Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - GuBBi

Sider: [1] 2 3
1
Fri Debat / Glædelig jul!
« Dato: December 24, 2019, 02:41:18 pm »
Ikke så meget et debatoplæg, bare et ønske om at I alle sammen får en rigtig god jul!

Nu er det jo ikke alle der har familie at fejre med, men hvis nogen af jer skulle være i den situation, håber jeg alligevel I tager noget god mad og et glas portvin og har en rigtig hyggelig aften.

 :santa2:

2


pfff....

3
Nyheder / Forøget ventetid på godkendelse af nye brugere
« Dato: August 27, 2019, 09:41:50 am »
Hej,

Bare en lille service meddelelse.

Hvis man forsøger at oprette ny bruger, eller kender nogen der endnu ikke har fået deres bruger godkendt endnu. Din-debat er i øjeblikket lidt belejret af en masse falske bruger-anmodninger med IP'er fra hovedsageligt Rusland. Så vidt jeg har kunnet se er deres formål at spamme forummet med tvivlsomme links.

Det vil jeg gerne forskåne alle brugere af forummet for, men det betyder at jeg bliver nød til at gå igennem hver enkelt brugeranmodning enkeltvis, og da der er mange kan det betyde at der går noget tid inden man får en bruger godkendt og kan skrive indlæg.

Jeg vil arbejde på at komme igennem bunken så hurtigt som muligt.

4
Fri Debat / Hvorfor forummet har været nede.
« Dato: November 18, 2018, 03:27:27 pm »
Hej alle,

En hurtig opdatering.

Fordi server hosten har valgt ikke længere at understøtte den php version som forummet kører på, har det været nede i et par uger. Jeg har fået lavet en midlertidig opdatering som gør forummet kørende indtil d. 3. december, og vil så opdatere forummet så det bliver kombatibelt med den nyere php version.


5
Historie / Følg med i 2. verdenskrig som den udfolder sig.
« Dato: September 17, 2018, 01:25:00 pm »
Hej alle,

Jeg vil lige komme med en youtube-anbefaling. Der er en kanal der har sat sig for at følge 2. verdenskrig uge for uge fra 1939 til 1945. Hvert uge laver uploader de et nyt afsnit om hvad der foregik for godt 79 år siden. Der er kun udkommet tre afsnit indtil videre, så der er rig mulighed for at følge med helt fra begyndelsen:

1. afsnit:

Samtlige videoer kan findes her (I skrivende stund 3):
https://www.youtube.com/channel/UCP1AejCL4DA7jYkZAELRhHQ/videos

De har tidligere haft samme koncept med at følge 1. verdenskrig uge for uge for præcis 100 år siden. Den serie kører stadig men slutter jo snart da 1. verdenskrig sluttede i 1918. Den vil jeg også lige smide et link til:
https://www.youtube.com/user/TheGreatWar/videos

Det er nogle af de bedste historievideoer på youtube, og lavet i et format der virkelig gør det spændende.


6
Videnskab / Hvis I vil grine lidt af fladjordsfolket...
« Dato: September 03, 2018, 11:25:17 pm »
En ny video er ude der udstiller fladjordsfolkets manglende logik. Det er naturligvis lidt at sparke til nogen der ligger ned, men det er altså solid underholdning.


7
Politik / Hvis nogen skulle være i tvivl om radikal politik
« Dato: April 13, 2018, 01:03:09 am »
https://www.dr.dk/nyheder/politik/ida-auken-danmark-har-tabt-selvtilliden

Så meget for anklagen om hallal-hippier.

Desuden er de radikale reelt Danmarks sidste liberale parti efter (u)liberal alliance og venstre har besluttet sig for at afskaffe lighed for loven.

8
Videnskab / Nej, jorden er (naturligvis) ikke flad
« Dato: April 01, 2018, 01:54:58 am »
tænker at mane den diskussion i jorden én gang for alle, og istedet for at lave en mur af tekst, har jeg fundet nogle ret sjove (synes jeg) videoer der tester hypoteserne, og forklarer alle de forskellige måder hvorpå vi ved at jorden faktisk er rund.

Selv hvis man, som ethvert rationelt menneske, allerede har accepteret planetens form, vil jeg anbefale at se dem da de er sjove, og man samtidig lærer lidt videnskab af dem:

9
Politik / Er regeringen gået fra forstanden? Afskaffelse af retsstaten.
« Dato: Februar 26, 2018, 04:07:56 pm »
I sin iver for høste stemmer før næste valg, og under dække af at ville bekæmpe parallelsamfund, viser den borgerlige regering sig nu parat til at ville afskaffe retsstaten. Helt konkret ønsker de at man som borger i Danmark bliver underlagt forskellige strafferammer alt efter hvad ens bopæl er. Effekten vil være klar: Istedet for at opløse ghettoerne stadfæster man dem ved lov. Og i samme omgang opretter man forskellige klasser af borgerskab i landet, og afskaffer enhver forestilling om lighed for loven.

