Fritid => Helbred => Emne startet af: musenfryd efter Februar 01, 2016, 03:53:53 pm

Titel: kosttilskud og helbred
Indlæg af: musenfryd efter Februar 01, 2016, 03:53:53 pm
Tager du nogle former for kosttilskud, og oplever du at det rent faktis gør en forskel?
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: lyjse efter Februar 01, 2016, 04:20:45 pm
Ja - jeg tager http://www.pharmanord.dk/produkter/bio-pycnogenol - jeg læste for 4-5 år siden, at de hjalp på hedeture, og nu kan jeg ikke undvære dem, der er næsten ikke det, de er gode for.

Søg på pycnogenol, der findes meget læsestof.

Derudover tager jeg vitaminer og mineraler, og jeg har erfaring med, at det hjælper.

Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Landboen efter Februar 01, 2016, 04:31:39 pm
Ja. D-vitaminer i megadosis.
Har været så langt nede at jeg var sikker på at døden var nær. Og der skal jeg ikke ned igen.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: musenfryd efter Februar 01, 2016, 04:36:31 pm
Ja. D-vitaminer i megadosis.
Har været så langt nede at jeg var sikker på at døden var nær. Og der skal jeg ikke ned igen.

hvilek symptomer gav det?
Ja, jeg kan google, men det er sjovere at spørge en der har prøvet det, og netop det der giver lidt liv i debatten (udover det om I ved nok hvad ;-) )
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Landboen efter Februar 01, 2016, 04:51:04 pm
Ja. D-vitaminer i megadosis.
Har været så langt nede at jeg var sikker på at døden var nær. Og der skal jeg ikke ned igen.

hvilek symptomer gav det?
Ja, jeg kan google, men det er sjovere at spørge en der har prøvet det, og netop det der giver lidt liv i debatten (udover det om I ved nok hvad ;-) )
Trykken for brystet. Smerter i led og muskler. Åndenød og hjertebanken. Ulidelig træthed.
D-vitaminmangel er ikke at spøge med, og desværre er det sådan, at de fleste læger kun er obs på det hos "tildækkede kvinder med mørk hud".....
De glemmer at mange af os i dagens Danmark har et arbejdsliv der gør, at vi ikke kommer nok ud i solen og får de naturlige d-vitaminer.
Et giganttilskud af d-vitaminer fik symptomerne til at forsvinde efter 8 dage!
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Fynbokvinde efter Februar 01, 2016, 05:16:52 pm
Tager du nogle former for kosttilskud, og oplever du at det rent faktis gør en forskel?


Jeg tager Kalk/D-vitamin som tilskud næsten hele året. Jeg gør det for at sikre mig mod skøre knogler i alderdommen. Jeg kan ikke mærke nogen forskel.

Egentlig tror jeg ikke helt på alle de kosttilskud har en mærkbar effekt (udover på pengepungen). Jeg tror det er bedst at få sin sundhed og energi gennem sund og varieret mad.

Jeg har i næste to år spist/drukket  meget ingefær (ikke som kosttilskud). Jeg har aldrig været meget syg, men det sidste år har jeg slet ikke været syg, kun haft lette forkølelser. Det tillægger jeg ingefæren.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: fedt efter Februar 01, 2016, 05:35:26 pm
Ja. D-vitaminer i megadosis.
Har været så langt nede at jeg var sikker på at døden var nær. Og der skal jeg ikke ned igen.

D-vitamin er fedtopløseligt. Det vil sige, at det ikke kan opløses i vand og udskilles med urinen. I stedet kan det ophobes i kroppens fedtdepoter og ved meget store indtag medføre forgiftningstilstande i kroppen.
http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitamind.htm
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Det er mig efter Februar 01, 2016, 05:36:36 pm
Ja. D-vitaminer i megadosis.
Har været så langt nede at jeg var sikker på at døden var nær. Og der skal jeg ikke ned igen.

D-vitamin er fedtopløseligt. Det vil sige, at det ikke kan opløses i vand og udskilles med urinen. I stedet kan det ophobes i kroppens fedtdepoter og ved meget store indtag medføre forgiftningstilstande i kroppen.
http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitamind.htm

Ikke kun det, kroppens D vit, funktion bliver døvn
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: ak31 efter Februar 01, 2016, 05:55:48 pm
Jeg føler mig sund og rask, men da jeg skiftede læge fik jeg mit første heldbreds tjek.
Blodprøven viste, at jeg manglede kalk og D vitamin. Jeg nægtede at tro at jeg kunne mange D vitamin da vi ofte spiser på terrassen og er meget i haven.
Har man passeret de 50 år er nok en god ide med lidt ekstra kalk.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Fynbokvinde efter Februar 01, 2016, 06:10:36 pm
Jeg føler mig sund og rask, men da jeg skiftede læge fik jeg mit første heldbreds tjek.
Blodprøven viste, at jeg manglede kalk og D vitamin. Jeg nægtede at tro at jeg kunne mange D vitamin da vi ofte spiser på terrassen og er meget i haven.
Har man passeret de 50 år er nok en god ide med lidt ekstra kalk.


