Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - GuBBi

Sider: 1 2 [3]
31
Religion-& Filosofi / Krig mod religion
« Dato: Oktober 03, 2015, 04:29:06 am »
Jeg er træt. Træk af at høre den ene ulykke efter den anden forsaget af troen på en usynlig ven, og træt af at se vores potentiale gå pga. bronzealder-forståelse af verden og vores rolle i den. Kort sagt blæser jeg til kamp mod al religion.

Jeg vil forsøge at gøre det her indlæg kort (og jeg vil fejle), og holde det nede på to argumenter og en konklusion.

Religion gør os til dårligere mennesker
En anden måde at sige det på kunne være "religion er amoralsk". For jeg vil argumentere for at religion, modsat hvad det burde, på ingen måder gør os til retfærdige og fredelige mennesker, men det modsatte. Og nu skal du som læser ikke føle dig frelst fordi du ikke er muslim, for det gælder ALLE religioner.
Naturligvis kan man være et fredeligt menneske og samtidig være religiøs, men i så fald havde du nok været et fredeligt mennesker under alle omstændigheder. Men hvis du er religiøs og mener at du har ret til at pådutte din religion på andre (eller det der er værre), fordi du føler dig kaldt eller befalet til det, ja så kunne du måske havde været en fin person uden religion. For du tror du gør det gode, men som jeg vil argumentere for her, så har du absolut ingen grund til at tro på det.
Det religion hævder at kunne sælge er evig lykke, guddommelig vejledning og endelig retfærdighed. Og det eneste den kræver til gengæld er at du suspenderer din kritiske tankegang på lige dette ene punkt, og bare TROR. Så kan ignorant lykke blive din.
Det er den samme opskrift der er på så godt som alle totalitære styrer nogensinde. Fordi fællesnævneren er at de vil kontrollere hvad du tænker. Hvis Det i Stalins Sovjet kunne demonstreres at du havde ond vilje mod diktatoren ville konsekvensen være at du blev skudt. Hvis du som kristen i dag bare TÆNKER forbudte ting om gud kan konsekvensen, så vidt du ved, være at du kommer til at brænde for evigt og evigt og evigt. På den måde sikres det at en god kristen (eller muslim eller etc…) vil bruge en god del mental gymnastik på ikke at tænke på kritiske spørgsmål i forhold til troen, og selv hvis du hører dem formuleret vil du bruge rigtig meget kapacitet til stadig at tro. Fordi det er den eneste vej til frelse! Det er hvad Georg Orwell ville kalde for Doubble think.
Gode og storslåede ting er naturligvis også blevet gjort i religionens navn. Diverse domkirker i verden er eksempler på fantastiske bygninger der helt sikkert ikke var blevet opført uden religion. Og mange af dem er helt tilbage fra middelalderen. Men tænk lige over dette én gang til. Middelalderen. Hvordan levede folk selv i middelalderen? Hårdt! Folk der har boet i beskidte byer og gårde uden rindende vand, uden helt basale ting som sæbe og toiletpapir, har brugt deres tid og energi på at bygge nogle af de mest storslåede bygninger vi har i verden i dag. Overskuddet fra disse fattige samfund blev brugt til at bygge monumenter til ”den almægtige” i stedet for til at forbedre levehvilkår. De klogeste hoveder blev til teologer, de bedste ingienører blev sat til at tegne kirker, og de bedste kunstnere blev sat til at male/udforme Jesus og jomfru Maria. Igen og igen og igen. Hvor havde vi været i dag hvis de bare havde brugt deres ressourcer anderledes end de katedraler?
Men var de så i det mindste lykkeligere? Virkede det for dem at ofre deres kritiske tankegang? Nej. Der er absolut intet der tyder på at jævne mennesker dengang havde det bedre, og de fik det heller ikke bedre jo mere indflydelse kirken fik op igennem perioden. For her er moralen: Det ignorante lykkeland findes ikke, har aldrig fundtes og vil aldrig findes! Det er uanset om sælgeren af det hedder Stalin, Hitler eller Gud.
Dette bringer os til næste argument:

