Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - dna

Sider: 1 [2] 3 4 ... 42
16
Samfund- & Kultur / Sv: Voldsvinehegnet er en dødsfælde
« Dato: December 10, 2019, 09:23:22 am »
Jeg synes ikke, at det er godt at dyr omkommer på grund af det hegn.

Det er der vist ingen der synes er godt 😉

17
Samfund- & Kultur / Sv: Voldsvinehegnet er en dødsfælde
« Dato: December 09, 2019, 08:15:47 am »
Jeg mener det er et trist og ærgerligt uheld og så er der vel ikke så meget mere i det.

18
Alt det andet / Sv: Nu skal der STORMES!
« Dato: November 24, 2019, 07:59:53 pm »
Så oprandt dagen. To millioner havde tilmeldt sig, men kun 100 mødte op.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/aliensfans-blev-vaek-fra-area-51

Det er derfor jeg ikke giver noget for popularitet på Facebook. Vi så det også ved grænsedemonstrationerne i Kruså, hvor 1100 havde meldt deres deltagelse, men kun 7 - 8 stykker mødte op.

Facebook er en mulighed for at male et glansbillede af sig selv.

20
Alt det andet / Sv: Akademikeres lønninger
« Dato: November 24, 2019, 01:05:51 pm »
Jeg troede du havde lært at akademikere ikke kan undværes, de er vigtige for samfundet derfor den højere løn, selv om jeg går ind for ligeløn men det er for lige arbejde,  :girl_smile:

Dejligt med en kvinde, der går ind for ligeløn for lige arbejde.

21
Politik / Sv: Elisabeth Warren er ikke favorit
« Dato: November 07, 2019, 09:49:45 am »
Man kan godt finde en meningsmåling, hvor Elisabeth Warren er favorit til at blive præsidentkandidat, hvis man plukker kirsebær.

Hvis man derimod ser på et stort antal meningsmålinger - er Biden favoritten - og der er mange meningsmålinger om det.

Det ser sådan ud:https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/us/2020_democratic_presidential_nomination-6730.html

Det er egentligt utroligt at de ikke kan finde nogle egnede kandidater under 70 år. Skulle Biden gå hen og vinde to præsidentperioder er han 85-86 gammel til den tid i slutningen af sit embede. Værre ser det ud med Sanders. Warren er den rene "vårhare" i sammenligning da hun kun være 79 år til den tid.

22
Politik / Sv: Ny EU-rapport stempler Danmark som islamofobisk
« Dato: November 06, 2019, 03:22:54 pm »
Hvis tyrkerne ikke bryder sig om Danmark er de velkomne til at blive væk.

23
Politik / Sv: Trump får genvalg.
« Dato: November 03, 2019, 12:05:13 pm »
Bl a fordi han er blevet populær på at lyve. Så er det bare med at lyve endnu mere op til næste valg. Så skulle den være hjemme. Noget her om hvorfor:

https://www.tagesschau.de/ausland/trump-wiederwahl-analyse-101.html

Trump har faktisk leveret.

"Auch sonst begeistert Trump im eigenen Lager, weil er mit beispielloser Konsequenz den angekündigten Kulturkampf ausficht: Mauerbau an der Grenze, weg mit lähmender Umweltgesetzgebung, weiter Waffen für jedermann, Hurra-Patriotismus zu jeder Gelegenheit. Und er nimmt kein Blatt vor den Mund, wenn es gegen die geht, von denen sich Trumps Fans seit Jahren bevormundet oder missachtet fühlen."

Jeg er temmelig overbevist om at Trump bliver genvalgt. Ikke som sådan fordi han gør det godt, men langt ad vejen fordi demokraterne gør det ufattelig dårligt og der virker til at være mere og mere splittelse hos dem.

24
Rød front: Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil (nu socialdemokrat)erklærer sin støtte til malingkasterne:- men det er morsomt  :big_grin: :big_grin: :big_grin:

Sådan er vi jo så forskellige. Personligt synes jeg ikke det er morsomt når folk angriber andre fysisk for at have andre politiske meninger.

Det er klart, at hvis man har slipsefyre i den politiske elite på de bonede gulve som idoler - så er det mindre morsomt at se værdigheden krakelere :smile1:

At slyngler hæves til ærens top,
at smiger mæskes, og sandhed tigger,
at rige sluge den arme op,
og dyden nøgen på gaden ligger,
at bånd og stjerne
og tomme hjerne
forenes ofte, ja, mer end gerne,
det ser man tit, det ser man tit.

Slipsefyre er ikke mine idoler. Men er det nu tøjet, der retfærdiggør fysiske angreb på politikere? På venstrefløjen har man altid brugt mange fantasifulde undskyldninger for sin opførsel.

25
Politik / Sv: Greta Thunberg har fået Nordisk Råds Miljøpris
« Dato: Oktober 31, 2019, 06:57:38 pm »
Så må vi osse jo gi ham en pris, hvor svært kan det være,  :girl_smile:

Han skulle have haft prisen I STEDET FOR Greta Thunberg.

