Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - annella

Sider: [1]
1
Politik / Menneskejagt og medlidenhed
« Dato: Oktober 26, 2016, 09:12:25 am »
http://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/menneskejagt-og-medlidenhed

Når en politisk sag eksploderer som i tilfældet med Dansk Folkeparti og brugen af EU-penge, rettes opmærksomheden mod bestemte personer. Sådan må det være, og de fleste er nok enige om, at man skal stå til ansvar for sine gerninger. Men processen kan snart få en vis karakter af menneskejagt.

Morten Messerschmidt er for tiden det menneske, alle taler om, og hvis ansigt man ser overalt, og i lørdags forlød det, at han var blevet indlagt med et ildebefindende. Nu er manden sygemeldt og opfordres af lægerne til at holde sig i ro hjemme.

Morten Messerschmidt har i sig meget af det stof, der bliver ved med at skabe historier omkring hans person. Han er alt andet end gennemsnitlig både hvad angår begavelse, opførsel og antal personlige stemmer som EU-politiker, og når en sådan mand træder forkert eller snubler, eller hvad der nu er sket, opsluges han af en slags dobbelt identitet. Han er både offer og gerningsmand, og medierne er i høj grad med til at bestemme, hvilken rolle der kommer til at fylde mest.

De kommende dages mediebehandling af den nu sygemeldte Morten Messerschmidt vil være med til at præge folkets syn på ham. Hvis menneskejagten fortsætter, vil følelsen af medlidenhed sikkert vokse, og så handler det hele ikke blot om, hvad Morten Messerschmidt muligvis har gjort sig skyldig i angående pengene fra EU. Så handler det også om, hvordan mediekraften kan gøre et menneske så fredløst, at det kan ende med at bukke under for det. Og det er en helt anden historie.


Mon medlidenhed med Messerschmidt vil vokse?

Ikke hos mig slet ikke.

Både offer og gerningsmand skriver Sørine Gotfredsen, nej heller ikke for mig, for mig er han ene og alene gerningsmand. Messerschmidt burde om nogen vide, at pressen er nådeløs, men det kan han jo nu tænke over i fred og ro, hvor han er sygemeldt, og det synes jeg er fejt.

Din mening?

2
Politik / Opfordring: Lad private danskere sponsorere syriske flygtninge
« Dato: September 28, 2016, 08:58:57 am »
Kode: [Vælg]
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE9035513/opfordring-lad-private-danskere-sponsorere-syriske-flygtninge/
Danmark bør åbne for, at private kan sponsorere syriske flygtninge og tage ansvar for, at de bliver integreret, lyder det samstemmende fra generalsekretær Anders Ladekarl, Dansk Røde Kors, og generalsekretær Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælp.

Idéen om at privatisere flygtningeindsatsen stammer fra Canada og får støtte fra flere velhavende danske erhvervsfolk.

»Civile får lov til at gøre en indsats for at integrere, og i Canada virker det. Vi ser det som en mulighed for at hjælpe flere flygtninge, hvor det civile samfund tager en større del af ansvaret,« siger Anders Ladekarl.

Andreas Kamm fremhæver, at modellen »sikrer en forpligtigelse i lokalsamfund til at hjælpe med at integrere flygtninge«.

»Men det skal ske inden for en statslig ramme. Det skal besluttes politisk, hvor mange man vil tage imod på den måde,« siger han og foreslår, at det f.eks. kunne være de 500 FN-kvoteflygtninge, som Danmark normalt tager årligt, men i år er udskudt pga. tilstrømningen via Tyskland.

Den aarhusianske erhvervsmand Claus Hommelhoff bag firmaet Formuepleje betaler i dag studiebøger og togkort for en ung palæstinenser i Danmark, og han er åben for Canada-modellen.

»Det er en egoistisk betragtning. I løbet af få generationer vil vi mangle velfungerende mennesker til at tage sig af vores samfund,« siger han.

Opfordringen kommer, netop som Canada sammen med milliardæren George Soros og FN’s Flygtningehøjkommissariat har iværksat en kampagne for at eksportere den canadiske model, hvor frivillige sponsorerer det første års ophold for flygtninge.

På den måde har private canadiere for ca. 150.000 kr. pr. familie hidtil skaffet permanent opholds- og arbejdstilladelse til godt 11.000 syrere i Canada. Med udgangspunkt i integrationsydelsen ville udgiften til en flygtningefamilie med børn i Danmark være ca. 200.000 kr. Dertil kommer statslige udgifter som børnecheck og evt. boligsikring.


Hvad mener du om at indføre den canadiske model i Danmark med at privat personer sponsorer flygtninge?

Jeg har flere gange både hørt og læst om denne model og ved den fungerer, men jeg er ikke overbevist om, at den kan gennemføres i Danmark og hvis måske kun i meget få tilfælde, spørgsmålet er jo også hvor mange danskere, der har råd til i et år at sponsore en familie for ca. 200.000 kr.

Jeg personlig har ingen ambitioner om at gøre det.

Og du?

Sider: [1]