Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - GuBBi

Sider: [1] 2 3 ... 148
1
Fri Debat / Sv: Aliens er her skam allerede!?
« Dato: Juli 14, 2018, 12:09:33 pm »
>Flad jord
>Andre planeter

Vælg én.

2
Videnskab / Sv: Nogen el-bil tosser her?
« Dato: Juli 13, 2018, 03:33:33 pm »
Jeg tror muligvis at det de har gjort er at bruge over 10 år gamle tal for CO2 udledning per kilowatt-time. Det synes jeg sgu ærligt talt er lidt ufint. Det er faktisk datamanipulation, og hvis man gør det er det fordi man har en agenda man sætter over fakta.

Kilde:
https://ing.dk/artikel/dansk-kilowatttime-naar-rekordlav-co2-udledning-211593

3
Videnskab / Sv: Nogen el-bil tosser her?
« Dato: Juli 13, 2018, 01:43:25 pm »
Det store bilmagasin, tyske Auto Motor & Sport, har testet og målt fem af de mest moderne og velfungerende elbiler på markedet.

Altså en field-test i bilens naturlige miljø, hvorfor testen ikke kan helt kan sammenholdes med tilsvarende laboratorietest af biler med forbrændingsmotor.

Testen er temmelig overraskende, ikk’???

http://www.drivkraftdanmark.dk/Aktuelt/Nyheder/2013/auto-motor

Testresultater:
BMW i3:
Testforbrug: 21,7 kWh
Rækkevidde testet 95 km.
CO2-udslip ved tysk strømmix: 125 g/km
CO2-udslip ved dansk strømmix: 102 g/km
Ford Focus Electric:
Testforbrug: 30,7 kWh
Rækkevidde testet: 82 km
CO2-udslip ved tysk strømmix: 177 g/km
Co2-udslip ved dansk strømmix: 145 g/km

Nissan Leaf Tekna:
Testforbrug: 21,4 kWh
Rækkevidde testet: 111 km
CO2-udslip ved tysk strømmix: 123 g/km
CO2-udslip ved dansk strømmix: 101 g/km

Renault Zoe Zen:
Testforbrug: 118 kWh
Rækkevidde testet: 127 km
CO2-udslip ved tysk strømmix: 118 g/km
CO2-udslip ved dansk strømmix: 96 g/km

VW E-Up:
Testforbrug: 23,1 kWh
Rækkevidde testet: 82 km
CO2-udslip ved tysk strømmix: 133 g/km
CO2-udslip ved dansk strømmix: 109 g/km

Der er altså et par ting her jeg ikke kan få til at stemme helt. Jeg kunne godt tænke mig at se deres mellemregninger. I skrivende stund udleder Danmark 233 gram CO2 per KWT el produceret.
Jeg har fundet en liste over el-biler og har valgt den MINDST energieffektive, en Tesla Model S 60D, og hvis vi kigger på dens kørsel i by kan vi se at den forbruger knap 21 KWT per 100 km (Ved godt at jeg bruger idealiserede tal, men derfor jeg vælger de værst mulige omstændigheder). Det betyder jo 0,21 KWT per km. Det svarer til et forbrug på 49 gram CO2 per km. Altså cirka halvdelen af hvad testen viser.

Er det mine kilder den er gal med, eller er det artiklen der har fiflet lidt med tallene fordi de har en agenda?

Kilder:
https://energinet.dk/
https://pushevs.com/2016/11/23/electric-cars-range-efficiency-comparison/

4
Politik / Sv: Trump hylder ”store fremskridt"
« Dato: Juli 13, 2018, 01:20:01 pm »
Den mand er mig en gåde. Han hopper UD af en meget konkret aftale med Iran, der skulle sikre at de ikke fik adgang til atomvåben, og så indgår han en aftale med Nordkorea hvor USA kommer med konkrete indrømmelser mod at Nordkorea kommer med vage løfter (som de kan løbe fra, for Nordkorea har aldrig før overholdt internationale aftaler).

Trump fører skizofren politik.

5
Fri Debat / Sv: Lever vi i en simulation?
« Dato: Juli 12, 2018, 11:11:29 pm »
Tværtimod. Fordi jeg ved at jeg ikke lever for evigt, og fordi jeg ikke tror der er en indbygget mening med livet, bliver jeg nød til at skabe min egen mening og bruge den tid jeg er i live så godt som muligt. Jeg kan ikke stille mig tilfreds med bare at vente på et efterliv hvor alting nok skal blive godt. Min overordnede mening med livet er at trække min egen vægt, have det godt og efterlade en verden der forhåbentlig er lidt bedre end jeg fandt den.

