Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: [1] 2 3 ... 134
1
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 16, 2018, 04:43:15 pm »
Gubbi, ikke fordi jeg er specielt uenig med dig, men du virker nogle gange som om du befinder dig i drømmeland.

Kapitalismen fungerer altså stik modsat dine idealer.

Kapitalismen fungerer

Og jeg har aldrig sagt at jeg er modstander af at regulerer kapitalismen. Tværtimod. Men afskaffelsen af frie markeder, og dermed kapitalismen, kan kun opnås gennem tvang. Og tvang er som udgangspunkt et moralsk onde. Derudover er kapitalismen (velreguleret) langt mere effektiv end alternative samfundsmodeller.

2
Politik / Sv: Truende konflikt giver også gule fagforeninger medlemmer
« Dato: Marts 16, 2018, 11:05:23 am »
Hvad er egentligt argumentet for at gule fagforeninger skulle være bedre? Hvorfor skulle det være en fordel at have en fagforening der ikke forhandler ens overenskomst?

3
Politik / Sv: Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 16, 2018, 11:02:03 am »
Man taber på en handelskrig uanset om man har overskud eller underskud på handelsbalancen. Hvis du har overskud, rammer det din eksport uforholdsmæssigt hårdt, og reducerer det overskud. Hvis du har underskud kan det være du mindsker underskuddet en smule, men det er på bekostning af at priserne i dit eget land stiger, så du bliver effektivt fattigere.

Jeg kan på stående fod kun komme på tre grunde til at lave toldmure:

1) Sikkerhedsmæssige årsager: Der kan være områder hvor man ikke ønsker at blive afhængig af en geopolitisk modstander. *HOST* Russisk gas *HOST HOST*
2) Beskyttelse af arbejdsmarkeds-vilkår: Hvis nogle lande bruger arbejdskraft vi mener er uetisk, kan det give godt mening at pålægge told på varer derfra så vi ikke opfordrer til udnyttelse af arbejdskraften.
3) Miljøbeskyttelse: Hvis vi i vesten har fine love om miljøvenlig produktion, bliver vi nød til at have told rettet mod lande uden disse love, da vi ellers undergraver vores egen miljølove


4
Fritid / Sv: Kaffe eller the
« Dato: Marts 14, 2018, 09:50:24 am »
Kaffe for at vågne, the for fornøjelsen.

5
USA havde Jim Crow og England havde censur under krigen ligesom USA.

"During World War II, President Roosevelt had the power to control information given to the media. Legislation had been passed in 1938 that forbade unauthorized photographs, sketches, or maps of military bases, and gave the President the authority to define which types of military information needed security protection. Roosevelt cited this law when he issued Executive Order 8381 in May 1940, imposing presidential control over classification systems. " Kilde CIA

GB:


Liberalisme? Nej, vel?

At have krigshemmeligheder er ikke uliberalt! Jeg ved ikke hvor du har fået den idé! Der findes ikke et land i verden der ikke ville hemmeligholde deres militære bevægelser og strategier hvis de gik i krig. Selv i fredstid er der masser af militære hemmeligheder der af sikkerhedsgrunde ikke kan spredes til den brede befolkning. I et liberalt demokrati bliver der bare holdt et politisk tjek med disse hemmeligheder.

Hvis du absolut ville have skovlen under mig mht. politik ført under 2. verdenskrig der var uliberalt, så skulle du have brugt eksemplet med at USA internerede alle af japansk herkomst i lejre i USA.

Men selv hvis du kan påpege punkter hvor de vestlige lande ikke levede op til idealet om et liberalistisk system, så ændrer det ikke på at det liberale demokrati var grundfilosofien bag deres politiske systemer, og at denne filosofi ikke var en hindring, men derimod en styrke, når landene kom i krig. At de liberale demokratier vandt i vest ses nemt ved at hele Vesteuropa derefter fik forfatninger i det liberale demokratis tegn. Ligesom Østeuropa blev kommunistisk.

6
Vandt liberalismen over det tredje rige?

Øhm... Ja! De liberale demokratier var bestemt ikke alene om det, for i Øst tog russerne et enormt slæb, men de liberale demokratier vandt i vest, og forsynede iøvrigt sovjetunion med livsvigtige ressourcer igennem krigen. Var det ikke for specielt STorbritannien, havde Tyskland vundet i øst, da de ville have haft olie og forsyninger nok, og deres angreb var fundet sted tidligere på året, og dermed givet dem bedre tid til at nå Moskva. Og glem ikke at Storbritannien stod alene mod Nazityskland i et år.

