politik / Loven beskytter ikke brede grupper
« Dato: September 30, 2019, 09:14:07 am »
Loven beskytter ikke brede grupper. Statsadvokaten nægter derfor at rejse en ny straffesag mod Paludan, fordi han kun hetzede mod ikke-vestlige indvandrere og aldrig nævnte, om det var muslimer, hinduer, kinesere eller arabere, han nedgjorde. Se https://www.avisen.dk/t-ord-reddede-rasmus-paludan-fra-ny-straffesag_568276.aspx

8
Politik / Folkepension uden modregning
« Dato: September 28, 2019, 10:02:27 am »
De konservative foreslår nu på deres landsmøde, at folkepensionister skal have lov til at arbejde ubegrænset og tjene penge uden modregning i deres folkepension. Altså åbenbart, at også rige skal have fuld folkepension.

Hvad mener I om dette?

9
Politik / Brexit modstandere kaldt nazister
« Dato: Januar 08, 2019, 10:23:24 pm »
Se https://www.reuters.com/article/us-britain-eu-abuse/facing-chants-of-nazi-and-scum-uk-lawmakers-ask-police-to-act-over-brexit-abuse-idUSKCN1P218F

Åbenbart er logikken, at hvis man ønsker at fortsætte samarbejdet med de racistiske EU-lande, så må man være nazist! Mon det er Danmark Brexit tilhængerne især tænker på med disse beskyldninger?

10
Politik / Pris på flygtninge mm
« Dato: Januar 03, 2019, 09:44:21 am »
Der kører diskussioner om, hvor meget flygtningene koster Danmark. Finansministeriet er nået frem til, at ikke-vestlige indvandrere koster Danmark omkring 33 mia kr. om året. Dette skyldes, at kun få af dem kommer i arbejde.

Men årsagen er jo i høj grad den politik, som regeringen og DF fører. For de ønsker at anbringe flygtningene i lejre i årtier med forbud mod at arbejde, så de kan sendes tilbage til deres hjemlande, såfremt der skulle blive fred der om 10, 20, 30 eller 50 år. Disse anbringelser i lejre er afsindigt dyre.

Alternativet var i stedet at forsøge at få udgifterne ned ved at lade flygtninge arbejde allerede, mens deres asylansøgninger behandles. For lige så snart de kommer i arbejde, begynder de jo også at betale skat og giver derfor i stedet Danmark overskud!

Der har også været mange diskussioner om fordele/ulemper ved indvandring. Især i USA ses det tydeligt, at fordelene på sigt er langt større end ulemperne. For USA har verdens stærkeste økonomi, samtidigt med at alle amerikanere er indvandrere eller efterkommere af indvandrere, der er kommet til USA inden for de seneste 200 år.

Indvandring bør dog ske langsomt og gradvist. For går den for hurtigt, så forårsager den arbejdsløshed og løntrykkeri. Disse problemer er ganske vist kun midlertidige. For med tiden skaber firmaerne de arbejdspladser, som den tilgængelige arbejdskraft giver mulighed for. Men de, der bliver arbejdsløse eller får deres løn midlertidigt sat ned, har normalt ikke tålmodigheden til at vente på dette. Så en for hurtig indvandring skaber næsten altid had mod indvandrerne.

11
Nyheden kom netop nu fra https://www.welt.de/politik/deutschland/article186380940/Bottrop-Autofahrer-hatte-klare-Absicht-Auslaender-zu-toeten.html

4 personer er åbenbart hårdt sårede. Racehadet stiger stadig i Europa!

12
Politik / Er racisme og populisme den største trussel mod Europa?
« Dato: Januar 01, 2019, 03:21:21 pm »
Jeg har de seneste dage set ret meget TV fra både BBC News og CNN, og det er slående, hvor anderledes de er i forhold til dansk TV:

1. En behagelig ting er det næsten totale fravær af reklamer i forhold til TV2 News.
2. Den anden forskel er, at de er konstruktive og afstår fra enhver form for racisme og had mod både indvandrere og andre.

BBC News kører hver dag små indslag om, at den største trussel mod Europa’s fremtid er racisme populisme. Desuden viser de også flere gange om dagen et interview med Tina Turner, hvor hun udtaler, at grunden til, at det var så nemt for hende at forlade USA (hun bor jo nu i Schweiz) var, at de ikke behandlede hende som “a black person” - de behandlede hende i stedet som “a star”!

