Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: [1] 2 3 ... 65
1
Politik / Budgetunderskuddet svulmer under Trump til det største i seks år
« Dato: Oktober 16, 2018, 01:22:10 am »
I det første fulde finansår under Trump er statens underskud vokset til 779 mia. Dollars.

Det er 113 mia. USD mere end året før.

Under en højkonjunktur med fuld beskæftigelse, ville man ellers forvente et overskud. Dels fordi borgere og virksomheder tjener mere - dels fordi der er flere i beskæftigelse, som betaler skat.

Det er de ufinansierede skattelettelser til de rige (som Trump selv), der er synderen.

Den dag, der kommer en lavkonjunktur med lavere skatteindtægter, vil det gå helt ad helvede til med amerikansk økonomi.

Jeg håber på en måde, at Trump holder så længe, at den rigtige også får skylden til den tid  :smile1:

https://www.politico.com/story/2018/10/15/budget-deficit-swells-trump-900432
2
Politik / Trump støtter sin forlovede - den saudiarabiske kong Salman
« Dato: Oktober 16, 2018, 12:08:38 am »
CNN og New York Times skriver, at Saudi-Arabien - ifølge anonyme kilder - forbereder sig på at indrømme, at Jamal Khashoggi døde på landets ambassade i Istanbul.

Ifølge medierne blev Jamal Khashoggi dræbt "som følge af en afhøring, der gik galt".

Sådan ser Trump ikke på sagen

På Twitter har han skrevet, at det kan være "skruppelløse drabsmænd", som har dræbt den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.

- Kong Salman benægter ethvert kendskab til journalistens mystiske forsvinden, skriver Trump på Twitter.

Ifølge USA's præsident oplyste kong Salman, at Saudi-Arabien arbejder tæt sammen med Tyrkiet om at finde ud af, hvad der er sket med Jamal Khashoggi.

Trump oplyser i tweetet desuden, at han sender udenrigsminister Mike Pompeo til Saudi-Arabien for at mødes med kong Salman og blive klogere på Jamal Khashoggis forsvinden.
3
Fri Debat / Om behovet for en mere varieret debat
« Dato: Oktober 15, 2018, 02:16:44 pm »
Danskerne vil ikke vil bruge penge på at købe nyheder, som de ikke kan lide at høre

En af favoritterne, som danskerne er mest villige til at bruge penge på, er indvandrer-voldtægter af danske kvinder, fordi det tilfredsstiller dem at angribe perkere.

De der bruger deres tid på at samle på indvandrer-voldtægter - og poste dem her på debatten - ser dog ud til at foretrække gratis nyheder, fordi de er på overførselsindkomst.

Der hvor kæden hopper af er, når nogen har behov for at gyse oftere og derfor poster gamle nyheder - fordi det tager overhånd.

Det skubber jo andre emner ned på listen - og ud af debatten.

4
Videnskab / Istiderne
« Dato: Oktober 15, 2018, 12:34:49 pm »
På grund af den kaotiske klimadebat er det klogest at dele den op i delemner, og denne handler om istiderne og drivhuseffekten.

De sidste ca. 500 millioner år har der været højere liv på jorden.

I den tid har jorden i langt hovedparten af tiden været varmere end i dag. Det er kun de sidste ca. to millioner år, der har været istider. Det er altså usædvanligt, at jorden er så kold, at der er is ved polerne.

Det betyder også, at jordens klima kan være stabil på et varmere niveau, end klimaet har været de sidste par millioner år. Det er ikke sådan, at klimaet løber helt løbsk indtil jorden bliver ubeboelig for liv, for der er nogen mekanismer, som modvirker det.

I den periode på et par millioner år, hvor der har været istider, har klimaet haft let ved at komme ud af balance. Der er altså en risiko for, at effekten af at sende store mængder CO2 ud i atmosfæren kan et brat og voldsomt klimaskift til et varmere (og stabilt klima) i stedet for en langsom opvarmning.

Det som har udløst istiderne har været Milankowitch-effekten, og at det kan lade sig gøre, skyldes jo også at klimaet har haft let ved at komme ud af balance på grund af det lave indhold af drivhusgasser.

Det forholder sig sådan, at jorden ikke altid er lige tæt på solen - og at den vinkel som jorden har i forhold til solen varierer, og det kaldes Milankowitch-effekten.


5
Fri Debat / Hvem er mest tiltrukket af raceteorier?
« Dato: Oktober 13, 2018, 04:25:06 pm »
Desto større behov man har for at føle, at man er god - desto større er sandsynligheden for, at man bliver tiltrukket af raceteorier.

