Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: [1] 2 3 ... 158
1
Videnskab / Sv: Kulstoffets kredsløb og global opvarmning
« Dato: I dag ved 02:06:17 pm »
Det er en af de mekanismer som stabiliserer klimaet og som Carlo ikke er klar over bygger på noget videnskabeligt.

Var det ikke meget teknisk?  :yes:

Hvad skal jeg nu have skylden for? Jeg har da ikke anfægtet noget. Heller ikke i den tidligere tråd.

En mindre ting jeg anfægter, er begrebet "balance" for det smager lidt af Anti-røds perfekte samfund, overført på naturen. Vor planet har været i bestandige omvæltninger siden dannelsen.

Jo - jeg skrev at der er nogen stabiliserende klimamekanismer, og du svarede, at det er en Gaia-teori.

Jeg synes jeg bliver nød til at tage Carlo lidt i forsvar her. For feedback-mekanismerne er så langsomme at det ikke har meget relevans for menneskelig ageren på jorden, og samtidig er den balance der kan opnås ikke nødvendigvis i nærheden af det klima vi har idag. Venus er f.eks. i komplet balance, men drivhuseffekten der gør det til den varmeste planet i solsystemet.

På samme måde kan der også, samtidig med at der er mekanismer der binder CO2, være andre mekanismer der har en selvforstærkende effekt. F.eks. er der ved den opvarmning vi har idag den selvforstærkende effekt at jorden mister en del af sin albedo (Reflektion af lys) fordi isen ved polerne svinder ind. Dette overgår indenfor en overskuelig tidshorisont langt enhver ekstra binding af CO2 der måtte forekomme. Der kan også være andre effekter, såsom metanudslip osv., der virker selvforstærkende.

Du har ret i at jorden på et eller andet tidspunkt ville komme i en form for (midlertidig) balance, simpelthen fordi varmere objekter stråler mere varmestråling ud i universet, men den balance behøver ikke ligge noget behageligt sted i forhold til den nuværende økologi på jorden, ligesom det kan tage LANG tid før den bliver fundet. Og iøvrigt forudsætter enhver balance at menneskelig udledning af drivhusgasser, og anden indgriben i naturen, er stabil.

2
Fri Debat / Sv: Klimaændringer er naturlige!?
« Dato: I dag ved 12:31:18 pm »
GuBBi

Citér
At mennesker spiller en stor rolle i nuværende klimaforandringer er lige så sandsynligt som at jorden er rund.

Var det også mennesker, der var skyld i istiden ?

Nej. Det at naturlige klimaforandringer finder sted gør intet for at modbevise at mennesket også kan lave klimaforandringer.

Vi ser i de her år øgede globale temperaturer. Vi kan spore de temperature tilbage til øgede mængder af CO2 i atmosfæren. Den øgede mængde CO2 kan vi spore tilbage til menneskelig udledning. Så simpelt er det.

3
Enhver kan da se, at Allah Ved Bedst er en profil, der er oprettet af højrefløjen for at sætte mig i dårligt lys.


4
Videnskab / Sv: Kulstoffets kredsløb og global opvarmning
« Dato: I dag ved 11:41:06 am »
Der er lidt problemer her i forhold til hvilke tidsskalaer vi taler om. Det er sandt at CO2 også bliver bundet op igen, men processen tager lang tid, og jorden kan sagtens nå at gå igennem enorme klimaforandringer i mellemtiden. Det kan vi også se i jordens geologiske historie.

5
Fri Debat / Sv: Klimaændringer er naturlige!?
« Dato: I dag ved 11:37:20 am »
Citér
I Danmark, Norge og Sverige mener op mod 80 pct.  af de nuværende og tidligere professorer med personlig forskningserfaring i klimasvingningers årsager, at de nuværende klimaændringer helt overvejende er naturlige.97% tallet er iøvrigt en opgørelse over den videnskabelige litteratur på området. Så 97% af artikler udgivet omkring klimaforandringer støtter teorien om menneskeskabt global opvarmning.

Men jeg tror muligvis vi kan blive enige om det her: At mennesker spiller en stor rolle i nuværende klimaforandringer er lige så sandsynligt som at jorden er rund.

