Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: [1] 2 3 ... 135
1
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 22, 2018, 02:49:39 pm »
Prøv også at se på levealderekortet og så hvilken race(r) der er i de lande og hvilken iq befolkningen har i de lande. Der er OGSÅ sammenhæng mellem de ting.
https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

Der er en sammenhæng, men den er nok modsat af hvad du tror. Bedre kost og opvækst (og en række andre faktorer vi ikke helt forstår endnu) giver en højere IQ. Hvis du bor i et shithole, vil du i snit få en lavere IQ. Igen: Den IQ de har i Afrikanske lande adskiller sig nok ikke synderligt ikke fra hvad vi havde i Europa for et par hundrede år tilbage. Det er stadig flynn-effekten på spil.

2
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 22, 2018, 01:39:23 pm »
At det er et ulige bytteforhold er ubestrideligt. Når jeg kan gå hen i Getto og købe et udmærket fiskesæt, made in Bangla Desh, for 100 kroner i deres spotvareafdeling, så er det så billigt fordi arbejdslønningerne er så lave i Bangla Desh. Jeg har kun råd til at købe det fordi min løn er mange gange højere end den er i Bangla Desh.

Ja, men ham der har lavet det tjener kun penge fordi du køber det. Hvis ikke hans var billigere kunne du lige så godt købe noget lavet i Tyskland. Et velreguleret frit marked fordeler altså velstand ud til dem der deltager i det.

Citér
Plyndring af statsejendom og giftmord er en sær måde at beskytte den private ejendomsret på.
Har heller ikke noget med den at gøre. Jeg skamroser ikke Rusland, men du påstod at de var et ekstremt kapitalistisk land og at deres økonomi som resultat deraf var i ruiner. Den påstand har jeg tilbagevist.

Citér
I det ypperste kapitalistiske USA er regioner i forfald.
Ja. Mens andre opblomstrer. Intet er statisk, og hvis du forsøger at bibeholde det sådan, vil alle lide under det.

Citér
Intet system har været prøvet uden success så mange gange som kommunismen.

Din borgerligt-liberale tankegang igen. Kommunismen har ikke været "prøvet". Der har været bevægelser i den sociale basis, der har resulteret i kommunisme i forkellige former. Der er ikke nogen ovenfra der har indført kommunisme.

Aha. Så hver gang kommunisme har været forsøgt i verden, talte det ikke, da det ikke var "Sand kommunisme". I så fald må kommunisme være noget nær umulig at opnå, og da resultatet af samtlige af menneskehedens forsøg er resulteret i katastrofe, så synes jeg det er retarderet at blive ved at prøve. Hvor mange hundrede millioner skal dø for at du kunne blive overbevist om at vi måske skulle opgive det eksperiment?

Og det er ikke borgerlig-liberal tankegang, iøvrigt. Det er empiri.

Citér
Gennemsnitslevealdren for Venezuelas befolkning er på 74,1 år og de er nummer 84 på verdensranglisten. I dit Rusland, med deres ansvarlige økonomiske politik, er befolkningens levealder 70,5 år og de er nummer 110 på ranglisten.

Nu har du igen været ude og lede med lys og lygte efter et punkt hvor Venezuela ikke er røven af fjerde division.  Jeg har flere indvendinger: For det første er levealder ikke et blot et resultat af velstand, men en myriade af andre faktorer. For det andet er tallene fra 2015, og da krisen i Venezuela først begyndte i 2014, har vi ikke set det fulde resultat af deres mangel på mad og medicin endnu. For det tredje inviterer jeg dig til at kigge på den liste og konstatere hvilket økonomisk system de har i samtlige lande i toppen af listen. For at hjælpe dig lidt, kan du kigge på de to følgende kort. Det ene har levealder, det andet har økonomisk frihed i det økonomiske system i landet:

Der er en klar korrelation. Så selv hvis levealder er den arbitrære variabel du vælger at måle et samfund efter vinder det frie marked stadig.

3
Fri Debat / Sv: Kosmos uden gravitation!?
« Dato: Marts 22, 2018, 01:03:22 pm »
Nu er det sådan at vi faktisk kan måle elektromagnatisme. Og vi kan måle den som en forskellig effekt fra tyngdekraft. Elektromagnatisme og tyngdekraft er to af de fire fundamentalkrafter i vores univers (De to andre er den stærke og svage kernekraft).