Religion er forkert
Her mener jeg ikke bare i moralsk forstand. Her mener jeg rent faktuelt er der intet der tyder på at nogen religion er korrekt.
Der findes lige nu ca. 4000 forskellige religioner i verden, hver med underinddelinger. De modsiger generelt hinanden, og derfor følger det at hvis én af dem skulle være sandhed er de fleste andre falske. Ingen af dem, ikke en, kan føre bevis for at de er korrekte. Modargumentet de bruger er tit: ”Du kan ikke bevise at det IKKE er rigtigt!”
Jeg kan heller ikke bevise at enhjørninger ikke findes, men vi kan jo godt alle sammen blive enige om at man er tosset hvis man tror på enhjørninger. Så hvorfor denne undtagelse når det gælder religion?
Og alle religioner med en ”almægtig” Gud vil jeg mene kan afvises som paradoksal uden videre. Problemet er at en almægtig gud er UENDELIG magtfuld, og når uendeligheder er involverede opstår paradokser. Kan Gud f.eks. skabe et bjerg så stort at han ikke selv kan flytte det? ”Ja”, så er han ikke almægtig. ”Nej”, så er han heller ikke almægtig. Spørgsmålet kan virke barnligt, men det udstiller at almægtighed som begreb slet ikke fungerer, og er logisk ukonsistent.

konklusion
Vi bør kaste religion fra os og lade være med at forgifte vores børn med det. Det kan godt være at det er en trist tanke at når vi dør så er det bare slut, og at når folk vi kender dør, ja så ser vi dem aldrig igen. Det er næsten for meget at bære til tider, og det er vel nok derfor vi har opfundet religion, men det er dog langt bedre at forholde os til realiteterne alligevel, og få det bedste ud af den tid vi nu er her. Alternativet er at bruge tid og energi og ressourcer på at forfølge en frelse, der efter alt at dømme ikke findes. I stedet for din religion så sæt pris på det liv du har og de mennesker omkring dig, for du vil IKKE have en uendelighed med dem.
Det er muligvis mere bedrøveligt at tanke på, men det betyder at vi får ting gjort, fordi vi kan sætte pris på den smule tid vi nu har.

Edit: Vil lige klargøre. Det er ikke rettigheden til en religion jeg angriber, men fundamentet for at tro på en.

32
Fri Debat / Vi mangler visioner. Giv et bud!
« Dato: September 11, 2015, 03:57:48 am »
Hvad er det egentligt vi gerne vil som land? hvad er målet vi arbejder os hen imod? Hvad stræber vi efter?

Vi har jo som bekendt en velfærdstat (lidt endnu i hvert fald) og den kan vi være glade for og stolte af. Men det er som om vi nu er gået komplet istå, og den siddende regering laver ikke andet end at skære det ene sted efter det andet, tilsyneladende for at gøre plads til nogle skattelettelser. Men hvad er målet her? Bare at bevare nogenlunde hvad vi har nu i lettere forringet kvalitet, og med lidt flere penge til toppen af samfundet?

Jeg er ikke socialist, langt fra, men jeg tror det ville gavne alle samfundslag hvis der blev udstykket en række idealer vi som samfund skulle stræbe efter. Vores klimamål var før sådan et ideal, men det er blevet strøget af den siddende regering. Før da havde vi på et tidspunkt verdens højeste ulandsbistand, men det er også længe siden at det blev skåret. Så hvad nu? Hvad skal gøre Danmark specielt nu?

Personligt så jeg gerne at vi satte os nogle mål om at gå forrest til at gøre verden et bedre sted. Det kan man jo gøre på mange måder. Vi kunne gøre det ved at have en aktiv udenrigspolitik og øge vores bidrag til fredbevarelse osv. rundt om i verden. Piratbekæmpelse har vi f.eks gode erfaringer med, og her kan vi gøre mere. Vi kan gå forrest med humanitær hjælp i verden, og altid være på pletten som de første i katastrofeområder.

Vi kunne også gå en helt anden vej og bruge vores midler på uddannelse, og gøre vores universiteter til nogle af de bedste i verden, og tiltrække kloge hoveder fra hele kloden (modsat at skære milliarder fra dem, som det sker pt.).

Kort sagt synes jeg vi har behov for at arbejde mod nogle mål vi kan være stolte af. Hvad er jeres bud?

33
Religion-& Filosofi / Saglig religionskritik
« Dato: August 24, 2015, 09:57:56 pm »
Ok, ca. 75% af alle tråde her på debatten (personligt overslag) handler om, eller kommer til at handle om, hvordan 4/5 af de aktive debattører (endnu et personligt overslag) virkelig, inderligt, ikke kan lide muslimer. For at sige det pænt.

Men istedet for at have en tråd med den sædvanelige mudderkastning tænker jeg at det nok er relevant at starte en tråd med reel og saglig religionskritik. Man kan naturligvis også kritisere andre religioner, men jeg har en snigende mistanke om at fokus alligevel kommer til at ligge på islam.

