Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 58
661
Samfund- & Kultur / Synet på Danmark i USA
« Dato: Februar 16, 2016, 11:12:28 pm »
USnews har lavet en opgørelse over hvilke lande der er bedst, og Tyskland er på førstepladsen og Danmark er nummer ti.

Der er ni parametre, og Danmark scorer højt på "Citizenship", som betyder sikre netværk for borgerne og et inkluderende samfund (9,6 ud af 10 mulige).

Danmark scorer også højt på "Entrepreneurship", som er innovative lande (7,1 ud af 10 mulige).

Det tredje område som Danmark scorer højt på er "Open for business", som betyder at Danmark er attraktivt at investere i, fordi der er et godt erhvervsklima (7,4 ud af 10 mulige).

Det sidste område som Danmark scorer højt på er "Quality of life", som betyder at danskerne er lykkelige og sunde (9,2 ud af 10 mulige).


Resten er dårligt, og det dårligste er "Power", der betyder om Danmark er "En leder" dvs.har stærke internationale alliancer, økonomisk og politisk indflydelse og stærkt militær. (1,1 ud af 10 mulige).

Danmark har også en meget ringe score mht. "Heritage", som betyder om Danmark er Kulturelt tilgængelig, har kulturelle seværdigheder, har en rig historie og god mad (1,6 ud af 10 mulige).

http://www.usnews.com/news/best-countries/overall-full-list


662
Politik / Partiet med de bondske tanker
« Dato: Februar 14, 2016, 02:26:18 pm »
Vil du betale til miljøsvinene?

Det lyder nedvurderende over for landmændene, at et parti har bondske tanker, men det er velbegrundet.

Udledningen af kvælstof og fosfor fra byspildevand var et tidligere et stort problem, men det problem er næsten løst - det har slet ikke været gratis - og byboerne har selv betalt gennem vandafledningsafgifterne.

Byboerne er helt til grin, for landbruget er pot og pande med partiet med de bondske tanker, som vil have lov til at svine videre, så investeringen i renseanlæg ikke får den bedste effekt, fordi den anden store forurener insisterer på at svine videre.

Landbrugsstøtten blev indført efter krigen for at sikre fødevareforsyningen, og støtten havde også den virkning at næsten al marginaljorden blev opdyrket, selvom det ellers ikke kunne betale sig at dyrke marginaljorden uden tilskud.

Der er for længst blevet overproduktion af landbrugsprodukter i EU, så det det eneste fornuftige er at marginaljordene vender tilbage til den naturtilstand, som gjorde den danske natur så rig, og som også vil være med til at gavne forureningstilstanden af den danske natur - ikke mindst i havmiljøet, hvor forureningen ender.

- Problemet er stort. Kvælstof er den afgørende fakta for havmiljøet. Det er uden for enhver tvivl. Og dansk landbrug har hovedansvaret for udledningen af kvælstoffet til vandmiljøet. Det er faktum.

http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/professor-politikere-har-ikke-styr-paa-fakta-om-kvaelstof-fra-landbruget

Ikke værdige til at modtage landbrugsstøtte
Hver gang landbruget har problemer piver de og stikker snablen dybere ned i statskassen, men hvor længe vil folk finde sig i at være til grin for deres egne penge?

Det må være rimeligt, at staten gør hvad der står i statens magt for at sikre, at landmænd der forurener får så lidt del i landbrugsstøtten som overhovedet muligt inden for rammerne af EU. Skulle det medføre sager ved domstolen, så overlever Danmark det nok.

Desuden skal landbruget tvinges til at mindske udledningen af kvælstof, og det kan ikke være værre for landbruget end det har været for bysamfundene at betale prisen - og man vænner sig til det (for i dag kører renseanlæggene uden de store problemer).

Det er ikke udgifter alt sammen
De Blå Flag som viser badevand af god kvalitet giver turistindtægter, og rensningen af byspildevandet har medført flere Blå Flag.


663
Religion-& Filosofi / Europæisk terror er sjældent religiøst motiveret
« Dato: Februar 13, 2016, 01:46:30 pm »
For hver gang ét terrorangreb udspringer fra en religiøs overbevisning, er der hundredeogfiretyve angreb, der motiveres af separatistiske nationalistiske motiver i EU.

