Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Lunavecchia

Sider: 1 [2] 3
16
Samfund- & Kultur / Øgenavne
« Dato: Juli 23, 2017, 08:20:58 pm »
Øgenavne har været kendt fra tidernes morgen, også blandt kongelige. Bare tænk på tidligere tiders konger Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag, Erik Plovpennig, Harald Blåtand og mange flere. Da først de begyndte at kalde kongerne Christian og Frederik blev det hele lidt mere kedeligt.

Jeg startede min karriere på arbejdsmarkedet i 1970 på en stor arbejdsplads med et par tusind ansatte. Her var man på fornavn med hinanden, og da der var adskillige, som bar det samme navn, fandt man hurtigt på tilnavne eller øgenavne for at kunne skelne den ene fra den anden.
Der var mindst tre, der hed Børge, så den ene blev til Gummi Børge, fordi han tidligere havde arbejdet på en virksomhed, der fremstillede cykeldæk, og den anden blev til Bokser Børge, og han var såmænd fredelig nok, selv om han tidligere havde dyrket boksning. Slagter Peter havde vist engang været slagter, og Jens Nifinger havde mistet en finger i en arbejdsulykke. Der var også en Kusse Jørgen og en Chokolade Jørgen, og Ole Ritter havde vi minsandten også, og der var utallige andre, hvis eneste "brøde" bestod i, at de delte navn med en anden.

Men alle disse øgenavne var kærligt ment, og ingen tog anstød af det, heller ikke indehaverne af øgenavnene.

Det var en god tid, hvor kært barn havde mange navne. Nu om dage er det snarere ukært barn, som har mange navne.

Lidt mere om øgenavne:
https://nordjyske.dk/nyheder/kaert-barn-har-mange-oegenavne/277a0d18-69eb-46ec-b794-11bca10e12a8

17
Fra medierne / At cykle er skadeligt.
« Dato: Juli 15, 2017, 12:25:48 pm »
Det gælder især for kvinder, som risikerer at komme til at lide af alle mulige skavanker i de nedre regioner, ja de er endda i fare for at få ødelagt deres sexliv. Altså i følge gynækologen Pradnya Pisal.

https://www.mx.dk/viden/videnskab/story/11900711

Hvorfor Metroexpress har valgt at lægge artiklen i kategorien "viden/videnskab", kan man undre sig såre over, for der er vist ikke det helt store videnskabelige belæg for de påstande, der fremsættes i artiklen.
Og den kloge gynækolog? De må være en mand, tænkte jeg, men minsandten om ikke det er en kvinde, Mrs. Pradnya Pisal!

https://www.thesun.co.uk/living/4009816/cycling-making-lady-bits-bigger-sex-worse/

Meget skal man læse, førend øjnene triller ud af hovedet  :ROFL:18
Religion-& Filosofi / Fanden skabte kvinder... for at byde Herren trods.
« Dato: Juni 25, 2017, 02:14:49 am »
http://www.zolex.dk/Lyrics/lyrics.asp?ID=12836

Lidt upåagtet er det gået hen i de danske medier, lige bortset fra Kristeligt Dagblad, at den israelske kvinde Renee Rabinowitz for et par dage siden vandt den sag, hun havde anlagt mod det israelske flyselskab El Al Airlines i 2015.

Kort sagt handlede det om, at det var flyselskabets politik at bede kvindelige rejsende om at flytte til en anden plads i flyet, såfremt en ortodoks jødisk medpassager krævede det med henvisning til et forbud i Toraen om at sidde ved siden af en fremmed kvinde.