Alle raceteorier går nemlig ud på, at man selv er toppen af kransekagen (som er vigtigere end det strengt videnskabelige)

 6
Israel har lavet en lov, så det er blevet muligt for privatpersoner at sagsøge nogen, som opfordrer til boykot af Israel.

Et åbent brev til en sangerinde kommer nu til at koste to new zealandske aktivister 12.000 dollars - eller godt 77.000 danske kroner - i godtgørelse.

Det har en israelsk domstol afgjort, efter tre israelere havde sagsøgt Justine Sachs og Nadia Abu-Shanab for at påføre dem følelsesmæssig skade ved at få sangeringen Lorde til at aflyse sin koncert i byen Tel Aviv.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/opfordrede-sangerinde-til-boykot-af-israel-skal-betale-77000-kr-i-erstatning

Nyheden på DR er dog ringe, da det er et åbenlyst spørgsmål, hvordan Israel har tænkt sig at opkræve erstatningen på New Zealand?

Det er ellers nævnt i artiklen på New York Times, som DR har historien fra.

Israelerne er bare for meget, fordi de tager det som en selvfølge, at der skal gælde særregler for jøder.
7
Videnskab / Naturen udleder ikke CO2
« Dato: Oktober 11, 2018, 03:43:53 pm »
Klimadebatten er forvirret, så jeg synes det er klogest at debattere et element af gangen

Når det regner i havet, så bliver der ikke mere og mere vand på jorden, så havene stiger og til sidst oversvømmer landjorden.

Vand er en del af en cyklus. Vandet fordamper fra havet, fortættes til skyer, det regner, vandet løber gennem bække, åer og floder tilbage til havet, hvor det kom fra.

Derfor siger man ikke, at naturen udleder vand.

Sådan er det også med CO2.

Kan vi så snart slippe for, at nogen påstår, at naturen udleder meget mere CO2 end mennesket gør?8
Fri Debat / Rådgivning angående spækhuggere i Østgrønland
« Dato: Oktober 11, 2018, 02:21:57 pm »
En ny stor undersøgelse af spækhuggere i Tasiilaq-området viser en meget høj grad af forurening med miljøgiften PCB og kviksølv. Det har fået forskerne bag undersøgelsen til at fraråde, at spækhuggere spises af mennesker. Ernærings- og Motionsrådet bakker op om dette råd og anbefaler befolkningen ikke at spise spækhugger.

https://www.peqqik.gl/Nyheder/2018/10/2018_Spaekhuggere?sc_lang=da-DK

Viser det ikke bare, hvor forurenet vores klode er (Østgrønland er et af verdens mindst befolkede områder)?

9
Samfund- & Kultur / Mest til de skydegale
« Dato: Oktober 09, 2018, 03:14:41 pm »
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg både har en riffel med lyddæmper og støtteben samt tre jagtgeværer af forskellig kaliber, så våben er noget, jeg er helt vant til. Jeg skyder også selv al den kød, jeg spiser. Jeg er ikke modstander af våben som sådan - men bare af, at man skyder alle dem, som truer en så alvorligt, at man føler sig i livsfare. Der er stor forskel på, hvor let man "kommer op og køre".

Da jeg lige havde læst kommentarerne om skyderier, gik der en mand forbi min lejlighed med en rusten riffel, og den var hverken i et hylster eller noget. Det er noget meget dagligdags, når folk går ned til havnen - og jeg kan ikke se andre forskelle på kriminaliteten ved, at der er så mange våben, end at flere bliver skudt.

Der er selvfølgelig heller ingen muslimer her - men ærlig talt - forestiller nogen sig i fuldt alvor - at der skulle indføres jagttid på muslimer?

Der er ingen hold i, at de mange våben skulle give mindre kriminalitet, for antallet af drab i Grønland er kolossalt højt. Langt størstedelen af drabene sker i affekt og begås af folk, der har et misbrug. Især når folk drikker snaps, så kan selv almindelige familiefædre få totalt kuk i kasketten. Det er også bare så menneskeligt at få lyst til at skyde nogen, som tror med vilje har skadet en alvorligt - lige imens man er ophidset over det. Har man så et våben lige for hånden ...

Det man ville få med en fri våbenlovgivning er altså, at især fulde mennesker skyder dem, de bliver uvenner med - så antallet af drab ville blive lige så højt i Danmark og ofrene ville ikke blive (ret mange) muslimer.

- og nej - alkoholforbruget er ikke længere højere i Grønland end i Danmark (som også er en fordukken nation).

Hvis der blev lige så mange drab i Danmark (som der er her med en meget fri våbenlovgivning) - så ville det svare til, at der var næsten 1.000 drab i Danmark om året - og der er efterhånden sjældent over 50 drab om året i dag.

