Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - homofaber

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
Samfund- & Kultur / Mangel på håndsprit
« Dato: April 21, 2020, 04:56:14 pm »
Den store efterspørgsel på håndsprit har gjort, at flere producenter har taget andre aktive midler i brug og som måske ikke virker. Derfor er der også meget hånddesinfektion, der er blevet kaldt tilbage.

https://nyheder24.dk/advarsler/haandsprit-tilbagekaldes-har-ingen-dokumenteret-effekt
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/miljoestyrelsen-tilbagekalder-haandsprit-med-farlig-ingrediens/8096575

Samtid fraråder Miljøstyrelsen, at man selv laver sit eget håndsprit, fordi der er risiko for, at det enten ikke virker eller skader hænderne og at håndsprit er et biocidprodukt. Men nu har jeg set en del videoer på nettet, hvor alkoholprocenten simpelthen er for lav. Det er ofte amerikanske opskrifter med aloe vera og isopropyl 70% i en 1/3-blanding og for et par dage siden så jeg et video fra Sverige, hvor der blev brugt en dl glycerin og 3 dl ethanol. Folk kan simpelthen ikke finde ud af at regne med procenter. I kommentarsporet til artiklen i EB er der en, der nævner 2 dl husholdningssprit og el del vand og babyolie. Det giver et færdigt produkt på 60%-62% med husholdningssprit på 93%.
I WHO's guide bruges der glycerin i 1,45% (v/v) af den endelige blanding. En liter håndsprit skal altså bestå af lidt over 10ml. For meget nedsætter nemmelig effekten.

I stedet for at advare mod at lave håndsprit selv var det måske en ide, at man underviste folk i at gøre det korrekt. Folk gør det jo alligevel. Så fortæl dem, hvor de skal gøre det korrekt, så produktet rent faktisk virker.

2
Fritid / Min lommeregner er død!
« Dato: April 15, 2020, 08:01:55 pm »
I 1994/95 købte jeg min HP48GX og har lige fundet den i dag efter så mange år. Det bringer lidt minder tilbage fra min studietid, men ... den virker ikke. :cry: Jeg har prøvet alle anbefalinger, men den er helt død.
Det er egentlig ikke fordi jeg har brug for den. På ingeniørstudiet/dtu brugte jeg kun bærbar computer. Men jeg kan bare ikke lide at smide den ud. Det er underligt, for alt andet elektronik kyler jeg ud. Noget siger mig, at jeg prøvede den for små ti år siden og også havde problemer. Jeg kan bare ikke helt huske det. Batterierne har siddet i og har måske lækket.
Er den lige til at smide ud? Den er ikke til at skille. Er sådan en lommeregner overhovedet noget værd i dag, når man har smartphones (jeg hader lommeregnere på telefonen). Det er ikke det samme.

3
Musik, film, TV og bøger / Crash Landing on You
« Dato: Marts 07, 2020, 09:33:04 pm »
Jeg er normalt ikke til K-drama eller koreanske film, men en koreansk serie er blevet til et af de største hit i Sydkorea lige nu. Crash landing on you. Den handler kort sagt om en stenrig kvindelig arving, der styrter ned i Nordkorea under en paragliding-tur. En soldat, hvis far er direktør for politibureauet, forelsker sig i hende og vælger sammen med sine 5 underordnede at skjule hende og sende hende tilbage, men en rival fra sikkerhedstjenesten finder ud af det og forsøger at få familien ned med nakken ved at flygte til Sydkorea og dræbe hende efter hun er blevet sendt tilbage, og de 6 soldater må derfor efter ham til Seoul. Serien er i 16 afsnit og kan ses på Netflix med danske undertekster. Eller her med engelske undertekster. https://www2.dramacool.movie/crash-landing-on-you-episode-1.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Crash_Landing_on_You Den kan klart anbefales.