Det antyder ligesom, at nationalisme er farligere end religion, hvad jeg da også altid har haft på fornemmelsen på grund af de ubeskrivelige rædsler, som nationalismen har påført Europa.

2014 0g 2015 er ikke med i Europols opgørelse over planlagte, afværgede og gennemførte terrorangreb i EU set over en syv-årig periode, så det kan måske rykke tallene lidt.

Mellem 2006 og 2013 har der været 2612 mislykkede, afværgede og gennemførte terrorangreb i EU. Men af de 2612 angreb i alt har blot 17 været motiveret ud fra en religiøs eller islamistisk overbevisning.

Dermed udgør andelen af religiøst motiverede angreb 0,7 procent af alle mislykkede eller gennemførte terrorangreb de seneste syv år.

Antallet af religiøst motiverede angreb svinger fra år til år, med seks angreb i 2012 og ingen i 2008 og 2011.

http://www.information.dk/databloggen/524627

664
Samfund- & Kultur / Lad os for denne gangs skyld springe propagandaen over
« Dato: Februar 10, 2016, 09:26:26 pm »
Den konkrete anledning til at jeg vil springe propagandaen over er, at Stortyskland bliver ved med at komme med stikpiller om, at Ankagleren vil have danskerne til at leve, som de plejer.

Man kan se på alle drabene i januar, og gå tilbage i tiden med 20 års intervaller, for så har man ikke udvalgt noget af propagandamæssige årsager.

Derefter kan man bedømme, om det giver danskerne grund til at skifte livsstil - eller om man bare kan leve som en dansker altid har gjort.

Her er hver enkelt drab kort beskrevet - ingen valgt fra - og ingen valgt til (som man ellers plejer her).

Januar 2016 - 2 drab
Januar 1996 - 6 drab
Januar 1976 - 4 drab
Januar 1956 - 5 drabJanuar 2016
Nytårsnat mandag den 1. januar 2016, opdagede vidner et brændende hus på Karlsmosevej 7 i landsbyen Nr. Vium, nær Herning. Efter brandsvæsnet havde slukket branden og civilforsvaret havde ryddet huset for indbo, fandt kriminalpolitiet et stærkt forkullet lig i huset.
En obduktion på Retsmedicinsk Institut afslørede, at den 54 årige Hanne Birgitte Thrige Pedersen
( 10. september 1961 - 1. januar 2016 ) først var blevet stranguleret og kvalt med en snor, der var blevet snøret omkring hendes hals.
Efter drabet satte drabsmanden ild til huset i et forsøg på at slette sine spor.
Drabet var formentlig sket i tidsrummet den 31. december 2015 kl. 17.35 og 1. januar 2016 kl. 00.08.
Onsdag den 6. januar 2016, blev en 47 årig mand anhold, sigtet for drabet på Hanne Birgitte Thrige Pedersen, brandstiftelse samt usømmelig omgang med lig.
Torsdag den 7. januar 2016 kl. 14.00, blev den 47 årige mand fremstillet i et grundlovsforhør. Han
nægtede sig skyldig i sigtelsen. Dommeren valgte dog at varetægtsfængsle manden i 4 uger, sigtet for drab, brandstiftelse og usømmelig omgang med lig.


Torsdag den 28. januar 2016 kl. 01.55, modtog Midt og Vestjyllands politi en telefonisk anmeldelse om
et drab i et hus på Nylandsvej i Vildbjerg, tæt på Herning. En patruljevogn ankom hurtigt til adressen,
hvor betjentene fandt en 50 årig mand dræbt af knivstik. Klokken 02.15 blev en 48 årig mand, der til fods var på væk fra gerningsstedet, anholdt af politiet, sigtet for drab.
Torsdag den 28. januar 2016 kl. 14.00, blev den 48 årig mand fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Herning, sigtet for drab. Dommeren valgte at varetægtsfængsle manden i 4 uger, sigtet for drab.

Januar 1996

Tirsdag den 9. januar 1996, blev den 49 årige Vivi Jacobsen overfaldet i sit hus i Hvide Sande.
Hendes 45 årige eks-kæreste var bevæbnet med en stor dolk, da han i sygelig jalousi stak Vivi Jacobsen ihjel. Manden meldte bagefter sig selv til politiet.


