Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - nallek

Sider: [1]
1
Dyr / Kaninunger og modermælkserstatning
« Dato: Juli 24, 2013, 02:15:56 pm »
Hej venner!

Jeg er ved at uddanne mig til dyrepasser men arbejder lige nu på en naturskole hvor vi for 3 uger siden fik kaninunger.
Helt fra starten: Min kanin kom ud til naturskolens to hunkaniner og fik dem parret. Den ene hunkanin fødte så 6 unger tirsdag nat for 3 uger siden (4 uger siden nu på tirsdag den 30) og vi troede så at det var begge kaniner der havde født.
For 3 dage siden opdager vi så at nogen har lukket vores ene hunkanin ud (hende som havde fået unger) og hende den anden voksne hunkanin fødte så natten før 7 små kaninunger. Mit problem og spørgsmål som jeg håber inderligt nogen kan svare mig på og hjælpe mig med inden i morgen er:

Den hunkanin som lige har født (og som stadig er i buret) vil meget gerne passe sine egne unger (som jo stadig bare ligger i en klump under hendes pels i hjørnet af buret) MEN de 3 uger snart 4 uger gamle unger kan godt (har jeg set) æde græs når vi smider det ind til dem MEN de vil stadig gerne drikke mælk hos den kaninmor der stadig er tilbage. Når de prøver at drikke fra hende bliver hun sur og bidder i dem så de piver. Hun er rimelig voldsom ved dem. Vi er så et par stykker der er gået med til at give dem en chance (eftersom de har drukket mælk hos moderen i 3,5 uge og fået lidt til immunforsvaret) at tage dem med hjem så den hunkanin der er tilbage kan få ro til at passe sine unger, så hun ikke også bliver stresset og vi står med 7 unger mere. Jeg har læst lidt på nettet om andre hvor moderen måske er død eller af andre årsager at folk har måtte tage kaninungerne ind til sig for at de kunne overleve. HVis vi nu vælger at tage to kaninunger til os hver, og vi har set at de i hvert fald kan spise græs og muligvis noget tørfoder der er opløst i vand. skal vi så stadig købe modermælkserstatning og fodre to gange om dagen med det? og skal det være noget specielt til dyr? jeg tænker bare at de jo ikke får de bakterier der ligger i moderens mælk som skal opbygge deres immunforsvar uanset om de får modermælkserstatning som mennesker får eller som man køber til mange penge for at det er til dyr? er der nogen herinde der har prøvet noget lignende eller som kender nogen der har prøvet det? så vil jeg meget gerne høre fra jer hurtigst muligt da de ellers bare bliver aflivet :-).

Mange hilsner fra en bekymret "dyrepasser"

Sider: [1]