Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: [1] 2 3 ... 177
1
For at komme tilbage til emnet: Jeg tror de fleste forstår argumentet for dødsstraf. For mange, inklusiv mig selv, er det et spørgsmål om hvorvidt man mener en stat har ret til at slå dets egne civile borgere ihjel.


Når det er sagt, er der en del af mig selv der håber på det samme som moderen

2
Fra medierne / Sv: Jeppe Kofod: Irans aftalebrud er en trussel
« Dato: Juli 15, 2019, 06:51:45 pm »
Danmark har intet med den konflikt at gøre og vi vinder intet ved at vælge side. Jeppe Kofod bør tie stille

3
Religion-& Filosofi / Sv: Giver dit liv mening?
« Dato: Juli 14, 2019, 02:41:05 pm »
Ja. Min mening er at det er vores opgave selv at finde meningen, for tror ikke på en højere objektiv mening. At efterlade verden en anelse bedre end jeg fandt den er en del af meningen for mig, men at nyde processen betyder også en del.

4
Fra medierne / Sv: Selvfølgelig skal man gyse
« Dato: Juli 11, 2019, 02:57:30 pm »
Jeg ved ikke om der er noget der er gået mig forbi, men jeg synes ikke at der er noget forkert i at gyse over mord. Faktisk vil jeg argumentere for at hvis man aldrig gyser over bestialske handlinger, er der noget galt. Hvem her gysede ikke over 11. september, eller Utøya? Jeg forstår godt at man opbygger en slags resistens overfor terrorhandlinger, for hvis man skulle investerer sig følelsesmæssigt hver gang, ville man være konstant handlingslammet. Men hvis man aldrig føler noget når der er sket noget forfærdeligt, så har man altså mistet noget af sin menneskelighed.

Så jeg synes man skal gyse løs. Det betyder ikke at man skal handle i affekt, dog.

Ifølge FN er der omkring 460.000 mord om året i verden, så man bliver nødt til at udvælge nogen kvalitets-gys, for det virker uoverkommeligt.

Hvem skal så udvælge dem?

Aner det ikke. Jeg har ikke en objektiv algoritme. Men hvis ingen af disse mord kan gå en på, er der noget frygteligt galt.

Det kan være at ofret ligner en man kender, eller at der er børn involveret. Uanset hvad, synes jeg ikke man behøver nogensinde at retfærdiggøre over for andre at mand finder et mord gyseligt.

Igen vil jeg påpege at der er forskel på dette, og på folk der prøver at agiterer denne følelse frem for at få andre til at handle i affekt. Det er følelsesmæssig manipulation, og er naturligvis ikke i orden, uanset hvilken fløj der gør det.

5
Jeg ved ikke om der er noget der er gået mig forbi, men jeg synes ikke at der er noget forkert i at gyse over mord. Faktisk vil jeg argumentere for at hvis man aldrig gyser over bestialske handlinger, er der noget galt. Hvem her gysede ikke over 11. september, eller Utøya? Jeg forstår godt at man opbygger en slags resistens overfor terrorhandlinger, for hvis man skulle investerer sig følelsesmæssigt hver gang, ville man være konstant handlingslammet. Men hvis man aldrig føler noget når der er sket noget forfærdeligt, så har man altså mistet noget af sin menneskelighed.

Så jeg synes man skal gyse løs. Det betyder ikke at man skal handle i affekt, dog.

6
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 10, 2019, 02:10:02 pm »
Citér
Hvis det var sådan, at det var en genial ide med flygtningelejre i Nordafrika ville det allerede eksistere. Det er bare en elendig ide. Derfor eksisterer det ikke.

Det er altså ikke et argument. Med den logik er verden så god som den nogensinde kan blive, og enhver form for forbedring er spild af tid.
Det jeg foreslår er ikke for alvor blevet forsøgt fordi der mangler den politiske vilje. Højrefløjen har ikke lyst til at bruge penge på noget i Afrika, og er iøvrigt ikke meget for at samarbejde med andre europæiske lande om en fælles løsning, mens venstrefløjen er lammet af frygt for at det vil blive set som en ny omgang kolonisme. Den her løsning kan kun føres ud i verden hvis skyttegravskrigen stopper, og man samarbejder om en fælles løsning til gavn for alle.

