Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - GuBBi

Sider: 1 [2] 3
16
Fri Debat / Blue Velvet bannet
« Dato: Marts 31, 2017, 12:45:39 am »
Af ret så åbenlyse grunde er blue velvet blevet bannet. Uanset ens politiske ståsted må vi kunne blive enige om at intet andet foruroligende analfikserede personangreb nogensinde forlod den mands keyboard.

Og så vil jeg lige påpege overfor enkelte brugere (I ved hvem I er), at opfordringer til vold ikke er tilladte. Uanset om det er mod enkeltindividder eller grupper. Er det på kant med straffeloven er det heller ikke tilladt her.

17
Religion-& Filosofi / Bare rolig, verden bevæger sig stadig fremad
« Dato: Januar 25, 2017, 09:47:11 pm »
Så en interressant video om en filosofs afhandling af historien, og vil lige dele den med jer.

Why Hegel knew there would be days like these
4:26

Humlen i det er at verden går fremad i pendulsving, hvor vi først går for meget i én retning og derefter for meget i en anden, indtil vi når en balance og kan tage stilling til nye problemstillinger.

Den tanke giver rigtig god mening i forhold til vores historie, hvor én ekstrem har afløst en anden. Det giver også håb for fremtiden. Hvem ved, måske er mellemøsten et sekulariseret sted om 50 år.
I mellemtiden skal vi bare forsøge at bremse pendulet så meget som muligt, så ekstremerne bliver mindre ekstreme.

18
Fri Debat / Status over nytår
« Dato: Januar 03, 2017, 12:53:52 am »
I har haft travlt over nytår skal jeg love for. Tror vi har slået rekord i rappoterede indlæg, og der har da også være besøg af en trold eller to.
Derudover har jeg valgt at give PJ (Nobody, hvis nogen skulle være i tvivl) en tænkepause på 90 dage. Det har han fået pga. tre forskellige indlæg der alle er slettede nu, men som indholdt slet skjulte trusler mod en debattør, og hængte navngivne personer ud på injurierende vis (sidstnævnte var starten på en tråd, så har været nødsaget til at slette hele tråden).

Der er ingen tvivl om at PJ bliver chikaneret og det accepterer jeg på ingen måde på dette forum. Men der er forsat lighed for loven, så uanset hvor frustreret man kan være, skal man overholde de (meget få) regler der er herinde.

En anden ting jeg bliver nød til at nævne fordi min inbox blev fyldt med de her rapporter: Der er forskel på drilleri og chikane. Så for at skære det ud i pap:

Denne besked er ikke OK:
Citér
Fuck dig din lede kælling, jeg ved hvor du bor!

Denne besked er OK:
Citér
Nå, du har da vidst nok fået en ny bruger, hva?  :smile1:

Men under alle omstændigheder, glædeligt nytår alle sammen!  :biggrin:

19
Fri Debat / Til tråd spammeren...
« Dato: December 27, 2016, 09:07:13 pm »
Hej alle, og specielt goddag til den person der har brugt en god del af dagen på at spamme forummet med ligegyldigheder. Jeg har en "Slet alle indlæg" funktion. Du bruger uendeligt meget mere tid end jeg gør på dit spammeri.

Derudover er jeg stadig på minimum en gang i døgnet og rydder op på siden, men jeg kan godt indimellem være lidt længere om at svare på henvendelser. Håber debatten nu kan foregå fredeligt og uforstyrret. Der er i hvert fald nok begivenheder i verden at tage fat på.

Mvh.
GuBBi

20
Fri Debat / Antal indvandrere og efterkommere i Danmark
« Dato: December 15, 2016, 08:30:18 pm »
Stødte lige på en tråd hvor trådstarter påstår at der findes over 472.768 ikke-vestlige personer i Danmark, fordi tallet efter sigende skulle være uden efterkommere.
(Tråd: http://www.din-debat.dk/index.php?topic=4914.0)

Nu er jeg lidt af en tal-nørd og er typen der faktisk har læst statistisk årbog fra start til slut, så med det samme var jeg ret sikker på at der var noget galt, og slog det op og ganske rigtig: Det inkluderer efterkommere!