Dommen, der blev afsagt i sagen, indebærer, at fremover må flyselskabet ikke anmode kvinder om at flytte sig fra deres reserverede plads, blot fordi en medpassager anmoder om det på baggrund af sin religionsforskrækkelse over kvindens køn.

https://www.theguardian.com/world/2017/jun/22/israeli-airline-cant-make-women-move-seats-for-religious-reasons-court-rules

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kristeligt-dagblad/slut-med-bede-kvindelige-flypassagerer-skifte-plads-maend

Og lidt mere oplysning om Guds udvalgte folk
http://www.dif-aarhus.dk/befolkning.htm


19
Fra medierne / Saudierne er godt nok underlige.
« Dato: Juni 09, 2017, 01:00:59 am »
Forleden postede en af mine venner på Facebook denne artikel:
http://worldnewsdailyreport.com/a-woman-can-go-to-heaven-as-long-as-shes-accompanied-by-a-male-relative-claims-saudi-imam/

Hun var vist ligeså målløs som mig.

Artiklen handler om en eller anden saudisk imam,  She‎ikh Salah Al-Budair, som udtaler, at kvinder kan godt komme i Himlen, hvis de bliver ledsaget af en mandlig slægtning.

Det var lige før, han røg i spjældet for blasfemi, for i Saudi Arabien er der ikke adgang for kvinder i Himlen.
Det er det Saudi Arabien, som USA og ikke mindst Donald Trump slikker op og ned af røven og sælger våben til.
http://www.bt.dk/udland/trump-faar-aftaler-for-2325-milliarder-og-takker-saudi-arabien

20
Politik / Hvornår fik kvinder valgret?
« Dato: Juni 07, 2017, 12:23:17 am »
Ja, enhver ved vel, at kvinder her i Danmark fik valgret/stemmeret til Folke- og Landstingsvalg i 1915, men hvornår fik kvinder i andre lande, vi sammenligner os med den samme ret?

Interessant at se denne oversigt, hvor Schweiz først gav kvinder stemmeret i 1971, Portugal i 1975 og Liechtenstein først i 1984!

http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Samfund/Kvindesagen/kvindevalgret


21
Alt det andet / Er de mon højresnoede i Højreby?
« Dato: Maj 29, 2017, 12:09:30 am »
Slægtsforskning er temmelig befordrende for mit kendskab til Danmark rent geografisk, og det er de mest besynderlige bynavne, jeg støder på rundt omkring - altså set med mine københavnerøjne.
For tiden roder jeg rundt på Lolland, som jeg ikke har det store kendskab til; jeg har vist kun været der en enkelt gang for mange år siden i Knuthenborg Park, og den er opkaldt efter en von Knuth for flere hundrede år siden.

Brandstolpe - jeg skulle lige være sikker på, at jeg læste rigtigt - men det var en lokalitet i Slemminge sogn med 3 gårde og et par husmandssteder i Slemminge sogn. I dag er det blot en bebyggelse, der knap nok kan findes på Google. I samme sogn lå Udstolpe, og der findes i det mindste stadig en vej af det navn.

Og så er det Højreby, som befinder sig i Søllested sogn.

Gad vide hvor Venstreby ligger.22
Politik / Martin Henriksen ved vi hvor vi har.
« Dato: Maj 27, 2017, 01:19:40 am »
Dansk Folkeparti og Martin Henriksen går ind for lov og orden, ikke mindst når det gælder mennesker af fremmed herkomst, men når en minister Støjberg bryder loven, gælder helt andre regler, for " vi kan jo ikke lide barnebrude", uagtet at af de omtalte 34 "barnebrude", var kun 2 af dem 14 år, og af de resterende 32 var 6 af pigerne 15 år. Tilbage har vi 26 piger på 16 og 17 år, som var gift med en mand i alderen 17-30 år.

Nu var jeg ganske vist ikke overlykkelig dengang, min 15-årige datter kunne fortælle mig, at hun var gravid, og hun endte da heller ikke som "barnebrud", men jeg må tilstå, at jeg lagde hus til både far, mor og barn i et års tid eller mere.

Hvorom alting er, så er ægteskabsalderen her i landet 18 år, men der er mulighed for at få dispensation.
Derudover er den seksuelle lavalder, også her i landet 15 år. Så man har helt lovligt og legalt mulighed for at lave børn som 15 årig, bare man ikke gifter sig med manden. I gamle dage blev det i øvrigt benævnt som uægte børn.