6
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: I dag ved 11:29:08 am »
Det er rent ordknepperi / millimeterdemokrati fra din side. Danskeren skriver du, der gør det for at ydmyge flygtninge og så muslimen der gør det af hensynsløshed. Fnis med dig og Hæhæ

Jeg holder på at det er værre med vilje at spytte efter nogen end det er at spytte tilfældigt ned i jorden. Hvis du ikke er enig med dig i det ved jeg ikke hvordan vi skal nå til enighed om noget.

Citér
Gubbi du gik jo ikke i skole i 00, det var en trend iblandt arabere, mine drenge syntes var sejt.

Jo jeg gjorde. Og havde muslimske klassekamerater.

7
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: Oktober 19, 2018, 03:55:25 pm »
Har ikke skrevet at en muslim har spyttet på mig, skriver at de spytter omkring sig og lige foran en.
Du kan heller ikke se på billedet, hvem han spytter imod. Du aner da ikke om der er nogle lige neden under ham, du antager han spytter på nogle flygtninge.
Du fordrejer mine ord, så det lyder som om at jeg lovliggør danskere der spytter og ikke vil tillade muslimer at gøre det samme.
Du må da indrømme, der er forskel på en der spytter og så mange der spytter, som om det er normalt.

I år 00 ca, havde jeg fat i to af mine drenge og spurgte dem hvorfor de var begyndt at spytte på jorden. Det havde de set arabere gøre henne i skolen og det syntes de var sejt. Det fik de så at vide at det var det ikke.

Fandt lige et hurtigt sjovt link
http://islamsvar.dk/fasten/daglige-problemstillinger-som-fastende/nar-man-faster-ma-man-sa-godt-sluge-spyt-der-samler-sig-i-munden/

Ham den charmerende gut jeg uploadede et billede af står på en motorvejsbro og spytter i den generelle retning mod flygtninge der går nede på mortorvejen. Det er historien omkring det billede som viderebragt af dem der var tilstede, og jeg ser ingen grund til at betvivle den. Den handling er efter min mening VÆRRE en en person der spytter tilfældigt på jorden. Fordi den ene handling bliver gjort med det formål at ydmyge og fornedre andre mennesker, mens den anden er simpel hensynsløshed. Begge handlinger er umoralske, men den ene er klart værre end den anden.

Hvis jeg tænker tilbage på mine egne skoledage var tendensen at dem der begyndte at ryge i skolen spyttede meget. Så måske er det den bagvedliggende variabel af hvad du har set?

Citér
Du må da indrømme, der er forskel på en der spytter og så mange der spytter, som om det er normalt.

Eneste forskel er antal. Ikke handling. Så hvis du vil tage én i forsvar må du tage alle i forsvar. og hvis du vil fordømme alle der gør det, følger det også at du må fordømme ham charmetrollen du mener bare var frustreret. Jeg postede bare billedet for at påvise at det at spytte ikke var noget unikt for muslimer, og at den ekstreme højrefløj har det med at se splinten i broders øje, men ikke kæppen i eget.

Rent moralsk synes jeg at Emanuel Kant beskriver den her problemstilling bedst: Man skal kun handle således at man samtidig ønsker at ens handlinger bliver universel lov (Oversat lidt frit fra leveren).
Altså, hvis det er OK for én at spytte er det dermed ok for alle at spytte; det bliver en universel lov. Det er netop fordi det ikke er ok for alle at spytte, at det er forkert for den enkelte at spytte. Handlingen er umoralsk af netop den grund at ingen af os ønsker det som en universel lov at det er acceptabelt at gå og spytte.

8
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: Oktober 19, 2018, 02:42:11 pm »
Her er linket gubbi https://www.information.dk/indland/2015/09/debat-spyt-flygtninge?page=1&rel=
Men det er en enlig mand, der spytter på motorvejsflygtningene og det er ikke det samme som muslimer der altid spytter.

Er det nu også en akkurat beskrivelse af virkeligheden?

Hvis da lidt overbærenhed med en dansker, der ser ud som om han spytter på flygtninge i bare frustration over at ingen gør noget.