De tal jeg bruger har jeg fra statistisk årbog 2016. Per 1. januar 2015 var der:
Ikke vestlige indvandrere: 290.333
ikke vestlige efterkommere: 132.927
Det giver et samlet tal for primo 2015 på 423.260 og det steg i løbet af 2015 til  452.548 (almindelig befolkningstilvækst + den store tilstrøm det år).

Danmarks statistik har ovenikøbet været så flinke at lave en befolkningsfremskrivning der viser at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande i 2050 vil udgøre godt 700.000 til sammen, eller ca. 11% af befolkningen til den tid. Om det er et problem eller ej, er op til diskusion, men det er de bedste data vi har at gå efter.

Dette tal dækker dog over mere end folk fra mellemøsten og Afrika, og det jeg tror højrefløjen egentligt er interesseret i, nemlig hvor mange mennesker der er kommet fra muslimske lande (ret mig hvis jeg tager fejl). Jeg vil gerne hjælpe jer i dette henseende, så jeg har samlet tal fra muslimske lande/regioner (indvandrere + efterkommere):

Makedonien (er kun 1/3 muslimsk, men jeg sætter den bare på alligevel): 4.898
Tyrkiet: 62.219
Jugoslavien (var i sin tid primært kristent, men jeg er generøs og lader halvdelen være af muslimsk herkomst): 15.307/2 = 7.654
Afrika (langt fra alle lande i Afrika er muslimske, men jeg lader jer bare få hele kontinentet):  62.632
Hele Asien minus åbenlyst ikke-muslimske lande (Filippinerne, Indien, Kina, Nepal, Sri lanka, Thailand og Vietnam): 166.715

I alt er der MAKS MAKS MAKS: 304.118 indvandrere og efterkommere fra lande og regioner der har en signifikant muslimsk befolkning, og det er når vi er så generøse med tallet som vi nærmest kan være.

Man kan jo sagtens argumenterer for at det også er for mange, men det her er i hvert fald de fakta vi bliver nød til at argumentere udfra. Man kan have sine egne holdninger, men ikke sine egne fakta.

I reglen vil jeg anbefale altid at faktatjekke når nogen kommer med data der virker lidt utroligt og som lige præcis understøtter netop deres narrativ.

Kilde: http://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.aspx?id=22258&sid=bef

21
Samfund- & Kultur / Kunne du blive dansk statsborger?
« Dato: December 01, 2016, 10:50:11 pm »
Testen kommer jo ud hvert år, og mens det for nogen der en ret alvorlig affære, er det en mulighed for os til at afprøve vores almene viden og danmarkshistorie.

Hvad synes I? Er testen bedre i år, og hvad fik I?

Link til quizzen:
http://politiken.dk/indland/ECE3494132/her-er-testen-ved-du-nok-til-at-blive-dansk-statsborger/

Mit resultat:

22
Politik / Hvad bør vi lære af de to skæbnesvangre valg i år
« Dato: November 09, 2016, 07:56:01 pm »
Det overraskede mig, ligesom det meste af verden, at Trump løb af med sejren igår nat, selvom jeg nok troede det ville blive lidt tættere end visse medier forudsagde. Men i bagklogskabens lys, burde det faktisk ikke have overrasket mig, for der er store ligheder mellem denne afstemning og brexit afstemningen tidligere i år. Det primære de havde til fælles var måden kampagnerne var blevet ført på.

Brexit og Clinton siden havde begge påtaget sig den højere moral og bebrejdede, ikke bare andre politikere, men også folk der lænede til at stemme imod dem selv, som racister, sexister, og tabere. Ligesom "hvide mænd" er blevet brugt nærmest som et skælsord.

Trump og Brexist siden har det til fælles at de begge udstykkede en eller anden vision for tingenes tilstand der var anderledes end status quo. Og de havde det tilfælles at de kunne få selverklærede moralske korsfarere op i det røde felt. Med andre ord kunne de pisse alle de rigtige mennesker af, og vise en anden vej for fremtiden.

Den åbenlyse lektie her er at folk ikke kan lide at du anklager dem for tusind forfærdelige ting (specielt når de ikke er sande), og at det motiverer dem til at stemme imod dig. Det andet er at du bliver nød til at give folk en vision at stemme på, andet end "jeg er i hvert fald marginalt bedre end alternativet". For selvom du måske kan få overbevist en del mennesker om det faktum, er det ikke et argument der motiverer dem til at gå ned til stemmeboksen.

