Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Carlo

Sider: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32
421
Tant og fjas / Kun i Rusland
« Dato: December 09, 2014, 04:20:04 am »
Putin skal besøge Suzdal ved Moskva. Til den lejlighed skal byen jo pyntes op så den præsenterer sig. Se her hvordan det gøresSuzdal er grundlæggerbyen for Rusland. Ganske vist under mongolernes Gyldne Horde. Byens fyrste Andrey Bogoliubskiy angreb Kyiv-riget og massakrerede i civilbefolkningen i 1169 og Ukraine har stået model til russisk blodtørst lige siden

422
Religion-& Filosofi / Fristelser
« Dato: December 08, 2014, 01:47:11 am »
"Led os ikke fristelse" står der Folkekirkens trosbekendelse.

Jesus blev fristet af Fanden i ørkenen. Jesus modstod fristelsen og han kunne dermed blive frelser - som det var afgjort at han skulle blive. Hvad jeg ikke forstår er, hvad pointen er i at Jesus skulle fristes, når udfaldet åbenbart var afgjort forhånd? Kristne er kringlede når de kan se pointe i det.

Men Jesus blev tilbudt alverdens riger og lande som fristelse. Når der be's om at vi ikke ledes i fristelse, hvad tænkes der så på? Det er næppe nogen der fristes med alverdens riger og lande, og hvis de gjorde, ville de være ufatteligt dumme, hvis de hoppede på den.

Hvilke fristelser tænkes der på i Folkekirkens bøn, som det kunne tænkes man, som normalt begavet menneske, blev ledt i?

423
Fri Debat / Skal vi også være Idiotokrati?
« Dato: November 30, 2014, 06:35:57 am »
Obamas præsidentperiode i USA har betydet at der de sidste 55 måneder har været fremgang i beskæftigelsen. Der kommet styr på underkuddet på statsfinancerne. USA har fået et bedre rygte i udlandet. Der er kommet meget høj vækst i sidste kvartal.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/11/25/171023.htm

Obamacare er blevet en succes.Men alligevel vender vælgerne ryggen til Obama ved det sidste midtvejsvalg. Man skulle ellers forvente at de ville bakke ham yderligere op for at fortsætte succesen. Hvad sker der?Se her en canadisk kommentar til hvordan amerikanerne har fået det med Obama:

http://www.freep.com/story/opinion/readers/2014/11/07/obama-election-republicans-gop-democrats-senate/18606217/

Er USA ved at blive et idiotokrati. Se her hvor totalt uvidende amerikanere undertiden er:

http://www.ifyouonlynews.com/politics/texas-tech-students-give-jaw-droppingly-shocking-answers-political-questions-video/

Texas Tech Students Give 'Jaw-Droppingly Shocking' Answers To Political Questions (VIDEO)

When a non-partisan group asks Texas Tech students political questions, the answers are shocking, even to their own professors.

Men er vi meget bedre her i DK? Den nuværende regering har fået ryddet op i VKOs private overforbrug financieret af boligboble og den danske økonomi er knokkelstabil. alligevel får vi en ny omgang Løkke efter næste valg.


424
Dyr / Bonzai killing
« Dato: November 11, 2014, 11:51:15 pm »
Ligesom japanske bonzaitræer.

Man tager en lille killing og putter den i en firkantet flaske. Så putter man et rør i munden på den så man kan fodre den med flydende føde og borer et hul i bunden af flasken, så fækalier kan komme ud. Efterhånden som killingen vokser sig stor, får man en firkantet flaskekat.

Man kan lave dem selv eller de fås færdige, f eks her

http://bonsaikitten.com/bkintro.php

425
Religion-& Filosofi / En klar besked til en kristen
« Dato: November 06, 2014, 05:53:01 pm »
Uimodståelig denne lille 1 minut video. En lille pige giver en ihærdig kristen klar besked

http://www.liveleak.com/view?i=2c1_1415122155

426
Alt det andet / Dommedag i Vadehavet.
« Dato: September 16, 2014, 08:43:28 am »
Dommedag kom 13. januar 1362. En stormflod ødelagde et øsamfund.

http://da.wikipedia.org/wiki/Rungholt

Det er anslået, at over 7.600 mennesker druknede den nat i Vadehavet. Før var Rungholt hovedbyen i Edoms Herred på Strand. Det fremgår af Valdemars Jordebog at kongehuset modtog store skatteindbetalinger fra området, og at det derfor har været rigt.