Hvordan forklarer du med elektromagnatisme at et objekts tiltrækningskraft er ligefrem proportionalt med dets masse? Og hvordan forklarer du at en "død" planet som mars, der næsten intet elektromagnetisk felt har, stadig har tiltrækningskraft? Hvordan forklarer du med elektromagnatisme at de magnetiske feltbaner skulle trække os ned, mens den trækker ladede partikler over atmosfæren mod polerne?

Og sidst men ikke mindst: Hvilke forudsigelser laver din teori som tyngdekraftteorien ikke laver? Altså hvilke fænomener kan din model forklare som vores forståelse af tyngekraft og elektromagnetisme idag ikke kan forklare?

Jeg har altså en antagelse om at du ikke kender de teorier de kritiserer, og ikke forstår dem du er tilhænger af.

4
Så for dig er nationalitet altså et racespørgsmål?

For DF er det et kulturspørgsmål (Selvom de går meget langt med deres trang til total kulturel konformitet)

5
Fra medierne / Sv: Breaking: Danmark opsætter grænsehegn!
« Dato: Marts 22, 2018, 12:53:57 pm »
Og Tyskland kommer til at betale for det!

6
Fri Debat / Sv: NASA snyder jer så vandet driver!
« Dato: Marts 22, 2018, 12:50:33 pm »
En psykopat er en person der er ude af stand til at føle empati overfor andre. En psykopat kan have en fin realitetssans, men være modbydelig overfor andre. Jeg tror ordet I leder efter er psykotisk.

7
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 19, 2018, 03:44:11 pm »
@Anklageren

Hvis deres majsdyrkelse skulle subsidieres for at hænge sammen økonomisk, så var det en dårlig forretning for landet alligevel. Og jeg tvivler ekstremt stærkt på at den internationale valutafond skulle have tvunget dem til at producere nydelsesmidler til vesten. De har måske nok stærkt anbefalet at få en større reserve af udenlandsk valuta som forsikring for egen valuta, men udover det er IMF ligeglade med hvad der bliver produceret. om noget er det på WTO's bord.


Ikke desto mindre kan man øge landbrugsproduktionen gennem subsidier, som man også har gjort i Europa. Efter 2. verdenskrig indførte man landbrugsstøtteordninger, og det virkede. Der gik ikke lang tid før den mindste lille alpeli var opdyrket og de sidste enge afvandet.

Noget tilsvarende har virket tiltrækkende i Afrika, hvor de tørre områder har bredt sig, og hvor der af og til opstår nød. Det påvirker selvfølgelig også eksporten, selvom det ikke er tilsigtet.

Det kan godt være, at du ikke er klar over, at IMF har krævet strukturreformer (og subsidier står ikke højt på IMF's ønskeliste).

Det jo til gengæld for ekstra hjælp fra IMF. IMF skal naturligvis kun støtte projekter de mener er økonomisk sikre.Alt andet ville være at skide på de lande der betaler ind til IMF.
Hvis afrikanske lande kan subsidiere uafhængigt af hjælp fra udlandet er der ingen hindringer for det. Det er bare dårligt økonomisk, og fordi der muligvis kan være tale om statsstøttet produktion er det også en mulighed at nogle lande vælger at opsætte toldbarrierer for at beskytte deres egen produktion.

Men derudover er det vigtigste: At give subsidier vil ALTID have en negativ netto-effekt på økonomien. Der kan godt være gode grunde til at bruge dem alligevel, hvis man f.eks. vil kickstarte noget der ikke er profitabelt her og nu, men måske kunne blive det om 20 år og som private investorer ikke tør kaste penge efter. Men man skal altid have dette for øje, og derfor giver det rigtig god mening for IMF og andre at sige at deres økonomi i højere grad skal struktureres til at være selvkørende.

Et godt eksempel er faktisk EU's landbrugsstøtte der igennem tiden har ført til uhyrlig overproduktion og spild.

