Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: 1 ... 122 123 [124] 125 126 ... 129
1846
Politik / Sv: Skattesagen Thorning/Kinnock
« Dato: Februar 07, 2015, 05:08:00 pm »
Vi er forbavsende enige.
Måske logisk tænkning gerne bevirker nogen fællesnævnere, hvis du forstå min tankegang.

Vi må nødvendigvis betale skat, og det må være de der kan bidrage mest, de der tjener mest, der også betaler mest i kroner og ører, ud fra en % sats der er ens. (dog med et bundfradrag)
Før havde vi kommuneskat, amtsskat og statsskat. Det er et oldgammelt system.
Stats indkomstskat og intet andet. Kommunerne kunne så få fordelt hvad der er rimeligt, og det er langt lettere at kontrollere de overholder det de skal.
Det vil også betyde en selvangivelse selv statsminister Helle Thorning vil kunne forstå, og overholde.

Det er barokt at en pensionist der ejer sit eget hus kommer til at betale en forholdsmæssig meget stor del af sin disponible indkomst i afgifter og ejendomsværdiskat.
Her er princippet, de der tjener mindst skal betale mest.
Hvis nogen bliver skilt skal kun en betale ejendomsværdiskat og ikke to. Dybt uretfærdigt.
Det er jeg som dig selvsagt imod.

Jeg har aldrig forstået man kan fratrække beløb på sit overforbrug af varer man ikke har råd til at købe, idet renter af forbrugslån/kontokort kan fratrækkes i indkomsten. Renter af forbrug og også på lån i huset burde ikke kunne fratrækkes. Til gengæld skulle samtlige bogligskatter afskaffes.
Folk må så betale hvad det reelt koster at have hus.
Det vil betyde en meget lettere administration, og det vil betyde opsparing i  huset for alvor kan betale sig. Hvilket er et sundt princip.

Med hensyn til regulering af "bonusser" m.v. kunne man blot administrere ud fra andre systemer end at lade alt passere gennem en uforståelig skattelovgivning fra 1912. Enig.
Hvorfor ikke også lade en social ydelse som folkepension være skattefri udbetaling. Det vil være uhørt lettere, at foretage nødvendige reguleringer ud fra en anden administration, hvor det er nødvendigt.
 
Jeg er helt enig med dig i håndværkerfradrag er en underlig ordning. Hvorfor skal håndværkerfaget begunstiges og ikke for eks detailhandel. Køb sodavand nord for den tyske grænse og betal afgift, det gør folk køber sodavand syd for grænsen. Sådan kunne man blive ved.
Et alternativ er de griske håndværkere og håndværkersvende, får noget konkurrence til deres høje lønninger og avancer.

Altså jeg er af princip enig med dig i det meste her, men har dog et par enkelte indvendinger.
Når det kommer til beskatning af fast ejendom synes jeg faktisk det er vigtigt at der er en eller anden form for beskatning dér. Og det hænger ikke sammen med at vi skal sponsorere folk forbrug i fast ejendom. Det er et meget pragmatisk tiltag der udelukkende skal gøre det til en dårlig investering at opkøbe store mængder land/ejendomme for at opnå monopollignende tilstande i hele områder, og lege matador med folk der vil bo der. Specielt i et lille land som Danmark er land og ejendom en meget endelig ressource, så for at sørge for at folk der køber det er folk der har tænkt sig at bo der eller udleje, fremfor at presse priser i vejret, synes jeg det er OK, at vi sørger for at det hvert år koster noget at eje en ejendom.

I den sammenhæng bør man også kigge på den danske lejelov, for det er nærmest vandvid hvad en lejer har af rettigheder idag, hvilket kan holde folk fra at udleje selv, og drive priserne på lejeboliger op, selvom det modsatte er hensigten.