Det lyder faktisk, som om du er eksistentialist.

Har du tænkt over livet?

Tjoh, jeg har nu aldrig tænk på mig selv som meget andet en en empirist og en afart af utilitarist, og jeg synes at min mening med livet og moral følger logisk efter de filosofier.
Men eksistentialismen er nok ikke helt gal, men jeg tager dog det enorme forbehold at jeg faktisk ikke har læst særligt meget Nietzsche eller Kierkegaard. Så indtil det er gjort vil jeg nok være lidt forbeholden med at kalde mig eksistentialist: Jeg vil gerne være helt sikker på hvad jeg skriver mig op til...

6
Fri Debat / Sv: Lever vi i en simulation?
« Dato: Juli 12, 2018, 10:40:00 pm »
Friluftsbøssen, det lyder altså lidt som om du er kommet til at lyne direkte op i forhuden.

Jeg vil forholde mig til dine argumenter og ignorerer dine forsøg på fornærmelser.

Citér
Fordi noget ikke kan bevises eller modbevises, kan det da stadig være interesant at diskutere en hypotese. Det kaldes at gruble over livet eller at filosofere. Den slags er da meget spændende.

Solipsisme synes jeg sådanset ikke er interessant. Selv HVIS det var sandt ville det ikke have nogen indflydelse på vores verden. Det ville derfor være totalt uden betydning. Det er den filosofiske pendant til "det hele var bare en drøm" afslutning på en skolestil. Og hvor lang tid kan man alligevel lige bruge på at gruble over det? Nej, vi kan ikke med sikkerhed vide at verden omkring os eksisterer og at der findes andre end os selv. Så er den grublet færdig. Lad os så komme videre med vores liv.

Jeg er helt med på at filosoferer, men så skal det være over noget der kan have betydning, som f.eks. moral.

Citér
Eller også ER det netop vejen til et godt liv at søge svar på livets store spørgsmål? Måske giver det mening til nogle mennesker? Giver dem tro og håb og dermed mening med livet....

Så meget desto bedre grund til at bruge tiden på spørgsmål hvor man faktisk KAN lede efter svaret, og hvor der som minimum kan findes håndfaste argumenter for og imod.

Citér
Livet må da nogle gange være tomt for én som dig, Gubbi, der ikke tror på en skid andet end det, du kan se med det blotte øje samt måle og veje. Du tror ikke på det hinsides eller det åndelige. Du er stensikker på, at du er pist væk, når du dør. Og du kan sikkert heller ikke se nogen mening med livet. Det må være lidt tomt.

Tværtimod. Fordi jeg ved at jeg ikke lever for evigt, og fordi jeg ikke tror der er en indbygget mening med livet, bliver jeg nød til at skabe min egen mening og bruge den tid jeg er i live så godt som muligt. Jeg kan ikke stille mig tilfreds med bare at vente på et efterliv hvor alting nok skal blive godt. Min overordnede mening med livet er at trække min egen vægt, have det godt og efterlade en verden der forhåbentlig er lidt bedre end jeg fandt den. Jeg synes man spilder sin hjerne når man finder mening i det åndelige, hvis det er på bekostning den fysiske verden, og mennesker omkring en. Hvis en tro på noget åndeligt hjælper en til at være et bedre mennesker mod folk omkring sig, så fint. Jeg kan bare ikke få mig selv til at tro på den slags. Jeg mener det er ønsketænkning.

Citér
En klassisk evighedsstudent. Hvad skulle han egentlig bruge al sin klogskab til?
Citér
Det kaldes at gruble over livet eller at filosofere. Den slags er da meget spændende.

Udover det vil jeg gerne slå fast at jeg ikke har en mensa IQ, og jeg udfordrer dig til at finde et sted hvor jeg påstået at jeg har.

7
Fri Debat / Sv: Eksistensproblemet
« Dato: Juli 12, 2018, 03:39:50 pm »
Det der taler FOR at vi lever i en simulering:
Universet kan tilsyneladende beskrives fuldstændigt matematisk.
Universet er diskret (består af endelige udelelige størrelse, som Planck længden)

Det der taler IMOD at vi lever i en simulering:
En komplet mangel på drager
Generelt kedeligt gameplay

Det kan ikke modbevises, at du er en hjerne i en næringsvæske, som har fantaseret dig til verden - og os andre. Drømme føles virkelige.