Man kan godt komme til at mangle D-vitamin om vinteren, da man ikke optager noget fra solen fra November- Marts i norden da solen står for lavt på himmelen. Men ofte kan kroppen tære på D-vitamindepot  i vintermånederne samt man kan få lift gennem noget kost.

Faktisk burde kroppen selv kunne optage kalk nok gennem kost hvis man spiser mange varieret grønsager. Men selvom jeg spiser ret sundt, har jeg det alligevel også bedst med at supplere med kosttilskud.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: fedt efter Februar 01, 2016, 06:21:14 pm
D-vitamin regulerer calciumkoncentrationen i blodet nøje. Er calciumkoncentrationen i blodet for lav, kan det blandt andet medføre muskelkramper. D vitamin sikrer også den rigtige balance i immunsystemet, og menes knyttet til kroppens generelle energiniveau og humøret samt blodsukkerreguleringen. Enkelte studier dokumenterer desuden en potentiel evne til at forebygge visse kræftformer.

Hvis calciumniveauet er for lavt, vil biskjoldbruskkirtlerne afgive en øget mængde parathyroidea-hormon, der stimulerer nyrerne til at aktivere D-vitaminet i nyrerne.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: lyjse efter Februar 01, 2016, 09:08:10 pm
Hej til jer, der tager kalktilskud, tag aldrig kalk uden magnesium !

http://www.vitalraadet.dk/304+M52c95e110e4.0.html


Kalktabletter som monoterapi øger risikoen for blodprop i hjerte og hjerne.

Citér
I forgårs offentliggjorde British Medical Journal i deres webudgave en videnskabelig artikel med ovenstående dystre budskab.
 
1.471 raske kvinder over 55 år blev tilfældigt opdelt i to grupper, en på 732, som i 5 år indtog et tilskud af calciumcitrat, og en gruppe på 739, som tog placebo.
 
I disse fem år blev de undersøgt hvert halve år, og for hvert år der gik, fjernede de to grupper sig fra hinanden med statistisk sikkerhed.
 
Det viste sig, at der i gruppen, som indtog kalktabletter, var betydelig stigning i risikoen for blodprop i såvel hjernen som hjertet.

Citér
De fleste, som har erfaring med brugen af mineraler i sygdomsforebyggende øjemed er udmærket klar over, at man aldrig må tage calcium uden at tage magnesium samtidigt.

http://sund-forskning.dk/artikler/kalk-0/
Citér
Giv aldrig kalk uden magnesium. Kalktilskud bør gives sammen med magnesium, D-, B- og C-vitamin, folinsyre og evt. saltsyretabletter, alt efter situationen. Ifølge M.D. Robert P. Heany anbefales det at skære kalktilskud væk hver tredje måned, da kroppen (knoglerne) skal have signal om, at der er en nedgang i kalkindholdet, for at kunne genopbygge optimalt. 

For mit vedkommende tager jeg ikke kalktilskud, men kun magnesium / zink /  stærk C-vitamin /  D-vitamin/ stærk B-vitamin og betacaroten.

http://www.magasinet-sundhed.dk/sundhed/artikler/nyt-mangelmineral-magnesium/
Citér
"Magnesium er ikke alene afgørende for vores knogler, men for alle kroppens muskler, hormonbalancen og psyken. Så der forskes rigtig meget i magnesium for tiden,"

Jeg begyndte at tage magnesium, for nogle år siden, på grund af hjertebanken og kramper i benene - det hjalp næsten omgående.
Titel: Helbredet afhænger af hvad man spiser
Indlæg af: Anklageren efter Februar 01, 2016, 09:13:40 pm
Jeg er begyndt at købe kød engang imellem for variationens skyld, men jeg har ellers selv fisket og skudt den kød jeg spiser i de sidste ca. ti år.

Det vil sige, at jeg skyder 5 rensdyr om året, nogen sneharer og som regel edderfugle, da jeg ikke har haft meget held med gæssene.

Så fisker jeg laks, ørreder, torsk osv.

Nu er det snart godt at bo heroppe, for lyset er godt på vej tilbage, og snart bliver ikke længere mørkt. Det er meget dejligt, når det er lyst hele tiden - og man vænner sig til det fordi det sker gradvist, så man kan godt sove, selvom det er lyst. Jeg har dog persienner, så solen ikke skinner mig i hovedet om natten.

