Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: 1 ... 180 181 [182]
2716
Som bekendt på hedengangne Soldebat,  var Gubbis avatar jo Stjerneskibet USS Interprise´s Kaptajn det regner jeg da med at han fortsætter med her ...  :thumbsup:

Så pib  :whistle: du ham roligt ind her,  Floridor ...  :yess:

Det er også rigtigt! Er hermed klaret. Jean-Luc Picard er på plads igen.

2717
Fri Debat / Sv: Danmark gør krav på Nordpolen i FN
« Dato: December 15, 2014, 11:29:24 am »
Og så lige i denne tid hvor Putin spiller med musklerne.

Norge har vel også ret til en del, helt enkelt kunne man vel inddele området i kiler hvis spidser mødtes på den geografiske nordpol.

Det var også en mulighed, men alle landene det omhandler, er blevet enige om at afgøre det efter de videnskabelige data omkring havbunden. Derefter vil de forhandle detaljerne på plads med hinanden til sidst.

2718
Fri Debat / Sv: Danmark gør krav på Nordpolen i FN
« Dato: December 15, 2014, 02:14:57 am »
Jeg følger det her emne ret aktivt. Synes det er spændende og det kan få konsekvenser ud i fremtiden vi ikke kan forudsige endnu.

Danmarks havde til at begynde med ikke planlagt at lave så stort et krav som de har nu. De havde i begyndelsen samarbejdet med Canada om et fælles krav, men da Canada begyndte at stille i udsigt at øge deres krav til at omfatte det der ellers var blevet dansk, valgte Danmark at gå enegang med deres krav.

Det der ligger på bordet nu skal ikke ses som et ultimatum til de andre nationer i området, men som et forhandlings-oplæg: Dette er området som Danmark ifølge geologien i området maksimalt kan være berettiget. Andre lande kan også have krav på dele af det samme område (hvilket er mere end sandsynligt), og derefter skal landene imellem så forhandle grænserne på plads.

Det er den process samtlige lande i forvejen er blevet enige om. Så det der overrakser i denne sag er faktisk bare hvor meget territorium som de danske geologer og embedsmænd mener med rette KUNNE tilskrives Danmark, baseret på videnskaben alene. Det handler IKKE om aggressiv udenrigspolitik, som jeg har set det formuleret visse steder i medierne.

2719
Fri Debat / Sv: Kriminelle asylister
« Dato: December 14, 2014, 06:26:43 pm »
Ja de får jo nok ikke asyl så. Dem der kan vi godt blive enige om skal vippes ud igen. Men det ligger jo også lidt i ordet "asylANSØGER" at vi endnu ikke ved om det er nogen der skal have ret til at være her i længere tid.

Jeg kender ikke umiddelbart nogen godt måde at få frasorteret disse der snyder fra dem der reelt er i knibe tidligere i processen. Hvis du har en idé er jeg da lutter ører.

2720
Fri Debat / Sv: Internettet griner af os?
« Dato: December 14, 2014, 05:57:36 pm »
Altså det er jo ment som en sarkastisk kommentar der kan lære os at sætte vores små problemer i et større perspektiv.

Derudover er jeg ikke enig i din kritik af landets tilstand. VI har valgt at være medlem af EU (også selvom du er uenig i beslutningen), derudover stiger udgifterne til de ældre. Når der bliver skåret er det somregel fordi der er blevet flere ældre så der bliver færre penge PER ældre, men der er ikke skåret i ydelser til de ældre som helhed. Og igen har du selv været med til at vælge dem der ligger budgetterne i landet. Vi har også selv valgt at ville tage ansvar i verden ved bla. at hjælpe u-lande og tage imod flygtninge.

Hvis nogle af disse ting skaber os problemer er vi som folk, selv ude om dem. Derudover er vi altså stadig det 10. rigeste (afhængigt af hvordan du måler det, men i det område) land i verden, vi er det mindst korrupte land i verden, vi har stadig en høj grad af tryghed i form af økonomiske sikkerhedsnet osv. så derfor vil vores problemer som regel være overkommelige hvis du sammenligner dem med det man kan opleve i andre lande der er mindre godt stillet.