1847
Politik / Sv: danskernes parti
« Dato: Februar 07, 2015, 04:45:01 pm »
Det er da også lidt af en falsk dikotomi at sætte danskernes parti op imod enhedslisten. Der er jo også deciderede kommunister der er mere ekstreme end enhedslisten som man kunne sammenligne med, men under alle omstændigheder er vi vel enige i at de fornuftige er hverken enhedslisten eller danskernes parti. Jeg er sådanset enig i at de er nynazister, og jeg ser enhedslisten som ret harmløse (de stemmer alligevel bare nej til alting), og jeg ville aldrig stemme på nogen af dem.
Enhedslisten og danskernes parti har nemlig den ene ting til fælles, at begge dele går ind for et stærkt statsapparat der skal beslutte alt muligt for os, som jeg synes vi skal have ret til at bestemme for os selv. Enhedslisten gør det for at hjælpe "arbejderne" og danskernes parti gør det for at bibeholde race-renhed. Så selvom jeg mener enhedslistens motiver er bedre, er det stadig forkert!


Har du overhovedet læst deres partiprogrammer ?

Du skriver "Enhedslisten og danskernes parti har nemlig den ene ting til fælles, at begge dele går ind for et stærkt statsapparat der skal beslutte alt muligt for os, som jeg synes vi skal have ret til at bestemme for os selv."

Danskernes parti skriver: "PRINCIPPROGRAM - 1. Folkestyre -
Vi vil bevare det repræsentative demokrati, men folket skal kunne kræve folkeafstemninger for at sikre, at politikerne ikke sidder befolkningen overhørig.
Vi er tilhængere af det repræsentative demokrati, hvor folket dog skal garanteres en indsigelsesret mod eventuelt magtmisbrug. Derfor skal det være muligt for borgerne at sætte spørgsmål til bindende folkeafstemning gennem underskriftindsamlinger".

Det er for mig at se nogenlunde det stik modsatte af hvad du påstår og hvad enhedslisten ønsker.

At Danskernes Parti så er stiftet af en forhenværende nazist med interesse for raceteorier er ret ligegyldigt i den forbindelse, han har måske skiftet standpunkt på samme måde som Akari - og desuden vil den slags forslag jo automatisk skulle til folkeafstemning hvor de alligevel aldrig ville få flertal, - så den del af det frygter jeg ikke.

Bare fordi de går ind for direkte demokrati betyder det ikke mindre statsmagt! Det kan man have nærmest uanset styreform (anarki ikke medregnet). I Danmark har vi indtil videre stadig nogle grundlæggende principper om hvor langt vores lovgivning skal gå. Danskernes parti, som der her åbenbart er mange forkæmpere for, går ind for at lovgive MEGET langt i forhold til vores personlige friheder.

Og desuden har manden til dags dato stadig ikke taget afstand fra sine tidligere udtalelser omkring racerenhed osv. Der er absolut intet der tyder på at han skulle have skiftet holdning på noget tidspunkt, mens alt tyder på at han har taget lidt moderne marketing til sig. Synes, med alt respekt, at det er noget naivt ikke at kunne se igennem det.

1848
Politik / Sv: Skattesagen Thorning/Kinnock
« Dato: Februar 07, 2015, 11:41:20 am »
Jeg synes momsen er høj nok hvorfor ikke bibeholde håndværkerfradraget så blir der jo lavet arbejde som ellers ikke ville være blevet lavet, - Siger min far,  :girl_smile:

Det argument kan jo bare bruges på alle sektorer, og så ville der ikke blive betalt skat af noget arbejde overhovedet!
Der ville også blive spist mere på restaurant hvis man kunne trække dette fra i skat, og folk ville sikkert ogsådyrke mere motion hvis de kunne trække fitness-medlemsskab fra i skat. Begge disse er faktisk bedre forslag end håndværkerfradraget da de i det mindste kunne forbedre folkesundheden. Jeg kan ikke se nogen speciel samfundsgevinst ved at Løkke får ny carport.

At mindske momsen ville OGSÅ være en bedre idé da det ville minimere grænsehandlen. Men uanset om vi bruger pengene til at betale for carporte, lavere moms eller folkesundhed, skal vi jo huske at de penge skal trækkes fra et eller andet sted i systemet. Folkesundhed og moms kan DELVIST betale for sig selv (lavere grænsehandel og lavere hospitaltregninger), men det kan håndværkerfradraget ikke, men uanset hvad vil det betyde at der skal skæres et sted. Nogle ældre må eventuelt vente længere mellem at få et bad, fordi løkke ville have carport billigere.

