Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: 1 [2] 3 4 ... 45
16
Mennesket bliver født godt, og med nogen medfødte sociale egenskaber, så hvis man ikke ødelægger det, så bliver det et godt menneske.

Jeg overdriver lidt for at fremme forståelsen. Hvis et barn får tæsk med en livrem, og det ikke er retfærdigt, men styret af faderens hidsighed og får besked på at gå hen og stjæle i Bilka, så er der gode chancer for, at det ikke bliver et godt menneske - selvom det blev født med nogen gode egenskaber.

Det skriver jeg ikke for at undskylde forbrydere, for de er lige meget forbrydere, hvad enten de har haft det hårdt eller ej - og skal straffes på den mest hensigtsmæssige måde - og ikke på en specielt blød måde, hvis de overtræder straffeloven.

Det fryder nogen mennesker, hvis kriminelle oplever livet som et personligt helvede

Hvis man har et hårdkogt samfund med en hårdkogt lovgivning, så avler man hårdkogte forbrydere. Det kan godt være, at det for nogen er en personlig tilfredsstillelse at plaffe en forbryder ned med et lovligt våben uden at blive straffet for det, og at blive udråbt som en helt. Bagsiden af medaljen er, at der er mange drab og meget vold i et hårdkogt samfund - og sundhedssektoren og den sociale sektor er under pres økonomisk, fordi de konkurrerer med fængselsvæsenet om samfundets ressourcer. Det bider sig selv i halen, fordi borgere oplever selve livet uretfærdigt, når en i familien ikke får ordentlig lægehjælp, som andre ellers får. Det fremmer ikke deres sociale egenskaber.

Nu skal du ikke tro, at jeg går ind for bløde straffe

Jeg går ind for, at straffene skal have lige netop den hårdhed, som erfaringsmæssigt giver mindst vold og kriminalitet i samfundet - fremfor at være styret af hævntørstige og hårdkogte mennesker.

Straf virker nemlig forebyggende - men den kan både være for hård og for blød set i forhold til at minimere vold og andre forbrydelser.

17
regeringen og Danske Regioner opretter Nationalt Genom Center som led i en national strategi for såkaldt personlig medicin, og der er allerede valgt en direktør for det nye center, der midlertidigt skal have til huse på Artillerivej i København sammen med Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut.

Regeringen må derfor være ret sikker på at få lovgivningen igennem.

Når det er sket, så er du ikke herre over, om din DNA skal i registret.

Sundheds- og Ældreministeriet har netop sendt et lovforslag om genomcenteret til høring blandt en række organisationer.

Flere af dem advarer om, at tiltaget vil udhule retten til privatliv. De praktiserende lægers videnskabelige fællesskab, DSAM, bekymring over, at der i lovforslaget om det nye center ikke er fastsat krav til, at der skal indhentes samtykke fra danskerne, før deres dna bliver indsamlet fra eksempelvis hospitaler.

Der er selvfølgelig også fordele ved sådan et register, for hvis dine gener øger risikoen for at få kræft, så kan du sørge for at gå til flere undersøgelser og du vil være mere opmærksom på en mulig kræftsvulst - og det samme kan lægerne lægge en strategi ud fra.

- men prøv at forestil dig, hvor mange timer du vil bruge livet igennem på at tænke over, at risikoen for at dine børn mister dig som forælder er ret stor.


18
Samfund- & Kultur / Hvorfor har ingen respekt for licensnægterne?
« Dato: Oktober 21, 2017, 10:47:27 pm »
Det er ikke ærlige mennesker, som deltager i en politisk protest. Det kunne man godt have respekt for.

Havde det været ærlige mennesker, som deltager i en politisk protest - så ville licensnægterne nægte at betale på ærlig vis  - og så ville de blive slæbt i fogedretten, hvor de forklarede, at de nægter at betale licens af politiske årsager osv.

Det gør de ikke - de lyver om, at de ikke har licenspligtige apparater - og fordi de har en dårlig moral, kan de ikke noget forkert ved at lyve.

Derfor tror de fleste ikke på, at licensnægterne nægter at betale af politiske årsager. Det er bare så tydeligt, at det ikke må have personlige omkostninger for dem at deltage i en politisk protest - tværtimod - kan man sige.