Der er for mig at se tre hovedpunkter punkter hvor muslimer og islam bliver kritiseret:

1. Unge muslimske mænd i vesten er kriminelle
2. muslimske kvinder blive generelt undertrygt
3. Islam gør folk til terrorister

Her er min mening om punkterne:

1. Tjah, det vil jeg ikke benægte, men jeg synes det er en grov oversimplificering at give religionen skylden, da der findes langt bedre indikatorer på om en person bliver kriminel eller ej, end lige præcis religionen. Jeg tror religionen kan påvirke indirekte ved at opsætte parallelsamfund, og i parallelsamfund er der mindre samhørighed med resten af samfundet, hvilket kan føre til kriminalitet. Dette kommer af flere grunde og er til en hvis grad selvforstærkende da jo mere frakoblede de føler sig fra samfundet, jo større problemer skaber de, jo hårdere er konsekvenserne og jo mere frakoblede bliver de.
Det er derfor ikke forkert at sige at unge muslimske mænd er mere kriminelle, men det er at misse pointen hvis man tror at de finder grund til det i deres tekster. Det at være muslim i vesten idag kan være med til per automatik at give dig en identitet som en der står udenfor samfundet, og det er dette der skaber en god del af problemerne.

2. Generelt er dette et problem rigtig mange steder, men man skal passe på ikke at sige alle steder, lige som der er gradforskelle. Generelt er det mit indtryk fra personlige erfaringer at muslimske kvinder faktisk selv har valgt deres påklædning. Til gengæld har jeg hørt, igen fra personlige erfaringer, om unge kloge piger der accepterer at blive sat som nummer to i et forhold så snart de er gift, og det synes jeg er mærkværdigt og bekymrende når vi skriver 2015. Der er stadig nogle steder, en kultur hvor mænd bliver set som den bestemmende i et ægteskab og kvinder som fødemaskiner (sat på spidsen). Den gode nyhed er at det er ved at ændre sig. I takt med at muslimske kvinder bliver bedre uddannede, er de også mere aktive på arbejdsmarkedet og have flere aspirationer med deres liv end at være underdanige babysittere og kogekoner, og det viser sig også tydeligt ved at de får markant færre børn end deres forældres generation.
Så er problemet kulturelt eller er det religiøst? Lidt af hvert, vil jeg sige. der er tekster i Koranen der retfærdiggør at behandle kvinder som skrøbelige undersotter, men det er også tydeligvis en kulturel ting, for kvinders stilling indenfor islam har varietet meget gennem tid og sted.

3. Langt fra alle muslimer bliver til terrorister og langt fra alle muslimer sympatiserer den mindste smule med terrorisme. Når det er sagt synes jeg der er en fair kritik at rette her. For mens jeg er enig med enhver på vestrefløjen om at problem er religiøs fundamentalisme, så må jeg også sige at muslimsk fundamentalisme statistisk set bare er mere blodig end andre moderne versioner af religiøs ekstremisme. Kristne ekstremister mener at homoseksuelle skal brænde i Helleved og at kreationisme skulle være standardlære for børn istedet for videnskab. Jødiske ekstremister fungerer i det store hele bare som dræn på deres eget samfund hvor de nægter at foretage sig noget produktivt. Alternativt laver de bosættelser hvor de ikke må. Der er undtagelser til disse, men tendenserne er ret klare.
Og mens disse ekstremister er ret så provokerende, så er islamistisk fundamentalisme altså bare lige det værre, da de dræber mænd kvinder og børn der står i vejen for dem, tilsyneladende uden samvittighed. Og jeg mener forklaringen, i hvert fald til dels, ligger i islam. For mens vi indenfor kristendommen og jødedommen igennem århundreders blodig krig har lært at ignorere og/eller bortforklare de mest blodige passager i vores tekster og sige at de er ikke gyldige i vores samfund, så mangler en lignende oprydning indenfor islam. Jeg ved godt der også er andre politiske grunde til at det lige præcis er den muslimske verden der er i opgør i øjeblikket, men det ændrer ikke på at der er et brændende behov for at muslimer tager et opgør med deres egen religion og for etableret en canon hvor deres fortolkning af religionen bliver mere forlignelig med en moderne verden.

