Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Lunavecchia

Sider: 1 [2] 3
16
Job og uddannelse / Kan du blive journalist?
« Dato: April 30, 2017, 02:17:43 am »
Eller måske snarere, ville du have en mulighed for at blive journalist?
En af forudsætningerne er i al fald i første omgang at kunne svare rigtigt på omkring halvdelen af disse 50 spørgsmål for overhovedet at have en chance for at blive optaget på Journalisthøjskolen (det første link i artiklen)
Jeg klarede at svare rigtigt på 42 ud af de 50 inden for tidsgrænsen, og det var da ikke så ringe endda ;-)

http://www.dr.dk/nyheder/indland/test-dig-selv-kan-du-klare-journalisternes-optagelsesproeve

Desværre kan debattøren, der evig og altid harcelerer over fakenews ikke deltage, da han ikke har noget at gøre på DR's hjemmeside. Det kunne ellers have været interessant, om der i det hele taget lå bare et minimum af almindelig viden bag om al den braldren ;-)

17
Alt det andet / Hvem er du?
« Dato: April 01, 2017, 04:15:51 pm »
Sjov lille uforpligtende test "Hvem er du fra Danmarkshistorien?"

http://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/hvemerdu

Jeg er Grauballemanden :-)

18
Religion-& Filosofi / Konvertitter.
« Dato: Marts 15, 2017, 12:36:48 am »
I min jagt på en dåb af en af mine aner faldt jeg  over en konvertit, Jøden Israel Marcus, som lod sig døbe den 24. juni 1766 i Frederiksborg Slotssogn, og det var lidt af en begivenhed.
Jeg er i øvrigt stødt på den slags tidligere i København, hvor en hel jødisk familie, far, mor og adskillige børn blev omvendt og fik gode kristne navne - også med adskillige honoratiores som faddere.

Naturligvis måtte jøden give afkald på sit navn ved dåben, hvor han fik navnet Christian Friderich - et godt dansk navn - og i dagens anledning var det kongelige herskab blevet anmodet om at være faddere for den heldige jøde.
Desværre var de forhindrede, så alle de kongelige højheder havde udpeget substitutter til at deltage i højtideligheden på deres vegne.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?bsid=149764#149764,24792594
Nederst på højre side.

Spørgsmålet er nu, er denne jødes efterkommere - hvad de end måtte hedde - danskere?

19
Musik, film, TV og bøger / Byen der blev overtaget af en nynazist
« Dato: Februar 06, 2017, 10:24:21 pm »
Kl. 23:50 på DR2 i aften (mandag):
Jeg kopierer fra DR's beskrivelse af dokumentarfilmen:

I den lille by Leith i North Dakota sættes idyllen på prøve, da nynazisten Craig Cobb flytter til byen med planer om at opkøbe jord og forvandle Leith til en nynazistisk koloni. Her følger vi mødet mellem de 24 indbyggere og byens tilflytter

Den blev også vist på DR2 i sidste uge, hvor jeg så den, og den er anbefalelsesværdig, både hvis man har hang til disse typer, der går ind for "White Supremacy", og måske især hvis man slet ikke har hang til disse typer :-)

20
Politik / Global Gag Rule.
« Dato: Januar 24, 2017, 01:16:10 am »
Trump har vældig travlt i disse dage med handelsaftaler og sundhedsforsikringer, men også familieplanlægning i 3. verdenslande har han nået at tage sig af, og udstedt endnu et dekret desangående - sikkert for at tækkes de stærkt religiøse kredse - nemlig et forbud mod at yde økonomisk støtte fra USA til NGO'er der i 3. verdenslande rådgiver kvinder om familieplanlægning, såfremt denne rådgivning indbefatter abort som en mulig løsning.

I forvejen bruges ingen støttemidler fra USA til rent faktisk at foretage indgreb af den slags, men det er åbenbart ikke tilstrækkeligt. Alene ordet abort vil de næste fire år være no go.

Artiklen er på engelsk fra Huffington Post, der vist nok også er udnævnt som tilhørende Løgnepressen, så tag det endelig med et gran salt eller to, hvis I foretrækker nyhederne fra Den Korte Avis. ;-)

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-global-gag-rule_us_58822355e4b070d8cad1f774

21
Tant og fjas / The smartest President in American history.
« Dato: Januar 12, 2017, 03:58:18 pm »
Denne joke, en af mine venner på Facebook delte, kaldte smilet frem her  :blum:

Ren copy paste uden kildeangivelse:

An airplane was about to crash. There were 4 passengers on board, but only 3 parachutes.
The 1st passenger said, "I am Steph Curry, the best NBA basketball player. The Warriors and my millions of fans need me, and I can't afford to die." So he took the 1st pack and left the plane.