Havde de ikke haft økonomisk vinding ud af det, så havde de nok heller ikke været licensnægtere.

Det oser langt væk af at være almindelige nasserøve, som har fundet en bekvem undskyldning for at slippe for at betale.


19
Samfund- & Kultur / Databaser med din opførsel på nettet
« Dato: Oktober 19, 2017, 03:02:31 am »
For nylig kiggede jeg på nogen skibsovne på dba - og nu har jeg fulgt et klink til en artikel i Information om - at dengang VK regeringen sænkede den kriminelle lavalder medførte det, at de 14 årige kriminelle blev mere tilbøjelige til at begå ny kriminalitet.

Stor var min forbavselse, da jeg opdagede, at der var en annonce, som lige præcis viste de ovne, som jeg kiggede på for nylig.

Hvordan det lige hænger sammen, at data over hvad jeg kikkede på for en uge siden - følger mig i en annonce i Information, er jeg ikke helt klar over - men det føles ubehageligt.

20
Debat om debatten / Problemer med Din-Debats server
« Dato: Oktober 17, 2017, 11:33:43 pm »
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, support@one.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.I dag er denne besked kommet i perioder, og de senere dage har serveren reageret langsomt - især hvis man vil rette en kommentar.


21
Politik / Hvordan virker Trumps mange angreb på FAKE-News?
« Dato: Oktober 14, 2017, 11:23:52 am »


For pressen har Trumps mere end 300 tweets om pressen virket meget positivt, da den har oplevet den største stigning i amerikanernes tillid siden 1985. Samtidig er tilliden til Trump dalet.

Hvordan virker det så for ytringsfriheden og for pressefriheden?

Trup har rent faktisk truet med at lukke NBC.


22
Politik / Er falske nyheder en alvorlig trussel mod demokratiet?
« Dato: Oktober 09, 2017, 10:34:31 am »
En israelsk spindoktor har skabt skandale i østrig før valget

Han skulle angiveligt være hyret af en eller anden Socialdemokrat, som man dog ikke har navn på, og have lavet to falske Facebook-sider. Den ene lignede en hyldest til den konservative kanslerkandidat - men den fremstillede ham langt mere højreorienteret, end han er.  Den anden svinede den konservative kanslerkandidat til for at være blødsøden overfor indvandrere og var fyldt med fremmedfjendske konspirationsteorier.

Den skandale har jo gavnet de Konservative - men det har det vist sig, at den israelsk spindoktor også har arbejdet for de Konservative - en slags dobbeltagent - så nu aner de østrigske vælgere ikke, hvad de skal tro på.

Den israelske spindoktor ved navn Tal Silberstein, er nu også blevet anholdt for korruption og hvidvask af penge i Israel.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/skandale-i-oestrig-foer-valget-den-mest-beskidte-valgkamp-nogensinde

De er næsten værre end Din-Debat  :big_grin: men det er noget af det samme gylle.

Jeg læste et eller andet sted, at de fleste teenagere ville ønske, at de sociale medier ikke havde eksisteret - selvom de bruger så meget tid på dem.

Har de ret?


23
Samfund- & Kultur / Nye fund i ubådssagen
« Dato: Oktober 06, 2017, 09:49:21 pm »
Ekstra Bladet har fortalt, at politiet har gjort nye fund i Køge Bugt, og i morgen klokken 10 holder politiet pressemøde.

Jeg krydser fingre for, at det er nogen vægtige beviser, for den sag er bare så utilfredsstillende.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/politiet-nye-fund-formentlig-relateret-til-ubaadssagen


24
Politik / Nu er det måske snart slut med julemænd
« Dato: Oktober 03, 2017, 09:51:53 pm »
Dansk Folkeparti kommer nu med sit konkrete forslag til et såkaldt burkaforbud, som skal gøre det strafbart at bære  "maskering eller heldækkende beklædning i det offentlige rum".