Søndag den 14. januar 1996, blev en 77 årig mand stukket ihjel med adskillige knivstik i ryggen, i sin lejlighed i Valby i København. Gerningsmanden var en 32 årig logerende, som kort efter blev anholdt og sigtet for drabet.


Tirsdag den 16. januar 1996, blev en 34 årig mand fundet myrdet i sit hjem i Lem ved Ringkøbing. En obduktion viste, at han var blevet udsat for særdeles grov vold.
En 35 årig mand som boede hos den dræbte, blev anholdt og sigtet for drabet.


Natten til onsdag den 17. januar 1996, blev pakistaneren Arshad Iqbal Zaidi likvideret i en kiosk på Nørrebrogade i København, da ukendte gerningsmænd skød og dræbte ham.
Få dage efter lod attentatmanden sig interviewe på TV3, hvorefter han meldte sig selv til politiet, og erkendte drabet på Arshad Iqbal Zaidi.


Onsdag den 17. januar 1996, blev den 73 årige Erna Poulsen overfaldet i sin villa på Dragsbækvej i Thisted. Erna Poulsen fik kraniebrud og døde dagen efter på hospitalet af sine kvæstelser, efter at hendes veninde og sambo igennem 20 år under et skænderi, år havde slået hende utallige gange i hovedet med et forsølvet skorstensfejer-redskab.
Den 46 årige Verna Vestergaard som boede hos Erna Poulsen, blev derefter anholdt og sigtet for drabet.


Søndag den 21. januar 1996, omkom den 57 årige murer Villy Jens Jensen, da en pyroman satte ild til ejendommen Dybbølsgade 7 i Vojens. Kriminalpolitiet efterforskede mordbranden og anholdt en 26 årig lagerarbejder som under en afhøring tilstod, at det var ham der havde sat ild til en papkasse i et kælderrum i ejendommen.


Januar 1976
Torsdag den 1. januar 1976, udviklede et skænderi imellem far og søn sig fatalt, i en lejlighed
i Lille Colbjørnsensgade på Vesterbro i København. Jacob Lou ( 8. september 1951 ) slog sin far Thorkild Lou i ansigtet med håndkantslag i ansigtet, hvilket medførte døden.
Tirsdag den 3. august 1976 i Københavns Byret, blev Jacob Lou  idømt 1 år og 6 måneder fængsel, for vold med døden til følge. Anklagemyndigheden ankede sagen.
Tirsdag den 28. oktober 1976 i Østre Landsret, blev dommen skærpet til 2 år og 6 måneders fængsel. ( straffelovens § 285, stk. 1, jfr. § 276, § 172, stk. 1. jfr. § 171, stk. 1, samt § 244, stk. 2 og 3 ).


Søndag den 11. januar 1976, formentlig i en fødselspsykose, fødte den 18 årige Kirsten Jacobsen ( 6. oktober 1957 ) i hemmelighed sit barn. Efter fødslen klippede hun selv navlestrengen over, placerede barnet i en plasticpose, hvorefter hun gemte barnet på en nærliggende mark, uden hendes forlovede vidste noget om dette.
En uge senere, fandt legende børn på marken plasticposen indeholdene det døde barn.
Kirsten Jacobsen blev sigtet for, at have hensat sit nyfødte barn under omstændigheder, hvorved det døde.
Fredag den 19. marts 1976, afsluttede Statsadvokaten sagen uden sigtelse.


Mandag den 26. januar 1976, blev den 31 årige tyrkiske narkohandler Musa Atan skudt og dræbt med en 7,65 mm. Browning pistol, da en narkohandel i Jersie syd for København gik galt. Gerningsmanden var den græske narkohandler Fotios Nicolaes Pentares, som efter drabet flygtede ud af Danmark. Han blev eftersøgt via Interpol og blev i efteråret 1976 anholdt af politiet i Stuttgart i Tyskland, hvor Fotios Nicolaes Pentares var sigtet for handel med narkotika. Først 14 måneder efter anholdelsen i Tyskland blev han udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Her blev Fotios Nicolaes Pentares i et grundlovsforhør i april 1977 varetægtsfængslet, sigtet for drabet på Musa Atan.
Ved et nævningeting i København i august 1978 blev Fotios Nicolaes Pentares idømt 14 års fængsel for drabet på den tyrkeren Musa Atan.
Fotios Nicolaes Pentares ankede omgående dommen til Højesteret.
Fredag den 26. januar 1979, nøjagtig tre år efter drabet i Jersie, stadfæstede Højesteret dommen på 14 års ubetinget fængsel til Fotios Nicolaes Pentares.


