Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: 1 [2] 3 4 ... 143
16
Historie / Sv: I dag bliver Karl Marx fejret i hele verden
« Dato: Maj 10, 2018, 11:41:32 am »
Nej Keynes forudsigelser var sådanset rigtige nok, også i 70'erne. Problemet i 70'erne var at de instrumenter Keynes anbefalede at bruge i kriser som den i 70'erne ikke rigtig var tilgængelige. Økonomisk set blev verden ramt af en langvarrig "perfect storm". Selv Keynes er jo ikke den endegyldige løsning på alle makroøkonomiske spørgsmål, og keynes ville heller ikke selv have påstået det, men hans konjunkturforudsigelser, og beskrivelse af hvordan regering som udgangspunkt skal behandle dem holder stik.

Keynes er idag en fasttømret og uundgåelig del af basal makroøkonomi, og når man ignorerer ham, og eksempelvis laver skattelettelser i en tid hvor økonomien er ved at overophede, jamen så får man krisen efterfølgende (Læser I med Anders Fogh, og GW Bush?!?).

17
Fri Debat / Sv: Pilot bevis af USA`s luftforsvar af flad jord!?
« Dato: Maj 10, 2018, 11:35:03 am »
@ liderlone et al:
Jeg tager mig jo som udgangspunkt kun af de indlæg der er blevet rapporterede. Dem der lavede trusler er iøvrigt ude for bestandigt, mig bekendt med alle deres brugere. Jeg er ikke bekendt med den sag med identitetstyveri der bliver refereret til.

Men ja, jeg er ret large når det kommer til harmløs trolling som den liderlone har lavet. Synes ikke trolling og trusler hører til i samme kategori, og folk kan som udgangspunkt selv bestemme om de har lyst til at svare en troll eller ej.

Og kan en eller anden fortælle mig hvorfor profilen "Otto Gobbo" ikke burde være accepteret? Jeg accepterer som udgangspunkt profiler med mindre jeg kan se at på IP, brugernavn, eller andet at de har en historik der er uacceptabel. Føler jeg har misset et eller andet her...

18
Historie / Sv: I dag bliver Karl Marx fejret i hele verden
« Dato: Maj 10, 2018, 11:01:02 am »
@Carlo og Anklageren:

Kan godt være Marx lavede en masse analyser og paradigmer. Men analyser og perspektiver der ikke kan producere forudsigelser er ikke noget værd! Alle videnskabelige modeller bliver bedømt på deres evne til at producere forudsigelser der stemmer overens med virkeligheden. En model der kun kan forklare observationer der allerede er blevet gjort, men ikke forudsige nye målinger eller begivenheder, er en "retrospektiv analyse" og er i sig selv intet værd. Marx's modeller fik ham til at forudsige kapitalismens kollaps, verdensrevolutionen og det utopiske proletar-styrede samfund. Intet af dette skete.

Der findes et hav af modeller med bedre forudsigelseskraft, og forklaringevne indenfor både sociologi, antropologi og økonomi. Min egen personlige helt indenfor makro-økonomien er Maynard Keynes, men der er naturligvis forskellige betragtninger der.

Jeg har desuden aldrig anfægtet at kapital er en form for magt, ligesom jeg absolut ikke mener at Marx var den første med den betragtning.

Men Carlo du har ret i én ting: Das Kapital og bibelen har faktisk meget tilfælles: De bliver begge læst religiøst og forkyndet som SANDHEDEN af deres respektive menigheder, ligesom ingen af dem kan bekræfte deres sandhedsværdi med observationer i den virkelige verden.

19
Fra medierne / Sv: Hvad betyder masseskyderi?
« Dato: Maj 10, 2018, 10:17:37 am »
Jeg bruger samme ord som tilhængere af en stram våbenlov bruger

Licens, oversættelsen af "School shooting" er "skoleskyderi" ikke "masseskyderi".