Det er ikke så sjovt om vinteren, når det kun er lyst omkring middag, her hvor jeg bor, men det varer heldigvis kun et par måneder. Det hjælper lidt, at der er sne - så månen og nordlyset gør, at man nogen gange kan se alligevel.

Jeg bor sammen med en grønlænder(inde), og hun er en ret "oprindelig" grønlænder. Det skal forstås på den måde at der er mange grønlændere som er et produkt af TV, Internettet osv, som i de fleste lande, men sådan er hun ikke vokset op. Hun har lige spist noget, der hedder qasaruaq, som betyder rensdyrmave.

Nu kan man godt forestille sig at det er noget der svarer til "kallun" på dansk, men det er faktisk indholdet i maven, hun spiser.

Det er ikke hvilket som helst indhold, for hun sorterer vældigt i det, når jeg har skudt et rensdyr, og sorterer det mest "lækre" fra, som hun bærer over fjeldet i en hinde fra maven, som omtrent er på størrelse og form som en fodbold.
Det er, om jeg så må sige fermenteret på forhånd, så det kommer i fryseren og kan holde sig længe, når det bliver tøet op. Jeg har ikke smagt det, men rensdyret er udvælgende med, hvad det spiser, så det er udsøgte planter, der er i massen.

Det er ikke sikkert, du synes, det er en delikatesse - jeg gør ikke. Det er heller ikke meget udbredt - og nogen grønlændere her kender det ikke - mens andre gør. Hun kan nu meget godt lide det, og jeg har vænnet mig så meget til det, at jeg ikke længere flygter fra lugten.

Her bliver der spist mange tørrede fisk af forskellige arter, og de er mere eller mindre fermenterede. Grønlænderne skelner imellem vintertørret fisk - og sommertørret fisk, hvor vintertørret fisk er at foretrække. De bliver hængt op, hvor solen kan skinne på dem uden at de er saltede, og det ændrer smagen og lugten. De lugter ikke specielt godt, men smager bedre.

Tørret torsk (saarullik) er en almindelig spise, og jeg synes de smager bedst, når de er delvist tørrede. Sådan en vintertørret torsk, som er delvist tørret, smager godt.

På den samme måde er det almindeligt at tørre ørred (eqaluk), plettet havkat (Qeeraq) og lodde (ammassaat).
Med undtagelsen af lodden, så bliver de "flækket", og tørret med skind på, så de hænger sammen ved halen. De tørres med skindet indad - hængt op ved halen. Kødet bliver af og til ridset med en kniv, så de danner terninger, når de tørres (store fisk).

Rygning i fjeldet er en anden almindelig metode til at konservere ørred, laks og rensdyr på. Det kan være boven på rensdýret, der bliver saltet og røget.

Det er nogen specielle røgeovne, som er bygget i fjeldet engang i tidernes morgen, og der er en røgkanal på 4-6 meter, som er bygget af flade sten og overdækket med græstørv. Den ender i et røgkammer, som er et hul i jorden på omkring 1 M², og 1 meter dyb. Røgkammeret dækkes over med skind eller presenning under rygningen.
Så hænger man de flækkede fisk eller rensdyr op på stænger.

Man tænder op med revlingelyng (sortebær lyng), og røgen skal være kold når den når røgkammeret, så ildstedet må ikke blive for varmt. Der skal gerne røges i to døgn.

Det smager vældig godt, og meget bedre end det jeg får røget i brugsen i en moderne røgeovn.

Jeg byggede en moderne udgave sidste sommer nedenfor hvor jeg bor, og den består af et krydsfinerskammer på omkring 1 kubikmeter og et tre meter langt aluminiumsrør, som man bruger til isolering af rør.

Man salter ørreder (ishavsrøding) i tønder, og så vander man dem ud og kommer dem i lage - omtrent ligesom sild.
Alle grønlændere spiser kuanneq (kvan) især om foråret og ellers om sommeren - og de spises normalt rå som slik, og kan syltes. De bliver også brugt til at lave immiaq (hjemmebryg) af.

Jeg ved tilfældigvis, at det var de første haveplanter man dyrkede i Norden, men nu står de nævnt som giftige i visse billedfloraer, men det er de ikke. I Nordsverige har jeg set, at de stadig dyrkes, og de er særlig søde. De smager heller ikke ens her, hvor der nogen steder er mere søde kvan.

På latin hedder kvan Angelica archangelica, og det betyder engleurt i dobbelt forstand, så det må være noget i retning af ærkeenglens urt. Islændinge og nordmænd elsker dem da også.

Så spiser man sorlaq (rosenrod), hvor det mest er rodknoldene man spiser, og de er på størrelse med små korte gulerødder, men vokser vandret.