The 2nd passenger, Donald Trump, said, "I am the newly-elected U.S. President, and I am the smartest President in American history, so my people don't want me to die." He took the 2nd pack and jumped out of the plane.

The 3rd passenger, the Pope, said to the 4th passenger, a 10 year old schoolboy, "My son, I am old and don't have many years left, you have more years ahead so I will sacrifice my life and let you have the last parachute."
The little boy said, "That's okay, Your Holiness, there's a parachute left for you. America 's smartest President took my schoolbag."

22
Politik / Danskernes Parti
« Dato: Januar 12, 2017, 02:06:29 pm »
Hvordan går det egentlig med Danskernes Parti, partiet som i august sidste år afholdt en pressekonference for at Daniel Carlsen kunne lancere "nyheden der kommer til at ændre Danmarks fremtid"?

Det viste sig, at denne nyhed blot var en meddelelse om, at 16% af vælgerne overvejer at stemme på Danskernes Parti. Dette i følge en undersøgelse fra Gallup, partiet havde bestilt.
Hvor mange vælgererklæringer, partiet rent faktisk havde fået indsamlet, fortabte sig i tågerne.

Nu, et halvt år senere, viser det sig, at partiet indtil nu har fået godkendt 5.591 vælgererklæringer, og endnu ringere står det til for Dansk Samling.

Det er også Nye Borgerliges og især mediernes skyld, mener Daniel Carlsen.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/hoejrenationalistiske-partier-mangler-stoette-fra-vaelgerne

Oven i hatten dukker der nu også beskyldninger op om, at der i flere tilfælde er sket misbrug af navne og e-mail i forbindelse med indsendelse af vælgererklæringer, men det behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis at være partiet selv, der står bag, men måske blot hjælpsomme støtter af partiet.

http://stiften.dk/aarhus/Raadmand-misbrugt-af-Danskernes-Parti-Jeg-kunne-aldrig-droemme-om-at-hjaelpe-dem/artikel/431080

Hvad så med de 16% af danskerne, som overvejer at stemme på partiet, hvor er de henne?
Ja, de overvejer måske endnu.

Så sløjt som det går med indsamlingen af vælgererklæringer, er der et eller andet, der tyder på, at partiet og dets støtter alligevel ikke er den "Folkets Stemme", de bilder sig selv ind, de er.


23
Fra medierne / Larmende Tavshed
« Dato: Januar 07, 2017, 02:46:08 pm »
Man skulle tro, at vildt skyderi i en amerikansk lufthavn med 5 dræbte og 8 sårede kunne få folk op af lænestolene, men næ nej, det har ikke den store interesse blandt folkefærdet, der ellers den ene dag efter den anden disker op med historier om den ene frygtelige begivenhed efter den anden ude i den store verden.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/formodet-gerningsmand-fra-lufthavns-skyderi-er-irak-veteran

Man kan spørge sig selv hvorfor denne historie passerer helt upåagtet gennem filteret, men hvorfor overhovedet spørge, når man kender svaret?

24
Fra medierne / Skæg.
« Dato: December 23, 2016, 09:49:34 pm »

25
Familie, børn og parforhold / Noget om Julen.
« Dato: December 18, 2016, 01:32:35 am »
Emmarenze Henriette Margrethe Gad, født Halkier 21. januar 1852 i København, død  8. januar 1921, også i København.
https://da.wikipedia.org/wiki/Emma_Gad

Bedre kendt som Emma Gad med sin "Takt og Tone", som jeg erindrer, at vi i min ungdom i 60'erne og 70'erne grinte lidt hånligt af, eller at man i bedste fald blot trak på skuldrene og tænkte sit.

Men hun er egentlig en ganske sej dame for sin tid.

For nylig var der en klumme i min lokalavis om Emma Gads gode råd i forbindelse med julen. En papiravis er jo ikke nem at linke til, men heldigvis genfandt jeg Emma Gads tanker om julen på nettet :-)

Sjov læsning til trods for, at ordene er skrevet...ja hvornår? Før 1921 i al fald.

"Allerede i November begynder de kære Smaa at lade Vink falde om, hvad de kan tænke sig at ville modtage, og inden Juleaften er naaet, er Gavelavinen svulmet op til en tordnende finansiel Katastrofe i mange Huse. Spørgsmaalet vil for de Flestes Vedkommende være: Hvem skal man give Gaver? Det vil naturligvis afhænge af Temperament og Familietradition og særlig af, hvor mange Gaver, man selv faar."

Ja, det kan man jo godt nikke genkendende til, også i vores århundrede.

Eller hvad med dette gode råd?