Citér
En flygtningeejr i Nordafrika vil kun være til gavn for de afrikanske flygtninge, men de eksisterer jo allerede. Det ville ikke komme hverken de syriske flygtninge, afghanske flygtninge eller burmesiske til gavn. Folk flygter altså fra andre lande end nogle få afrikanske og Syrien.

Nej, man behøver ikke være fra Afrika for at få sin sag vurderet mens man venter i Afrika. Jeg ville foretrække at man havde noget produktivt at tage sig til mens man venter, og selv hvis man får afslag. Så optimalt set vil der være arbejdspladser at få. Som minimum skal der være humane forhold, også selvom det så vil tiltrække alle Carlos pensionistvenner.

Det vi gør i øjeblikket, med at acceptere flygtninge fra hele verden i Europa så snart de træder på Europæisk jord, er ikke en langtidsholdbar løsning. Folk dør på vejen hertil, og Europas befolkninger er generelt ikke meget for det. Det kan ikke fortsætte evigt. Så vi kan enten ordne det i fællesskab, med humane løsninger, eller lade det komme så vidt at den yderste højrefløj får magt som de har agt til at løse det. Sidstnævnte er ikke ønskværdigt.

7
Samfund- & Kultur / Sv: Kæmpestort kemikalieudslip uden straf
« Dato: Juli 10, 2019, 11:46:56 am »
Det handler jo om hvorvidt mærsk kan siges at have handlet i god tro eller ej. Hvis der har været forkert varedeklaration og mærsk ikke med rimelig kan siges at burde vide dette, så er de jo ikke ansvarlige. Det vil i så fald være kemivirksomheden der er ansvarlig. Hvis mærsk vidste at deklarationen ikke var korrekt, eller hvis de havde information der gjorde at de burde havde vidst bedre, så er både mærsk og kemivirksomheden ansvarlige.

8
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 09, 2019, 10:49:25 pm »
Jeg tror de fleste kan blive enige om at vi skal gøre noget for at stoppe strømmen af migranter gennemmiddelhavet, både for deres og for vores egen skyld.

Stoppe udplyndringen af 3. verden og gøre noget ved den globale ulighed, er mit bud.
[/quote]
Hvis du mener, begrænse mulighederne for folk i den tredje verden til at tage et job der laver vare til udlandet, eller begrænse deres muligheder for at købe varer lavet i udlandet, så er jeg uenig. Den frihed skal de have, og den frihed hedder generelt frihandel.

Citér
Ja, men de nordafrikanske lande vil ikke have dem tilbage. undtagen der følger gysser med.

Så er det godt at vi har flere af dem end nordafrika har. Det koster også at have arbejdsløse migranter gå rundt i Europa. Min løsning er billigere.

Citér
Jeg har mange gange bedt anklageren fortælle hvilket land der vil huse en sådan flygtningelejr. Det nærmeste vi kom frem til var Niger og der er ikke andet end græshoppesværme.

Jeg har foreslået Libyen. Den regering vi anser som legitim dér er trængt og vil nok hellere end gerne leje noget land til os.

Citér
Altså bedre forhold end der er for millioner af europæiske pensionister. Tror du ikke en sådan lejr bliver magnet for europæiske pensionister, der i almindelighed ikke har adgang til lægehjælp?

Ved du hvad, hvis det vil gøre dig glad, så er jeg villig til også at åbne den for europæiske pensionister. Altså, en lejr for flygtninge, migranter, pensionister, og alle andre tøsefornærmede der skulle mene at de flygtninge har det åh så meget bedre end dem selv.


9
Politik / Sv: Italien
« Dato: Juli 09, 2019, 06:20:36 pm »
Jeg tror de fleste kan blive enige om at vi skal gøre noget for at stoppe strømmen af migranter gennemmiddelhavet, både for deres og for vores egen skyld. Jeg ved ikke om pigtråd på stranden er nogens reelle forslag, men det er naturligvis ikke gangbart. Vi har, efter min mening, brug for en stærk fælleseuropæisk kystvagt, og aftaler med de nordafrikanske lande om at sende migranter tilbage dertil. Asylansøgeres sag skal ideelt set behandles mens ansøgerne venter i lejre udenfor europæisk nationalt territorium.