Birkerørhat som der er hvor der vokser dværgbirk, smager godt - omtrent som den hjemlige svamp: Karl Johan, men de er mindre. Her er også mange støvbolde, som spises mens de ikke er ret udviklede.

Te laver man af grønlansk post, som koges 5 minutter, og som er en bitter te. Bedst er det at plukke dem, når de er i blomst omkring Sankt Hans, og så tørre eller fryse dem. De kaldes forkølelsesurt af nogen her.

En særlig delikatesse er krabber, som har meget lange ben på måske 80 cm, og det er benene man spiser. Også kammuslingerne er en delikatesse.

Der er også noget tang, man spiser, og det smager godt, men jeg ved ikke, hvad det hedder. Det har nogen meget lange stilke (måske 5 meter) med meget store blade på, men det er ikke dem, man spiser.

Nogen gange river de sig løs i en storm og driver rundt. Så vokser der nogle små nye blade ud på stilken..
Jeg har hørt om, at man sylter sælspæk i sælmaver, som graves ned i permafrosten, men jeg har ikke set det, og kan ikke huske, hvad det hedder.

Titel: Sv: Helbredet afhænger af hvad man spiser
Indlæg af: Det er mig efter Februar 01, 2016, 10:32:17 pm
Takker, fantastisk lærerigt post


Jeg er begyndt at købe kød engang imellem for variationens skyld, men jeg har ellers selv fisket og skudt den kød jeg spiser i de sidste ca. ti år.

Det vil sige, at jeg skyder 5 rensdyr om året, nogen sneharer og som regel edderfugle, da jeg ikke har haft meget held med gæssene.

Så fisker jeg laks, ørreder, torsk osv.

Nu er det snart godt at bo heroppe, for lyset er godt på vej tilbage, og snart bliver ikke længere mørkt. Det er meget dejligt, når det er lyst hele tiden - og man vænner sig til det fordi det sker gradvist, så man kan godt sove, selvom det er lyst. Jeg har dog persienner, så solen ikke skinner mig i hovedet om natten.

Det er ikke så sjovt om vinteren, når det kun er lyst omkring middag, her hvor jeg bor, men det varer heldigvis kun et par måneder. Det hjælper lidt, at der er sne - så månen og nordlyset gør, at man nogen gange kan se alligevel.

Jeg bor sammen med en grønlænder(inde), og hun er en ret "oprindelig" grønlænder. Det skal forstås på den måde at der er mange grønlændere som er et produkt af TV, Internettet osv, som i de fleste lande, men sådan er hun ikke vokset op. Hun har lige spist noget, der hedder qasaruaq, som betyder rensdyrmave.

Nu kan man godt forestille sig at det er noget der svarer til "kallun" på dansk, men det er faktisk indholdet i maven, hun spiser.

Det er ikke hvilket som helst indhold, for hun sorterer vældigt i det, når jeg har skudt et rensdyr, og sorterer det mest "lækre" fra, som hun bærer over fjeldet i en hinde fra maven, som omtrent er på størrelse og form som en fodbold.
Det er, om jeg så må sige fermenteret på forhånd, så det kommer i fryseren og kan holde sig længe, når det bliver tøet op. Jeg har ikke smagt det, men rensdyret er udvælgende med, hvad det spiser, så det er udsøgte planter, der er i massen.

Det er ikke sikkert, du synes, det er en delikatesse - jeg gør ikke. Det er heller ikke meget udbredt - og nogen grønlændere her kender det ikke - mens andre gør. Hun kan nu meget godt lide det, og jeg har vænnet mig så meget til det, at jeg ikke længere flygter fra lugten.

Her bliver der spist mange tørrede fisk af forskellige arter, og de er mere eller mindre fermenterede. Grønlænderne skelner imellem vintertørret fisk - og sommertørret fisk, hvor vintertørret fisk er at foretrække. De bliver hængt op, hvor solen kan skinne på dem uden at de er saltede, og det ændrer smagen og lugten. De lugter ikke specielt godt, men smager bedre.

Tørret torsk (saarullik) er en almindelig spise, og jeg synes de smager bedst, når de er delvist tørrede. Sådan en vintertørret torsk, som er delvist tørret, smager godt.

På den samme måde er det almindeligt at tørre ørred (eqaluk), plettet havkat (Qeeraq) og lodde (ammassaat).
Med undtagelsen af lodden, så bliver de "flækket", og tørret med skind på, så de hænger sammen ved halen. De tørres med skindet indad - hængt op ved halen. Kødet bliver af og til ridset med en kniv, så de danner terninger, når de tørres (store fisk).