Der er filosoffer, som har skrevet dybsindige bøger om den tanke.

Ikke at Convex Earth virker dybsindig.

Ja, det hedder solipsisme. Jeg mener bare at det er et spørgsmål det ikke nytter at bekymre sig over for det er en komplet ufalsificerbar hypotese. Der er intet eksperiment vi kan foretage, for vi ville aldrig kunne stole på resultatet.

Så mens jeg erkender at der er en sandsynlighed (marginalt) større end 0 for at vi er en simulation eller at jeg er den eneste der eksisterer i mit univers, som en hjerne i et reagensglas, så er det bare elendige antagelser at føre ud i praksis hvis man på nogen måde vil leve et godt liv.

Jeg foretrækker klart empirisme.

8
Videnskab / Sv: Svar til Carlo med moderne kildeangivelser
« Dato: Juli 12, 2018, 03:31:51 pm »
Hvorfor skulle man så holde transportsektoren uden for?

Fordi biler er hellige. At forslå lavere hastigheder og den slags, er være end at pisse på en muslims koran.

Nu har man lige sænket afgifterne på dyre biler. En forkert vej at gå, når man taler om bæredygtighed.

Derfor er al den snak om el-biler noget hykleri, der skriger til himlen. Bæredygtighed rager dem en høstblomst, men det der ragef dem er gode opinionstal og gode afkast til aktionærerne i bilindustrien - også i elbil industrien.

Det er komplet ligegyldigt hvad motivationen for at lave El-biler og miljørigtige løsninger er, så længe resultatet er noget vi kan bruge. Naturligvis er motivationen profit, men det er det smukke ved kapitalismen: Den forvandler egoistisk grådighed til et samfundsgode.

Det kinesiske diktatur anvender endelig teknologien til noget fornuftigt, nemlig kollektiv trafik. Det havde ikke kunnet lade sig gøre i et demokrati, for der havde folket og bilmafiaen krævet: biler, veje, broer og tunneler. Og atter biler.

Der er så mange ting galt her. For det første har vi også elbusser i danmark, ligesom vi også har offentlig transport generelt. Ja vores toge i hovedstadsområdet har faktisk kørt på el siden 30'erne. Og nu skal elbusser generelt også have veje, broer og tunneler for at fungere. Disse veje, broer og tunneler bliver i høj grad sponsoreret af afgifter på private biler. Skak mat.

Men jeg vil da give dig ret i én ting: Det eneste der står i vejen for din socialistiske utopi er at de fleste mennesker ønsker noget andet og er motiveret af andre ting. 

9
Fri Debat / Sv: Lever vi i en simulation?
« Dato: Juli 12, 2018, 03:20:48 pm »
Det der taler FOR at vi lever i en simulering:
Universet kan tilsyneladende beskrives fuldstændigt matematisk.
Universet er diskret (består af endelige udelelige størrelse, som Planck længden)

Det der taler IMOD at vi lever i en simulering:
En komplet mangel på drager
Generelt kedeligt gameplay


10
Hej GuBBi

Som skrevet andet sted, har jeg modtaget noget vedrørende gamle Sol-debatter, jeg stoppede derinde, for 4 år siden.

Jeg klikkede ikke på noget, men Sol har været hacket, og hackeren har benyttet min mail.adr.

Citat fra: fedt efter Juli 09, 2018, 12:39:11 pm
Her er sidste oplyste status fra Sol og de samme beskeder har der været mange af.

Citér
Fredag d. 27/4-18 kl. 20.20

Kære brugere

Efter flere dage med løbende angreb fra hackere, der overbelastede vores servere og gjorde SOL.dk delvis utilgængelig, har vores teknikere nu fået løst problemet, så SOL.dk igen virker.

Teknikerne vil dog arbejde videre med at opdatere serverne i aften og i løbet af weekenden for at sikre, at alt fungerer, som det skal, og så vi forhåbentligt ikke oplever samme problem igen. De forventer ikke, at dette betyder, at siden vil være nede igen, men det kan ske i kortere perioder, hvis teknikerne er nødt til at genstarte visse services.

Vi beklager meget ulejligheden og takker for jeres tålmodighed.