FOTIOS NICOLAES PENTARES - DEN 2. JULI 1977 -VED EN REKONSTRUKTION AF DRABET PÅ MUSA ATAN I JERSIE - DEN 26. JANUAR 1976.


FOTIOS NICOLAES PENTARES - VISER HER I JERSIE DEN 2. JULI 1977, HVORDAN HAN SKØD OG DRÆBTE MUSA ATAN MED SIN BROWNING PISTOL.


Torsdag den 29. januar 1976 om formiddagen, købte Wilfred Ingolf Johansen et haglgevær og patroner, da han havde planlagt at dræbe sin veninde. Da han ankom til sin egen lejlighed på Nyringen 53 i Rosskov, med sit skarpladte haglgevær, affyrede Wilfred Ingolf Johansen flere skud imod sin veninde Else Marie Andersen ( 8. november 1931 ). Hun var dræbt på stedet.
Senere samme eftermiddag, blev liget af Else Marie Andersen fundet i lejligheden.
Kort efter blev 46 årige Wilfred Ingolf Johansen anholdt af politiet, sigtet for drab. Han erkendte kort efter under en afhøring drabet på sin veninde, som var sket i sygelig jalousi.

Januar 1956

Søndag den 1. januar 1956, gik arbejdsmand Carl Julian Andersen ( 25. juni 1931 i Klakring ), i deprimeret sindstilstand fra hjemmet på Birkevej 2 i Skanderborg. Samtidig tog han sin 1 årige søn, Dan Egon Julian Andersen ( 20. november 1954 i Skanderborg ) med sig. Da han nåede til Vrold skov ved Skanderborg, kvalte han drengen og smed liget i Dyndsø i Vrold Skov.
Mandag den 2. januar 1956 om eftermiddagen, blev Carl Julian Andersen anholdt af kriminal- politiet i Horsens. Han erkendte under en afhøring, at han havde kvalt drengen og smidt liget i Dyndsø. Men han kunne ikke forklare, hvorfor han havde begået drabet.


I 1956 blev en ældre kvinde i Foldingbro i Jylland myrdet med gift, men det blev dog ikke opdaget. Hun blev begravet på kirkegården, og senere fik politiet gravet kisten op. Retsmedicinerne konstaterede ved en obduktion, at hun var blevet myrdet med gift, som en arving havde givet til den ældre kvinde.
Torsdag den 25. oktober 1956 ved retten, blev gerningsmanden idømt 16 års fængsel for mordet på arve-tanten.


Torsdag den 5. januar 1956 om aftenen, på landevejen ved “Lægdsgården” uden for Faxe, kvalte den 51 årige chauffør, Jens Jacob Hansen, den 34 årige husmoder Elly Alma Nielsen, født Hansen ( 15. oktober 1921 i Faxe ). Efter drabet skjulte han liget under noget halm i en roekule. Han havde tidligere logeret hos kvinden, og gennem nogen tid havde han efterstræbt hende.
Derefter tog Jens Jacob Hansen direkte hjem til sin bopæl, hvor han hængte sig selv.

Lørdag den 14. januar 1956 kl. 10.00 blev den 38 årige køkkenassistent Edith Kristine Rasmussen fundet kvalt på sit værelse på Hotel Beaulieu på adressen Springforbi i Tårbæk nord for København. Edith Kristine Rasmussen lå fuldt påklædt i sin seng, som om hun sov med dynen over sig. Kriminalpolitiet mente derfor ikke, at hun var blevet kvalt i sengen. Morderen havde bagefter lagt hende i sengen, og givet sig tid til at folde hendes hænder over brystet, inden han iskoldt forlod værelset. En taxachauffør fortalte politiet, at han havde kørt Edith Kristine Rasmussen og en mandlig bekendt til Hotel Beaulieu, hvor drabet fandt sted.
Kriminalpolitiet mente, at morderen var en person hun havde fundet på en af hendes utallige stamcafeer i Istedgade på Vesterbro i København. Alle spor endte desværre i en blindgyde og man fandt aldrig manden, som brutalt og iskoldt kvalte Edith Kristine Rasmussen.
Drabssagen om mordet på Edith Kristine Rasmussen er fortsat uopklaret.