Et masseskyderi inkluderer at en masse (minimum 3, vil jeg sige) er blevet skudt ved det samme skyderi. Et skoleskyderi kræver sådanset bare at nogen har skudt på en skole.

20
Fri Debat / Sv: I må gerne takker os muslimer for vores ide.
« Dato: Maj 10, 2018, 10:12:57 am »
Citér
Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad muhammedanerne har bidraget med af goder til verden.

Jeg er bange for at den liste faktisk ikke er helt kort. I den tidlige middelalder, hvor den islamiske verden faktisk var den mest tolerante, var verdens videnskabelige udvikling centreret omkring Bagdad. I stor stil forbedrede de på eksisterende koncepter, men de opfandt også nye. Så indenfor matematikken bruger vi idag stadig arabiske ord som "algebra" uden at tænke over det, ligesom en hel del stjerner på himlen idag har arabiske navne, fordi araberne kategoriserede dem.

Det er nu ikke fordi jeg mener at de har opfindelser bare skal ligges direkte ved islams fødder. Jeg tror der er et årsag-virkningsforhold, dog: Den tidlige islam erobrede enorme landområder fyldt med folk med forskellige kulturer og religioner. Det tvang den tidlige islam til at være relativt tolerant overfor sine undersåtter, og denne tolerance åbnede igen op for at lærde mennesker kunne diskutere og udvikle idéer uden at frygte religiøs forfølgelse. Det var dog en udvikling der stoppede igen i løbet af 1000-tallet, hvor den religiøse dogmatisme øgedes, og den videnskabelige udvikling stagnerede. Islam har aldrig rigtig kommet sig igen.

Jeg er ikke fan af islam som ideologi, men ret skal dog være ret, og vi skal passe på ikke at lade vores verdensbillede farve af vores ideologier. Det skal helst være omvendt.

21
Politik / Sv: Trump dropper atomaftalen med Iran
« Dato: Maj 09, 2018, 02:11:42 pm »
Lille opdatering: Det lader til at andre lande forsøger at redde resterne af den ruinhob Trump efterlader:
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-44049532

Hvis det lykkedes at opretholde aftalen med Iran uden om USA, er det naturligvis fantastisk, men det vil samtidig være et tegn på at USA er i færd med at underminere sig selv som stormagt. USA viser at de kan være overflødige i internationale aftaler, og at det måske endda er nemmest at lave aftaler uden om USA, fordi man kan ikke stole på at de vil overholde deres internationale forpligtelser når de skifter administration (Vi skal heller ikke glemme Paris-aftalen).

22
Fri Debat / Sv: Mere Elon Musk svindel?
« Dato: Maj 09, 2018, 02:01:44 pm »
Hvad skal vi forholde os til her? Om det er sandt at der ikke er friktion når du er i et vacuum? Det er jo sandt nok. Hyperloop bliver dog ikke bygget, i hvert fald ikke hvor de har planlagt det.

Verdens største menneskeskabte vacuum i et tyndt rør - I en jordskælvszone... Jeg ville ikke sætte mig ind i den. Hvis det var under jorden, og udenfor en jordskælvszone ville jeg nok være mere frisk på idéen.

23
Fri Debat / Sv: I må gerne takker os muslimer for vores ide.
« Dato: Maj 09, 2018, 01:58:31 pm »
Selv hvis trådstarter har ret (gider ikke undersøge det nu) betyder det ikke at det er islams fortjeneste, medmindre du kan pege på et direkte årsag-virkningsforhold mellem de to, og vel og mærke et forhold der ikke er til stede i andre ideologier. Det er heller ikke ensbetydende med at hospitaler ikke ville have eksisteret idag hvis det ikke var sket i Ægypten for 1100 år siden: En ting kan godt opfindes flere gange når det bliver nødvendigt. Bortset fra det har jeg intet imod at indrømme at den islamiske kultur var foran den europæiske på mange områder for 1100 år siden.