Skattefradrag er derfor typisk kun noget vi bruger til at stimulerer sektorer vi mener er gavnlige for samfundet. I nyere tid har det typisk være ting der er specielt miljø-venlige.

1849
Politik / Sv: danskernes parti
« Dato: Februar 07, 2015, 11:27:18 am »
Det er da også lidt af en falsk dikotomi at sætte danskernes parti op imod enhedslisten. Der er jo også deciderede kommunister der er mere ekstreme end enhedslisten som man kunne sammenligne med, men under alle omstændigheder er vi vel enige i at de fornuftige er hverken enhedslisten eller danskernes parti. Jeg er sådanset enig i at de er nynazister, og jeg ser enhedslisten som ret harmløse (de stemmer alligevel bare nej til alting), og jeg ville aldrig stemme på nogen af dem.
Enhedslisten og danskernes parti har nemlig den ene ting til fælles, at begge dele går ind for et stærkt statsapparat der skal beslutte alt muligt for os, som jeg synes vi skal have ret til at bestemme for os selv. Enhedslisten gør det for at hjælpe "arbejderne" og danskernes parti gør det for at bibeholde race-renhed. Så selvom jeg mener enhedslistens motiver er bedre, er det stadig forkert!

1850
Politik / Sv: Er lav-IQ indvandring landsskadelig?
« Dato: Februar 07, 2015, 11:14:38 am »
Jeg vil gerne tilbyde et historisk perspektiv her.

Der er absolut intet der tyder på at "den hvide race" (er ikke et videnskabeligt term. Der findes ingen definition på den hvide race) skulle være klogere end eksempelvis arabere. I det historiske perspektiv har vi IKKE klaret os bedre end araberne indtil for nogle hundrede år siden, og det er altså ikke nok til at at vi kan påstå at evolutionen har gjort os klogere.
Det der skete i Europa for ca. 500 år siden var bruddet med middelalderen, og begyndelsen på oplysningen. Det var starten på videnskabelig tænkning, og senere kom også begreber som privat ejendomsret til. Dette var med til at drive en udvikling i Europa der gik RIGTIGT stærkt, og som drev den "vestlige" civilisation til at blive den dominerende i verden. I den forbindelse blev der begået en masse forfærdeligheder af vestlige i kolonier rundt om på planeten, men det er stadig sandt at det var vores vestlige model med fri tænkning, og konkurrence der drev vores civilisation fremad.

Jeg er ikke sky for at sige at den vestlige kultur på disse punkter ikke bare er anderledes, men bedre!
Det har dog intet som helst med race at gøre. Tidligere i historien var det andre verdensdele der dominerede.

Når det kommer til IQ skal man forstå flynn-effekten før man påstår at folk fra andre verdensdele er mindre kloge. Det gør 100% af de mennesker der påstår den slags ikke.

1851
Politik / Sv: Skattesagen Thorning/Kinnock
« Dato: Februar 07, 2015, 11:02:57 am »
Jeg er faktisk enig med dig hvis du argumenterer for en forsimpling af skattereglerne.
Der er også en del bonusser der er underlige i skattereglerne. Jeg har f.eks. aldrig forstået hvorfor andre skulle betale for at man kan få en skattebonus for at pendle langt til sit arbejde. Det økonomiske og miljømæssigt bedste for samfundet ville være at flytte tættere på arbejdet.

En anden mærkværdighed er at husejere kan trække forrentningen af deres boliglån fra i skat. Hvorfor skulle vi sponsorere visse køb men ikke andre? Hvorfor skal skatten skabe incitament til at bruge penge på fast ejendom, istedet for bare at lade folk helt selv bestemme hvor de vil ligge deres penge? Ville give langt mere mening at fjerne det fradrag og til gengæld sænke/fjerne ejendomsværdiskatten.

Men i den forbindelse er håndværkerfradraget også en meget mærkelig størrelse! Det gav en smule mening da der var høj arbejdsløshed blandt håndværkere, men når der ikke er det længere kan jeg slet ikke forstå argumentet for at bibeholde det. Men vi kan sikkert blive enige om at det er ren valgflæsk. Bare meget dyr valgflæsk.