Jeg har før beskrevet hvordan jeg ønsker en Hong kong model i nordafrika, men hvis det ikke kan opnås ønsker jeg humane lejre hvor folk bliver behandlet ordenligt, med lægehjælp for syge og skolegang for børn. Jeg mener ikke det er en langtidsholdbar løsning at behandle tusindvis af asylansøgninger indenfor europas grænser, når vi har så svært ved at sende de afviste hjem igen.

10
Trump er en klovn, og jeg forventer intet andet af ham. Naturligvis er det kikset at ambassadørens noter er blevet lækket, men Trump gør det nu nærmest umuligt for Storbritannien at fyre ambassadøren da det så vil ligne at han er blevet fyret af et andet lands statsoverhoved.

USA står tilbage som et land uden tætte allierede.

11
Politik / Sv: Det hedder ikke negerboller...
« Dato: Juli 09, 2019, 06:06:19 pm »
Vi kan godt bliver enige om at det er symbolpolitisk ordsalat, men de vil jo ikke forbyde dig at kalde et boligområde for en ghetto. De kan allerhøjest fjerne den officielle ghettoliste. Jeg er personligt komplet ligeglad med om den findes eller ej, og hvad folk kalder den. Jeg vil meget hellere til livs på den meget konkrete lovgivning, såsom strafzoner, hvor en forbrydelse bliver dømt forskelligt alt efter hvor den er begået.

12
I grækenlands tilfælde tror jeg mantraet "It's the economy, stupid" er den bedste forklaring på udviklingen. Landets katastrofale økonomiske situation for nogle år tilbage gjorde at folk gik til yderfløjende i det politiske spektrum, fordi det var de gamle partier der havde skabt gældskrisen. Nu er landets økonomi stabiliseret (omend ikke fantastisk), og folk har set at en politisk yderfløj heller ikke kan skabe mirakler. Men det at der nu er en politisk plan giver folk lidt håb for fremtiden igen.

Ligesom i Danmark, tror jeg det meste af støtten til de politiske yderfløje, såsom gyldent daggry, er affødt af politikerlede, snarere end en ideologisk overbevisning om at de har ret.

13
Debat om debatten / Sv: Hvordan med at klage til Gubbi?
« Dato: Juli 09, 2019, 05:48:48 pm »
Tråd låst. Selv når jeg ikke er særlig aktiv med at skrive, tjekker jeg siden for nye brugere og rapporterede indlæg et par gange om ugen. Jeg tror ikke jeg behøver forklare at det er ekstremt over stregen at indbringe familiemedlemmers død i personangreb på folk. Det stopper nu, og gentager sig ikke.

14
Samfund- & Kultur / Sv: Paludan tilbage i retten
« Dato: Juli 09, 2019, 05:40:32 pm »
Jeg har været kraftigt inde med modereringshammeren i denne tråd. Tal nu civiliseret til hinanden, selv hvis I er uenige. Fedt kan ikke svare på jeres forespørgsler lige foreløbigt. Hvilket jeg iøvrigt ikke gider se hoveren over.

15
Samfund- & Kultur / Sv: I Danmark er jeg født
« Dato: Juni 18, 2019, 02:43:19 am »
Teksten er af H. C. Andersen, og den er ok - men melodien  :ohmy:

Det er en ynk at høre danskene synge med på fædrelandssangene. Det lyder ikke godt.

Det er noget lignede med "Kong Kristian" og "Der er et yndigt land".

- men det er nok svært at lave nye melodier, som danskerne kan synge med på - og få dem godkendt - så det lyder godt.


Det gik da fint med Midsommervisen da Shu-Bi-Dua tog den under kærlig behandling!

Kan godt være det ikke er populært at sige, men jeg foretrækker klart shubiduas version.

Sider: [1] 2 3 ... 177