Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 69
661
Politik / Mon Trump får bygget muren til Mexico?
« Dato: November 12, 2016, 07:43:50 pm »

Trump har som vi ved lovet (hhv. truet) vælgerne at bygge en mur til Mexico, og at mexicanerne vil betale muren.

Betalingen er det svage punkt.

For det første bliver muren efter de flestes mening meget dyrere, end Trump har anslået. Trump anslår at muren vil komme til at koste mellem 10 mia $ og 12 mia $, men Washington Post har fået en udregning lavet, som snarere anslår omkostningerne til 25 mia $.

Trump kan alene beslutte at sætte arbejdet i gang fordi der allerede er anvendelig lovgivning, hvis han kan skaffe pengene til det, men da det ikke er sandsynligt, at Mexico vil betale den, så er Trump nødt til at bede Kongressen om pengene - og det bliver meget svært, selvom der er republikansk flertal, for idéen er ellers ikke republikansk politik.

Det ser også ud til, at Trump får besvær med at få skattelettelserne igennem, fordi de ikke er finansierede, og hvis der oven i købet kommer en stor udgift til en 3.000 km lang mur samt øgede militærudgifter m.v., så gør det ikke sagen lettere.

Skal vi gætte på, at byggeriet af muren allerede slutter i Kongressen?

Byggeriet af Israels mur gik i stå for tre år siden

Selv Israel, der i 2002 besluttede at bygge en mur til Vestbredden, hvor arbejdet gik i gang i 2003, har aldrig fået den bygget færdig - og den er "kun" planlagt til at blive på 440 km.

I 2014 var 62% af muren bygget færdig, men så strandede byggeriet på, at den skulle gennem national parken, the Nahal Rafaim valley og gennem den palæstinensiske landsby Battir. Den israelske bosættelse Gva'ot ville også komme til at ligge på den palæstinensiske side af muren.

Den israelske mur bliver nok heller aldrig bygget færdig.

Der er også naturfølsomme områder ved USA's grænse til Mexico - bl.a. danner Rio Grande grænsen over en strækning.
662
Debat om debatten / Hvad blev der egentlig af GYSE-kulturen?
« Dato: November 12, 2016, 12:52:51 pm »
Det må da være en smule skuffende, at invasionen så ulidelig let drukner i small talk om Poul Jørgensen.


663
Politik / Det store spørgsmål er, om Trump vil indlede en handelskrig
« Dato: November 12, 2016, 12:20:36 am »
Det er selvfølgelig også vigtigt, om Trump ødelægger NATO, men vi kan få et troværdigt europæisk militær, for EU er jo den union, som har mest industri i verden.

Værre er det, om Trump vil indlede den handelskrig, som han har truet med under valgkampen, ved at lægge told på importen.

Selvfølgelig vil EU og Kina svare igen med at lægge told på amerikanske varer.

EU har en større økonomi end USA, og Kinas økonomi er også blevet større end USA's. Det har Trump vist ikke set i øjnene. Økonomisk vil alle tre dog tabe ved at bekrige hinanden.

Under alle omstændigheder, så er en handelskrig også af og til forløberen til en militær krig - men først følger der en periode, hvor fjendebillederne bliver skabt.

At erstatte handelsaftalen med en toldmur, er en fjendtlig handling.

Trump er heldigvis allerede en meget gammel mand, så der kan næppe blive tale om en lang periode, så det er ikke sikkert, det går så galt.


664
Politik / Danske aktier får læsterlige klø efter Trump-sejr
« Dato: November 09, 2016, 10:28:54 am »
En gevaldig omgang bank ramte fra morgenstunden de danske aktier, efter at investorerne reagerede kraftigt på valget af Donald Trump som amerikansk præsident. Vestas, der har stor eksport til USA, førte an i kursfaldet, med svimlende fald på næsten 11 procent.

Også A.P. Møller-Mærsk er hårdt ramt her til morgen.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/valg-i-usa-2016/danske-aktier-faar-laesterlige-kloe-efter-trump-sejr

Trump er så sandelig ikke kapitalisternes kop te.