1852
Fra medierne / Sv: Bare en enkelt sætning Gubbi
« Dato: Februar 04, 2015, 09:22:36 pm »
Putin kunne ikke lide at den russisk venlige præsident blev afsat, men han så i stedet for muligheden for at score nogle billige hjemlige point ved at erobre Krim i det Kaos der herskede i Ukraine. Dette kan ikke benægtes, og hverken EU eller USA har tvunget ham til at gøre det!

Hvis vi rettede det til: Putin kunne ikke lide, at der blev lavet et statskup imod den demokratisk valgte russisk venlige præsident, og han så muligheden for at score nogle billige hjemlige point ved at erobre Krim i det Kaos der herskede i Ukraine, også fordi befolkningen på Krim overvejende er russisk. Dette kan ikke benægtes, og hverken EU eller USA har tvunget ham til at gøre det!

Det ville ligesom virke mere objektivt, for der er tale om en revolution i Ukraine.

Det er ikke helt ukorrekt (selvom henved halvdelen af befolkningen på Krim faktisk er Ukrainere, nemlig tatarer der identificerer sig med Ukraine snarere end Rusland), men irrelevant. Uanset om det hersker politisk uro i et land betyder det ikke at du har ret til at snuppe landsdele fra det med magt. Hvis tyskland kommer ind i Uro, kan vi heller ikke bare snuppe Sydslesvig tilbage.

1853
Politik / Sv: Skattesagen Thorning/Kinnock
« Dato: Februar 04, 2015, 05:21:20 pm »
Jeg er heller ikke fan af Helle Thorning, men det er lidt absurd at gå efter rod i hendes privatøkonomi, når man tager hendes alternativ i betragtning.

Altså konklusionen er jo at Thorning MÅSKE har været lidt ufin i kanten, mens Lars Løkke jo bare er decideret korrupt. Og har været det rigtig rigtig mange gange, og tilsyneladende intet lært.

Det ville naturligvis ikke retfærdiggøre at Thorning havde gjort noget ufint (hvilket ifølge skat ikke kan dokumenteres), men som argument for at få en blå regering istedet, er det grinagtigt, da vi da så om noget ville få en korrupt statsminister (igen).

Der er ikke tale om et MÅSKE, men om en KENDSGERNING.

http://www.bt.dk/politik/thorning-fik-uberettiget-fradrag-i-seks-aar

Hvor ser du der argumenteres for en blå regering i stedet, her på debatten?
Hvis du mener i al almindelighed, er jeg enig med dig. Lars Løkke burde ikke mere være statsminister. Vi har ikke haft en rigtig statsmand som statsminister siden H.C.Hansen.
Sørgeligt man ikke kan finde en anden. De der har været, er lige til en tegneserie (hvis ikke det var alvorligt)

Paradokset er beklageligvis at Helle Thorning ikke mere kan være statsminister, og sikkert bliver "gået" som formand for socialdemokraterne med et af de sædvanlige konge eller rettere dronningemord, som man benytter i de kredse. (Sven Auken/Nyrup) og Lars Løkke indtager statsministeriet.

Jeg vil dog gerne se dit bevis for Lars Løkke er korrupt i lovens forstand.
Ikke bare politisk, fordi man er til rød stue.

Jeg er ikke i rød stue. Og jeg opfattede din tråd som en opfordring til en blå regering pga. dit navn, må jeg indrømme.
Jeg ved desuden godt at Løkke ikke har været dømt, men det burde han alt andet lige være blevet. Håber jeg vi kan blive enige om. Bilags-sager var jo faktisk noget af det som Brixtofte i sin tid røg på.

1854
Politik / Sv: Så ved vi hvor Pagida ligger
« Dato: Februar 04, 2015, 05:14:45 pm »
Mogens Camres og Morten Messerschmidts tilstedeværelse ved demonstrationen i København burde da netop garantere, at det er et ordentligt arrangement. Det er da om nogen noble gentlemen.