Søndag den 15. januar 1956, fandt en 16 årig dreng i Århus sin mor liggende myrdet under sengen. Morderen begik selvmord, da han sprang ud fra 4. sal.


665
En 28-årig kvinde blev overfaldet, da hun kom cyklende mod syd ad Landevejen.

- En mandlig cyklist, der cykler i samme retning, påkører bevidst kvinden, så hun vælter og lander på jorden. Manden holder hende nede og forsøger at trække tøjet af hende, og der opstår noget tumult, fortæller vagtchef Peter Hallstrøm fra Østjyllands Politi til TV 2.

Denne gang vil der nok ikke være andre end mig, der kommenterer det, da gerningsmanden var dansk, så det vil blive ignoreret i debatten til fordel for mere "passende" gyserhistorier fra fjerne lande.


666
Samfund- & Kultur / Kilder og politiagenter
« Dato: Februar 06, 2016, 09:27:25 pm »
I PET omfatter begrebet kilder både meddelere og civile agenter samt personer, der i øvrigt giver PET oplysninger om bl.a. netværk og grupper af interesse for efter­retningstjenesten.

Anvendelsen af kilder, herunder meddelere og i visse tilfælde civile agenter, er helt afgørende for PET’s muligheder for at kunne identificere og imødegå konkrete trusler. Dette gælder ikke mindst, fordi det i visse situa­tioner og i visse miljøer er vanskeligt for PET at indhente oplysninger på anden måde. PET’s anvendelse af kilder, herunder rekruttering, føring og kontrol af kilder, er forankret i efterretningstjenestens enhed HUMINT.

https://www.pet.dk/Indhentningsafdelingen/Kilder%20og%20meddelere.aspx

Det er selvfølgelig noget som PET anvender for at få oplysninger fra narkomiljøet og om terrorvirksomhed, men i et eller andet omfang overvåges lovlige politiske aktiviteter også. Mange kan jo nok huske, at PET overvågede Henrik Sass i to måneder.

PET kommissionen har udgivet: PET'S OVERVÅGNING AF POLITISKE PARTIER 1945-1989

- men hvad der er sket siden, ved vi kun lidt om.

Den 2. januar kunne vi læse, at PET har skærpet overvågningen af højreradikale grupperinger.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8339767/PET-har-sk%C3%A6rpet-overv%C3%A5gningen-af-h%C3%B8jreradikale-grupperinger/

Er det ikke en underlig verden de lever i, hvor det er så svært at afgøre, hvem der er politiagenter eller meddelere?


667
Samfund- & Kultur / Er det Facebook- og politiker tyranni?
« Dato: Februar 05, 2016, 12:47:55 am »


Efter et Facebook-billede, der viste 4 børn i dagpleje alene på gaden, rykkede kommunen ud og fritog en dagplejer for tjeneste, og at der bliver fundet anden pasning til de fire børn fra i morgen.

Jesper Otto Bossen, der lagde billedet ud på Facebook skrev:- Hun lod børnene selv stå her i over 10 minutter, mens hun var inde og handle i butikken.

Der er bare det, at indehaveren af den butik, Garn & Gaver, som dapglejeren var inde at handle i, afviser at børnene blev efterladt alene.

- Jeg ekspederede hende. Hun står netop i døråbningen, så hun ikke skal gå fra børnene. Hun kunne ikke få klapvognen med ind, det var derfor, og så foreslog jeg, at vi kunne klare det i døren, siger Helle Sørensen til TV 2.