23
Fra medierne / Kineserne har vi aldrig problemer med.
« Dato: Maj 19, 2017, 10:13:54 pm »
Egentlig hører dette indlæg vist hjemme i "Tråden om indvandrerkriminalitet", men det kunne være, nogen blev sure, ikke mindst trådstarter.

Her har vi et kinesisk ægtepar, som har ikke bare en enkelt restaurant, men hele fem restauranter. Lønningerne er jo frygtelig høje her i landet, så hvad gør en klog kineser?
Han/hun henter arbejdskraften i udlandet. Lønnen er sikkert som den skal være, officielt i al fald - der kunne jo komme uventet besøg af nogen, som tjekker den slags. Men siden tvinges de stakkels mennesker til at tilbageføre en stor del af lønnen til deres arbejdsgiver. Yndigt!

http://www.dr.dk/nyheder/indland/kinesisk-aegtepar-mistaenkes-menneskehandel-og-loensnyd

Naturligvis er man uskyldig til man bliver dømt, og kineserne volder jo aldrig problemer  :ohmy:

24
Job og uddannelse / Kan du blive journalist?
« Dato: April 30, 2017, 02:17:43 am »
Eller måske snarere, ville du have en mulighed for at blive journalist?
En af forudsætningerne er i al fald i første omgang at kunne svare rigtigt på omkring halvdelen af disse 50 spørgsmål for overhovedet at have en chance for at blive optaget på Journalisthøjskolen (det første link i artiklen)
Jeg klarede at svare rigtigt på 42 ud af de 50 inden for tidsgrænsen, og det var da ikke så ringe endda ;-)

http://www.dr.dk/nyheder/indland/test-dig-selv-kan-du-klare-journalisternes-optagelsesproeve

Desværre kan debattøren, der evig og altid harcelerer over fakenews ikke deltage, da han ikke har noget at gøre på DR's hjemmeside. Det kunne ellers have været interessant, om der i det hele taget lå bare et minimum af almindelig viden bag om al den braldren ;-)

25
Alt det andet / Hvem er du?
« Dato: April 01, 2017, 04:15:51 pm »
Sjov lille uforpligtende test "Hvem er du fra Danmarkshistorien?"

http://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/hvemerdu

Jeg er Grauballemanden :-)

26
Religion-& Filosofi / Konvertitter.
« Dato: Marts 15, 2017, 12:36:48 am »
I min jagt på en dåb af en af mine aner faldt jeg  over en konvertit, Jøden Israel Marcus, som lod sig døbe den 24. juni 1766 i Frederiksborg Slotssogn, og det var lidt af en begivenhed.
Jeg er i øvrigt stødt på den slags tidligere i København, hvor en hel jødisk familie, far, mor og adskillige børn blev omvendt og fik gode kristne navne - også med adskillige honoratiores som faddere.

Naturligvis måtte jøden give afkald på sit navn ved dåben, hvor han fik navnet Christian Friderich - et godt dansk navn - og i dagens anledning var det kongelige herskab blevet anmodet om at være faddere for den heldige jøde.
Desværre var de forhindrede, så alle de kongelige højheder havde udpeget substitutter til at deltage i højtideligheden på deres vegne.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?bsid=149764#149764,24792594
Nederst på højre side.

Spørgsmålet er nu, er denne jødes efterkommere - hvad de end måtte hedde - danskere?

27
Musik, film, TV og bøger / Byen der blev overtaget af en nynazist
« Dato: Februar 06, 2017, 10:24:21 pm »
Kl. 23:50 på DR2 i aften (mandag):
Jeg kopierer fra DR's beskrivelse af dokumentarfilmen:

I den lille by Leith i North Dakota sættes idyllen på prøve, da nynazisten Craig Cobb flytter til byen med planer om at opkøbe jord og forvandle Leith til en nynazistisk koloni. Her følger vi mødet mellem de 24 indbyggere og byens tilflytter

Den blev også vist på DR2 i sidste uge, hvor jeg så den, og den er anbefalelsesværdig, både hvis man har hang til disse typer, der går ind for "White Supremacy", og måske især hvis man slet ikke har hang til disse typer :-)