4
Samfund- & Kultur / Tv-kanaler/frit valg?
« Dato: Januar 23, 2020, 07:57:32 pm »
Engang var tv-kanaler opdelt i pakker - og er det vel stadig flere steder. En lille, stor og mellem for eksempel. Det var meget ufleksibelt, hvis man ikke så alle kanaler. Så kom Yousee på at lave det om, så der var en grundpakke samt muligheden for selv at tilvælge en række kanaler, men antallet af kanaler var alligevel fast alt efter, hvor mange point, man kunne vælge/købe, så reelt er systemet lige så ufleksibelt. Hvis man ser en kanal mere, betaler man for resten, som man ikke ser.
Nu er der endelig tale om, at lave det 100% valgfrit - som det er nu, er det tv-udbyderne, der vælger for seerne og det bekymrer naturligvis dem, der driver kanalerne. Og så alligevel ikke, for tiden hvor tv-pakker er ved at løbe ud, fordi der teknisk nu er ved at komme flere muligheder - også når det kommer til at vælge individuelle kanaler.
Det undrer mig lidt, at det først kommer på tale nu, for havde det været et andet marked, havde folk jo brokket sig.

https://www.bt.dk/forbrug/efter-yousee-melding-nu-reagerer-tv-2-og-tv3

5
Fri Debat / Højreekstrem mand får fængsel for trusler
« Dato: Januar 16, 2020, 03:26:05 pm »
En højreekstrem mand, der er medlem af en højreekstrem gruppering, har fået et års fængsel for trusler mod Zenia Stampe (Rad). Han var også tiltalt for 19 andre forhold.
https://www.berlingske.dk/samfund/han-sagde-at-zenia-stampe-skulle-braende-op-i-helvede-nu-skal-han-et-aar-i?fbclid=IwAR0KheABCa0jRW4GjkqT0Lpl5Rf08f_qBbmaFSDtfhdQu-EZ2m79iWKsCwI

Det er nok en, der har taget Rudi-metoderne i brug:
Der er altid steder, hvor man kan gøre noget for sit land. Måder man måske slet ikke havde tænkt på for få år siden. Det kan vi lære af de gamle fra 40'erne.

Det er noget værre noget med de kristne højreekstreme, som vi plages af i Danmark, men det er godt, at vi har myndighederne til at tage sig af de lømler.
Nå, jeg må tilbage til opvaskemaskinen, der skal tømmes.

6
Fritid / Hvad lavede I som barn til nytår?
« Dato: December 31, 2019, 05:25:37 pm »
Som barn fik jeg fat på en masse patroner. Dem, der var 8-9cm lange og ca. 1 cm i diameter. De var nemme at stoppe med krudt fra heksehyl, kastestjerner og den slags. Det var bare at stikke en lunte ned i den og klemme dem sammen med en fladtang. Så havde man en lille bombe.  :smile1:
Nogle andre fik lavet en rørbombe, som lavede et hul i et plankeværk - det blev til en politisag, men det var jeg ikke med til. Nytårsaften var altid lig med masser af sjov og spas, som jeg husker det. Mest fordi det var en lille by.
I dag, når jeg er blevet voksen, tænker jeg på, at det er lidt af et held, at jeg stadig har alle fingre og syn på begge øjne. Det dummeste, jeg bevidst har gjort var at stå på et kanonslag. Men skoene skulle alligevel smides ud.  :smile1: Det var kun småting, der skete med os. Imens sad de voksne og anede ikke, hvad vi lavede.
I dag 30 år efter ville vi nok været blevet betegnet som nogle ballademagere, men jeg synes ikke selv, at vi gik over stregen, som vi har hørt om i dag. Vi var bare børn/unge. Hvis de skulle gå ud over nogen, havde de fortjent det.
Jeg savner det ikke rigtig mere og jeg gider ikke bruge penge på fyrværkeri og har ikke gjort det som voksen. I bund og grund var det ikke fyrværkeriet, der var det sjove, mere mere larmen og det farlige i det. Men så bliver man ældre.