Folk i fattige kvarterer vil nu være underlagt en strengere lov end folk i rige kvarterer. En gut fra Hellerup der begår en forbrydelse vil altså effektivt få et rigmandsfradrag i sin strafudmåling.

Jeg får det ærligt talt dårligt af at læse om partier der kalder sig liberale og samtidig udfærdiger lovgivning der vil amputere det liberale demokrati fatalt. At se formanden for de konservative, som jeg eller har set som værende et anstændigt borgerligt parti, forsvare afskaffelse af lighed for loven var noget jeg aldrig troede jeg skulle se. Det er enten hykleri eller dårskab i en klasse for sig selv.

Derudover mener jeg at forslaget må være grundlovsstridigt:

§ 83
Enhver i lovgivningen til adel, titel og rang knyttet forret er afskaffet.

Med at skabe to klasser af statsborgere, genindfører man de facto en aristokratisk klasse med specielle fordele over den fattige pøbel. Størrelsen af klasserne er irrelevant, det er deres eksistens der er moralsk anstødelig, og uforenelig med et liberalt demokrati. Har ikke hørt fra liberal alliance endnu, men de har som bekendt rygrade som amøber så forventer ikke andet end et vattet bjæf fra dem.

Det bliver sikkert bare at råbe mod vinden, men for første gang i mit liv har jeg tænkt mig at skrive breve til de folkevalgte og trygle dem om at fjerne den her juridiske katastrofe.

10
Fri Debat / The rumours of my death have been greatly exaggerated
« Dato: Februar 12, 2018, 01:56:40 am »
Hej alle,

Jeg har været lagt ned af arbejde og sygdom i godt en måned tid, og har ikke haft tid eller energi til at være på herinde. Og jeg kan se at det ikke er gået stille for sig. Jeg har nu en del oprydningsarbejde foran mig.

jeg har også en ordenlig bunke private beskeder, som jeg også lige skal igennem.

For at forhindre at forummet i fremtiden forfalder til anarki hvis jeg ikke har mulighed for at bruge tid herinde vil jeg i nærmeste fremtid finde en der kan fungere som moderator i mit fravær. (Jeg vil headhunte, så I behøver ikke skrive ansøgninger)

Til sidst synes jeg faktisk også at jeg skylder en undskyldning til jer, for at forummet i den seneste tid ikke har levet op til standard. Jeg burde før alt dette have udpeget en moderator så alting ikke afhænger af min tilstedeværelse. Det er jo nok ikke sidste gang i mit liv at jeg får en presset periode.

Mvh.
GuBBi


11
Politik / Liberal alliance til grin
« Dato: December 19, 2017, 08:19:56 pm »
Så skete det igen igen: Anders Samuelsen puster sig op som en tiger men falder ned som et lam. Jeg synes ovenikøbet at det er gået hurtigere end det plejer, men han må efterhånden også være rutineret i at falde til patten. Ligeså forudsigeligt som det er sørgeligt at se på. Hvis jeg havde stemt på LA, ville jeg godt nok føle mig snydt.

https://politiken.dk/indland/politik/art6260474/Kommentator-Samuelsen-har-hejst-det-hvide-flag

Seriøst Anders Samuelsen, find dig et nyt job.


12
Politik / Kommunalvalg 2017, live
« Dato: November 21, 2017, 09:48:23 pm »
Nu er stemmerne jo ved at blive optalt.

Det er naturligvis steder med lav befolkning der bliver talt op først, og de foreløbige resultater reflekterer naturligvis, hvor den blå fløj somregel står stærkest i landdistrekter mens rød fløj vinder i byen. Lige nu har blå fløj således 54% af de optalte stemmer.

Der er en ting der undrer mig dog. Nye Borgerlige står lige nu kun til 0,8% af stemmerne på landsplan. Nu er det jo et kommunalvalg, men tror godt man til en hvis grænse kan bruge et kommunalvalg til at pejle lidt efter. Hvis det her holder har de fået overraskende få stemmer, efter min mening. Det er naturligvis også en mulighed at folk bare stemmer helt forskelligt til kommunalvalg og folketingsdvalg dog.

.

..

... Hvad mener du?