Afrikaske lande bør producere det de er bedst til i en global kontekst. Det er der de økonomiske gevinster ligger. At føre en merkantil politik med at skulle være komplet med både den ene og det andet, vil for bestandigt holde kontinentet fattigere end omverdenen, og betyde at de går glip af den velstand de istedet kunne producere. De bør dyrke det der giver flest penge per kvadratmeter. Det vil gøre dem istand til at købe hvad de ellers mangler, og gøre dem mere robuste i forhold til sult osv.

8
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 19, 2018, 02:50:21 pm »
@Anklageren

Hvis deres majsdyrkelse skulle subsidieres for at hænge sammen økonomisk, så var det en dårlig forretning for landet alligevel. Og jeg tvivler ekstremt stærkt på at den internationale valutafond skulle have tvunget dem til at producere nydelsesmidler til vesten. De har måske nok stærkt anbefalet at få en større reserve af udenlandsk valuta som forsikring for egen valuta, men udover det er IMF ligeglade med hvad der bliver produceret. om noget er det på WTO's bord.

Og desuden er det helt fint at importerer fødevare fra et andet land hvis du selv kan producere noget der har mere værdi og sælge det. At købe in i udlandet er jo ligetil når du har en masse udenlandsk valuta liggende. Faktisk kommer en fejlslagen høst til at være langt mindre alvorlig, fordi folk ikke er afhængig af hvad de selv kan dyrke af mad for at overleve.

Og renten for at staten kan optage lån falder jo mere sikre investorer er på at de kan få deres penge igen. Det er ikke hverken IMF eller verdensbaken der sætter de afrikanske landes kreditvurderinger. Det er vurderingsinstitutter såsom Standard & Poor's, eller Moody's.
Verdensbanken og IMF kan dog vælge at hjælpe lande med fordelagtig finansiering, hvilket også i stor stil er deres rolle, men de skal hjælpe dem til at være økonomisk effektive i det globale marked. Men en god økonomi og adgang til verdensmarkedet er du langt mindre afhængig af den lokale høst for at forhindre sult. Ingen i Norge sulter selvom høsten der slår fejl.

9
Fri Debat / Sv: Jorden er flad!
« Dato: Marts 19, 2018, 12:53:41 pm »
Hvor er solen på vej hen her?:


Hvis jorden er flad, må solen være ret tæt på for kun at oplyse en del af jorden. Hvordan kan den så nogensinde forsvinde under horisonten, og hvordan forklarer du at solen ikke skifter i størrelse på himlen i løbet af dagen?

Derudover: Forklar hvordan man kan se de samme stjerner når man står i Australien og kigger mod syd, som man kan når man står i Chile og kigger mod syd.

Udover det: Forklar mekanismen der holder ting nede på jorden, og forklar mig mekanismen der får solen til at spinde rundt over jorden. Forklar også venligst corioliseffekten.

10
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 19, 2018, 12:44:22 pm »

Det er slet ikke et meningsfyldt koncept sålænge begge parter tjener på udvekslingen.Det er ulige, fordi de rige lande har handelsrestriktioner på de områder, hvor fattige lande kan konkurrere. På den måde bliver de rige landes økonomi fremmet ulige meget.

Du kan påstå, at de fattige lande bliver rigere af at bytte kanel for biler - men verdensøkonomien bliver stadig mere ulige, når den en part laver handelshindringer for at beskytte Fort Europa og Fort Nordamerika.

Det står de respektive lande frit for at lave hvilke handelsrestriktioner de vil. Det er bare dumt hvis du ikke har en god grund, da det skader egen økonomi.

Uanset handelrestriktioner, bliver fattige lande stadig rigere af at handle med os. Ligesom de bliver rigere af at handle med hinanden.

11
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 19, 2018, 11:02:43 am »
Jeg bliver desværre nød til at økonomisere hvilke af dine påstande jeg udreder, ellers bliver det for langt.

Carlo, jeg synes du skal lave lidt research før du kommer med påstande. Eller læs en bog om mikro og makro-økonomi.

Citér
De få % udplyndrer resten af verden. Det er på bekostning af de øvrige 95 % at vi kan opretholde vor overforbrugskultur.
Modbevist ved det faktum at dem vi handler med bliver rigere af det, og at at det netop er gennem handel med vesten at Østen igennem de seneste 30 år har oplevet en økonomisk opblomstring.