For de folk der blev kaldt tabere og en masse værre ting, vil enhver forandring jo være en mulighed. Hvis de er "tabere" nu, hvad har de så at tabe? At de så samtidig kan få hævn over moralens hævdere er vel bare en bonus for dem.

Dem der stemte Trump er ikke (nødvendigvis) idioter, og det samme med dem der stemte Brexit. De stemte bare på dem der gik i rette med dem, og nikkede genkendende til deres bekymringer.

Jeg var hverken for Brexit eller Trump, så jeg håber det her fører til længe ventet selvransagelse på, specielt på venstrefløjen.

23
Fri Debat / Man skal da godt nok ikke være længe væk....
« Dato: Oktober 28, 2016, 12:09:44 am »
Hej folkens.

Har lige haft en stresset periode, og i mellemtiden kan jeg se at at tingene herinde er stukket af.
En god del af jer vil blive glade for at høre, at jeg har fået underbygget mistanken om at "pouljørgensen" var en chikaneprofil. Vil ikke gå i detaljer med hvordan, men humlen er at brugeren er bannet. Som I ved har jeg en let tilgang til moderering, men chikane er decideret ulovligt, og jeg vil ikke have ulovligheder på debatten. Jeg har i den forbindelse bannet alle de IP adresser brugeren har brugt (og det var ikke så få).

Jeg har fjernet et emne helt og låst et andet, og håber at der nu igen kan komme rent faktiske DEBATTER igang. Jeg er sikker på at en muslim har lavet noget slemt der ikke er blevet nævnt her på siden endnu :D

24
Politik / GMO - Er genmodificering af fødevarer godt eller skidt?
« Dato: September 14, 2016, 11:15:32 pm »
Der har været en del debat i det meste af den vestlige verden over det her spørgsmål. Tilhængere argumenterer for at man kan få større udbytte på mindre land, og dermed skåne naturen, samtidig med at færre skal frygte at høsten skulle slå fejl. Modstandere er bange for at GMO arter kommer ud i den vilde natur og udkonkurerer andre arter, samt at de er bange for at genmodificeringen på en eller anden måde kan være skadelig for mennesker.

Personligt må jeg melde mig blandt tilhængerne. Sundhedsrisikoen mener jeg er ikke-eksisterende, og jeg tror at et stor del af modstanden er der simpelthen fordi det "lyder underligt" at spise genmodificerede ting. Som om man spiste ud af et reagensglas. Og ja det er underligt, men det er jo ikke et modargument mod alle fordelene.

Men hvad mener I? Vil I gerne købe genmodificeret mad og/eller vil I kræve at den skal mærkes, så man kan skelne den fra ikke-GMO?

25
Politik / Nordisk union/konføderation
« Dato: Juni 04, 2016, 10:54:39 pm »
Noget jeg har tænkt over fra tid til anden er at det ville være en fordel hvis landene i Skandinavien slog sig sammen i en eller anden forstand. De skandinaviske lande, selv Sverige, er ret små lande på verdensplan, så det giver god mening for os at være med i internationalt sammenarbejde gennem unioner eller andre organisation for at få vores interesser bedst muligt igennem. Hidtil har vi brugt EU, og det er også gået nogenlunde, men inden for EU er der for stor modstand til at jeg tror at vi nogensinde kommer meget videre med det projekt end vi er nu. Balancen i en union går på er at jo større den er, jo mere gennemslagskraft har den, men desto sværere bliver det også at få den til at hænge sammen.

For Skandinavien gælder dog at vi allerede har en fælles kulturel forståelse, og har en fælles historie. Vi kan forstå hinanden (sådan da), og vi deler traditioner og politiske problemstillinger. Udenrigspolitisk er der ingen tvivl om at målene for de skandinaviske lande er ret så ens. Indenrigspolitisk står vi også over for samme udfordringer, også selvom vi har valgt nogle lidt forskellige løsninger fra tid til anden.