Det var mine egne holdninger, men hvad er jeres? For inspiration vil jeg opfordre jer (hvis i har tid og lyst. naturligvis) til at se det her debatprogram fra BBC om størrelsen af truslen fra islamisme. Der deltager også et par ret så utålelige islamister:
https://www.youtube.com/watch?v=o_3UfyrRVVo

34
Samfund- & Kultur / Antallet af voldtægter faldende
« Dato: August 20, 2015, 05:08:50 pm »
Lad os lige først slå fast at bare én voldtægt i den grad er en for meget!

Det er dog stadig en god nyhed at antallet faktisk er faldet signifikant i senere år, for det betyder jo at færre mennesker behøver gå den oplevelse igennem. Hvis antallet af anmeldte voldtægter ikke stiger signifikant i de to sidste kvartaler af året, får vi et år med rekord få voldtægter, hvilket vil være 40% lavere end for bare 8 år siden. Det er faldet støt lige siden.

Vi er jo som sagt slet ikke i mål endnu, men hvad tror i er baggrunden for dette fald, og hvordan kan vi fortsætte det?
Før alle begynder at skrive "MUSLIMER!!!1!!" i kor, vil jeg lige påpege at dem er der ikke blevet færre af de sidste 8 år, så hvad mener i der har gjort forskellen?

Edit:
Glemte min kilde. Statistikbanken.dk form: STRAF10

35
Politik / Økonomisk grundlag for valg af kampfly
« Dato: August 19, 2015, 09:26:28 am »
ADVARSEL: Denne tråd omhandler på ingen måde muslimer.

Ok, vi har diskuteret kampfly før, men emnet tåler at blive taget op igen. Lige for at genopfriske, så er der tre kandidater at vælge imellem på nuværende tidspunkt er de er F-35 fra Lockheed martin, F-18 super hornet fra Boing, og Eurofighter Typhoon lavet af et konsortium af europæiske virksomheder.
Yderligere så skal det også understreges at hvis vi skal købe f-18 eller eurofighter, så sker det under en "Buy-back" aftale, hvor dem vi køber af skal bruge tilsvarende summer i danske industri, hvilket kan gøre stykprisen for flyene højere, men kan have gavnlige gevinster for økonomien. Dette gælder IKKE for f-35, hvor vi har slået os sammen med en række andre lande for at konkurrere om kontrakter.

Det nye der er kommet frem er hvor gavnligt det kan være med en buy-back aftale. Ifølge denne artikel på kampfly.dk har Østrig, efter de valgte at købe eurofighter med en buy-back aftale, fået over fordoblet antallet af ansatte i deres forsvars-industri.
En anden frygt der har været talt om herhjemme er at amerikanerne skulle blive knotne hvis vi valgte fly fra et andet land, og at vi så ville have sværere ved at handle med militært issenkram med dem, men det har heller ikke vist sig at være tilfældet i Østrig, hvor de tværtimod har kunnet øge deres samhandel med USA på området, fordi deres egen forsvarsindustri er blevet øget.

Enhver økonomisk frygt der skulle være for ikke at vælge et amerikansk fly, og f-35 i særdeleshed, er altså manet til jorden.

Dertil kommer at der i så godt som alle lande der har valgt f-35 er kommet en skandale ud af det. Flyet er stærkt kritiseret alle steder, og måden det er blevet valgt som kampfly i andre lande er blevet kritiseret for at være under lyssky aftaler og med udemokratiske metoder. Denne dokumentar fra Canada snakker bla. om deres "valg" af f-35 som kampfly, og dets katastrofale økonomiske følger.

Yderligere er det jo en kendt sag at der i designet af f-35 flyet er lagt nærmest komplet fokus på stealth egenskaber, men dette er en teknologi der allerede er ved at blive forældet meget hurtigt. For det første er stealth teknologien i flyet beregnet på at kunne være usynlig overfor andre fly, mens en jord-baseret radar vil have meget nemmere ved at se det da den kan bruge nogle meget større frekvenser end det er muligt for fly at bruge (indtil videre). Dertil kommer at der er andre teknologier der kan spore fly idag. En ny radar under udvikling vil måle den turbulens fly skaber, og dermed vil stealth teknologien slet ikke hjælpe, og det er allerede idag sådan at en eurofighter vil kunne se ethvert stealth-fly inden for 50 km radius da det bruger en teknologi der leder efter termiske forskelle, og jægerfly har det med at være meget varme.
Så hvis vi tager stealth ud af billedet, hvordan vil f-35 så klare sig i kamp med nogle af de andre moderne kampfly? Meget dårligt, er svaret. De luft til luft misiler det bruger har en ringere rækkevidde end de fleste af konkurrenterne, og dertil kommer at flyet er langsommere hvilket yderligere reducerer rækkevidden (jo hurtigere du allerede flyver, jo længere kan du skyde, fordi dit skyts får en fart-bonus fra starten). Vores nuværende f-16 fly flyver både hurtigere, og har en bedre vægt til kraft ratio end det er tilfældet med f-35.