Det samme sker over hele verden, hvor kapitalen flygter til sikre investeringer.

Er det starten på en ny depression - eller?

http://www.wsj.com/articles/markets-ricochet-as-clinton-trump-trade-lead-in-florida-1478654413

665
Religion-& Filosofi / De unge forlader folkekirken i stor stil
« Dato: November 08, 2016, 10:13:49 pm »
10.300 danskere meldte sig ud af folkekirken i andet kvartal af 2016. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er i høj grad den unge generation, der har forladt folkekirken. Over 60 procent af de udmeldte er i aldersgruppen 20 til 39 år.

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/tro/de-unge-forlader-folkekirken-i-stor-stil

Ateistisk Selskab forstår at bruge de sociale medier, og deres kampagne for udmeldelse af folkekirken er sandsynligvis årsagen til de mange udmeldinger - samtidig med, at mange medlemmer i Folkirken ikke er troende, men er blevet lokket ind som medlem, da de var for unge til at protestere.

Mange tror, at det er besværligt at melde sig ud, men man kan gøre det på et minut her: https://udmeldelse.dk/

Jeg meldte mig ud, da jeg var sytten, men det var et hestearbejde at slippe for at betale kirkeskat. Hver gang jeg flyttede (og det gjorde jeg tit da jeg var helt ung), så kom jeg til at betale kirkeskat igen. Jeg håber, det er blevet bedre.

Burde det ikke være sådan, at man skal melde sig aktivt ind i Folkekirken, og at man først kan gøre det, når man er myndig?


666
Politik / Synger den hvide mands dominans på sidste vers?
« Dato: November 08, 2016, 01:28:23 pm »
De store kulturer er bukket under for interne stridigheder og ikke for noget udefra kommende. Det gælder f.eks. romerrigets forfald - især det det vestromerske riges fald i 476.

Tidligere hældede forskere til en "dekadenceteori", mens nyere forskning snarere peger på, at romerne mistede dynamikken i samfundet.

Er det ikke også det, som er ved at ske i USA, som så længe har haft ydre fjender og troet på den amerikanske drøm? I dag synker det amerikanske samfund sammen i interne stridigheder mellem den hvide mand - symboliseret ved den beskidte valgkamp imellem Trump og Clinton.

LOKE-syndromet
Også herhjemme er især den islamofobiske højrefløj indstillet på at splitte danskerne som folk. Tydeligst kommer det til udtryk, når nogen antyder, at de Radikale kan se frem til at blive stillet for en kommende "domstol".

Der er ingen udsigt til, at halal hippier og islamofober skulle kunne fungere som en samlet dansk enhed, fordi grøfterne bliver gravet stadig dybere - og så længe truslen udefra fungerer som syndebuk for, at samfundet mister sin sammenhængskraft.

Allerede nu vil jeg anslå, at hver femte dansker er uden for fornuftens rækkevidde.
667
Politik / Kan Trump vinde?
« Dato: November 07, 2016, 07:31:32 pm »
Det kan han godt, men det er usandsynligt.

Trump fører ikke valgkampen – og medierne ved det godt - men jo mere spændende - desto flere solgte aviser.

Ikke alene fører Clinton i meningsmålingerne med godt tre procent, men i det amerikanske valgsystem handler det ikke om at få flest stemmer, men om at vinde flest valgmandsstemmer i delstaterne - og der er flest valgmandsstemmer i de største delstater.

På selve valgdagen stemmer vælgerne på nogle valgmænd, der skal indgå i et valgkollegium. Det partis kandidater, der får flest stemmer, har ret til alle statens stemmer i valgkollegiet.

Her står Clinton meget bedre end Trump.


668
Politik / Der stemmes også om marihuana
« Dato: November 06, 2016, 05:13:23 pm »
Der er en meget tydelig tendens til at cannabis er ved at blive lovliggjort i USA.