1855
Politik / Sv: Kulturberigelse i Føtex
« Dato: Februar 04, 2015, 05:08:07 pm »
Ja i Moskva ses ingen i hverken i niqab eller burka, for så falder hammern, de har fået et område med en slags selvstyre som de kalder for Tjetjenien, her kan de tee sig som sindsyge, med 5 - 9 koner og højtalerne der brøler AAAAAUUUUUAAAAAABBBBBB døgnet rundt, en sand dårekiste, man kan vel også efterhånden se at stort set hele mellemøsten er en stor galeanstalt, og så kan nogen ikke forstå hvorfor EUropa ikke bare åbner alle grænser og tager imod, ja det er dette alle uden undtagelse kommer til at tage stilling til i de kommende år.

Du er velkommen til at tage til Rusland og nyde utopien dér.

1856
Fra medierne / Sv: Tør du flytte ind her?
« Dato: Februar 04, 2015, 05:05:23 pm »

Jeg ville såmænd også sove trygt og roligt, men det skyldes ikke at jeg anser hypotesen som en falsificering.
Det er ikke bevist det overnaturlige eksisterer, men det er heller aldrig blevet modbevist, - spørgsmålet må derfor stå åbent, i hvert fald nogen tid endnu.
Skulle der eksistere f.eks. et spirituelt parallelunivers, vil det vel også være ret svært at skaffe beviserne på det fysiske plan ?
Nogle forskere mener f.eks. at den såkaldte "sorte masse" eller "sorte energi", som tegner sig for ca. 80% af energien/massen i universet, og som ikke findes i fysik form, men alene kan måles på at dets tyngdekrafts indvirken på det synlige og målbare univers, kan være en sådan påvirkning fra et parallelunivers der åbenbart ikke har fysisk form og som vi derfor ikke kan se.
Det er en af mulighederne, den anden er at Einsteins relativitetsteori er forkert.

Hmm... jeg vil gerne holde tingene adskilte her. "Det overnaturlige" er fænomener der ikke er produkter af de fysiske regler i vores univers.
Sort energi og sort masse/stof er for det første to forskellige ting, men du har ret i at vi kan måle virkningen af begge, indirekte i universet. Jeg har ikke hørt hypotesen om at nogen af disse skulle være resultatet af andre universer, men den skal nok findes, da den ligger i tråd med andre "multivers" hypoteser.
Jeg kan dog ikke se noget som helst der skulle forbinde disse bekræftede observationer af mørkt stof og mørk energi, med anekdotiske data omkring overnaturlige hændelser.  Hvis Hubble havde observeret spøgelser i rummet havde det været noget andet :D

1857
Politik / Sv: Skattesagen Thorning/Kinnock
« Dato: Februar 04, 2015, 04:48:11 pm »
Jeg er heller ikke fan af Helle Thorning, men det er lidt absurd at gå efter rod i hendes privatøkonomi, når man tager hendes alternativ i betragtning.

Altså konklusionen er jo at Thorning MÅSKE har været lidt ufin i kanten, mens Lars Løkke jo bare er decideret korrupt. Og har været det rigtig rigtig mange gange, og tilsyneladende intet lært.

Det ville naturligvis ikke retfærdiggøre at Thorning havde gjort noget ufint (hvilket ifølge skat ikke kan dokumenteres), men som argument for at få en blå regering istedet, er det grinagtigt, da vi da så om noget ville få en korrupt statsminister (igen).

1858
USA startede ikke krigen. USA havde intet med det at gøre, og hele affæren er et problem for USA.

Det var en enorm menneskemængde der afsatte den tidligere præsident. Og demonstrationerne startede ikke pga. noget med USA, men med EU (det er dog også ekstremt simplificeret, men gider ikke lave en mur af tekst).

Putin kunne ikke lide at den russisk venlige præsident blev afsat, men han så i stedet for muligheden for at score nogle billige hjemlige point ved at erobre Krim i det Kaos der herskede i Ukraine. Dette kan ikke benægtes, og hverken EU eller USA har tvunget ham til at gøre det!

Herefter har han aktivt støttet oprørsgrupperne i det østlige Ukraine. Dette er også et faktum, da de ellers ikke ville have forsyninger, våben eller ammunition til at slås med den ukrainske hær.