Det virker som om politikerne vil gøre hvad som helst for at undgå at blive udstillet på de sociale medier.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-02-04-dagplejer-fritaget-for-tjeneste-efter-facebook-billede

668
Politik / Regeringens slappe asylpolitik
« Dato: Februar 05, 2016, 12:21:52 am »
Nu bliver regeringen udstillet som nazister, og så skulle man tro at det skyldes at regeringen fører en særlig stram asylpolitik, men det gør den jo slet ikke.

Den har bare gjort sig umage for at smadre Danmarks anseelse.

Danmark godkender næstflest asylansøgninger i EU - og Sverige er IKKE nummer et

Danmark godkender nemlig 82 procent af alle asylansøgninger, og vi er dermed det land i Europa, der godkender næstflest asylansøgninger.

Det viser de nyeste tal fra Eurostat, som Radio24syv har gennemgået. Eurostat har målt antallet af asylafslag i de sager, som er færdigbehandlede i de første ni måneder af 2015.

Dermed godkender Danmark en større andel af de modtagne asylansøgninger end både Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Kun Bulgarien godkender flere ansøgninger end Danmark.

Samlet set gør det selvfølgelig Danmark til en flygtningemagnet for de fattigste flygtninge, og fattigste flygtninge vil nok også ofte være de dårligst fungerende.

http://nyheder.tv2.dk/udland/2016-01-29-se-kortet-danmark-godkender-naestflest-asylansoegninger-i-eu-og-sverige-er-ikke
669
Politik / Trump er en dårlig taber
« Dato: Februar 03, 2016, 11:01:40 pm »
Ted Cruz løb med 27,7 procent af stemmerne mod Trumps 24,3 procent, og det har fået Trump til at komme med en kaskade af beskyldninger om at at Ted Cruz 'ulovligt stjal' sejren i Iowa, og han kræver omvalg :biggrin:


670
Samfund- & Kultur / Søstre blev anbragt i helvede
« Dato: Februar 02, 2016, 09:54:06 pm »
2008
27. maj
Plejefar får fem års fængsel
Plejefaren idømmes fem års fængsel ved Retten i Næstved. Han blev dømt for at have haft samleje med Nanna Hansen cirka en gang om ugen i perioder. Han blev også dømt for vold mod og for at have haft samleje med lillesøsteren fire gange. Ifølge dommen havde han også været voldelig mod og blufærdighedskrænket Sapran Hassna. Læs om sagen fra dengang.


Slagelse Kommune afviser at betale erstatning, fordi kommunen mener, at sagen er forældet.

1991
24. oktober
Nanna kommer til verden
Nanna Hansen bliver født i en flygtningelejr i Schweiz. Nannas fødenavn er Randa Hassna.

1992
Juli
Fra Schweiz til Danmark
Nanna kommer sammen med sin familie til Danmark.

1993
8. februar
Sapran bliver født
Søstrenes mor står med Sapran Hassna.
Lillesøster Sapran Hassna bliver født i Sandholmlejren.

1997
8. oktober
Far dræber mor
Sapran Hassna og hendes lillesøster siger et sidste farvel til deres mor.
Søstrenes far knivdræber deres mor og begraver hende på Tisvilde Strand. Moren er forsvundet i seks dage, indtil nogle børn finder liget på stranden.
8. oktober
Søstrene anbringes for første gang
Sapran Hassna boltrer sig på en feriekoloni med de andre børn fra akutinstitionen.
Søstrene anbringes på en akutinstitution i København.

1998
27. november
Faren kendt skyldig i drab
Ekstra Bladets forside fra 6. november 1998.
Faren idømmes 12 års fængsel og udvises senere af Danmark for bestandig for at have dræbt pigernes mor.

1999
23. februar
Pigerne anbringes i plejefamilie
Sapran Hassna, Nanna Hansen og deres to andre søstre anbringes i en plejefamilie ved Skælskør.

2001
2. april
Første underretning fra psykolog

En psykolog underretter myndighederne om, at Nanna Hansen fortæller om, at plejefaren giver hende ”blå mærker”:
- Hun har fortalt, at hun ved et par lejligheder er blevet behandlet så håndast, at hun har haft blå mærker, lyder det i underretningen fra psykologen.