Rygning i fjeldet er en anden almindelig metode til at konservere ørred, laks og rensdyr på. Det kan være boven på rensdýret, der bliver saltet og røget.

Det er nogen specielle røgeovne, som er bygget i fjeldet engang i tidernes morgen, og der er en røgkanal på 4-6 meter, som er bygget af flade sten og overdækket med græstørv. Den ender i et røgkammer, som er et hul i jorden på omkring 1 M², og 1 meter dyb. Røgkammeret dækkes over med skind eller presenning under rygningen.
Så hænger man de flækkede fisk eller rensdyr op på stænger.

Man tænder op med revlingelyng (sortebær lyng), og røgen skal være kold når den når røgkammeret, så ildstedet må ikke blive for varmt. Der skal gerne røges i to døgn.

Det smager vældig godt, og meget bedre end det jeg får røget i brugsen i en moderne røgeovn.

Jeg byggede en moderne udgave sidste sommer nedenfor hvor jeg bor, og den består af et krydsfinerskammer på omkring 1 kubikmeter og et tre meter langt aluminiumsrør, som man bruger til isolering af rør.

Man salter ørreder (ishavsrøding) i tønder, og så vander man dem ud og kommer dem i lage - omtrent ligesom sild.
Alle grønlændere spiser kuanneq (kvan) især om foråret og ellers om sommeren - og de spises normalt rå som slik, og kan syltes. De bliver også brugt til at lave immiaq (hjemmebryg) af.

Jeg ved tilfældigvis, at det var de første haveplanter man dyrkede i Norden, men nu står de nævnt som giftige i visse billedfloraer, men det er de ikke. I Nordsverige har jeg set, at de stadig dyrkes, og de er særlig søde. De smager heller ikke ens her, hvor der nogen steder er mere søde kvan.

På latin hedder kvan Angelica archangelica, og det betyder engleurt i dobbelt forstand, så det må være noget i retning af ærkeenglens urt. Islændinge og nordmænd elsker dem da også.

Så spiser man sorlaq (rosenrod), hvor det mest er rodknoldene man spiser, og de er på størrelse med små korte gulerødder, men vokser vandret.

Birkerørhat som der er hvor der vokser dværgbirk, smager godt - omtrent som den hjemlige svamp: Karl Johan, men de er mindre. Her er også mange støvbolde, som spises mens de ikke er ret udviklede.

Te laver man af grønlansk post, som koges 5 minutter, og som er en bitter te. Bedst er det at plukke dem, når de er i blomst omkring Sankt Hans, og så tørre eller fryse dem. De kaldes forkølelsesurt af nogen her.

En særlig delikatesse er krabber, som har meget lange ben på måske 80 cm, og det er benene man spiser. Også kammuslingerne er en delikatesse.

Der er også noget tang, man spiser, og det smager godt, men jeg ved ikke, hvad det hedder. Det har nogen meget lange stilke (måske 5 meter) med meget store blade på, men det er ikke dem, man spiser.

Nogen gange river de sig løs i en storm og driver rundt. Så vokser der nogle små nye blade ud på stilken..
Jeg har hørt om, at man sylter sælspæk i sælmaver, som graves ned i permafrosten, men jeg har ikke set det, og kan ikke huske, hvad det hedder.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: musenfryd efter Februar 04, 2016, 03:45:21 am
Også tak herfra for megen god info.
Jeg skal vist have tjekket mit d vitamin niveau. ..
Og lige høre mere om det med kalk og blodpropper. ..
Jeg tager kalk, men har haft en blodprop i hjernen for nogle år siden ( ja, så har man en undskyldning for at være lidt sær ;-) ), så det skal jeg da lige være obs på
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Debatsvinet efter Februar 04, 2016, 05:00:53 am
Også tak herfra for megen god info.
Jeg skal vist have tjekket mit d vitamin niveau. ..
Og lige høre mere om det med kalk og blodpropper. ..
Jeg tager kalk, men har haft en blodprop i hjernen for nogle år siden ( ja, så har man en undskyldning for at være lidt sær ;-) ), så det skal jeg da lige være obs på

Så får du højest sandsynligt også Hjertemagnyl ...Det var der mange der burde tage, det kunne redde Liv!