Hvordan var jeres nytårsaften som barn/ung?

7
Debat om debatten / Hvad er debat?
« Dato: November 30, 2019, 02:54:01 pm »
Har I tænkt over, hvad debat egentlig handler om?

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=debat
Betydning: "flere menneskers meningsudveksling om fx et politisk emne især ved møder eller gennem massemedier."

Der er ved at brede sig en tendens, hvor det ikke handler om at udveksle meninger eller argumentere, men hvor det i højere og højere grad handler om at putte debatmodstandere ned i bestemte kasser. For eksempel er jeg både blev kaldt liberalist, socialist, venstreradikal inden for de seneste 24 timer. Det er naturligvis nemmere, hvis man har en eller anden blind overbevisning, at man anklager debatmodstandere for at være det modsatte. Så slipper de også for at argumentere, for når folk blindt tror på et eller andet, mister de også evnen til at reflektere og dermed er der ikke det store grundlag for debat.

Det udvikler sig meget hurtigt til fanatisme: urokkelig overbevisning om det rigtige i en bestemt holdning eller sag; begejstret interesse for noget.
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=fanatisme

Det er fint at være fanatisk begejstret for en sportsudøver, en filmskuespiller, en kunstner, en restaurant - ting der handler om personlig smag - men kun fanatiskere ser ensporet på forhold, der involverer mennesker. Kan man argumentere for noget, burde man ikke have behov for at se blindt og kun fokusere på de negative ting ved det, man forsøger at modargumentere.

8
Tant og fjas / Hjulbolte
« Dato: Oktober 17, 2019, 11:41:54 am »
Jeg har tænkt mig at løsne en masse hjulbolte her i weekenden, men jeg er lidt i tvivl om, hvilken størrelse nøgle jeg skal købe i Jem & Fix. Jeg tænker også, om det er de samme nøgler man bruger til lastbiler og ambulancer og sår'n. Og hva' med rust og den slags.

De seriøse debattører her på siden må kunne give et seriøst svar, når jeg nu skal ud og have det lidt skægt.

PS. Hvilken kniv skal man bruge til at sprætte bildæk op med? (Skulle spørge fra en ven)

9
Fra medierne / Mette Frederiksen roses af oppositionen
« Dato: August 25, 2019, 12:22:15 pm »
Både V og DF roser vores socialdemokratiske statsminister til skyerne efter den flotte diplomatiske dans med USA. Selv Søren Espersen har været fremme med roserne. Og Lars "jeg vil tage hvad som helst i munden for at være statsminister" Rasmussen har rost Mette for det diplomatiske arbejde.
Det står i skræmmende kontrast til de mange danskerhader og Trump-fans her på siden, der altid rakker ned på alt, hvad der er dansk, at selv den politiske opposition tager hatten af for deres modstander. Det er stort.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/oppositionen-roser-mette-frederiksen-trump-haandtering-det-er-en-diplomatisk-triumf?fbclid=IwAR0jyqGV9KXTf_71cO-VqVXC5hJ5FoneTwmbX2cbH7u3yPR7eSQyyFSf8C4

Det må jo undre en lidt, for de sædvanlige nationalister har sjældent noget positivt at sige om Danmark her på debatten. Faktisk er de konstant negative og virker til at være i dårligt humør det meste af tiden. Jovist de har tabt "kampen" og pusten, men burde de ikke være voksne nok til at kunne rose vinderne?