Det er sandt at vestlige lande i den situation står i kø for at sælge Ukraine våben, så Rusland ikke får lov at bruge russiske mindretal som "casus belli" for at starte krige i andre Europæiske lande (herinblandt EU lande og NATO lande, hvilket ville bringe os i direkte krig med Rusland). Men dette foregår helt åbent, modsat ruslands støtte til rebellerne. Putin kunne stoppe konflikten imorgen hvis han ville. Det kunne de vestlige ledere ikke.

Jeg er også lidt træt af påstanden om at både vores og Ruslands presse er nogenlunde lige slem. I Rusland bliver du slået ihjel under mærkelige omstændigheder hvis du er systemkritisk journalist. Det sker altså aldrig nogensinde her i landet. Folk der påstår at det er lige slemt aner intet om hvordan pressen er i Rusland.
"Reporters without borders" har en rangliste over pressefrihed i verden, hvor Danmark kommer ind på en ret flot syvende plads (Finland ligger nummer et), mens Rusland ligger nummer 148, ud af 180 målte nationer. Her er en liste af forskellige lande der alle sammen har BEDRE pressefrihed end Rusland:

Bangladesh
Myanmar (Burma)
Cambodia
Etiopien
Palæstina
Marokko
Zimbabwe
Oman

Og 139 andre, inklusiv hele den vestlige verden (minus Tyrkiet og Mexico, hvis du regner dem med til den vestlige verden).

Så jeg er ekstremt meget for at sanktionere Rusland. De skal vide at deres velstand afhænger af gode forhold med deres nabolande (gennem fredelig handel), og at de ikke kan regne med at trumfe deres vilje igennem militært. Jeg vil have det til at gøre så ondt på Rusland at de ikke har noget valg andet end at stoppe deres aggression. Jeg synes, om noget, ikke at man er gået langt nok. Jeg så gerne en hel handelsblokade.

Så kunne det være de ville vælge en præsident der ville sørge for det russiske folks bedste istedet for at spille "Risk" med verden.
1859
Fra medierne / Sv: Tør du flytte ind her?
« Dato: Februar 04, 2015, 04:14:33 pm »
Hvis ikke prisen var så pebret ville jeg gøre det. Og jeg ville sove trygt og roligt.

Det overnaturlige BURDE kunne bevises hvis det eksisterede. Jeg tager manglen på beviser som en falsificering af hypotesen om det overnaturlige. Med andre ord, mens det er muligt at det overnaturlige eksisterer, og de endegyldige beviser bare ikke er blevet fundet endnu, så er det ekstremt usandsynligt.

Og selv hvis der skulle findes spøgelser, hvad så? Antallet af mennesker der skulle være bekræftet døde som følge af spøgelser er mig bekendt 0. Risikoen for at dø pga. dårlige el-installationer er uendeligt meget højere, selvom hjemmet mod min overbevisning skulle være hjemsøgt.

1860
Samfund- & Kultur / Sv: Vammelt og svensk!
« Dato: Januar 18, 2015, 05:20:41 pm »
Jamen det er det sædvanlige med at være god på andres bekostning, journalisten kunne jo selv tage sig af knægten både økonomisk og med husly mm, man ser jo f.eks også herhjemme, at de frelste radikale, klumper sig sammen i store selvskabslejligheder på østerbro, så langt fra ghettoerne man kan komme, så er det jo nemt nok at være "humanist" når der er økonomisk råderum, og man overlader problemerne til samfundet, jo man kender de radikale, også fra besættelstiden, der var højst en håndfuld i modstandsbevægelsen, man lader altid andre rave kastanjerne ud af ilden når lokummet brænder for alvor.

Ad hominem der iøvrigt ikke passer på virkeligheden. Jeg er radikal, har boet i en ghetto og bor idag under en kilometer fra en. Tværtimod er der størst tilslutning til DF i de områder hvor der typisk er færrest indvandrere.
Men når det kommer til politisk repræsentation i modstandsgrupperne under 2. verdenskrig var det kommunisterne der var klart overrepræsenterede.

Sider: 1 ... 122 123 [124] 125 126 ... 129