Mvh.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: musenfryd efter Februar 04, 2016, 07:04:37 pm
Nope.... bare blodfortyndende.  Og så fik jeg for at nedsætte kolesterolet, men læste alverdens uhyrligheder om det, så det tager jeg ikke mere.
Jeg begyndte at tage fiskeolie på et tidspunkt, men mit blod blev alt for tyndt, så det måtte jeg desværre stoppe med. Kunne ellers tydeligt mærke en forskel.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Landboen efter Februar 04, 2016, 09:16:00 pm
Nope.... bare blodfortyndende.  Og så fik jeg for at nedsætte kolesterolet, men læste alverdens uhyrligheder om det, så det tager jeg ikke mere.
Jeg begyndte at tage fiskeolie på et tidspunkt, men mit blod blev alt for tyndt, så det måtte jeg desværre stoppe med. Kunne ellers tydeligt mærke en forskel.
:-)  jeg har også fravalgt medicin efter at have læst indlægsedlen.
Der er bivirkninger ved stort set alt medicin - men de kan også være så store at selve virkningen er minimal i forhold til bivirkningerne.
Og så skal man tænke sig godt om, og tale med sin læge, før man kaster sig ud i kombinationer af medicin og  "helsekost".
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: lyjse efter Februar 06, 2016, 10:27:32 am
Også tak herfra for megen god info.
Jeg skal vist have tjekket mit d vitamin niveau. ..
Og lige høre mere om det med kalk og blodpropper. ..
Jeg tager kalk, men har haft en blodprop i hjernen for nogle år siden ( ja, så har man en undskyldning for at være lidt sær ;-) ), så det skal jeg da lige være obs på

Godt du kom over din blodprop, måske var kalkpillen årsagen.. du er jo for ung til blodpropper, det var førhen noget, gamle mennesker fik... men i dag ser man også unge få blodpropper.

P-piller har også fået skylden, men nu har de altså fundet ud af, at kalk uden magnesium, kan være årsag til blodpropper.

Det er faktisk vigtigere at få magnesium, end kalk ..jeg har aldrig taget kalk, men spiser mælkeprodukter.

http://sund-forskning.dk/artikler/forskere-gor-overraskende-opdagelse-magnesium-ikke-calcium-er-noglen-til-sunde-knogler/

FORSKERE GØR OVERRASKENDE OPDAGELSE: MAGNESIUM, IKKE CALCIUM, ER NØGLEN TIL SUNDE KNOGLER
March 2, 2015
Titel: Hvor svært kan det være?
Indlæg af: Anklageren efter Februar 06, 2016, 10:43:56 am
Der er mange penge i helsekost, men almindelige vitaminpiller med mineraler indeholder calsiumcarbonat (kalk) og magnesiumhydroxid (magnesium) i forbindelser, som let optages.



Titel: Sv: Hvor svært kan det være?
Indlæg af: lyjse efter Februar 06, 2016, 08:40:49 pm
Der er mange penge i helsekost, men almindelige vitaminpiller med mineraler indeholder calsiumcarbonat (kalk) og magnesiumhydroxid (magnesium) i forbindelser, som let optages.

Jeg vil ikke kalde vitaminer og mineraler for "helsekost" .. en vitaminpille indeholder det hele, det ved jeg godt, men det "siger jo sig selv" - at der ikke kan være fuld dags-dosis af alle  - i en lille pille - jeg tager dem enkeltvis, og nogen er ret store !
Det er lidt af en "videnskab" at finde ud af, hvad der er godt for det ene og det andet, men jeg har læst meget på nettet i årenes løb, og jeg har reddet min mors liv, flere gange, når lægen "har sovet i timen" - han vil jo hellere skrive recepter.. og læger ved ikke meget, om vitaminer og mineraler.

Bare et eks. når min mor fik vanddrivende medicin - så driver mineralerne jo ud med vandet.

Hun fik kramper - lægen gav hende malaria-piller - det rene gift, jeg sørgede for, at hun i stedet for, fik magnesium, det var jo det hun manglede.

Og sådan kunne jeg fortsætte.. jeg har også erfaring på egen krop, og har aldrig spist medicin, ud over penisillin nogle få gange..







Titel: Der er ikke tale om, at man skal have hele sit behov dækket af vitaminpiller
Indlæg af: Anklageren efter Februar 06, 2016, 09:40:40 pm
Vitaminpiller er kun et supplement
Vitaminpiller er produceret ud fra nordiske næringsstof anbefalinger, så man er dækket ind, hvis man ellers får en normal kost, som jo i forvejen indeholder vitaminer og mineraler.

Der er forskellige typer, f.eks. nogen som hedder 50+

Det gælder også for calsiumcarbonat (kalk) og magnesiumhydroxid (magnesium).



Der er mange penge i helsekost, men almindelige vitaminpiller med mineraler indeholder calsiumcarbonat (kalk) og magnesiumhydroxid (magnesium) i forbindelser, som let optages.