Byen sank i havet i løbet af blot én nat.

Kan sådan noget ske igen og her?

En udsendelse fra ZDF-Info om det sunkne Atlantis i Vesterhavet.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1220602/Atlantis-der-Nordsee?bc=svp;sv0#/beitrag/video/1220602/Atlantis-der-Nordsee

For selvfølgelig kan man Europas kultursprog nummer 1.

427
Religion-& Filosofi / Nedgang i amerikanernes religiøsitet.
« Dato: August 12, 2014, 11:42:16 pm »
Fremgang for fornuften, demokratiet og anstændigheden:

https://richarddawkins.net/2014/08/the-great-decline-61-years-of-religiosity-in-one-graph-2013-hits-a-new-low/

Men prøv lige at se lidt her hvordan religion går over gevind i Rusland. Se de her russiske nyfascister med masser af præster, kors og ikoner.

http://inforesist.org/pravoslavnyj-fashizm-v-rossii-video/

Den er ganske vist på russisk, men se lidt billeder. Der er ingen grund til at fræse hele videoen igennem. Nogle sekunder er nok

Det kunne være ligegyldigt hvis det ikke var fordi demonstrationen nyder beskyttelse af myndighederne. De mindste oppositionelle ytringer i retning af demokrati bliver slået hårdt ned.

428
Tant og fjas / Hvorfor tyskerne ikke spiller kriblekryds
« Dato: August 12, 2014, 11:38:30 pm »
Den her er for dem der kan lidt tysk:

http://ih-es.de/hottentotten.htm

Men hvem kan ikke Europas kultursprog nummer 1.

429
Religion-& Filosofi / Hvad er Fandens Værk?
« Dato: Juni 19, 2014, 11:26:08 pm »
Men min niece skal op i religion på HF og har trukket emnet: Hvad er Fandens Værk. Med udgangspunkt i trosbekendelsen, "Vi forsager Fanden og alle hans gerninger og alt hans væsen".

Hvad er Fandens gerninger og hans værk?

Er det tant og fjas?

430
Fritid / Bleg og rystet i Ukraine
« Dato: Maj 27, 2014, 01:46:17 am »
Jeg har netop været en tur i Ukraine. Da jeg planlagde turen, aftalte jeg at følges noget af vejen med en gut jeg havde mødt på en Facebook gruppe for folk der interesserer sig for Ukraine. Han havde god uddannelse og havde haft egen virksomhed i mange år, så det virkede straight.

Da jeg møder ham IRL i Kiev lufthavn er han i færd med at kæve en fadbamse i baren. OK så langt. Vi bimler ned og får organiseret en lejebil.

Her skal jeg lige indskyde at jeg vil ikke køre bil i Ukraine, fordi hvis man kommer ud for færdselsuheld, kan det blive kompliceret. Desuden er den kollektive trafik fremragende.

Vi begiver os mod Dnipropetrovsk og når ikke længere end 500 meter, da vi bliver standset af politiet, som selvfølgelig kan lugte at han har drukket noget. En overgang er der tale om at tage ham med til blodprøve. Men vi får lov til at køre, efter en time og jeg tror kun det var fordi jeg var rimelig fornuftig at tale med ……………………..

Vi køre videre ad landevejen mod Dnipropetrovsk. Her møder vi en blokpost, som er et checkpoint som de ukrainske myndigheder har for at fange terrorisme i opløbet. Der er opstablede sandsække og bildæk og bemandet med bevæbnede gutter. Jeg tager det som en selvfølge, at når man kører mod et sådant sted, sænker man farten og trille igennem for at se hvad de vil en. Men min chauffør kører videre uden at sænke farten ………….. Værre endnu: Da vi bliver vinket ind til siden af politiet, ignorerer han politiets vink og kører videre. Jeg bliver selvfølgelig bleg og råber til ham om at stoppe. Bleg og rystet på grund af det væbnede opbud omkring os. De kunne have skudt på os, mistænkt for at have ondt i sinde.

Nå men han/vi taler med politiet i en times tid og får lov til at køre videre mod Dnipropetrovsk. Undervejs overtager jeg alligevel chaufførpladsen og vi møder flere blokposter, som vi kommer igennem uden problemer. De vil bare se kørekortet og er rigtigt venlige.