Jeg takker i hvert fald mine lykkestjerner for at være født i Danmark.

2721
Fri Debat / Sv: Hvad siger i til afstemning om Palæstina
« Dato: December 14, 2014, 05:47:50 pm »
Alle er enige om at en to-statsløsning er den eneste vej til fred så det er hykleri af værste skuffe når USA og Israel + andre, blokerer for det.

Jo det skal anerkendes som en stat. Og som anklageren sagde, så vil den dansk-tyske deling af Slesvig være den bedste metode til at bestemme en grænse.

Problemet bliver bagefter at kunne anerkende mindretallene på hver side af grænsen. Så skal folk enten tvangsflyttes, eller leve med besværlighederne efter en ny grænse. Uanset hvad kommer det ikke til at gå fredeligt for sig.

2722
Politik / Sv: Skylder vesten Den Muslimske Verden en undskyldning?
« Dato: December 14, 2014, 05:42:58 pm »
Som en klog mand netop skrev i et andet debatindlæg her på siden, så har den kristne verden gennem tiderne taget magten i Muslimske lande som Marokko, Algeriet, Sudan, Ægypten, Mauretanien, Mali, Somalia og Pakistan, fordi de har været kolonier under lande som Storbritannien og Frankrig. Jeg synes derfor, det ville være på sin plads, hvis den vestlige verden viste sig store nok til at gå ud i samlet flot og give en undskyldning til den samlede Muslimske verden. Det er vi store nok til, og det ville vi vise på den måde. :aww:

Ok, det her er et komplekst spørgsmål. Mens jeg godt kan se idéen i at en stat giver undskyldninger for specifikke forbrydelser den har begået i fortiden, synes jeg ikke man kan forlange det samme af et helt trossamfund, da dette vil være langt mere løst organiseret. Så Frankrig kan godt vælge at  undskylde overfor Algeriet (Som de iøvrigt HAR gjort), men paven eller repræsentanter for hele den kristne verden, skal ikke undskylde overfor repræsentanter for islam. Koloniseringen var ikke en hellig krig men en territorial konflikt, og derfor skal de lande der har været ansvarlige undskylde. 

Og i nogle tilfælde er jeg ikke engang sikker på at man med rette kan forlange undskyldninger. I visse tilfælde er det nok smartere at lægge begivenheder ned i den kasse der hedder "historie", erkende at det skete som det gjorde, og komme videre derfra. Officielle undskyldninger kan hurtigt være skruen uden ende. For hvis Kristne lande idag skal undskylde for erobring af diverse muslimske lande skal, f.eks. Tyrkiet, jo også undskylde for erobringen af det kristne Balkan og Grækenland, og det kan jo hurtigt blive problematisk eftersom det land som tyrkiet ligger på idag, tidligere tilhørte et kristent land (et der dog ikke længere eksisterer: Det Byzantinske Rige). At forlange at Tyrkiet helt skulle undskylde sin egen eksistens er nok lidt meget forlangt, men man kunne starte med at de skulle anerkende folkemordet på de kristne armenere i nyere tid.

Så for at summere op: jeg er med på at stater i visse tilfælde godt kan komme med officielle undskyldninger for ting der er sket i historien, men religioner kan ikke (dog kan religiøse organisationer, som f.eks. vatikanet jo godt undskylde for ting som netop denne organisation har gjort. Men de er ikke ansvarlige for hvad samtlige kristne gennem tiden har foretaget sig). Så lande som Belgien, Storbritanien og Frankrig kan godt undskylde til afrikanske lande, men en undskyldning fra én religion til en anden giver ingen mening. Og desuden er kristne ikke de eneste der har begået disse forbrydelser, så visse muslimske lande har også ting at undskylde for.

2723
Gubbi_the_great melder sin ankomst. (Nu med knap så hovent brugernavn)

Ser ikke ud til at solen får forbedret debatten, og jeg må indrømme at jeg godt kan kede mig lidt uden en solid debat. Jeg vil gerne give stedet her en chance.

Sider: 1 ... 180 181 [182]