I Nevada, Arizona, Californien, Maine og Massachusetts skal der stemmes om marihuana må bruges rekreativt - dvs. til at beruse sig - samtidig med præsidentvalget

I Colorado, Washington, Alaska, and Oregon er det allerede lovligt at dyrke og købe cannabis til eget forbrug

Hvis det bliver vedtaget, vil marihuana dermed være lovlig at dyrke og sælge i ni stater.

Arkansas, Florida, Montana og North Dakota skal stemme om marihuana skal lovliggøres til medicinsk brug. Hvis det bliver vedtaget vil marihuana være lovlig til medicinsk brug i halvdelen af USA.

I Colorado er det f.eks. lovligt at have 28 gram marihuana på sig, og lovliggørelsen har ikke fået himlen til at falde ned, men der er sket en øgning i antallet af personer, som kører bil, når de er skæve.

Politiet har haft 8.000 færre sager vedrørende marihuana, og har fået bedre tid til at efterforske forbrydelser.
669
Politik / Tyskland vil forhindre flygtninge og migranter i at nå Europa
« Dato: November 06, 2016, 11:05:00 am »
Det tyske indenrigsministerium foreslår, at flygtninge og migranter skal samles op på havet og sendes tilbage til Afrika.

Her skal deres asylansøgning behandles, og kun hvis de får asyl, bliver de transporteret til Europa.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/06/german-ministry-wants-migrants-returned-to-africa/

Det batter ligesom noget mere, når Merkels regering går ind for den slags, end at et mindretal i befolkningen gør det, så dette er måske ikke de sædvanlige fantasier.

Det bliver spændende at se, om forslaget bliver realitetsbehandlet i EU.

Vil det gøre EU populær, hvis det lykkes for unionen at gennemføre dette forslag, som de handlingslammede nationale regeringer ikke kan komme igennem med?


670
http://jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE9127272/tosprogede-elever-fordeles-bedre-og-det-er-skolernes-egen-fortjeneste/

Sidste år var der kun fem af landets godt 1.289 folkeskoler, der havde mere end 80 pct. tosprogede elever. For fem år siden, var der 11 af landets skoler, som havde mere end 80 pct. tosprogede elever.

Vi bliver med jævne mellemrum bildt ind, at problemer med indvandringen bliver værre og værre, og debattører som skriver et oplæg som dette, bliver personlig forfulgt - fordi det er nogen meget magtpåliggende at skjule sandheden når der er fremskridt.

Jeg vil dele befolkningen op i tre angående dette.

1. Islamofoberne påstår, at det er løgn - alternativt lader de som ingenting og skriver et oplæg om, at ghettoindsatsen er totalt forfejlet på alle områder.

2. Venligboerne som ikke kan se, at det er et problem, at der er mange tosprogede.

3. Danskere med en IQ over 100

De sidste fokuserer på hvordan tosprogethed påvirker læringen fordi læring er formålet med folkeskolen.

Det har vist sig, at er der over 40% tosprogede rammer det fagligheden. Det kan næppe diskuteres, om det er sandt, fordi man simpelthen måler, hvad eleverne har fået lært.

42 skoler ud af 1.289 folkeskoler havde mere end 40 pct. tosprogede - og det er vedrørende de 42 skoler, man bør gøre en indsats.


671
Politik / 91-årig kvinde sigtet for 260.000 drab
« Dato: November 05, 2016, 01:12:28 am »
En 91-årig kvinde er sigtet for 260.000 nazi-drab i Tyskland, og herhjemme har statsadvokaten for SØIK lige opgivet at rejse tiltale imod den 91-årige Helmuth Leif Rasmussen, der som Frikorps Danmark-soldat var vagt i en koncentrationslejr i Bobruisk i Hviderusland, der var en udryddelseslejr for jøder.

Det er ikke lykkedes statsadvokaten at føre bevis for, at Helmuth Leif Rasmussen har deltaget i jødeudryddelser, da man ikke kan udelukke, at han f.eks. har været portvagt.