Vi har allerede et gammelt og ret succesfuldt samarbejde i form af Nordisk råd. Det jeg foreslår er sådanset bare at udvide rammerne for dette råd. Jeg foreslår IKKE at nedbryde hverken Danmark, Norge eller Sverige, eller deres parlamenter. Jeg foreslår en konføderation med parlamentsmedlemmer valgt direkte af befolkningerne i alle medlemslandene, der tager sig af udenrigspolitiken, samt visse overordnede indenrigspolitiske ting. Hvor brede beføjelser der bør være er jeg ikke selv helt kniv skarp på endnu.

Det jeg ved 3/4 af jer nu tænker er på Sveriges flygtningepolitik. Og ja, den har været komplet uholdbar, og det ved de fleste svenskere vist også efterhånden. Men enhver flygtningekrise ville vi kunne håndtere bedre samlet, end når vi står hver for sig og spiller sorteper med flygtningene. Norske og Danske stemmer skulle iøvrigt nok sørge for at holde den mest ekstreme venstrefløj fra magten, så det ser jeg ikke som værende et særligt varigt problem.

De medlemmer jeg ideélt set gerne så var, naturligvis, Danmark (inkl. hele rigsfællesskabet), Norge og Sverige, men også Findland, Island og endda Estland. Estland er måske et lidt sjovt valg, men både Danmark Sverige og Findland har historiske og kulturelle bånd til Estland, som jeg synes kan kvalificere dem til medlemsskab.

Hvad siger i til det? Kalmarunion 2.0 eller ej?


26
Politik / Ting der går fremad
« Dato: Januar 19, 2016, 12:14:47 pm »
Der er en del her på siden der har interesse i at male Danmark som et land i opløsning, der venter på at blive reddet af de højrenationale der så vil "rydde op".

Jeg er ikke en af dem der vil være blind overfor problemer, men samtidig vil jeg ikke male fanden på væggen hvis det ikke er retfærdiggjort. Så jeg fremlægger her lidt gode nyhedder, selvom jeg er sikker på at folk med interesse i det vil kalde det for "konspiration" eller lignende.

I det hele taget er antallet af anmeldte straffelovsovertrædelser faldet:


Antallet af anmeldte voldtægter er faldet:


Både simpel og grov vold er faldet:Og det samme er antallet af anmeldte røverier:


I samme periode er antallet af domme steget en smule, hvilket betyder at sandsynligheden for at der falder dom ved en anmeldelse er steget. I denne graf er de dømte inddelt i hvorvidt de er etniske danskere, indvandrere, eller efterkommere.:


Naturligvis er der spredning i hvilke forbrydelser indvandrere og efterkommere er overrepræsenterede i, men ovenstående er i hvert fald en faktuelt repræsentation af problemets størrelse. Indvandrere er f.eks. overrepræsenterede indenfor voldtægt, mens det ikke gør sig gældende indenfor f.eks. pædofilidomme eller underslæb.

27
Politik / Vestager er for sej!
« Dato: December 04, 2015, 08:29:54 am »
Lidt positive nyheder fra EU skal der også være plads til.
Og det er at vores alle sammens super seje konkurrencekommissær Margrethe Vestager bliver ved med at vise verden at hun er frygtløs i jagten på dem der forsøger at slippe for at betale skat i EU lande. Denne gang går det ud over mcdonalds der laver luxembourg-finden med deres europæiske profitter.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/eu-formel-undersoegelse-af-mcdonalds-skatteaftale-med-luxembourg

Det er endnu en skalp i bæltet på vestager der siden hun trådte til har gået efter en lang række virksomheder der har snydt på den ene eller den anden måde, og det er mange milliarder det handler om. Derudover er det gået udover Fiat, Starbucks, Gazprom, google og flere.

Hende kan vi altså godt tillade os at være lidt stolte af.

28
Politik / De farlige ideologier: Kollektivisme
« Dato: December 01, 2015, 10:09:23 am »
Denne tråd er baseret på en diskussion jeg har haft med anti-rød her:

http://www.din-debat.dk/index.php?topic=2362.msg27391;topicseen#new

Problemet med de fleste politiske ideologier er at rigtig mange af dem, uanset hvor fine intentioner, ender i blodbad eller undertryggelse af den ene eller den anden art. Men hvad har de "dårlige" ideologier tilfælles? Svaret er kollektivisme, og det gælder for både højre- og venstrefløjs-ideologier. Eksempler:

Marxisme, leninisme, stalinisme, nazisme, fascisme, nationalisme med flere.