Så de kandidater vi har til flyvalg lige nu er:
F-35 der er et dårligt fly, til en ukendt pris, og økonomisk svare til at sætte det hele på sort
F-18 der giver os en udmærket buy-back aftale, men flyet er til gengæld et aldrene design med ret begrænsede luftkamp egenskaber
Eurofighter der giver os en udmærket buyback aftale der kan sætte vores økonomisk i forbindelse med et konsortium af europæiske partnere vi kan eksportere til, og giver os det fly der uden sammenligning er det bedste af kamflyene på den nuværende liste.

36
Politik / Så vandt I denne gang
« Dato: Juni 18, 2015, 10:58:57 pm »
I vandt.

Det må jeg jo indrømme, men jeg så den nu også komme. Uanset hvad er det nu jer der har magten og ansvaret. Vær sød ikke at ødelægge det land jeg elsker.

37
Politik / Den mest effektive politiker er ikke den mest rapkæftede
« Dato: Juni 08, 2015, 01:00:14 am »
Jeg har holdt mig ude af debatten det seneste stykke tid fordi jeg sådanset hader valgkamp. Den er en hysterisk periode hvor politikere opfører sig som i en børnehave for at score nogle billige point overfor vælgerne. Det er plat at se på, og det gælder overalt på det politiske spektrum!
Men det er sådanset ikke politikernes skyld. Det er vores skyld! Fordi det er os det virker på. Det er os vælgere der lader os påvirke debatten som om det var en fodboldkamp, og tæller antallet af one-liners til hver side, eller uheldige bemærkninger, istedet for at gå op i substancen i det der bliver sagt. Hvis vi stillede større krav til vores politikere, og ikke belønnede dem for rapkæftedhed, men i stedet, for evnen til at debatterer sagligt, og for deres villighed til at kunne samarbejde med deres politiske kolleger til at opnå de løsninger der var bedst for landet.
Og hvis vi holdt op med at belønne politikerne for at udlove enorme mængder af valgflæsk lige omkring valg, men istedet belønnede dem for den politik de normalt fører, ja så ville valgflæsk og brudte løfter også høre fortiden til. For der må være andre end mig der har bemærket at statskassen nærmest virker uendelig for politikerne op til et valg.

Men lad være med at pege fingre af politikerne, for de politikere der er i folketinget idag, er det fordi de er blevet belønnet af vælgerne for at bruge alle de førnævnte finter. Det er os vælgere den er gal med. Så når vi bedømmer hvem der klarer debatter bedst, skal vi så ikke blive enige om at ignorere alle de sjove "one-liners" os tilsvininger politikere imellem, og istedet fokusere på substancen? Sådan får vi bedre politikere, og det er det eneste der vil virke.

Det var lidt galde fra mig af.

38
Politik / Endnu et drop af ytringsfriheden
« Dato: Maj 18, 2015, 10:16:21 pm »
Dette er en opfølgning på movia-fadæsen, hvor DF demonstrerer at de i virkeligheden ikke går ind for ytringsfrihed.
Denne gang er det trykkefrihedsselskabet (håber alle kan se ironien). Når folk siger ting de er uenige i er de åbenbart ikke for fine til at kontakte folks arbejdspladser. Sikke en fin måde at true folk til stilhed på. Jeg mener virkelig at det er uforsvarligt når man samtidig ønsker at bruge ytringsfriheden som et skjold, at man så også selv vil true folk til stilhed.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/angriber-islam-kritiker-truer-mig-paa-levebroedet/5568438

Dette er jeres daglige påmindelse om at den yderste højrefløj slet ikke går ind for ytringsfrihed, men bare vil have ret til at svine hvem det passer dem.

39
Politik / De danske tolke
« Dato: Maj 17, 2015, 04:01:21 pm »
Nu til et af de mest skammelige kapitler i nyere dansk historie. Måden vi har behandlet de tolke der har risikeret livet for vores soldater.