Jeg vil ikke vise overbærenhed overfor så afstumpet opførsel. Det vil du heller ikke sålænge det er muslimer der gør det. Jeg forsøger bare at holde alle mennesker til samme standarder. At spytte på andre mennesker er umoralsk uanset hvem der gør det.

Vi bor i et demokrati med ytringsfrihed. Der er masser af måder at vise sin frustration på uden at spytte efter andre mennesker. Det er simpelthen for infantilt. Hvis du mener noget andet, har du ingen argumenter overfor muslimer der gør det samme. Måske er de også bare frustrerede?

Du fordrejer mine ord så det passer høfligt ind i din sætning.
Jeg forsvarer den enkelte der spytter imod de tusinde af muslimske mænd der spytter hele tiden.

For det første anfægter jeg de "tusinder der gør det hele tiden". Det har jeg ikke set dokumentation for. og på trods af at være gået gennem livet og har haft muslimske klassekamerater, studiekamerater, kolleger osv., har jeg præsteret aldrig at blive spyttet på at en muslim.

For det andet, og det her er den vigtigste pointe. Hvis det er forkert af tusinder at gøre en bestemt handling, følger det at det også er forkert af en enkelt person at gøre det handling, og omvendt. Så jeg synes det er underligt at du tager en person i forsvar der gør præcis det som du mener er forkert at gøre. "Han var frustreret". Er det en acceptabel måde at vise frustration på, ja eller nej? Hvis ja, så er det også acceptabelt for muslimer at vise frustrationer på den måde.

Så nej, jeg har ikke fordrejet dine ord, jeg tager dem bare til den logiske konklusion. Jeg mener du har dobbeltstandarder for hvilken opførsel er tilladt, alt efter om du mener at de er i din ind-gruppe eller ej. For at være logisk konsistent når du fordømmer en muslim der spytter, bliver du også nød til at fordømme den dansker der spyttede på flygtninge. Du kan ikke tage den ene i forsvar uden at gøre det samme for den anden. Ellers må du omfavne din dobbeltmoral.

9
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: Oktober 19, 2018, 02:21:18 pm »
Her er linket gubbi https://www.information.dk/indland/2015/09/debat-spyt-flygtninge?page=1&rel=
Men det er en enlig mand, der spytter på motorvejsflygtningene og det er ikke det samme som muslimer der altid spytter.

Er det nu også en akkurat beskrivelse af virkeligheden?

Hvis da lidt overbærenhed med en dansker, der ser ud som om han spytter på flygtninge i bare frustration over at ingen gør noget.

Jeg vil ikke vise overbærenhed overfor så afstumpet opførsel. Det vil du heller ikke sålænge det er muslimer der gør det. Jeg forsøger bare at holde alle mennesker til samme standarder. At spytte på andre mennesker er umoralsk uanset hvem der gør det.

Vi bor i et demokrati med ytringsfrihed. Der er masser af måder at vise sin frustration på uden at spytte efter andre mennesker. Det er simpelthen for infantilt. Hvis du mener noget andet, har du ingen argumenter overfor muslimer der gør det samme. Måske er de også bare frustrerede?

10
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: Oktober 19, 2018, 01:46:32 pm »
Her er linket gubbi https://www.information.dk/indland/2015/09/debat-spyt-flygtninge?page=1&rel=
Men det er en enlig mand, der spytter på motorvejsflygtningene og det er ikke det samme som muslimer der altid spytter.

Er det nu også en akkurat beskrivelse af virkeligheden?

11
Samfund- & Kultur / Sv: Spytklatten - et muslimsk udtryksmiddel
« Dato: Oktober 19, 2018, 01:17:23 pm »

12
Politik / Sv: Løkke - en dyr herre
« Dato: Oktober 19, 2018, 10:51:14 am »
For EU gælder Brexit om at vise resten af medlemslandene at det er dyrt at melde sig ud og dermed holde sig fra det. Muligvis kan EU stoppe Storbritannien fra at melde sig ud, muligvis kan de ikke, men uanset så er det vigtigt for dem at undgå at andre lande forsøger det samme. Der er noget totallitært over det. I gamle dage slog man oprør ned med fysisk magt. I dag er det med økonomiske sanktioner.