Hvor individualisme tager afsæt i individers rettigheder og pligter tager kollektivisme afsæt i gruppers rettigheder og pligter. Kollektivisme definerer altid en ind- og en ud-gruppe, og disse grupper kan baserer sig på økonomisk klasse, race, køn, religion, nationalitet, eller en hvilken som helst anden variabel. I en kollektivistisk ideologi er individdets rettigheder til enhver tid mindre værd en gruppens rettigheder, ligesom ud-gruppen enten skal konverteres, undertrykkes, forvises eller endda dræbes.

Individualisme derimod er hvad vores liberale samfund er gjort af, hvor retsstaten sikrer os at vores rettigheder ikke bliver trådt på, vi er sikre på at kunne afgive vores stemme efter vores egen overbevisning, vi kan tro, tænke og sige hvad vi mener som individder. Men de rettigheder er under pres fra flere sider, og altid af kollektivistiske ideologier.

Fra venstrefløjen er der progressive og feminister der ønsker at give specielle grupper særlige rettigheder fordi de mener de er undertrykte idag (dette er et større problem i andre lande end i Danmark, men det findes). Eksempel på dette er kønskvoter.
Fra religiøse grupper har vi diverse politiske bevægelser der ønsker at få religionen ind som en rettesnor for lovgivningen. Herhjemme er det primært visse muslimske grupperinger, men i lande som USA, Irland mm. gælder det også kristne.
Fra højrefløjen har vi nationalisterne der definerer etniske danskere eller europæere som "ind-gruppen", og udelukker alle andre til ud-gruppen. Dette er efter min mening den største trussel mod liberalismen herhjemme.

"Og hvad så, bare jeg er del af ind-gruppen er det vel fint nok for mig?" tænker du måske. Svaret er nej. For enten eksisterer dine individuelle rettigheder, eller også gør de ikke. Så hvis du vil beskytte dine egne rettigheders ukrænkelighed er det i din interesse at beskytte rettighederne for dem der bliver anset for at være "ud-gruppen". Og det er uanset hvilken politisk ideologi der går til angreb.

29
Politik / Russisk kampfly skudt ned
« Dato: November 24, 2015, 04:19:03 pm »
Russisk fly fløj angiveligt ind over tyrkisk luftrum, og efter at være blevet advaret blev det skudt ned af tyrkerne. Tyrkiet er medlem af NATO, og NATO har flere gange bekræftet af de vil støtte tyrkiet i at opretholde suveræniteten over deres luftrum.

Det nedskudte fly skulle være et su-24 og minimum en af piloterne er død. Desuden er minimum én faldskærm blevet beskudt af syriske oprørere på jorden (Hvilket er noget barbari).

Det her er meget meget alvorligt. Russiske fly har flere gange krænket tyrkisk luftrum, og NATO har støttet Tyrkiet i at opretholde suverænitet over eget luftrum. Men når det er sagt virker det umiddelbart overdrevet at bruge missiler på at skyde flyet ned når det tydeligvis ikke var en direkte trussel for Tyrkiets sikkerhed.Hvad mener I om denne sag? Og hvad tror i konsekvenserne bliver?

OPDATERING

Begge piloter meldes døde. Skudt af oprører på jorden. Hvad værre er, er at netop denne oprørsgruppe er støttet af Tyrkiet i den syriske borgerkrig.

30
Fritid / Musik der giver dig gåsehud
« Dato: November 06, 2015, 02:25:25 pm »
Til lidt afveksling synes jeg vi skal have en tråd hvor vi kan anbefale musik til hinanden. Jeg vil gerne starte med et par numre der i hvert fald giver mig gåsehud:

Queen - Under Pressure
https://www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I

Weezer - Say it ain't so
https://www.youtube.com/watch?v=ENXvZ9YRjbo

U2 - City of blinding lights
https://www.youtube.com/watch?v=-LHPRbEAxy4

Kom gerne med en masse forslag!

Sider: 1 [2] 3