Mvh. SOL-redaktionen

I dag har jeg så modtaget en mail, fra en anden side, som fortæller, at de har været hacket, og det de har gjort er, at fjerne alle koder, så jeg skulle gå ind, og oprette mig, med en ny kode.

Hvis Din debat bliver hacket, vil du så gøre det samme ?  :smile1:

Hvis jeg nogensinde blev bekendt med et succesfuldt hackerangreb på denne side, eller den host den ligger på, ville jeg informere jer.

Som altid vil jeg anbefale at man bør have forskellige kodeord til forskellige sider, og til vigtige sider (Jeres primære mail, nemID og den slags) bør I have rigtig gode kodeord. På den måde vil et hackerangreb på én side ikke ramme en, for selv hvis de bryder de databaser over kodeord de kunne hive ud af systemet, ville de enkelte kodeord være ubrugelige alle andre steder.

Her er en video der hjælper en med at lave gode passwords:

11
Fra medierne / Sv: Fængsler og arresthuse er fyldt til bristepunktet
« Dato: Juli 11, 2018, 05:04:50 pm »
Hvis du med "brovtebanden" mener danmarks statistik...


Og jf. den her opgørelse fra kriminalforsorgen er der ikke flere der ryger i fængslet nu end tidligere. Faktisk toppede tilgangen i 2011 og er faldet støt siden (rapporten er fra 2016).

Problemet er at antallet af tilgængelige pladser er faldet markant, som du også kan læse i rapporten.

12
Politik / Sv: Brexit er endt i ren kaos
« Dato: Juli 09, 2018, 06:00:05 pm »
Kommunisterne siger det samme https://xn--rdt-0na.no/eu-og-eos

Nåmen hvis kommunisterne siger det...

13
Politik / Sv: Brexit er endt i ren kaos
« Dato: Juli 09, 2018, 03:32:53 pm »
Forhandlingerne er kendetegnet ved at UK faktisk står ret svagt i forhandlingerne men samtidig har en masse ting som vælgerne i landet vil forlange at få igennem. Det presser regeringen og samtidig har enhver politiker i det konservative parti med en sans for overlevelse ikke den mindste løst til at røre forhandlingerne med en ildtang, fordi de ved at resultatet ikke bliver det vælgerne ønsker.

Derfor er der hele tiden skiftende kurs, og en politisk svingdør omkring forhandlingerne. Og ministeren der går af nu bliver nød til at offentligt smække med døren, for at han offentligt kan vaske sine hænder for den aftale der falder på plads til sidst, og som utvivlsomt bliver upopulær blandt alle vælgergrupperne i UK. Dem der ville have et brexit bliver utilfreds fordi UK bliver tvunget til at give en hel del indrømmelser, og dem der ikke ønskede et brexit er også utilfredse fordi de mister alle (eller i hvert fald mange) af de fordele EU gav deres borgere og medlemslande.

May er meget upopulær premierminister, men ingen blandt de konservative har lyst til at vælte hende før efter forhandlingerne er overståede, for ingen har lyst til at have deres navn på det endelige papir.

14
Fri Debat / Sv: Endelig indrømmer NASA dokumenter, at Jorden er flad!
« Dato: Juli 09, 2018, 10:20:35 am »
Ok, NASA påstår naturligvis ikke at jorden er flad. Men lad os sige at de gjorde. Lad os sige at imorgen påstod NASA, ESA, og samtlige andre videnskabelige institutioner at jorden var flad. og at solen bare svævede rundt over overfladen på jorden. Ville det overbevise mig?

NEJ! Fordi beviserne for jordens form kan jeg se med mine egne to øjne, ved at studere solens bevægelse på himlen, skibe (og andre objekter) i horisonten og stjernerne på himlen. Folk der reelt tror at jorden er flad (og ikke bare er trolls) er folk der ikke magter laver de observationer, eller ikke kan finde ud af simpel trekantsregning.

15
Det er jeres opgave at blive enige om en definition af ordet først. Det I kalder mig er bare et skældsord, ikke et argument. Og mest ironisk af alt, så ligger jeg fjernere fra marxismen end samtlige der har kaldt mig for kulturmarxist.

Men I poster bare alle de billeder fra homo-parader og lignende I har lyst til, i forargelse. Det er fortsat jer der har siddet og brugt en fredag aften på at søge på billeder af homo-parader.

Sider: [1] 2 3 ... 148