Det ændrer ikke på at der er et ulige bytteforhold

Det er slet ikke et meningsfyldt koncept sålænge begge parter tjener på udvekslingen.

Citér
Citér
Det gør jeg heller ikke, og det er der muligvis ingen der gør, for staten frigør ikke længere pålidelige BNP tal.

Det samme gælder det meste af verden.

Nej det gør ej. De fleste lande frigiver faktisk pålidelige BNP tal, fordi investorer bliver skræmt væk hvis der bliver svindlet med det. Venezuela kan dårligt gøre mere for at skræmme investorer væk, og derfor er de ligeglade med den del. De sidste tal der er nogenlunde pålidelige fra Venezuela, og de sidste tal der indgår i diverse registre over landes økonomi, er fra 2015.

Citér
Citér
De seneste tal jeg kan finde er fra 2015, og de har haft katastrofal recession siden. Fordi de ikke beskytter privat egendomsret, og dermed ikke får nogen som helst private investeringer i landet.

Hvor ved du så DET fra?

På grund af to ting:
1) De ville frigive tallene hvis de ikke var katastrofale
2) Deres økonomi hviler på olieudvinding, og den er faldet som en sten siden da. De tal skal OPEC bruge, ligesom det bliver registreret hvad de eksporterer, så de er fortsat pålidelige.

Citér
Citér
Præcis som Venezuela bryder sammen nu.

Præcis som Venezuela har brudt sammen hele tiden og præcis som hele Latinamerika bryder sammen hele tiden. Og hvad med det meget olie- og gasrige Rusland. DER kan man tale om sammenbrud. Og så er Rusland verdens mest kapitalistiske land.

Lad os lige undersøge din påstand om Latinamerikas sammenbrud først:
Senest registrerede årlige BNP vækst fra tradingeconomics.com:

Argentina: 4,2%
Columbia: 1,6%
Brasilien: 2,1%
Guyana: 3,3%
Ecuador: 3,8%
Peru: 2,2%
Venezuela (Estimeret): -13,2%

Og lad os herefter kigge på Rusland, der som bekendt er ramt af både internationale sanktioner, og ligesom Venezuela blev ramt af faldet i olieprisen. Rusland gik ind i recession som følge af både oliepris og sanktioner, men nu fortsætter deres vækst igen (men på et lavere niveau end før). De havde nemlig i sidste kvartal en årlig BNP vækst på 1,8%.

Faktisk viser Ruslands situation to ting:
1) Udenlandshandel er noget man tjener på, eller ville sanktionerne ikke have virket
2) Økonomien falder ikke totalt sammen sålænge du bevare det frie marked, og beskytter den private ejendomsret.

Man kan anklage Rusland for mangt og meget, men deres økonomiske politik er faktisk nogenlunde ansvarlig, det er deres udenrigspolitik bare ikke.

Så dine påstande her er komplet tilbageviste. Det er specifikt angreb på privat ejendomsret der ødelægger økonomien, og socialistiske lande klarer sig over tid elendigt sammenlignet med lande med et frit marked.

Citér
Og den hellige private ejendomsret. I Venezuela nationaliserede man olien. Men både i Danmark og andre lande tilhører undergrundens værdier staten. Intet usædvanligt man har gjort i Venezuela.
Jo det er fandeme usædvanligt! For mens det der ligger i undergrunden kan tilhøre landet, så er investeringen til at udvinde det en privat investering. Det ville svare til at staten Danmark overtog boreplatformene i vesterhavet, og smed de egentlige ejere ud. Det ville være tyveri ved højlys dag, og det er præcis hvad Venezuela har gjort, og det er den direkte årsag til at der ikke længere er nogen private investeringer i landet: De bliver stjålet af staten.

Det er mig lidt af en gåde hvordan du kan påstå at et frit marked skulle være skadeligt, når samtlige lande der adopterer det i en eller anden form tjener på det. Dine påstande om kapitaliustiske lande i økonomisk forfald er decideret usande. Dette er mens du forsvarer et økonomisk system der er demonstreret ineffektivt igen og igen og igen. Intet system har været prøvet uden success så mange gange som kommunismen.

12
Fri Debat / Sv: Shitposting politiske memes og videoer.
« Dato: Marts 19, 2018, 12:51:27 am »
Ingen børn=Ingen bekymringer om den multikulturelle fremtidDet samme kan vel siges for miljø-politik.