10
Fri Debat / Angående Trumps måske/måske ikke besøg i Danmark.
« Dato: August 19, 2019, 08:32:06 pm »
Det er jo dronningen, der har inviteret Trump, fordi det er et statsbesøg, men nu melder Trump ud, at han kun måske kommer, hvilket har fået folk til at kritisere ham endnu en gang for manglende omtanke. Men hvad nu, hvis Danmark vælger at trække den officielle invitation tilbage for at sende et signal (det ville nok ikke ske, for det kræver nosser at afvise USA). Det må vel i så fald være kongehuset, der skal gør det, men hvordan vil det blive håndteret, for det vil jo blive set som at blande sig i politik og endda international politik med en allieret. Jeg er dog lidt i tvivl, for jeg ved ikke, om kongehuset har bemyndigelse til det eller om beslutningen alene ligger hos politikerne/embedsmænd. Det er bare en sjov tanke at tænke, synes jeg.  :smile1:

11
Fri Debat / Jeg så en muslim -
« Dato: August 12, 2019, 07:48:07 pm »
- stjæle luft på en tankstation. Han punpede alle fire dæk og kørte sin vej uden at betale.  :angry: Heldigvis har jeg nummerplade og signalement af muhammedaneren.

De skal bare ud de kriminelle muhanzedanere!

12
Fra medierne / Jeppe Kofod: Irans aftalebrud er en trussel
« Dato: Juli 15, 2019, 03:17:52 pm »
- Iran skal holde deres del af aftalen. Det er dem, der tilsyneladende er løbet fra dele af aftalen, og derfor er det vigtigt at fastholde presset og sende et stærkt signal til dem.

Det var Trumpregeringen, der trak sig fra aftalen med Iran på trods af, at IAEA har udtalt, at Iran har overholdt den aftale, der forhindrede sanktioner mod Iran. Trump har ikke bare undergravet den atomaftale, men også Irans vilkår. Nu har Iran så beriget uran i et omfang, der overskrider grænserne, men Iran er jo netop beskyttet af ikke-spredningsaftalen. De kan også vælge at melde sig ud, som de har truet med tidligere. Hvis de gør det, ville det destabilisere regionen endnu mere. Så har Trump sat gang i en lavine med sin totale mangel på diplomatisk sans.

En ting er, at USA har valgt en klovn som præsident, men vi er i Danmark heller ikke gået fri for tosserne. Det er helt til grin af Danmarks udenrigsminister at komme med sådan en faktuel forkert udtaelse. Danmark ender med at blive gjort til grin, hvis han kommer med den udmeling i rådsmådet med de andre udenrigsministre i EU. Det er naturligvis USA, man skal lægge pres på for at genoptage den aftale, som de trak sig ud af.
Jesus christ...

https://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/384564/jeppe_kofod_irans_aftalebrud_er_en_trussel.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=rss_feed&fbclid=IwAR1EpPI-Ych2qK3HTZp3eL8rnE-D2_cGduTXHH3povQJzmqJeNoQOGDW-fw

13
Fri Debat / Fire ambassadørers blik på Syrien
« Dato: Juli 14, 2019, 11:59:49 am »
DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) afholder tirsdag den 20. august et seminar, hvor 4 ambassadører vil give deres syn på de forskellige akørers forhold og indflydelse på situationen i Syrien. Hvis det har interesse - det er gratis, men man skal tilmelde sig og det bliver streamet.

https://www.diis.dk/node/14925?fbclid=IwAR3Cq70gi6h3CU5Aa9zFd6X0I07dMnorLEUJJ3vckUD_FkcsoaBpEXhg_-o

14
Politik / Trump har skudt valgkampen i gang.
« Dato: Juni 30, 2019, 09:05:33 am »

15
Fri Debat / Når man kommer tilbage ...
« Dato: Maj 05, 2019, 04:06:54 pm »
efter at have været væk fra Danmark i et par uger handler 17 af 19 nyeste indlæg om islam og muslimer. Alt er som det plejer - samme gentagelser.

Hvordan går det med bekæmpelsen af bjørnekloen i Danmark, synes I? Gør kommunerne nok? Får fiskerne i Esbjerg nok håndcreme. Det er hårdt for hænderne.

Sider: [1] 2 3 ... 5