26
Fri Debat / Sv: Prisen på prisen
« Dato: Oktober 31, 2019, 06:54:24 pm »
Rød front: Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil (nu socialdemokrat)erklærer sin støtte til malingkasterne:- men det er morsomt  :big_grin: :big_grin: :big_grin:

Sådan er vi jo så forskellige. Personligt synes jeg ikke det er morsomt når folk angriber andre fysisk for at have andre politiske meninger.

27
Fri Debat / Sv: Prisen på prisen
« Dato: Oktober 31, 2019, 07:14:45 am »
Socialdemokratiet som parti har længe været racistiske så det er der ikke noget nyt i.

28
Politik / Sv: Hvorfor er der velfærdsjægere fra Bulgarien i Danmark?
« Dato: Oktober 31, 2019, 07:04:45 am »
Fordi de kan tjene en formue sammenlignet med lønninger i deres hjemland.

29
Videnskab / Sv: Jeg aner ikke, hvem "man" er
« Dato: Oktober 30, 2019, 07:22:28 am »
Strømmen er blevet billigere at producere med store havvindmøller, end med kulkraft og atomkraft - og derfor bliver det til noget.

De vil endda blive bedre med tiden.

I 2025 regner man med at offshore vind koster 50 øre pr kWh og i 2030 47 øre. Jeg ved ikke om vindenergi ovenikøbet stadig nyder godt af tilskud, men det er også fordyrende. Pt betaler jeg 36,08 øre pr kWh. Hvis vindenergi er så billig at producere samtidig med at man gerne vil fremme vindenergi så undrer det mig at jeg skal betale mere for vindenergi end for konventionel energi.

Kører konventionel energi med underskud eller flår vindenergisektoren forbrugerne?

Allerede i 2017 afgav DONG tilbud på at opføre en havvindmøllepart i Tyskland helt uden tilskud - og det var et gennebrud.

Siden har der været adskillige projekter i Danmark, Tyskland og Holland - hvor havvindmøller bliver opført uden tilskud.

Det gælder ikke alle endnu, men den første tilskudsfri vindmøllepark i Danmark, kommer til at stå i Hirtshals.

Når alle fire vindmøller kommer op og køre, vil de kunne give strøm til 16.000 husstande i området, viser Vestas' beregninger.

I Hirtshals Havn er forventningen, at de nye vindmøller bliver en god forretning både for borgerne i området og lokalsamfundet. Havnefonden selv kommer til at eje de tre af møllerne, mens den sidste vil blive solgt som aktier til borgere og institutioner i lokalområdet.

https://ing.dk/artikel/foerste-gang-danmark-fire-kaempevindmoeller-opfoeres-helt-uden-stoette-225082

Hvordan ser det ud med løbende tilskud når vindmøllerne er oppe at køre?

30
Videnskab / Sv: Vedvarende energi her
« Dato: Oktober 30, 2019, 07:17:59 am »
Sagen i en nøddeskal er den - at vi kan importere strøm fra vindmøller f.eks. i Spanien, når det ikke blæser nok her i landet - og omvendt.

Selve transporten af energien er gratis, fordi kablerne er der - og elektricitet bevæger sig med hastigheder tæt på lysets hastighed - så afstande er ikke noget problem.

Sludder. Transport af energi er ikke gratis. Kabler skal vedligeholdes/afbetales/udskiftes osv. Der er tab ved eltransporten over distance (og jo større distance des mere tab). Yderligere tab når kabler er nedgravet i forhold til at hænge frit i luften. Endnu yderligere ved søkabler. Der er også tab ved op og nedtransformering. Hvor meget el der går tabt ved at hente det fra Spanien har jeg ingen anelse om, men det er sikkert en meget stor del eftersom det er et stort emne alene indenfor landets grænser.

At strømmen flyver afsted med tæt ved lysets hastighed er vel sådan set rigtig nok (Er det ikke noget med at elektronerne skubber til hinanden med lysets hastighed eller sådan noget i den stil. Man skal forestille sig et sugerør fyldt med kugler. Man kommer en kugle ind i den ene ende og der kommer en kugle ud i den anden. Den der kommer ud er ikke den der kommer ind.), men der er stadig forsinkelse i relæer og diverse elektriske anordninger undervejs.
Ser man på et HPFI-relæ som beskytter forbrugeren og forestiller man sig at der er 1 meter ledning til en blottet ledning så har relæet intet problem med at beskytte forbrugeren og relæet slår fint fra uden at dræbe forbrugeren. Er der i stedet 100 meter ledning så kan personen godt blive dræbt fordi relæet simpelthen ikke når at slå fra i tide. Eneste forskel er som sådan de 99 meter kabel, hvor elektriciteten "flyver" afsted med lysets hastighed.
Igen ved jeg ikke om det samme princip vil gøre sig gældende over afstande med strøm så hvis vi lige pludselig oplever øget forbrug i Danmark så er der en forsinket reaktion inden nettet leverer fra Spanien og derved sker der nedbrud.

Sider: 1 [2] 3 4 ... 42