De første damplokomotiver blev lavet i kristne lande. Skal kristendommen have æren for damplokomotivet?

24
Politik / Sv: Trump dropper atomaftalen med Iran
« Dato: Maj 09, 2018, 01:52:24 pm »
Enig. Vi har også gavn af at Iran ikke har atomvåben. Ligesom vi har gavn af at iransk olie kommer på verdensmarkedet og sænker prisen på olie generelt. Nu har Iran ingen som helst motivationer for IKKE at udvikle atomvåben. Specielt når Nordkorea allerede har bevist at det er den nemmeste måde at få USA's præsident i tale.

Samtidig er det en mavepuster til den iranske liberale bevægelse der er modstandere af præstestyret.

Endnu et i den lange række at Trumps fejlskridt, men han skal nok alligevel have støtter der priser jorden han går på. Det er en virkelig deprimerende udvikling.

25
Politik / Sv: Bilist er ramt af stenkast fra motorvejsbro i Flensborg
« Dato: Maj 09, 2018, 12:54:31 pm »
60 dages ban for konstante personangreb. Gå efter bolden og ikke manden. Det er ikke svært.

@topic: Ingen er FOR stenkast fra motorvejsbroer.

26
Historie / Sv: I dag bliver Karl Marx fejret i hele verden
« Dato: Maj 08, 2018, 12:36:27 pm »
Ja, Karl Marx er for samfundsvidenskaben, hvad Newton var for naturvidenskaben.

I og med Newton lavede forudsigelser der holdt stik, synes jeg ikke det er en fair sammenligning. Jeg vil snarere sige at Marxisme er for samfundsvidenskaben hvad frenologi var for naturvidenskaben.

27
Det var et spørgsmål om tid før nynazister begyndte at bygge alliance med islamisterne. Beviser hvor meget de kærer sig om "vestlige værdier". Snart kan de også danne alliance med kommunisterne, så har vi alle identitetspolitikens kollektivister under et enkelt banner.

Vestlige værdier er kulturmaxistiske værdier. At der er nogle der kæmper imod NWO-globalisterne i EU/FN/NATO/Mossad og som endda gør det så godt som Hizbollah. De skal have ros herfra for deres kamp imod NWO-globalisterne og deres super gode kamp i Syrien.

Nej vestlige værdier er liberale værdier. Det du kalder "kulturmarxisme" er typisk defineret ved frankfurterskolen af postmodernisme, og det er en filosofi der er kritisk overfor vestlige normer og værdier. Præcis som du er. Du har langt mere tilfælles med dem du kalder "kulturmarxister" end jeg har, i er alle tilhængere af kollektivistisk identitetspolitik, i er bare uenige om de relevante identiteter.

Hvis du er uenig må du definere hvad du mener med "Kulturmarxister". Men jeg og andre har længe sagt at nynazister og islamister er to sider af samme mønt. Er fint at der nu er empiriske beviser for det.

28
Debat om debatten / Sv: Gubbi!!
« Dato: Maj 08, 2018, 10:28:36 am »

29
Det var et spørgsmål om tid før nynazister begyndte at bygge alliance med islamisterne. Beviser hvor meget de kærer sig om "vestlige værdier". Snart kan de også danne alliance med kommunisterne, så har vi alle identitetspolitikens kollektivister under et enkelt banner.

30
Historie / Sv: Nordkorea. en naturlig forklaring.
« Dato: Maj 07, 2018, 05:58:38 pm »
Som en lille side-note: Hvor i alverden har man Nordkoreas levetid fra? Er de tal til at stole på?

Passer tallet ikke med din forudfattede mening?

Ja, min forudfattede mening der går på at Nordkorea ikke har en pålidelig pendant til danmarks statistik. Jeg er nysgerrig over hvor de tal kommer fra. Og at spørge til en kilde er aldrig mistænkeligt, uanset hvad du tror om mine motiver.

Sider: 1 [2] 3 4 ... 143