13
Videnskab / Sci-fact: Projekt Skylon
« Dato: Juni 29, 2017, 09:09:51 pm »
Har netop oprettet et par nye boards her på siden, hvoraf videnskab er en af dem. Det er tanken at man her kan poste hvis der er noget fra videnskabens verden man ønsker at belyse eller diskutere. Da videnskaben er noget der også interesserer mig selv ret meget, er det min ambition på jævnligt basis at lave et nyt indlæg i denne kategori.

Dagens emne:

SKYLON


Skylon er navnet på et britisk rumfartøj under udvikling, der har potentialet til at gøre rumfart en hel del billigere end det er idag. Ligesom de genanvendelige raketter under udvikling af SpaceX, er det meningen at Skylon skal kunne genanvendes efter hver leverance til rummet, men ulig SpaceX, hvor det kun er første stadie af raketten der lander igen, vil hele Skylon fartøjet lande igen, og vil potentielt være en hel del billigere end selv SpaceX.

Men at have et genanvendeligt rumfartøj er jo ikke nyt i sig selv, da alle jo husker rumfærgerne. Forskellen på rumfærger og Skylon er at Skylon ikke vil have behov for nogen dyre løfteraketter, og at den kan bære mere ud i rummet per kilo brændstof i forhold til de klassiske rumfærger.

Det lyder jo alt sammen fantastisk, så hvordan er det meningen at Skylon skal kunne opnå alle disse ting? For hvis det var så nemt ville andre nok allerede have gjort det, jo. For at forstå det skal vi først forstå hvordan en normal raket fungerer:


Det ser måske en anelse forvirrende ud, men det eneste i behøver bide mærke i er at raketten laver en forbrænding ud af at blande brændstof (tit flydende brint) med flydende ilt i en ret lige ratio. Det betyder at rundt regnet halvdelen af det brændstof en rumraket skal slæbe med sig når den skal op at flyve er flydende ilt.

Skylons genistreg er en raketmotor ved navn Sabre, der er i stand til at hive ilt ud af atmosfæren og køle det ned ekstremt hurtigt (ved høj fart bliver luft meget meget varm), så der kan fanges nok ilt til at bruge i forbrændingsprocessen:


Og fordi Skylon fra starten vil være i stand til at skære næsten halvdelen af brændstoffet fra (der skal stadig en lille smule flydende ilt med til at bruge raketten i rummet hvor der ikke er nogen atmosfære, og dermed ingen ilt), betyder det at der nu er meget mindre der skal løftes op i rummet, og dermed skal man bruge endnu mindre brændstof.

Virksomheden bag Skylon projektet, Reaction Engines Ltd, har i flere omgange modtaget midler fra både den britiske regering og ESA, men det er lidt uvist hvad Brexit kommer til at betyde for projektet. Videnskaben bag projektet virker dog solid, og langt det meste bygger faktisk på allerede eksisterende teknologi. Det eneste rigtigt nye var sådanset køleelementerne i Sabre motorerne, til at køle ilten tilstrækkeligt, men de elementer er allerede blevet testet succesfuldt, dog endnu ikke i en færdigbygget Sabre motor.

Skylon er, efter min mening, det bedste bud på et europæisk økonomisk konkurrencedygtigt rumprojekt. Skylon vil indenfor en generation kunne gøre rummet, om ikke allemandseje, så i hvert fald tæt på.

Hvis du vil se mere er der er kort video om projektet her:
https://www.youtube.com/watch?v=NoHqZmJPmeI

14
Fri Debat / Test af nyt sprogmodul. Oplever I problemer?
« Dato: April 25, 2017, 11:26:18 pm »
Hej folkens. Jeg har nu FORHÅBENTLIG løst problemet med layoutet på siden (Spørgsmålstegn istedet for æøå, hvis nogen skulle være i tvivl). Skriv endelig her hvis I oplever problemer, og hvis der igen er brugere der har problemer med at lokke på, opfordrer jeg igen til at oprette en midlertidig profil og sende mig en PM.

Jeg krydser fingre for at alt er som det skal være.

15
Fri Debat / Problemer med profiler
« Dato: April 23, 2017, 04:54:27 pm »
Hej folkens,

Har haft fat i to forskellige brugere der pludseligt ikke kunne logge ind. Det er et problem jeg kan løse for jer, jeg skal bare have en henvendelse fra jer. Så hvis I har dette problem må i meget gerne oprette en midlertidig profil og sende mig en besked.

Det har unægteligt noget med ÆØÅ problemet at gøre der for en lille uge siden.

Mvh.
GuBBi

Sider: [1] 2 3