Der er jo ikke tale om sanktioner! Der er bare tale om at Uk med selvfølgelighed ikke kan få adgang til EU goder uden at være med eller (ligesom Norge) affilieret til EU.

Ellers skulle du acceptere at vi danskere skulle betale for at UK også kunne få del af goderne, helt gratis.

Storbritannien kommer ikke til at stå overfor sanktioner, men bare den helt almindelige toldmur der er for ethvert land uden en handelsaftale med EU. Det er også i EU's interesse at lave en aftale, men Storbritannien har mere brug for det end EU, hvilket er en realitet de simpelthen ikke har forstået, hvorfor de forsøger at kræve mere i aftalen end de realistisk kan få.

13
Politik / Sv: Løkke - en dyr herre
« Dato: Oktober 18, 2018, 11:17:56 pm »
EU er som en kræftknude. Vi kan ikke længere skære den væk, for så dør patienten...

En kræftknude der øger BNP vækst, sikrer EU-borgernes rettigheder på tværs af landegrænser, sætter grænseværdier for skadelige kemiske stoffer, sætter industristandarter for sikkerhed, begrænser CO2 udledning, ensarter handelsret på tværs af landegrænser, sikrer en fælles konkurrencestyrelse mod multinationale selskaber, sikrer et fælleseuropæisk grænseværn, forhandler fordelagtige handelsaftaler på plads på vegne af hele unionen, osv.

Den slags kræftknude. Du kan godt skære det fra, men så siger du nej til alt det ovenstående og mere, og så ryger du ud i en ikke så spændende økonomisk situation.

Du har ret i at der er gode ting ved EU. Men sig mig så om du kan bevare overblikket, dvs at der er nogle usunde dele, som vi ikke kan komme til livs?

Det synes jeg er en helt fair betragtning. Der er nogle ting ved EU der kunne køre bedre, og fordi meget af det der bliver lavet er ret komplekst, undgår politikere tit at tale om detaljerne fordi de nedladent tror at vi borgere ikke holder til debatten.

Men helt at afskaffe EU ville være at skylde barnet ud med badevandet. EU har enormt mange fordele, og selv højrefløjen snakker jo tit om et bedre forsvar af Europas ydre grænser hvilket netop er noget EU gør.

14
Fri Debat / Sv: Tweet kan koste 20 millioner dollars
« Dato: Oktober 18, 2018, 04:52:07 pm »
Det er jo ikke en joke, det er kursmanipulation. Og baseret på at han tidligere har udtalt hvor meget han hader at Tesla aktien blive "Shortet" (Der bliver groft sagt væddet på at aktien taber værdi), så er det her tydeligvis en hævnaktion mod dem der har væddet imod Tesla aktien. Det at han sagde "Funding Secured" gjorde hans tweet klart ulovligt. For med den udmeldelse stiger aktien til op mod de 420$, og dem der har shortet den mister penge. Men det var jo løgn og latin.

Der følger udover bøden nok også et civilt søgsmål, og det vil Elon Musk også tabe hvis han ikke indgår en forlig. Den mand dur ikke til at være CEO. Han er dygtig til at skabe hype, men det er sådanset det. 

15
Politik / Sv: Løkke - en dyr herre
« Dato: Oktober 18, 2018, 04:42:14 pm »
EU er som en kræftknude. Vi kan ikke længere skære den væk, for så dør patienten...

En kræftknude der øger BNP vækst, sikrer EU-borgernes rettigheder på tværs af landegrænser, sætter grænseværdier for skadelige kemiske stoffer, sætter industristandarter for sikkerhed, begrænser CO2 udledning, ensarter handelsret på tværs af landegrænser, sikrer en fælles konkurrencestyrelse mod multinationale selskaber, sikrer et fælleseuropæisk grænseværn, forhandler fordelagtige handelsaftaler på plads på vegne af hele unionen, osv.

Den slags kræftknude. Du kan godt skære det fra, men så siger du nej til alt det ovenstående og mere, og så ryger du ud i en ikke så spændende økonomisk situation.

Sider: [1] 2 3 ... 158