Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - puffin

Sider: [1] 2 3 ... 7
1
Fra medierne / Sv: Underlig kommentar
« Dato: Oktober 12, 2018, 06:25:48 pm »
- og etniske svenskere og tyskere er vel ikke den samme race som somaliere?

Jo, det varer ikke længe.

Svensk skolefoto:


Det er ganske interessant at se den opdeling i sort og hvidt når henholdsvist Danmark og Sverige beskrives udfra forskellige politiske synspunkter. Frem til den store flyktningetilstrømning for tre år siden var der måske en vis forskel men i dag er det svært at se den store forskel. Her synes jeg at det på sin plads at vise et billede fra studentudspringet i Falun i DalarnaJeg har fortsat svært for at se den store interesse i at se statistik på hvor mange er anden tredje eller nu fjerde generationsindvandrare. I så fald falder det samlede kongehus under den beskrivelse ;-)

2

Busruter blir nedlagt flere steder og nu `gyys´ hører jeg at man vil stoppe med tog fra holbæk til kalundborg dog først i 23 men anyway, hvad tænker de på?  :girl_sad:Det fik mig til at kigge en ekstra gang. Jeg var ellers sikker på at togtrafikken skulle forstærkes på den strækning.

Kan det være sådan at de direkte tog fra København til Kalundborg stopper i 2023 på grund af elektrifiseringen? Strækningen til Holbæk skal være klar i 2023 og til Kalundborg i 2028. Jeg tror at i den periode kan der være drift med dieseltog men man er nødt til at skifte i Holbæk (blandet med perioder af togbusser). Jeg håber at det er sådan ellers er det rigtigt skidt.

3
Fri Debat / Sv: Sverige har åbnet valgstederne!
« Dato: September 12, 2018, 08:20:42 pm »


Hvor mange procent tror du at AfS og DNM/NMR kommer til at få? Jeg gætter 1,5% på AfS og 0,5% på DNM.

Ang NMR har vi fået et svar. Deres stemmeandel ligger på 0,03%

https://www.expressen.se/nyheter/efter-nazisternas-valfiasko-nu-befaras-de-radikaliseras-till-mer-vald/

4
Fri Debat / Sv: Coriolis effekt?
« Dato: September 11, 2018, 09:38:01 pm »


Også derfor er jorden stationær og flad på én skive!

Fup eller fakta?

Fup   :big_grin:

5
Fri Debat / Sv: sverigedemokraternas sammenbrud
« Dato: September 11, 2018, 06:24:49 pm »


Tigertølperen ved sikkert ikke, at SD ved de samtidige lokale valg, fik flertal i adskillige kommuner i Skåne. Lige ovre på den anden side
af Øresund.  :big_grin:

Det er der faktisk flere som ikke ved  :big_grin:
Sjöbo kommune var den kommune hvor SD fik den største stemmeandel med 39,4%. Lige så blev de største parti i flere kommuner. Flertal har de dog ikke fået i nogen kommune.

6
Politik / Sv: Flere steder i Sverige har oplevet valgfusk
« Dato: September 10, 2018, 09:09:24 pm »
Så har Sverige valgt.
Det blev det man forventede, et kollektivt selvmord.

Det politisk korrekte Sverige minder om noget man kan læse i romanen "1984".
Der er ikke demokrati på den måde man i Danmark, trods alt, agerer på, hvor man lader alle stemmer blive hørt, hvor man sagtens kan lave aftaler indbyrdes som DF og enhedslisten.

Sverige er på vej til et overvågningssamfund ser det ud til, hvor man "angiver" hinanden, forstået på den måde man, som man kan læse, bliver fjender, selv i en familie.
Noget andet jeg tror vi vil se, er volden og frygten vil brede sig yderligere i samfundet, og mon ikke velfæren har toppet, og det nu vil gå nedad med endnu flere kriminelle muhammedanere.
Flere voldtægter og skyderier.

I 1800 til 1900 tallet forlod over 22% af den svenske befolkning landet. Mon noget lignende kan ske igen.

Ihvertfald skal det blive spændende at se hvordan det vil gå, og mon ikke det er ned ad bakke.
Danske politikere som DF, vil få nogen pokkers gode kort på hånden, når vi ser Sverige stille og roligt bryde sammen.

Jeg har nu boet i Sverige i næsten 25 år. Jeg arbejder med personer som er dømd til behandling og har også været aktiv i kommunal politik og vil nok påstå at jeg har et rimeligt godt indsyn i det svenske samfund.

Det billede du beskriver af det svenske samfund er dog ikke noget jeg bare tilnærmelsesvis kan kende igen. På senere tid beskrivelsen af vores respektive lande gået helt over gevind. Når en svensk ikke-SD'er taler om Danmark lyder det ofte som det mørkeste Mordor fra Tolkien og når en dansker beskriver Sverige lyder det som en beskrivelse afet islamistisk kalifat eller et feministiskt diktatur (hvordan man kan få dette til at hænge sammen er et helt andet spørgsmål). Min opfattelse er dog at forskellen egentlig ikke er særlig stor. Efter flygtninge tilstømmelsen i 2015 er vores udlændinge politik (desværre) også ganske identisk.