OG: Hvis Rusland havde været et demokratisk og liberalt land, ville de nok havde haft en mere kompetent hær i begyndelsen af krigen, da de ikke ville have fået hele deres officerklasse udryddet før krigen. Liberale demokratier er generelt dårlige i angrebskrige, men uovertrufne i forsvarskrige.

7
Fri Debat / Sv: Shitposting politiske memes og videoer.
« Dato: Marts 11, 2018, 05:33:27 pm »
@Torsten Bonfils: Det var alt for velformuleret til at være Trump...

Edit: Fandt lige en til:

8
Jeg afskriver mig ikke muligheden for at kritisere det her totalitære demokratur vi lever under.  :yes:

Jeg er naturligvis ikke totalitær, blot fordi jeg synes at demokratiet blomstrer bedst i en monokultur.

Nu går du tilbage på egne holdninger. Du har flere gange argumenteret imod liberalisme, og en for kollektivistisk identitetspolitik, der per definition er totalitaristisk. Du har argumenteret imod personlige friheder, til gengæld for grupperettigheder.

Det du kritiserer i denne tråd er NETOP et tilfælde af at nogle grupperettigheder tramper på individdets rettigheder til at udtale sig. Det eneste du er utilfreds med er at ham tilfældigvis er på din politiske fløj, og det er åbenbart ikke faldet dig ind at totalitære regler også kan ramme andre end dem du har noget imod. Igen, dine holdninger er ikke meget anderledes end den ekstreme venstrefløjs, du har bare nogle lidt andre gruppe-definitioner.

9
Du er jo FOR totalitarisme! Derved afskriver du dig også muligheden for at brokke dig over totalitære metoder, uden at være hykler.

Jeg derimod, kan sagtens brokke mig når folk ikke for lov til at tale, for jeg synes al politisk tale skal være tilladt. Jeg kender ikke den konkrete sag så tør ikke udtale mig om den specifikt, men jeg synes ikke kan skal nægtes indrejse i et land, bare fordi man siger nogle ting der er politisk upopulære i det land. Det gælder så også for vores egen imam-lov.


10
Fri Debat / Sv: Shitposting politiske memes og videoer.
« Dato: Marts 11, 2018, 05:12:43 pm »
Kigger lige mine mapper igennem og ser hvad jeg kan finde.

Lidt til hver politiske fløj her:Og lidt trump:

11
Fri Debat / Sv: Shitposting politiske memes og videoer.
« Dato: Marts 11, 2018, 04:53:50 pm »
Fint initiativ, bare hold det indenfor paragrafferne

PU og licensnægteren ved grænsen:


12
Samfund- & Kultur / Sv: Trist for de politisk korrekt indvandringselskere
« Dato: Marts 09, 2018, 09:44:00 pm »
Hvorfor er det en god ting at en mand der arbejder, tjener en god løn, og giver overskud til samfundet, skal sendes hjem?

Det er debilt i min bog.

Den dansker, der nu istedet får job er sikkert glad for han skal hjem.

Jahh, sådan fungerer arbejdsmarkedet så ikke.

13
Det er der måske nok. Det handler om en cost-benefit analyse. Er udgiften størst nu eller om 10-20 år?

14


Der er 0% chance for at jeg læser den mur af svensk tekst. Hvis du vil have mig til at tage stilling til deres partiprogram må du give mig en tl;dr version.

Helt generelt: Et partiprogram er også markedsføring, og det ville ikke et øjeblik undre mig om et parti på den yderste højrefløj havde selvmodsigende eller hykleriske punkter i deres partiprogram.

15
Religion-& Filosofi / Sv: Jordan Peterson er en falsk profet
« Dato: Marts 09, 2018, 09:34:20 pm »
Vær dog glad for jeg går ind for frit marked, istedet for at påstå at jeg er fascist.  :smile1:

Er Trump en fascist?

Jeg forsøger ikke at tilsvine dig, men jeg laver en ret akkurat, omend simpel, beskrivelse af fascismen. Hvis det er systemet du går ind for ER du fascist. At det ord har en negativ betydning har at gøre med at verden allerede har rigeligt erfaring med den slags styre.

Trump har ingen ideologi selv, andet end forestillingen om sin egen storhed. Og så er han kendt for at det er personen han sidst har talt med hvis politik han fører igennem. Det gør ham politisk skizofren.

PU, ville du hellere bo i Kina end i Danmark? Selv om Kina er kontrolleret af kommunistpartiet, har det intet at gøre med kommunisme at gøre længere, men tikker til gengæld de fleste bokse når det gælder fascisme. Her er medierne kontrollerede, internettet censureret, staten har muligheden for at kontrollere hvor mange børn man må få, og retssikkerheden er særdeles flygtig. Og så ledes landet tilmed af en "stærk mand", og dyrker nationalismen.

Sider: [1] 2 3 ... 134