De danske soldater er ikke i tvivl om hvorvidt vi skal hjælpe dem. Jeg har ikke hørt et eneste solidt argument mod at hjælpe dem, og dog sidder de stadig fast i endeløst papirarbejde, istedet for at vi får dem hertil, så vi kan kigge os selv i spejlet om morgenen. Jeg håber lidt at det her er et emne som vi alle sammen kan samles om (måske med undtagelse af de mest rabiate. Du ved hvem du er). De her tolke har ofret mere for Danmark end de fleste af os nogensinde har. Det er skammeligt som de er blevet behandlet.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/05/17/140458.htm

40
Politik / Endelig! Her er en god nyhed!
« Dato: Maj 16, 2015, 05:07:53 pm »
I de her valgkampstider kan der godt være langt mellem de store tværfløjs politiske tiltag, selv når det handler om vigtigere ting. Men der er håb for os endnu, for regeringen har netop fremlagt et forslag mod de hurtiglån der fungerer som gældsspiraler for allerede økonomisk pressede personer:

http://finans.dk/finans/politik/ECE7708669/Regeringen-erkl%C3%A6rer-krig-mod-risikable-sms-l%C3%A5n/?ref=eblistermest&ctxref=ext

En anseelig andel af hurtiglånene bliver ikke afviklet til tiden, og det betyder, udover de enorme renter, også yderligere afgifter osv. Det er efter min egen mening bondefangeri og at leve ved at presse penge ud af ulykkelige skæbner.

Regeringens forslag har støtte på begge fløje i folketinget og meget skulle gå galt hvis det ikke kommer igennem. Selve forslaget vil bare indføre en betækningsperiode på mellem du bestiller lånet og til det bliver udbetalt, hvilket betyder at du ikke kan få pengene "nu og her" og at du har tid til at tænke over en bedre løsning. Det lyder måske ikke af meget men det vil være rigtig effektivt fordi hurtiglåns-udbyderne lever af at folk generelt vurderer nu og her som meget vigtigere end nogen fremtidig situation. Mennesker forstår basalt set ikke begrebet tid. Det her kommer til at betyde væsentlige forbedringer i økonomien for en masse mennesker med problemer.

41
Politik / Så går ytringsfriheden ikke længere?
« Dato: Maj 02, 2015, 12:35:42 am »
Det drejer sig om denne sag:

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2015/05/01/163707.htm

En politisk kampagne mod de israelske bosættelser (ikke mod Israel som helhed). Der er intet anti-semitisk eller yderligere racistisk over den. Men DF'ere og dansk zionist-forbund har alligevel klaget så højlydt at movia har taget dem af busserne.

Hvad blev der af ytringsfriheden? Hvad blev der af at man skulle have ret til at ytre sig på lige fod i det offentlige rum, selvom alle ikke nødvendigvis er enige med en? Gælder ytringsfriheden ifølge DF kun når den bliver brugt til at svine muslimer? De her busser stopper jo altså ved stoppesteder hvor der er konservative "STOP NAZIISLAM" kampagner, og de blev ikke taget ned.

Det lader til at DF's nyfortolkning af ytringsfriheden lyder ikke går på "Jeg er uenig i hvad du siger, men vil kæmpe for din ret til at sige det", men snarere "Enhver der ikke kæmper for min ret til at svine andre er modstandere af ytringsfriheden, og enhver der siger os imod, skal lære at holde deres kæft."

Uanset hvad man mener om Israel, og bosættelserne, så synes jeg ikke man kan komme uden om at det her er noget hykleri! Hvis et parti foregiver at være ytringsfrihedens forkæmpere, må de sgu også være konsekvente med det! Du kan ikke have ytringsfrihed uden at folk der er uenige med dig skal have samme ret til taletid, så det vi kan tage med fra det er jo at DF IKKE går ind for ytringsfrihed overhovedet.

42
Politik / Flere jyske motorveje?
« Dato: Februar 21, 2015, 10:46:45 am »
Vi har været inde på emnet før her på debatten, men oppositionens valgflæsk til 20 milliarder kroner fortjener sin egen tråd.

Min personlige mening er at det her projekt er helt ufatteligt dyrt, og et kæmpe spild af penge, da den motorvej aldrig nogensinde vil tjene sig selv ind igen. Hvis man endelig vil bygge motorvej, synes jeg man skulle gøre det i de områder hvor trafikken rent faktisk er belastet, såsom københavnsområdet og trekantsområdet. Og selv da bør det kunne gøres en hel del billigere.

Istedet for at overveje hvorvidt man vil have motorvej eller ej, bør man nok stille sig spørgsmålet, "Hvad synes jeg Danmark kunne bruge 20 milliarder til?". I det tilfælde når man nok sjældent frem til mere jysk motorvej.

Men hvad mener i andre?

Sider: 1 2 [3]