Her skal siges at blokposterne er oprettet for at beskytte Ukraines nyvundne frihed og demokrati og Ukraines fremtid Europa. Blokposterne er bemandet af politi og militær, men også barske gutter fra Pravyy Sektor-militsen, bevæbnede civile og af kosakker. Men ikke nogen der vil genere hverken gode ukrainske medborgere eller turister. Der er særlig opmærksomhed om dem der vil forstyrre det forestående præsidentvalg.

Da vi kom til Dnipropetrovsk endte det med min rejsefælles flasker på bordet, så jeg kvittede det rejsefællesskab. Vor tur til Dnipropetrovsk tog tolv anstrengende timer i bil. Da jeg tog toget tilbage til Kiev tog det seks timer og kostede 40,- bops.

Her ses en blokpost.Ellers havde jeg ikke ubehageligheder med folk overhovedet. Store sproglige problemer: Ja.

Et par ord om Ukraine: Ressourcefattigt, ja. Nedslidt, ja. Men det betyder ikke at landet er tilbagestående på nogen måde.

Og så har jeg aldrig mødt prostitution i Ukraine, til trods for at landet ikke skulle bestå af andet end ludere, efter det indtryk man undertiden får.

Problemerne med min tur var, at jeg havde gabt for stort. Jeg blev træt af indtryk til sidst. Desuden var hjemrejsen anstrengende. Jeg havde troet det var piece-of-cake at rejse hjem over Polen og Tyskland, men jeg landede et polsk udsted om eftermiddagen og der gik ikke tog til Warszawa før næste dag.

431
Fra mig til dig / Snart tilbage.................
« Dato: Maj 18, 2014, 12:17:54 pm »
Hej, jeg er i Ukraine og bliver her nok en uge endnu. Men saa kommer jeg tilbage - vaerre end nogensinde..........

Jeg var ved at blive skudt ved en ukrainsk blokpost. Det var dog en dansk rejsefaelle der var utrolig idiot. Jeg fortaeller mere naar jeg er tilbage.De ser ud som nogle lede sataner, men det er de ikke. De bemandes af almindelige mennesker som dig og mig, og til stoette for deres lands frihed og demokratiske fremtid i Europa. De er der for at hindre russiske terrorister i at forsoege at sabotere det forestaaende praesidentvalg.

432
Tant og fjas / Nogle fantastiske billeder
« Dato: April 19, 2014, 03:54:18 pm »
Se de fotografier der ligne malerier af Rembrandt eller sådan noget. Og så er modellen en 5-årig pige.

http://news.distractify.com/people/dad-dresses-up-daughter-for-famous-art-portraits/?v=1

433
Tant og fjas / En sjov mime video
« Dato: April 18, 2014, 05:22:13 am »
Se den gut her:


Det ser ud som om han synger. Det gør han ikke. Han mimer/bevæger læberne til et gammelt nummer fra 60'erne af Gordon Miller.

434
Politik / Hårdt prøvede Ukraine
« Dato: April 17, 2014, 05:24:33 pm »
Jeg har de senere år rejst lidt i Ukraine og de sidste fem år, hvert år tilbragt mine sommerferier på Krim. Det med Krim er slut nu, for det vil koste et visum til ca 1800,- bops at komme dertil. Dertil er det for ulækkert det som russerne har gang i der.

Nu planlægger jeg en tur til Kiev og sådan noget.

Kievriget blev grundlagt som en handelskoloni af svenske vikinger. Indtil 1200-tallet var Kiev Europas næststørste by med stort universitet og sådan noget. Det gik under p gr a indre splittelse og mongolinvasion, som udryddede hele Kievs befolkning. Derefter var landet herreløst men dele af landet var under Polen-Litauen. I 1653 oprettedes kosakstaten, som fordrev polakkerne og gav landet Europas mest moderne og frie forfatning. Til medaljens bagside hører massiv forfølgelse af jøderne.