23. august
Ny underretning fra psykolog

Den samme psykolog underretter myndighederne, om at Nanna Hansen bør fjernes så hurtigt som muligt.
- Jeg vurderer, at (Nanna, red.) fortsat og så hurtigt som muligt bør angribes under forhold, hvor hun ikke involveres i følelesmæssigt belastende situationer. - Uddrag fra psykolog-underretning.


2002
14. januar
Kommune tvangsfjerner Nanna
Nanna Hansen bliver fjernet fra plejefamilien, fordi hun mistrives. De tre andre søstre bor der stadig.
30. juni
Ny underretning mod plejefamilien
En pædagog underretter myndighederne om, at de tre tilbageværende søstre ydmyges og latterliggøres af plejefamilien.
10. oktober
Sagsbehandler kalder plejefamilie "uegnet"
En sagsbehandler fra Skælskør Kommune underretter amtet, fordi hun vurderer, at plejefamilien er uegnet.

2003
17. januar
Leder afviser bekymring i underretning
En afdelingsleder fra Skælskør Kommune ser på ”det foreliggende grundlag ikke anledning til at foretage yderligere”.

2004
28. maj
Ny bekymring over plejefamilie
En tilsynschef deler sin bekymring med myndighederne. Han er i tvivl om, hvorvidt plejefamilien er ”i stand til at løfte opgave”.   

2005
6. januar
To af tre søstre bliver fjernet fra familie
Sapran Hassna og lillesøsteren bliver fjernet fra plejefamilien.
April
Jasmin fjernes som den sidste
Storesøsteren, Jasmin, bliver fjernet fra plejefamilien.

2008
27. maj
Plejefar får fem års fængsel
Plejefaren idømmes fem års fængsel ved Retten i Næstved. Han blev dømt for at have haft samleje med Nanna Hansen cirka en gang om ugen i perioder. Han blev også dømt for vold mod og for at have haft samleje med lillesøsteren fire gange. Ifølge dommen havde han også været voldelig mod og blufærdighedskrænket Sapran Hassna. Læs om sagen fra dengang.


2009
6. februar
Dom stadfæstes i landsretten
Østre Landsret stadfæster byrettens dom. Læs mere om stadfæstelsen.

2014
15. oktober
Søstre stævner kommune
Nanna og Sapran i dag. TV 2
Sapran Hassna og Nanna Hansen stævner Slagelse Kommune for deres rolle i sagen. Skælskør Kommune og Slagelse Kommunes blev lagt sammen i 2007.
4. december
Forlig afvises
Slagelse Kommune afviser at indgå forlig med søstrene.

2015
13. marts
Kommune stævnes igen
Søstrene stævner igen Slagelse Kommune og afventer nu, at sagen bliver berammet.

2016
2. februar
Søstrene står frem
De to søstre, Sapran Hassna og Nanna Hansen, står frem og fortæller deres historie til TV 2 Dokumentar.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-02-02-soestre-blev-anbragt-i-helvede-hoer-kommunens-svar-paa-kritikken

671
Politik / Fuldt fortjent at Socialdemokratiet røg ned ved siden af Venstre
« Dato: Januar 29, 2016, 02:11:03 am »
Vi kan ikke huse og hjælpe hele verden, så vi bør føre en stram og humanistisk flygtningepolitik.

Nu har Socialdemokratiet glemt det sidste i iveren for at konkurrere med Venstre om at føre DF politik, og udlandets sammenligning af Venstre med nazismen smitter selvfølgelig også af på Socialdemokratiet

Jeg har været Socialdemokrat i over 40 år, og det vil jeg blive ved med, men denne gang er jeg godt tilfreds med at partiet styrtdykker, og jeg håber at partiet bliver under 20% så længe, at partitoppen har lært lektien.

Jeg ved ikke hvad det ligner at konkurrere med Venstre om DF vælgerne og glemme det store tavse flertal.

Troede Mette Frederiksen virkelig, at resten af befolkningen bare er sikre stemmer, så der var frit slag om at konkurrere om de få muslimfjendtlige stemmer, som kan vristes fra DF?

Der har været nogen demonstrationer i solidaritet for flygtningene, og de har talt flere hundrede gange så mange deltagere som f.eks. Pegidas demonstrationer, og alligevel har partierne været bange for dem, der råber højest.