CNN har de sidste par dage haft to uddybende udsendelser om henholdsvis Sverige og Merkel. Vedrørende Merkel blev hun omtalt som selve bolværket mod populisme og racisme/indvandrerhad i Europa, og deres gæster i studiet blev sat til at diskutere, hvordan hun evt stadig kunne være dette i fremtiden? Problemet var jo AfD, men gæsterne mente, at der ville blive sat en stopper for AfD’s fremgang, når CDU med en ny leder blev lidt mere konservativt. Så de var optimister.

I udsendelsen om Sverige handlede det især om Socialdemokraterne, der jo har skabt det nuværende succesfulde Sverige, men som nu er gået tilbage og har tabt medlemmer til Sverigedemokraterne. Der var interviews med en politibetjent i Malmö, der afviste, at indvandringen var skyld i højere kriminalitet. For som han udtrykte det, var det i stedet almindelige kriminelle bander, der smuglere narko og også af og til myrdede hinanden. Både han og interviewede socialdemokrater mente heller ikke, at de hyppigere voldtægtsanmeldelser havde noget med indvandringen at gøre. For de fleste voldtægter fandt sted i private hjem, og som en kvindelig socialdemokrat udtrykte det, så blev sådanne voldtægter sjældent anmeldt - men dog hyppigere nu end tidligere.

Sverigedemokraternes fremgang mente de skyldtes, at der var kommet større arbejdsløshed forskellige steder i Sverige. Men iøvrigt mente de, at indvandringen klart havde været fordelagtig for Sverige.

Hvor meget BBC News og CNN har ret i dette (samt i at Danmark, Østrig og Ungarn er de mest racistiske lande i Europa), skal jeg ikke kunne sige. Men jeg finder alligevel deres konstruktive måde at tænke på langt mere behagelig at høre på, end alle de hadefulde racistiske ytringer fra Inger Støjberg, Martin Henriksen m. fl. Europas fremtid bliver næppe lykkeligere ved at gøre os alle mere racistiske og hadefulde og næppe heller ved  at blive fordømt af USA, England og andre engelsktalende lande for at være ondskabsfulde indskrænkede racister. Vi har brug for deres respekt og sympati i stedet for.

Men hvad mener I andre?

13
Politik / Nordkorea
« Dato: December 28, 2018, 08:15:19 pm »
Nordkorea affyrede ingen missiler i 2018, hvad Trump jo tager æren for. Men ifølge https://www.nbcnews.com/news/world/north-korea-launched-no-missiles-2018-isn-t-necessarily-due-n949971 havde Kim Jong-Un meddelt dette på forhånd, og der var slet ikke tale om, at Nordkorea stoppede oprustningen. Der var i stedet tale om, at Nordkorea skiftede fra at eksperimentere og lave forsøg til bare at masseproducere sine missiler og atomvåben.

I 2017 vurderes det, at Nordkorea kun havde 10-20 atomsprænghoveder. Men nu vurderes det også, at Nordkorea med den nuværende produktionshastighed kan have 100 atomsprænghoveder i 2020.

14
Fri Debat / Kvindelig imam
« Dato: December 27, 2018, 10:22:01 am »
Igår var der på BBC News et langt interview med den danske kvindelige imam Sherin Khankan, der er datter af en syrisk muslimsk far og en kristen finsk mor. Jeg var slet ikke klar over, at kvinder også kan blive imamer. Men der er faktisk nogle stykker af dem rundt omkring. Både i Europa og i USA. Det var også interessant, at hun går ind for muslimske kvinders ret til skilsmisse. Samt at hun gerne vier f. eks. en muslim med en kristen. Endnu er der mange, der er imod hende både blandt kristne og blandt muslimer. Men hendes holdning har alligevel fremgang over hele verden, og selv på Philippinerne er der nu førende imamer, der også går ind for kvinders ret til skilsmisse.

Så muslimerne er måske alligevel ikke helt så håbløse, som mange tror. (Måske nok dog alligevel, hvad de meget konservative muslimer i Saudiarabien angår.)

15
Politik / Vil Kina overtage Grønland?
« Dato: December 19, 2018, 03:16:08 pm »
Se https://www.bbc.com/news/world-europe-46386867

BBC har kørt historien hele dagen, og vist interviews med statsminister “Lars Rasmussen” og Michael Aastrup Jensen, der begge frygter Kina. De grønlandske politikere, der blev interviewet, var derimod begejstrede ved tanken om at komme under Kina, fordi Kina vil investere mange flere penge i Grønland, end USA og Danmark har gjort.

Sider: [1] 2