Løjerne med det selvstændige Ukraine varede 50 år og til slaget ved Poltava i 1703. Det var her svenskerkongen Karl 12. var stærkt involveret, men de tabte til Rusland. Derefter var Ukraine en russisk provins indtil 1991 hvor landet blev selvstændigt. Et underordningsforhold, som ikke altid har været specielt venskabeligt. En af historiens værste folkemord fandt sted mod ukrainerne i 1932 - 33. Holodomor. En menneskeskabt sultkatastrofe som kostede mellem 5 og 10 millioner ukrainske bønder livet. Måske flere end Hitlerregimet dræbte jøder

http://www.danskukrainsk.dk/artikler.htm

The Crisis In Ukraine Has Much Deeper And Darker Roots Than Many Realize

http://www.businessinsider.com/ukrainian-famine-2014-3

Efter selvstændigheden i 1991 har Ukraine været præget af dårlig økonomi og af ustabilitet. Prikken over i'et blev præsident Yanukovich styre. Da voksede korruptionen uden sidestykke og oligarker udplyndrede landet. Styret ødelagde ikke bare økonomien men hele den ukrainske folkesjæl.

Da Yanukovich afviste at underskrive en associeringsaftale med EU i slutningen af 1913 men besluttede at knytte tættere bånd til Rusland, gik befolkningen i oprør. Se har en pige fra Kiev fortælle hvad oprøret gik ud på


Oprøret endte med at Yanukovich tog flugten. men også med at Rusland annekterede Krim.

I øjeblikket er der oprør i gang i østukraine, hvor flok føler de ikke har noget fællesskab med Kiev og som nok ender med at østukraine bliver et selvstændigt lydland under Rusland. Ukraines myndigheder er magtesløse fordi det militær, og de sikkerhedsstyrker de har er udplyndret af oligarker og fordi alle betydende poster er besat af yanukovich-støtter.

En grund til oprøret i Østukraine er orkestreret af Yankovich-partiet for at umuliggøre præsidentvalget 25. maj. Der oligarkpenge i ryggen på oprøret. De betaler ballademagere og får dem også ind fra Rusland.

Hvis uroområderne holdes ude af præsidentvalget, vil valget anses som illegitimt. Hvis der afholdes præsidentvalg under oprørernes kontrol, må der regnes med at valget får det resultat de ønsker.

Der er tre betydende kandidater til det forestående præsidentvalg. Regionernes Parti vil ikke have ret mange chancer p gr a relationen til Yanukovich. Yulia Timoshenko stiller op og vil antageligt blive nummer to, ifølge meningsmålinger. Favoritten er den stenrige Poroshenko. Han er højrenationalist. Han er fra Vestukraine og har lovet udføre en udrensning af Yunukovich støtter i embedsapparattet og bekæmpelse af korruption.

Men der er to ting med Porosjenko. For det første vil Østukarine omgående melde sig selvstændigt, hvis/når han bliver valgt. For det andet vil der blive ondt blod med Yulia Timoshenkos Fædrelandsparti. Fædrelandpartiet er i forvejen ved at organisere sit eget borgerværn, som ikke kun er rettet imod russerne, men også skal vise muskler overfor Vestukarine. Fædrelandspartiet er også gennemsyret af gamle folk fra Komsomol og af oligarinteresser.

Udviklingen overrasker altid og det man troede umuligt sker. Men en ny splittelse ligger lige for! Her vil Vestukraine og Centralukraine gå fra hinanden fordi der er forskellig kultur. Vestukarine med Kiev vil blive selvstændigt land og søge mod vest, mens Centralukraine vil være et land, hvor Rusland nok skal vide at sørge for konstant ustabilitet, blive uregerligt og i oligarkers udplyndring i vold. Stakkels befolkning - som om de ikke er prøvet hårdt nok i forvejen.

Kulturelt går der en grænse gennem Ukraine hvor den nordvestlige del, inklusive Kiev er en del af Europæisk historie, med rennsaince, reformation, oplysningstid og borgerlige omvæltninger. Resten af Ukraine, sydøst for denne linie har ikke været en del af denne udvikling og tankegangen er nærmest asiatisk. Derfor kan bl a korruption florere uhindret.

435
Familie, børn og parforhold / De fandens unger ....................
« Dato: April 11, 2014, 05:56:44 pm »
Børn er da bare noget af det værste, jeg ved - især da andres. Engang skulle vi holde en hyggelig grillaften nede i gården. Et usædvanligt grimt barn blev ved med at rende rundt og kaste med vand. Forældrene var selvfølgelig ligeglad med, hvad deres lille guldklump lavede. Føj for fanden, siger jeg bare. På et tidspunkt skulle han hente et eller andet nede i kælderen, ungen. Men dér var jeg hurtig og listede efter.

Sider: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32