Jeg vil ikke kalde vitaminer og mineraler for "helsekost" .. en vitaminpille indeholder det hele, det ved jeg godt, men det "siger jo sig selv" - at der ikke kan være fuld dags-dosis af alle  - i en lille pille - jeg tager dem enkeltvis, og nogen er ret store !
Det er lidt af en "videnskab" at finde ud af, hvad der er godt for det ene og det andet, men jeg har læst meget på nettet i årenes løb, og jeg har reddet min mors liv, flere gange, når lægen "har sovet i timen" - han vil jo hellere skrive recepter.. og læger ved ikke meget, om vitaminer og mineraler.

Bare et eks. når min mor fik vanddrivende medicin - så driver mineralerne jo ud med vandet.

Hun fik kramper - lægen gav hende malaria-piller - det rene gift, jeg sørgede for, at hun i stedet for, fik magnesium, det var jo det hun manglede.

Og sådan kunne jeg fortsætte.. jeg har også erfaring på egen krop, og har aldrig spist medicin, ud over penisillin nogle få gange..

Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: lyjse efter Februar 07, 2016, 10:14:34 am
En sund kost, kan ikke altid "gøre det" - mange får medicin, som dræner kroppen for vigtige vitaminer og mineraler !

Og nogen kan ikke optage dem.

Min mor var syg i lang tid, lægerne gjorde ikke noget, trods symptomerne.. langt om længe fandt de da ud af, at hun ikke kunne optage B 12 vitamin.

Hun fik så B 12 i indsprøjtning.

Men hun var stadig syg, blev gul i huden, og var virkelig langt ude psykisk.

Jeg måtte tage med hende, til lægen.

Hun viser lægen den gule kulør - lægen siger : "Skinner solen mere hos dig" ?

Hvorefter han skriver en recept på lykkepiller !

Jeg siger. "Hjælper de så, på den gule kulør" ?

Det svarede han ikke på...

Det var før internettet, men jeg havde da nogle bøger, og jeg kunne så læse, at mangler man B 12, så mangler man også folinsyre ( også kaldet B 9 ) http://sund-forskning.dk/artikler/b9-vitamin/

Jeg ringede til lægen og fortalte, hvad jeg havde læst - hvorefter han gav mig ret.

Min mor fik folinsyre, og lykkepillerne blev sendt retur.

Mange går rundt med symptomer, og tager medicin, men i mange tilfælde er det vitaminer / mineraler de mangler !









Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Anklageren efter Februar 07, 2016, 11:01:15 am
Det er nok rigtigt, at mange især ældre mennesker mangler vitaminer og mineraler, men hvis man ikke er syg, så kan man gøre meget ved at spise sundt og tage vitaminpiller med mineraler.

Der er delte meninger om, hvad der er sundt. Vegetarer vil jo nok mene, at de lever sundt fordi de spiser mange grøntsager, som andre ellers spiser for lidt af, men alligevel er de i stor fare for at deres krop mangler vitaminer og protein (essentielle aminosyrer).

Kartofler er f.eks. ikke sund mad, men det tror mange (kartofler er heller ikke usunde men nærmere værdiløse). I meget gamle dage, hvor man spiste kål - som vi spiser kartofler i dag - fik man mange flere mineraler og vigtige vitaminer bl.a. folinsyre, som din mor jo manglede.





En sund kost, kan ikke altid "gøre det" - mange får medicin, som dræner kroppen for vigtige vitaminer og mineraler !

Og nogen kan ikke optage dem.

Min mor var syg i lang tid, lægerne gjorde ikke noget, trods symptomerne.. langt om længe fandt de da ud af, at hun ikke kunne optage B 12 vitamin.

Hun fik så B 12 i indsprøjtning.

Men hun var stadig syg, blev gul i huden, og var virkelig langt ude psykisk.

Jeg måtte tage med hende, til lægen.

Hun viser lægen den gule kulør - lægen siger : "Skinner solen mere hos dig" ?

Hvorefter han skriver en recept på lykkepiller !

Jeg siger. "Hjælper de så, på den gule kulør" ?

Det svarede han ikke på...

Det var før internettet, men jeg havde da nogle bøger, og jeg kunne så læse, at mangler man B 12, så mangler man også folinsyre ( også kaldet B 9 ) http://sund-forskning.dk/artikler/b9-vitamin/

Jeg ringede til lægen og fortalte, hvad jeg havde læst - hvorefter han gav mig ret.

Min mor fik folinsyre, og lykkepillerne blev sendt retur.

Mange går rundt med symptomer, og tager medicin, men i mange tilfælde er det vitaminer / mineraler de mangler !
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: lyjse efter Februar 07, 2016, 09:54:42 pm
"Anklageren" skrev:


Citér
Kartofler er f.eks. ikke sund mad, men det tror mange

Hvem har bildt dig ind, at kartofler ikke er sunde ??

http://altomkost.dk/fakta/mad-og-drikke/foedevarer/kartofler-ris-og-pasta/kartofler/kartoflens-egenskaber/

Citér
Kartoflens egenskaber

Kartofler har stor næringsværdi og indeholder næsten alle vitaminer, specielt er de en vigtig kilde til C-vitamin og kostfibre i den danske kost. De indeholder også mange mineraler, især kalium.