7
Politik / Sv: Flere steder i Sverige har oplevet valgfusk
« Dato: September 10, 2018, 10:48:18 am »
Selvfølgelig er der mulighed for at forbedre systemet. Systemet med fremlagte valgsedler er måske det helt optimale men fælles for alle alle nordiske lande er at den demokratiske proces er i højsædet. Der er et foreslag om at kun en vælger ad gangen skal kunne gå frem til de fremlagte valgsedler - noget som allerede er begyndt at praktiseres.

I øvrigt er de rapporter som Licensnægteren beskriver enkeltstående eksempler og har ikke engang på disse steder forhindret nogen at stemme på noget at de opstillede partier. På alle valgsteder findes der en større mængde blanke sedler som kan bruges: https://www.val.se/svenska-valsystemet/valsedlar-och-personrosta/blanka-valsedlar.html

I øvrigt må jeg indrømme at systemet er et resourcespild. I et valg trykkes der 700 millioner stemmesedler!

8
Fri Debat / Sv: Sverige har åbnet valgstederne!
« Dato: September 09, 2018, 12:13:08 pm »
Et lille PS. I udvandringstiden emigrerede cirka 20% af den svenske befolkning til Amerika. Nu ligger andelen af svenskere med udenlandsk baggrund på cirka 20%.

Med et perspektiv på 100 år jævner det hele sig ud

9
Fri Debat / Sv: Sverige har åbnet valgstederne!
« Dato: September 09, 2018, 11:35:02 am »

Hvor mange procent tror du at AfS og DNM/NMR kommer til at få? Jeg gætter 1,5% på AfS og 0,5% på DNM.

Tja - det var et godt spørgsmål. Øvrige partier er ikke bortset fra FI delt op. Gruppen ligger på cirka 4%. Dit gæt på 1,5% er måske ikke helt galt. Derimod tror jeg ikke på de 0,5% til NMR. I valget 2014 fik det betydeligt mere "stuerene" Svenskernas Parti 0,07%. Jeg tror at NMR kommer at ligge betydeligt under dette resultat. Men vi får se ;-)

10
Fri Debat / Sv: Sverige har åbnet valgstederne!
« Dato: September 09, 2018, 10:26:40 am »
Denne gang ser det betydeligt mere usikkert ud end tidligere. SD har frem til nu formået at sætte dagsordenen i debatten men forhåbentlig har Jimmie Åkessons mer eller mindre åbenlyse racisistiske kommentar i TV debatten (om indvandrere: I passer ikke her) medført at folk indser at SD ikke er parti som kan udgøre et parlamentarisk støtte til en borgerlig regering.

I øvrigt må jeg indrømme at de fleste øvrige partier har sovet i timen og ikke vovet at se på de grundlæggende modsætninger i samfundet med en større og større usikkerhed. Lokale hospitaler lukkes, små skoler lukkes og meget andet. I stedet har en gammeldags brun populisme fået frihed til at udvikles hvor en bestemt befolkningsgruppe får skylden for alskens ulykker. I sidste århundrede var det jøderne - nu er det muslimernes skyld.

Vores dygtige indvandrere formår at bl.a. holde sygehusene i gang. Årgangene af "etniske svenskere" rækker ikke til men det er ikke noget der tales højt om. At der er en (faktisk EU's største) stor forskel på beskæftigelse mellem personer med udenlandsk herkomst og med svensk baggrund har kun i begrænset omfatning været debateret for ikke at give SD mere vind i sejlene. SD's medicin vil dog kun forværre det grundlæggende problem.

Så nu skal jeg ud og stemme - og det bliver bestemt ikke på SD :-)

11
Politik / Sv: Sverige kan ikke få nok muslimer
« Dato: September 02, 2018, 12:50:53 pm »

I Danmark har der hovedsagelig været borgerlige regeringer i mange år, så sammenligningen halter meget.

Nja - Paul Nyrup Rasmussen ledede 4 regeringer fra 1993 i precis den periode hvor DF kom frem. Hans berømte kommentar om DF og "Stuerene blir I aldrig" er vel ganske kendt. Socialdemokraterne havde muligheden for at fremføre en mere sammenholden udlændinge politik men valgte i stedet at forsøge ignorere problemet. Anders Fogh Rasmussen indså at hvis de borgerlige skulle have mulighed for at danne regeringer i fremtiden var de nødt til at inkludere DF på en eller anden måde i underlaget. Og som man siger resten er historie ;-)

12
Politik / Sv: Naziafsløringer fælder ni kandidater hos Sverigedemokraterne
« Dato: September 02, 2018, 12:43:59 pm »
Hvordan vurderer du Alternativ for Sveriges chancer for at komme ind?