28
Politik / Global Gag Rule.
« Dato: Januar 24, 2017, 01:16:10 am »
Trump har vældig travlt i disse dage med handelsaftaler og sundhedsforsikringer, men også familieplanlægning i 3. verdenslande har han nået at tage sig af, og udstedt endnu et dekret desangående - sikkert for at tækkes de stærkt religiøse kredse - nemlig et forbud mod at yde økonomisk støtte fra USA til NGO'er der i 3. verdenslande rådgiver kvinder om familieplanlægning, såfremt denne rådgivning indbefatter abort som en mulig løsning.

I forvejen bruges ingen støttemidler fra USA til rent faktisk at foretage indgreb af den slags, men det er åbenbart ikke tilstrækkeligt. Alene ordet abort vil de næste fire år være no go.

Artiklen er på engelsk fra Huffington Post, der vist nok også er udnævnt som tilhørende Løgnepressen, så tag det endelig med et gran salt eller to, hvis I foretrækker nyhederne fra Den Korte Avis. ;-)

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-global-gag-rule_us_58822355e4b070d8cad1f774

29
Tant og fjas / The smartest President in American history.
« Dato: Januar 12, 2017, 03:58:18 pm »
Denne joke, en af mine venner på Facebook delte, kaldte smilet frem her  :blum:

Ren copy paste uden kildeangivelse:

An airplane was about to crash. There were 4 passengers on board, but only 3 parachutes.
The 1st passenger said, "I am Steph Curry, the best NBA basketball player. The Warriors and my millions of fans need me, and I can't afford to die." So he took the 1st pack and left the plane.

The 2nd passenger, Donald Trump, said, "I am the newly-elected U.S. President, and I am the smartest President in American history, so my people don't want me to die." He took the 2nd pack and jumped out of the plane.

The 3rd passenger, the Pope, said to the 4th passenger, a 10 year old schoolboy, "My son, I am old and don't have many years left, you have more years ahead so I will sacrifice my life and let you have the last parachute."
The little boy said, "That's okay, Your Holiness, there's a parachute left for you. America 's smartest President took my schoolbag."

30
Politik / Danskernes Parti
« Dato: Januar 12, 2017, 02:06:29 pm »
Hvordan går det egentlig med Danskernes Parti, partiet som i august sidste år afholdt en pressekonference for at Daniel Carlsen kunne lancere "nyheden der kommer til at ændre Danmarks fremtid"?

Det viste sig, at denne nyhed blot var en meddelelse om, at 16% af vælgerne overvejer at stemme på Danskernes Parti. Dette i følge en undersøgelse fra Gallup, partiet havde bestilt.
Hvor mange vælgererklæringer, partiet rent faktisk havde fået indsamlet, fortabte sig i tågerne.

Nu, et halvt år senere, viser det sig, at partiet indtil nu har fået godkendt 5.591 vælgererklæringer, og endnu ringere står det til for Dansk Samling.

Det er også Nye Borgerliges og især mediernes skyld, mener Daniel Carlsen.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/hoejrenationalistiske-partier-mangler-stoette-fra-vaelgerne

Oven i hatten dukker der nu også beskyldninger op om, at der i flere tilfælde er sket misbrug af navne og e-mail i forbindelse med indsendelse af vælgererklæringer, men det behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis at være partiet selv, der står bag, men måske blot hjælpsomme støtter af partiet.

http://stiften.dk/aarhus/Raadmand-misbrugt-af-Danskernes-Parti-Jeg-kunne-aldrig-droemme-om-at-hjaelpe-dem/artikel/431080

Hvad så med de 16% af danskerne, som overvejer at stemme på partiet, hvor er de henne?
Ja, de overvejer måske endnu.

Så sløjt som det går med indsamlingen af vælgererklæringer, er der et eller andet, der tyder på, at partiet og dets støtter alligevel ikke er den "Folkets Stemme", de bilder sig selv ind, de er.


Sider: 1 [2] 3