Det er den brune sovs, nogen kommer på -  så tyk - at man kan gå på den -  med "træsko på"  :smile: 
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Anklageren efter Februar 08, 2016, 12:51:59 am
Jamen, jeg synes ikke kartofler er ret spændende uden sovs :-)

Man behøver jo ikke at spise en masse kartofler, ris eller pasta (for så er der andre fødemidler, som man ellers kunne have fået i stedet for, og som man kan sammenligne kartofler med).

Nu nævnte jeg kål. men jeg spiser ellers en del "Malay mix", som indeholder orange gulerødder 20%, Gule gulerødder 20%, Rød peberfrugt 14%, sukkerærter 11%, Grønne bønner 10%, minimajs 8%, Sorte kinesiske svampe 6%, rødløg 6% og bambusskud 5%.

Der er også meget andet.

Se det tror jeg mere på, fordi det er mere varieret, da det indeholder mange forskellig "grøntsager".

Det er vel ikke helt godt, at de er frosne, men her i Grønland koster friske grøntsager altså meget, hvis/når vi kan få dem. Vi kan forbavsende nok købe friske jordbær, vindruer,  meloner osv året rundt, og det køber jeg da også en gang imellem, selvom det er dyrt her.

Før jul spiser jeg nogen kartofler, men jeg tror, at de mister mange vitaminer, når det er længe siden, at toppen er visnet, og de gerne vil skyde nye skud.



"Anklageren" skrev:


Citér
Kartofler er f.eks. ikke sund mad, men det tror mange

Hvem har bildt dig ind, at kartofler ikke er sunde ??

http://altomkost.dk/fakta/mad-og-drikke/foedevarer/kartofler-ris-og-pasta/kartofler/kartoflens-egenskaber/

Citér
Kartoflens egenskaber

Kartofler har stor næringsværdi og indeholder næsten alle vitaminer, specielt er de en vigtig kilde til C-vitamin og kostfibre i den danske kost. De indeholder også mange mineraler, især kalium.


Det er den brune sovs, nogen kommer på -  så tyk - at man kan gå på den -  med "træsko på"  :smile:
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: musenfryd efter Februar 08, 2016, 12:13:23 pm
jeg tog nu ikke kalk før jeg fik blodproppen, så det har ikke været det. Nok nærmere mange års stress og til sidst meget stillesiddende arbejde.
Og et eller andet skal man jo finde på for at gøre sig lidt interessant :-)
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Carlo efter Marts 03, 2016, 09:02:37 pm
Der er kommet nyt fra troværdig kilde, om D-vitamin. Vi får alt for lidt.

http://ing.dk/artikel/myndigheder-regner-galt-vi-skal-have-17-gange-mere-d-vitamin-175177
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Landboen efter Marts 03, 2016, 10:11:23 pm
Der er kommet nyt fra troværdig kilde, om D-vitamin. Vi får alt for lidt.

http://ing.dk/artikel/myndigheder-regner-galt-vi-skal-have-17-gange-mere-d-vitamin-175177
Ja, der skal en ordentlig dosis til, til de af os der ikke får sol og fisk, bvaddrrr, nok.
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: El_Nino efter Marts 15, 2016, 02:50:19 pm
Tager du nogle former for kosttilskud, og oplever du at det rent faktis gør en forskel?

Ja jeg tager Livol Multi Total 50+ = for os gamle - Fra Føtex
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: Trådløse-Anna efter Marts 15, 2016, 03:55:39 pm
Tager du nogle former for kosttilskud, og oplever du at det rent faktis gør en forskel?

Ja jeg tager Livol Multi Total 50+ = for os gamle - Fra Føtex

Det fritar dig ikke for at leve sundt, det kan ikke hjælpe noget at du om aftenen gnaver 2 poser chips og et par colaer,  :girl_smile:
Titel: Sv: kosttilskud og helbred
Indlæg af: nielsjorgensen efter Januar 12, 2017, 09:17:57 pm
Jeg har taget kosttilskud i mange år, men gør det ikke længere. Jeg gør det ikke, da jeg efter at have sat min lidt ind i, om det har nogen effekt eller ej, besluttede at det ikke var pengene værd. Der er selfvølgelig nogle tilfælde, hvor det kan give mening, men som personlig træner, anbefaler jeg det normalt ikke til mine klienter :-).

Mvh.
Niels Jørgensen
http://www.nielstraining.dk