Med en 4% spærregrænse må sandsynligheden være meget lille. SD står (desværre) til at få et fint valg og regeringsforhandlingerne kommer at ganske interessante ;-)

13
Politik / Sv: Sverige kan ikke få nok muslimer
« Dato: September 02, 2018, 12:26:02 pm »
Efter at have boet i Sverige i næsten 25 år ser jeg samme udvikling som vi har set i Danmark siden midten af 1990'erne. Socialdemokraterne har et ganske stort ansvar som regeringsbærende parti at have behandlet indvandrinspolitik/integration som et emne man helst ville undgå til at overlade scenen til DF som herefter har dikteret dagsordenen helt.

Vi har i Sverige været bange for at se en lignende udvikling og har på samme måde dermed overladt den politiske scene til SD. Fra at have en mere nuanceret indstilling til indvandring ænderedes billedet helt efter den store indstrømning fra Balkan. Pludseligt gik næsten alle partier med få undtagelser til at tale om indvandring kun som et problem og ikke en mulighed. For bare at nævne et eksempel er sygehuse og ældreomsorg helt afhængige i at få et større tilskud af ansatte hvor indvandring er en forudsætning for at bibeholde samme niveau som i dag. Med en stadig større andel af ældre kommer problemet at blive endnu større i fremtiden. At købe DF/SD's løsningsmodel kommer at ydderlige forstørre problemet i frem for alt områderne uden for de større byer.

Et lille spørgsmål til Carlo: Jeg er selv også meget interesseret i tog og også udenlandske sådanne. Hvorfor viser du altid billeder af tog fra Bangladesh når der er mange andre muslimske lande at vælge i mellem? For at skabe lidt bedre balance viser jeg derfor et billede af et tog fra Marokko:

14


Hvis man ''agerer imod Sveriges interesse'' så er man landsforræder fordi at så fører man en politik der har ført Sverige til afgrunden. Nu hvor du snakker om demokrati så er jeg modsat Löfven tilhænger af demokrati. Jeg går ind for flere folkeafsteminger imens Löfven vil forbyde partiet Den Nordiske Modstandsbevægelse som går ind for direkte demokrati https://www.sydsvenskan.se/2018-07-22/regeringen-maste-forklara-varfor-nmr-ska-forbjudas-men-inte-kriminella-organisationer

Sakset fra NMR's hjemmeside:

"Då till frågan om vilket slags styrelseskick som ska råda i den framtida nationalsocialistiska republiken.

En del av er har kanske redan undrat; vad händer med Motståndsrörelsen när vi har vunnit? För vi kan ju inte fortsätta att vara en motståndsrörelse när vi befriat Norden.

Organisationen är inte tänkt att upplösas utan den är tänkt att omvandlas till en statsbärande nationalsocialistisk orden (NSO), som ska genomsyra hela det framtida samhället. Man kan beskriva denna orden som ett slags ”väktarskap” som har som uppgift att upprätthålla, skydda och vårda den nya nationalsocialistiska republikens grundvalar.

De ledande medlemmarna i NSO kommer att bilda en nationalsocialistisk högsta senat, Nordiska senaten, vars absolut främsta uppgift är att välja fram ledaren för den nya republiken. Senaten ska även vara rådgivare åt ledaren."

Det lyder da ikke særligt demokratisk for mig. Trods alle de fejl som vores nuværende styreform har har det medført at vi i dag har et af de frieste lande i verden. At forbyde en bevægelse kan kun komme på tale hvis den med vold vil kæmpe imod demokratiet. NMR er begyndt at komme betænkeligt nær dette punkt.

15
I Sverige er der en ganske juridisk definition af begrebet landsförrädare. Først og fremmest skal Sverige befinde sig i krig og dels skal følgende punkter være opfyldte:

"1. hindrar, missleder eller förråder dem som är verksamma för rikets försvar eller förleder dem till myteri, trolöshet eller modlöshet,
2. förråder, förstör eller skadar egendom som är av betydelse för totalförsvaret,
3. åt fienden anskaffar krigsfolk, egendom eller tjänster, eller
4. begår annan liknande förrädisk gärning,

skall, om gärningen är ägnad att medföra avsevärt men för totalförsvaret eller innefattar avsevärt bistånd åt fienden, dömas för landsförräderi till fängelse på viss tid, lägst fyra och högst tio år, eller på livstid."

Man kan have forskellig opfattelse af hvilken indvandrings politik som skal føres. Det burde vel være muligt at føre en diskussion uden at anvende en sådan term som disse sverigedemokrater har brugt. Dels kan de udsætte sig selv for anklage om injurier og dels udvander det helt begrebet landsforræder.

Når en venstrefløjser trækker nazist kortet får det en diskussion til at bryde sammen til sandkasseniveau. Jeg ser en klar analog til en højrefløjsers brug af landsforræder. Skulle de ikke bare kunne have sagt at han agerer imod Sveriges interesse? Brug af sådanne floskler er meget godt i kommunikationen til sine egne ekstremister men ikke til et parti som vil fremstå som ansvarligt. De der bruger ordet landsforræder er som oftest ikke spor demokratisk lagt og ville egentlig med lige stor ret kunne fortjene at blive betragtet som landsforrædere på grund deres foragt for vores demokrati ;-)

Sider: [1] 2 3 ... 7