Det er selvfølgelig hensigten at ramme de få kvinder, som bærer burka - men med den formulering, kan man vist heller ikke længere være julemand eller gå i Bamse- og Kyllinge-kostume til børnefødselsdage.

http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-10-03-df-fremlaegger-nyt-burkaforslag-i-forsoeg-paa-at-samle-flertal

Kunne vi ikke snart få lov til at leve, som vi vil.

25
Politik / Danmark sender flere soldater til Afghanistan
« Dato: Oktober 02, 2017, 08:21:10 pm »
Citat: Flere danske soldater skal bidrage til indsatsen i Afghanistan for at stabilisere landet.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dag efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

- Vi ser i øjeblikket, at Taliban, Al-Qaeda og ISIS destabiliserer områder dernede (red. i Afghanistan, og derfor er det mere end nogensinde påkrævet, vi gør, hvad vi kan for at hjælpe den afghanske regering.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/danmark-sender-flere-soldater-til-afghanistan-0

Hvis vi bliver der i yderligere 16 år, så vil Afghanistan nok blive endnu mere ustabil. Det er en krig som ikke kan vindes, så vi skulle aldrig have været derned.

26
Fri Debat / Strøtanker
« Dato: Oktober 01, 2017, 09:40:44 am »
Jeg har lagt mærke til, at dansknationalist mener, at det er delstaternes opgave at sende de illegale mexicanske indvandrere ud af USA - og at de ikke vil det. Det skulle så være årsagen til at Trump ikke får dem sendt hjem. Nu er det ikke fordi jeg er besat af dansknationalist, men der kan vel være andre med lignende tanker.

Det har jeg svært ved at forstå. Hvorfor skulle det ikke være Trumps egen opgave som øverste chef for forskellige forbundsorganer? Trump er jo direkte leder af FBI og ikke mindst The United States Border Patrol (USBP).

Desuden undrer det mig, at de illegale mexicanske indvandrere af europæisk afstamning skulle være så forfærdelige som indvandrere betragtet. Det er dog ikke, fordi jeg tror, at folk af europæisk afstamning automatisk er bedre end muslimer.

Jeg har også lagt mærke til, at dansknationalist tror - jeg synes - det er noget godt - at der kommer mange illegale mexicanere ind i USA (eller muslimer til Danmark).

Jeg har aldrig haft sådan nogen tanker.

Jeg bryder mig ikke om, at mennesker bliver behandlet som lort og hader ikke automatisk nogen.

Det aller - aller - særeste synes jeg er den tankegang - at man ikke skulle kunne afvise indvandrere uden at hade dem (og fortælle skrækhistorier)???


27
Politik / Kritik af soldater til politiopgaver
« Dato: September 30, 2017, 12:05:58 am »
Det første der slår mig er, at regeringen svækker forsvaret af landet.

Havde vi for mange soldater?

Det næste er, om det er billigere at uddanne soldater end politibetjente.

Hvorfor uddanner man ikke nok politibetjente?


28
Politik / Nazistisk stormøde i Sverige
« Dato: September 29, 2017, 05:34:17 pm »
Både den norske efterretningstjeneste (PST) og den svenske (Säpo) har bekræftet, at de vil følge med, når nazisterne mødes på lørdag.Her er et billede af, at godt trehundrede nazister mødtes i Sverige sidste år, men denne gang venter man omkring 1000

http://www.fyens.dk/udland/Efterretningstjenester-retter-kikkerten-mod-svensk-nazimoede/artikel/318976529
Fri Debat / Jeg elsker den grønlandske natur
« Dato: September 23, 2017, 11:30:25 pm »
Jeg skød dette rensdyr tidligere på ugenTaget med mobil

Jeg fiskede også ishavsrødinger med fiskestang denne gang - fordi det er hyggeligere end at fiske med garnNu er vi kommet så langt hen på året, at det bliver meget mørkt om natten. Der var nymåne i denne uge, og da der er mange kilometer til den nærmeste bebyggelse, er stjernehimmelen bare så flot. Det er også nu om efteråret det er bedst at se nordlys, og en aften var der et fantastisk nordlys i meget flotte farver.

Man kan desværre ikke fotografere det med en mobil (jeg prøvede).30
Politik / Trumpcare
« Dato: September 23, 2017, 01:54:29 am »

Sider: 1 [2] 3 4 ... 45