Det er godt nok også længe siden, så vidnerne er døde.

Det er måske på tide at stoppe efterforskningen i den slags sager, med mindre der umiddelbart foreligger beviser, som kan bruges i en retssag.

I Tyskland er der dog kommet en ny praksis, som betyder, at bare man har været vidne til jødeudryddelserne i sit arbejde dengang, er det nok til en domfældelse.

Den 91-årige tyske kvinde, der nu er sigtet for de 260.000 nazi-drab i Tyskland, har således arbejdet som radiooperatør  meget tæt sammen med dem, der udførte de mange drab.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/91-aarig-kvinde-sigtet-260000-nazi-drab


672
Citat: Hvis politiet ikke får registreret fingeraftryk rigtigt og effektivt kontrollerer falske rejsedokumenter, er det problematisk, siger Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, der er lektor i international ret ved juridisk institut på Syddansk Universitet.

For så har grænsen reelt stået helt åben, vurderer han.

http://www.dr.dk/nyheder/politik/eu-skaelder-ud-flere-huller-fundet-i-dansk-graensekontrol

Synes du det er en skandale, at den danske grænsekontrol vedrørende EU's ydre grænser er så lemfældig i dag?

673
Politik / Den britiske regering må ikke melde briterne ud af EU i marts
« Dato: November 03, 2016, 06:17:56 pm »
Premierminister Theresa May har sagt, at hun vil følge resultatet af folkeafstemningen og trække Storbritannien ud af EU.

Den britiske regering ikke kan gå i gang med processen om at forlade unionen. Det har landsretten i London slået fast i dag, hvor tre dommere afgjorde, at den britiske regering ikke kan gå i gang med processen om at forlade unionen - uden først at spørge det britiske parlament.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/lektor-brexit-afgoerelse-kan-kaste-mays-planer-ud-i-kaos

Det er parlamentet, der har det afgørende ord i den sag.

674
Samfund- & Kultur / Børneopdragelse
« Dato: November 03, 2016, 04:24:10 pm »
Peter går i skole og får karakterbog med hjem to gange om året.

Peters far vil gerne have, at det går Peter godt, så han belønner Peter med 100 kroner, når han får gode karakterer.

Peter får altid gode karakterer, for han er en god dreng, som ser lidt op til sin far, så han vil gerne gøre sin far stolt af ham - og de 100 kroner er også mange penge - men det viser jo bare, at hans far holder af ham. Peter er en glad dreng og familien fungerer godt.

En dag kommer der en ny dreng i klassen, og Peter synes han er spændende, for han er ikke som de andre. Han er ikke glad for sin far, for han arbejder altid, så han er meget alene, og han har også skiftet skole flere gange. Han er ligeglad med at lave lektier og er også ligeglad med, hvad lærerne synes om ham.

Det smitter lidt af på Peter, så da han kommer hjem med karakterbogen, så er han gået lidt tilbage i flere fag. Peter kigger spændt på sin far, da han læser karakterbogen, og så sker der i-n-g-e-n-t-i-n-g.

BOOOM - det virker som et kølleslag på Peter. Er hans far ikke tilfreds med ham mere? Som dagene går tænker Peter meget over det, og han er ikke længere en glad dreng, for han vil så gerne have, at hans far er tilfreds med ham og kan lide ham. I skolen er han blevet mere indadvendt, og følger ikke helt så godt med som før. Det er godt han har den nye kammerat.

Deraf kan man lære, at der ikke er forskel på at belønne - og på at straffe børn.
675
Politik / Det værste svar i debathistorien
« Dato: November 03, 2016, 01:57:03 am »
America's nuclear triad er: 1. Strategiske bombefly med atomvåben 2. Interkontinentale atommissiler 3. Atombevæbnede ubåde.

Trump bliver udspurgt om sit syn på "America's nuclear triad" og hans svar viser, at han ikke aner, hvad det er. Det har chokeret en del amerikanere, så denne video er delt mere end 6 millioner gange.

Sider: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 69