13
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 19, 2018, 12:49:45 am »


For de første aner du ikke hvad Venezuelas BNP er. Det gør jeg heller ikke, og det er der muligvis ingen der gør, for staten frigør ikke længere pålidelige BNP tal. De seneste tal jeg kan finde er fra 2015, og de har haft katastrofal recession siden. Fordi de ikke beskytter privat egendomsret, og dermed ikke får nogen som helst private investeringer i landet.Den vigtigste grund er nu nok, at Venezuela er afhængig af olieeksporten.

Venezuelas olie er af en ringe kvalitet, da det er tung olie, som ikke kan raffineres i almindelige olieraffinaderier, fordi der ikke er et "naturligt" indhold af benzin og diesel.

Det kan simpelthen ikke betale sig at oparbejde Venezuelas olie ved lave oliepriser, fordi det er dyrt.

Det er sandt at Venezuela har gjort sig afhængig af sin olieeksport. Men den dag idag, på trods af landets økonomiske krise, og på trods af at olieprisen faktisk er røget lidt op igen, så udvinder Venezuela idag mindre olie end de har gjort i næsten 30 år. Det sker fordi der ingen investeringer er i at vedligeholde eller udvide olieudvindingen. Normalt ville en stat nemt kunne finde private investorer til både investering og drift af de felter, men Venezuela har privatiseret det hele, og ingen private investorer tør sætte deres penge et sted hvor staten har for vane at stjæle investeringen.

Venezuelas olieindustri forfalder mens de har aller mest brug for den. Og DET er den socialistiske regerings skyld.

14
Politik / Sv: Økonomien i Rusland klarer sig rigtig godt under Putin
« Dato: Marts 19, 2018, 12:44:16 am »
Ok, lad os lige debunke den her med at Putin er et økonomisk geni:Ovenstående graf viser det købekraftskorigerede BNP per capita for Rusland.
Det var IKKE Putin der var ansvarlig for at den russiske økonomi havde stærk vækst i 2000'erne. Det var resultatet af at Rusland var på et meget lavt niveau, men de havde faktisk haft vækst siden 1998. 90'erne var økonomisk katastrofale for Rusland, da de sad med en masse gammel sovjetisk gæld som de kæmpede for at betale af på, og imens solgte staten siden aktiver til ingen penge til de nuværende oligarker.

Vesten kan en lille smule bebrejdes for den krise. Mens det naturligvis var Ruslands egen gæld der tyngede landet (Og dermed deres eget ansvar), kunne vesten have valgt at eftergive deres andel af gælden, om ikke andet for at øge forsoningen mellem øst og vest. Det gjorde man til andre østeuropæiske lande, men ikke til Rusland.

Rusland gik derfor bankerot i 1998, og økonomien var på et historisk lavpunkt. Derfor er det ikke underligt at væksten efterfølgende var høj, og det inkluderer årene op til Putins magtovertagelse. Putin skabte ikke denne vækst magisk. Putin har derimod været en hæmmesko for russisk økonomi pga. hans antagonistiske udenrigspolitik.

15
Fra medierne / Sv: Politiken overrasker igen
« Dato: Marts 19, 2018, 12:25:14 am »
Det er langt fra kun højrefløjen der er med på at indvandring kan have en pris. Ligesom jeg tror de fleste i Danmark (minus enhedslisten) vil være enige i at Sverige har taget alt for mange ukontrolleret ind i landet.

Men bortset fra det så synes jeg netop det er gået den forkerte vej med politiken ,og jeg opsagde mit abonnement for et par måneder siden. Den har omfavnet identitetspolitiken og deres debatsider er fyldt et krænkelseskor der går igang per automatisk hvis en mand har slået en prut. Den lader til at være blevet legeplads for småfascistoide typer som Henrik Marstal, der udgyder uimodsagte løgne, og svælger i egen selvgodhed. Synes Avisen gik fra at være det bedste nyhedsmedie i Danmark i 0'erne, til at være et snævert kulturmagasin for en indspist gruppe på Østerbro og omegn. Jeg håber naturligvis at den bliver god igen, dog.

Sider: [1] 2 3 ... 135