Lad os få ryddet ud i toppen af de store partier, så de igen lytter til os.

Det er meget sigende, at Venstre og Socialdemokratiet ikke længere konkurrerer om at være det største parti, som vi ellers har været vant til, og det er vel ikke engang givet, at den næste statsminister skal hentes et af de to steder.


672
Samfund- & Kultur / Fotovogne gavner trafiksikkerheden
« Dato: Januar 28, 2016, 10:52:46 pm »
Politiet har fået fire gange så mange bemandede fotovogne, og der budgetteres med hundreder af millioner i bødeindtægter fra forhærdede fartsyndere.

https://www.dr.dk/nyheder/debat/langt-fra-borgen-fotovogne

Det er bare så rigtigt set, at man kan slå to fluer med et smæk, og skaffe penge til statskassen samtidig med at det tjener et godt formål.

Ikke sandt?673
Religion-& Filosofi / Danmark tilbage til "rødderne"
« Dato: Januar 28, 2016, 10:30:38 am »
Humanismen sætter mennesket som den centrale værdi - i modsætning til en eller anden *isme.

Hvad har det med den danske folkesjæl at gøre?

- Danmark har så mange ressourcer som et af verdens rigeste lande, og alligevel vil vi skændes med sårbare mennesker om, hvorvidt deres smykker har sentimental værdi eller ej - selvom det har meget ringe økonomisk betydning for landet.

Hvor dansk er det?

Den danske folkesjæl
Jyske Lov blev ifølge dennes fortale givet i Vordingborg i marts 1241 af Valdemar Sejr med samtykke fra kongens sønner, landets ærkebiskop, syv biskopper samt "rigets bedste mænd". Kongegivne love var dengang overvejende skrevet på latin, men Jyske Lov er skrevet på dansk.

http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/jyske-lovs-fortale-1241/

Derfor må det regnes til de danske rødder, og i fortalen står der: "Det er kongens og landets høvdingers opgave at overvåge domme og gøre ret og frelse dem, der tvinges med uret, såsom enker og værgeløse børn, pilgrimme og udlændinge og fattige - dem overgår der tiest uret - og ikke lade slette mennesker, der ikke vil forbedre sig, leve i sit land; thi idet han straffer og dræber ugerningsmænd, da er han Guds tjener og landets vogter. "

Sagt på jævnt dansk betyder det, at staten især skal beskytte enker, børn, pilgrimme, udlændinge og fattige med mindre de er kriminelle.


Bibelhumanismen
Kristendommen har været med til at præge danskheden, og næstekærlighedsbudskabet behøver ikke nærmere præsentation.

Grundloven
I grundloven finder vi de vigtigste menneskerettigheder, og de er de mest danske værdier fordi de er så grundigt debatterede og så demokratisk vedtagne.


674
Fri Debat / Den hårde tone på Musenfryds debat
« Dato: Januar 27, 2016, 09:51:37 pm »
En ny undersøgelse, lavet af Epinion for Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at 56,5 procent af danske unge mellem 16 og 26 år gemmer tastaturet væk og holder deres meninger for sig selv af frygt for reaktionerne på de sociale medier.

 http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/31662806

Det er så ikke kun Musenfryd, der synes at tonen er for hård, og jeg har også tidligere lavet kommentarer om, hvorfor almindelige danskere holder sig væk fra indvandrerdebatten.

Årsagen er uden tvivl, at der befinder sig nogen af de mest aggressive danskere blandt islamkritikerne  - mens de mest aggressive danskere meget naturligt skyr venligboerne.


675
Politik / Sandsynligvis det dummeste parti i verden
« Dato: Januar 27, 2016, 01:37:59 pm »


Beslutningen om at tage flygtningenes smykker, har fået den store britiske avis the Guardian til at bringe denne satiretegning af vores statsminister.

At man er begyndt at lave satiretegninger af statsministeren som nazist ude i verden må selv landsbytosser vel kunne se skader Danmarks anseelse.

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei boykotter Danmark i protest, og har trukket sin bambus-supermand tilbage fra Aros-udstillingen.

Indvandrerne behøver ikke at ødelægge Danmark, det kan vi godt selv.

Sider: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 58