"Giv ikke Deres Børn kostbare Julegaver. Barnefantasien har den lykkelige Ævne at gøre det tarveligste Legetøj illuderende, og Luksus bidrager kun til, at Julen, modsat af, hvad den skulde, gør Børnene fordringsfulde og mindre elskværdige."

Ja, fordringsfulde og mindre elskværdige børn og børnebørn er det sidste, man ønsker, så måske de skulle nøjes med en gave til en tyver fra Tigerbutikken i år, så børnefantasien rigtig kan komme til sin ret?

Flere af Emma Gads gode råd om både jul og nytår findes her:

https://www.emmagad.dk/takt-og-tone/julen-hoejtider.html


26
Fra medierne / Kildekritik er en god ting.
« Dato: November 30, 2016, 08:56:37 pm »
Hvis man udelukkende henter sine nyheder på Facebook, risikerer man at blive snydt, så vandet driver.

Lærere og elever i en 3g samt HF fik serveret 20 forskellige nyheder, og opgaven lød på at vurdere hvilke af nyhederne, som var falske og hvilke som var ægte.

Ingen - hverken lærere eller elever - havde held med at finde samtlige falske nyheder.

Jeg er overrasket, for så svært var det altså heller ikke, at skelne de falske fra de ægte nyheder, men prøv selv at tage testen.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/test-kan-du-spotte-falske-nyheder-paa-facebook

27
Samfund- & Kultur / Endnu en Kanon.
« Dato: November 15, 2016, 09:32:09 pm »
For en halv snes år siden handlede det om den Kulturkanon, den daværende Kulturminister Brian Mikkelsen lancerede.

Nu vil den nuværende Kulturminister, Bertel Haarder, også udødeliggøre sig selv ved at stå som ophavsmand til endnu en kanon, en Danmarkskanon der skal bestå af 10 danske værdier, de vigtigste værdier for fremtidens samfund.

Fra befolkningen er der indkommet utallige forslag, som de kloge hoveder i Kulturministeriet nu har kogt ned til 20 værdier, og nu går øvelsen ud på at stemme 10 værdier ud og beholde resten.

Jeg ved snart ikke, om jeg skal le eller græde.
Det minder mig om tidligere tiders teambuilding-kurser, jeg har deltaget i, hvor man i gruppearbejde pålægges at bruge en masse tid på at komme med gode ideer til, hvad der skal være virksomhedens værdier, og når vi når vejs ende, er det tydeligt, at de samme værdier sådan set var fastlagt på forhånd.

Hvad de 20 udvalgte værdier angår...ja døm selv.

En gang pladder efter min mening  :negative:

https://www.danmarkskanon.dk/

28
Fra medierne / Uegnet til Samfundstjeneste.
« Dato: Oktober 10, 2016, 02:44:11 pm »
En 37-årig mand blev i dag idømt 60 dages betinget fængsel for at opfordre til drab på samtlige folketingsmedlemmer. Truslen blev fremsat på SIADs side på Facebook, Stop Islamiseringen af Danmark.

Jo de er sørme nogle fredsommelige folk ude på den fløj.

Den dømte er fundet uegnet til samfundstjeneste.
Almindeligvis er det vaneforbrydere og narkomaner, der findes uegnet til samfundstjeneste, så må sandelig stå skralt til!

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-10-10-mand-dommes-for-opfordring-til-drab-pa-hele-folketinget

29
Musik, film, TV og bøger / Hundemordet i Vimmelskaftet.
« Dato: August 25, 2016, 12:01:58 am »
For tiden læser jeg, hvad jeg kan finde på det lokale bibliotek om Københavns historie, først og fremmest for at få en fornemmelse af den by, nogle af mine forfædre levede i engang i 1700- og 1800 - tallet, en by som også er min by her i det 21. århundrede.

Lige nu er det "Hundemordet i Vimmelskaftet og andre fortællinger fra 1700-tallets København" af Peter Henningsen og Ulrik Langen, som man kan læse mere om her:

http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/jp_hundemordet.htm

En bog fuld af beretninger om almindelige menneskers liv på den tid, og ikke mindst om livet for de mere ualmindelige mennesker: Forbrydere, prostituerede, alfonser, tiggere, jøder, i det hele taget alle dem, der ikke helt levede op til normerne for god opførsel, som de var på den tid.

30
Fri Debat / Indfødsretsprøven 2016.
« Dato: Juni 08, 2016, 04:10:13 pm »
Ville du kunne opnå dansk statsborgerskab, hvis ikke du i forvejen var dansk statsborger?

http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-08-her-er-den-nye-proeve-kan-du-blive-dansk-statsborger

Sider: 1 [2] 3