Antallet af drab i Grønland er faldet fra mere end 23 drab per 100.000 indbyggere til cirka 16 drab per 100.000 (2016) - så Vollsmosen er et mønstersamfund i sammenligning.

https://videnskab.dk/kultur-samfund/faerre-drab-i-gronland

Vær dog mere glad for, at der er så få drab i Danmark, som der er - pressesensationer eller ikke pressesensationer.


10
Samfund- & Kultur / I en dansk virksomhed får alle det samme i løn
« Dato: Oktober 08, 2018, 11:45:12 pm »
I virksomheden Analyse og Tal, som lever af at lave analyser på socialområdet, får alle det samme i løn, og alle bestemmer lige meget i firmaet.

I Analyse og Tal er der ikke noget, der hedder bonus og lønforhøjelse, når man arbejder ekstra hårdt.

Der er kun ét beløb at forholde sig til.

33.000 kroner. Sådan lyder lønsedlen nemlig hver måned. For alle.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-10-08-i-dansk-virksomhed-faar-alle-det-samme-i-loen

TV2 har lavet en afstemning, som man også kan se i linket.Det er ret populært, men det egner sig ikke til alle lønmodtagere.

Jeg tror, det vil overraske anti-rød, men denne type virksomheder egner sig bedst til dem, der brænder for deres arbejde.11
Der er heller ikke specielt meget kriminalitet i Danmark.

Derfor er det underligt, at nogen har gjort det til deres livsindhold at fremstille det, som der er masser af kriminalitet i Danmark og at kriminaliteten stiger - selvom den ikke gør det.

Derfor er det naturligt at rette opmærksomheden på de utilfredses personlighed - og hvorfor de føler, at deres liv er så mislykket.

Der bliver flere og flere af dem i takt med, at danskernes velstand stiger - og alt andet lige skulle man tro, det forholdt sig modsat.

Det handler måske om, at de ikke kan se en mening med deres liv?

12
Samfund- & Kultur / Indvandrerne bliver aldrig smidt "hjem" alle sammen
« Dato: Oktober 06, 2018, 05:42:15 pm »
Man kan sige sig selv, at når omkring 100.000 muslimer er blevet danske statsborgere, så bliver de ikke smidt "hjem".

Deres børn, som er født til statsborgerskab i Danmark af danske statsborgere, kan aldrig blive smidt "hjem".

Man kan standse indvandringen, men man kan ikke smide alle ud.

Derfor var det på sin plads at få mere kvalitet i debatten - for mange indlæg er skrevet af rendyrkede utopister.

Jeg er ikke klar over præcis, hvor mange der er blevet danske statsborgere, men jeg har kigget på, hvem der har skiftet til dansk statsborgerskab fra 4 nationer.

Irak: 22.295
Iran: 12.349
Afghanistan: 8.461
Tyrkíet: 28.776
13
Debat om debatten / Nu er der 115 gæster
« Dato: Oktober 06, 2018, 12:57:26 pm »
Det går fremad  :smile1:

14
Fri Debat / Verden bliver aldrig ideel
« Dato: Oktober 05, 2018, 09:33:02 am »
Alligevel drejer meget af debatten sig om, at nogen konstruerer en ny og ideel verden inde i deres hoveder - som de så sammenligner den verden med, som vi faktisk har.

Det kan jeg ikke forstå, fordi vi med sikkerhed ved, at sådan bliver verden aldrig nogen sinde.

- så - hvad skulle formålet være ved det?

15
Samfund- & Kultur / Efterretningsmæssige risikovurderinger
« Dato: Oktober 05, 2018, 09:10:05 am »
Her på debatten reagerer nogen, som de plejer, når virkeligheden ikke passet dem: tavshed.

Det som de ikke vil vide af er, at bl.a. Ruslands aktiviteter i cyberspace i dag bedømmes som en større trussel end terrortruslen fra militante islamistiske grupper.

Det betyder ikke, at terrortruslen fra militante islamistiske grupper er forsvundet - et spørgsmål som nogen her sikkert gerne vil fordreje forholdet til - fordi det giver dem gode muligheder for at forsvare deres fordrejning af de sikkerhedsmæssige risikovurderinger.

Det betyder bare, at cybersikkerheden betyder mere,

I Holland er fire agenter fra efterretningstjenesten GRU blevet pågrebet med fingrene dybt nede i kagedåsen.

Citat: Nye oplysninger er kommet frem om det hackerangreb, som fire russiske agenter var i gang med at udføre i april i Haag, da de blev opdaget af den hollandske efterretningstjeneste, DISS.

http://nyheder.tv2.dk/udland/2018-10-04-russiske-hackere-afsloeret-paa-fersk-gerning-i-holland


Sider: [1] 2 3 ... 65